Sparta – Zlín 1:5 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 5:3 (kon.)
Třinec – Vítkovice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 5:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 07.10.2018, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:00
    Kometa si bere oddechový čas.
    55:04 Martin ZAŤOVIČ - 5:3
     
    55:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je to hattrick! MARTIN ZAŤOVIČ dostal od Holíka puk na osu hřiště, udělal pár rychlých kroků a přes padajícího obránce vyslal nechytatelnou ránu do levého horního růžku. Na led samozřejmě létají čepice. Asistence: Petr Holík, Ondřej Němec.
     
    54:30
    Tomáš Mikúš zůstal úplně sám mezi kruhy a měl čas zamířit a rozmyslet si, kam střelu pošle. Proti němu však skvěle zasahuje Langhamer, který v posledních minutách drží svůj tým skvělými zákroky.
     
    53:57
    Köhler dorážel nepokrytý před bránou, nedokázal ale přehodit Závorkův beton!
     
    49:48
    Marek Langhamer inkasuje dvě minuty za hrubost. Trest odpyká Jan Hruška a týmy hrají ve čtyřech.
     
    49:45
    Jeden z hostujících hráčů nyní z pravé strany nastřelil tyč Langhamerovy brány!
     
    48:40
    Jakub Flek si nyní šel pro hattrick! Útočník Energie ujížděl sám z levé strany na Langhamera, střelou mezi betony však neuspěl!
     
    48:31
    Přesilová hra pro Kometu. Vladimír Sičák při zmatcích ve vlastním brankovišti posunul bránu a odchází na trestnou lavici.
    48:03 Jakub FLEK - 4:3
     
    48:03
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Opět je tu ale velice rychlá odpověď Energie! Stanislav Balán poslal puk před branku JAKUBU FLEKOVI, který rychlou střelou snížil na rozdíl jediné branky. Asistence: Stanislav Balán.
    47:51 Peter MUELLER - 4:2
     
    47:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané si berou zpět dvoubrankový náskok! PETER MUELLER dostal skvělou přihrávku od Holíka a trefuje se z prostoru mezi kruhy přesně mezi betony. Asistence: Petr Holík.
     
    47:15
    Dnešnímu utkání přihlíží 7008 diváků.
     
    42:26
    Přesilová hra pro Karlovy Vary. Martin Dočekal podrazil na území Energie Gorčíka a už sedí na trestné lavici.
     
    41:20
    Domácí sehráli opět skvělou kombinaci a Mueller střílel za přesouvajícího se Závorku, hostující gólman ale skvěle zasáhl!
     
    39:59
    Na konci druhé třetiny se bude vylučovat. Tentokrát to bude Kometa, která začne třetí část přesilovou hrou. Tomáš Mikúš inkasuje dvě minuty za podrážení.
     
    34:16
    Dočekal v obrovské šanci! K brněnskému útočníkovi se dostal puk přes posledního beka a Dočekal byl sám před Závorkou, který si ale jeho střelu mezi betony pohlídal.
     
    29:43
    Domácí se nyní nechali dvakrát vyloučit z vhazování, což znamená přesilovou hru pro Energii. Trest odpyká Martin Dočekal.
     
    27:58
    Bedřich Köhler trefuje horní tyč! Domácí útočník se dostal k dorážce na brankovišti a za Závorkou to zazvonilo.
    27:15 Jakub FLEK - 3:2
     
    27:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté ale rychle snižují! JAKUB FLEK nahodil puk pár metrů za modrou čarou směrem na bránu a ten zaplul přesně pod horní tyč. Domácí gólman měl nejspíš zakrytý výhled a Karlovy Vary se tak hned vracejí do zápasu. Asistence: Tomáš Rachůnek, Martin Rohan.
    26:18 Martin ZAŤOVIČ - 3:1
     
    26:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané vedou už o dvě branky. Rozhodčí ponechal výhodu a domácí pokračovali v kombinaci, Peter Mueller našel mezi kruhy volného MARTINA ZAŤOVIČE, který se trefil přesně do růžku Závorkovy brány. Asistence: Peter Mueller.
     
    25:58
    Dočekal se natlačil před bránu a vyslal ostrý bekhend na Závorku, hostující gólman ale ustál jak střelu domácího útočníka, tak i následující dorážku.
     
    19:59
    Michal Gulaši je v závěru první třetiny vyloučen za hrubost, hosté tak začnou druhou část přesilovou hrou.
    18:44 Peter MUELLER - 2:1
     
    18:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané se dostávají do vedení! PETER MUELLER převzal kotouč od Radima Zohorny v útočném pásmu, nabruslil si na levý kruh, odkud svižnou střelou zápěstím překonal Závorku. Asistence: Radim Zohorna, Tomáš Bartejs.
     
    16:32
    V závěrečné části první třetiny si zahrají přesilovou hru karlovarští hokejisté. Radim Zohorna je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    14:50
    Mueller se opět dostal do velké příležitosti, když jako první našel puk v prostorách kolem hostující brány, hodil si jej na hokejku a zakončil těsně vedle tyče!
    12:40 Martin ZAŤOVIČ - 1:1
     
    12:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají stav utkání! Hned po návratu Podlipnika z trestné lavice se dostal ke kotouči Mueller, který viděl před bránou volného MARTINA ZAŤOVIČE a dnešní kapitán Brňanů z blízkosti prostřelil Závorku. Asistence: Peter Mueller, Petr Holík.
     
    10:33
    Tomáš Mikúš se hnal do samostatného úniku a vykoledoval by si faul, nicméně ještě předtím fauloval ve vlastním pásmu Matic Podlipnik a rozhodčí přerušil hru. Hostující bek už míří na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    09:42
    Tomáš Bartejs dostal dobrý pas na osu hřiště, projel mezi kruhy až před Závorku, kde mu ale nevyšla forhendová klička. Puk mu uskočil z čepele.
     
    06:49
    Mallet chtěl vystřelit od modré čáry, trefil ale pouze před sebou stojícího Podlipnika, který se hned vydal do protiútoku a brněnský útočník mu vysekl hokejku. Hosté si zahrají přesilovou hru, Alexandre Mallet už sedí na trestné lavici.
     
    04:03
    První přesilovou hru si zahraje Kometa. Václav Skurhavý v útočném pásmu podrazil jednoho z brněnských obránců a je vyloučen na dvě minuty.
    03:19 Matic PODLIPNIK - 0:1
     
    03:19
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do vedení! Stanislav Balán vyhrál puk z vhazování přímo na hokejku MATICE PODLIPNIKA, který tvrdou ránou propálil Langhamera. Asistence: Stanislav Balán.
    Marken.cz

    Matěj Laža

    Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Mueller, P. Holík), 19. Mueller (R. Zohorna, Bartejs), 27. Zaťovič (Mueller), 48. Mueller (P. Holík), 56. Zaťovič (P. Holík, O. Němec) – 4. Podlipnik (Balán), 28. Flek (T. Rachůnek, M. Rohan), 49. Flek (Balán)


    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec (A), Bartejs, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Hruška, Kašpar – L. Horký, R. Zohorna, Karabáček – Dočekal, Köhler, Mallet.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (F. Novotný) – Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan, Podlipnik, Sičák (A), L. Vágner, Šafář – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Kverka, Kohout.

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Hlavatý, Hanzlík.

    Diváci: 7008
    thejrc.org