Sparta – Zlín 1:5 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 5:3 (kon.)
Třinec – Vítkovice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 5:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Berani Zlín
Neděle 07.10.2018, 15:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne! Zápasový kolotoč letošního ročníku Tipsport extraligy se roztočil na plné obrátky, před námi je kolo s pořadovým číslem osm. V jeho rámci do pražské O2 areny přicestují zlínští Berani, které čeká souboj s domácí Spartou.
     
    HC SPARTA PRAHA
    5. místo v tabulce
    8 Z, 4-1-1-2, 15 b. (skóre 23:14)

    Hokejisté pražské Sparty prožívají relativně slušný vstup do ročníku, pod vedením renomovaného německého lodivoda Kruppa zatím z osmi utkání vytěžili celkem patnáct bodů. To jim stačí na páté místo v tabulce, přičemž na vedoucí Hradec ztrácí bodů pět.

    Pražanům se daří zejména na domácím ledě. Jen jeden jediný tým zatím opustil libeňskou O2 arenu s bodovým ziskem, a to právě Mountfield. Tomu se zde podařilo zvítězit skoro před dvěma týdny v rámci předehrávky sedmadvacátého kola, která skončila výsledkem 1:2 po prodloužení. Uspěl však až na druhý pokus – v tom prvním si Východočeši na domácích vylámali zuby, podobně jako později Pardubice a Chomutov.

    Nejzářivější hvězda Kruppova kádru? Jednoznačně Matěj Machovský! Pětadvacetiletý gólman, který v loňské sezóně působil v severoamerických nižších soutěžích, zatím mezi třemi tyčemi čaruje a řadí se mezi brankářskou smetánku ligy. Dobře si také vede jiná posila ze zámoří, a to bek Jan Košťálek – s osmi kanadskými body na kontě je vůbec nejproduktivnějším zadákem celé extraligy.

    Nejproduktivnější hráči
    Jan KOŠŤÁLEK – 8 Z, 8 b. (3+5)
    Petr VRÁNA – 8 Z, 6 b. (2+4)
    Petr KALINA – 8 Z, 6 b. (0+6)

    Brankářské statistiky
    Matěj MACHOVSKÝ
    – 486 min. | 95,4% úsp. | prům. 1,60
    Jedno je jisté – Tomáše Voráčka dnes na ledě neuvidíme.

     
    PSG BERANI ZLÍN
    12. místo v tabulce
    7 Z, 2-0-0-5, 6 b. (skóre 16:26)

    Berani v letošní sezóně slaví devadesát let existence, přičemž zatím moc důvodu k radosti nemají – ze sedmi odehraných zápasů zvládli s výhrou odejít pouze ze dvou. Aktuálně jim v tabulce patří až dvanácté místo, na poslední Chomutov mají šestibodový náskok.

    Na ledech soupeřů se zatím hokejisté Zlína představili třikrát. Ve druhém kole neuspěli v Litvínově, ve čtvrtém porazili Karlovy Vary a v úterý zajeli do Ostravy, kde se jim nepodařilo najít recept na Patrika Bartošáka a po prohře 0:3 odjížděli domů na jihovýchod Moravy s prázdnou. Vyrovnají dnes svěřenci Roberta Svobody svou bilanci?

    V čele týmového bodování najdeme dva hráče, a to forvardy Tomáše Fořta a lotyšského reprezentanta Edgarse Kuldu. Oba zatím v ročníku nasbírali šest bodů, přičemž první jmenovaný je se čtyřmi brankami zároveň nejlepším střelcem klubu. Brankovišti kraluje zkušený Jakub Sedláček, který dosud odchytal všechna utkání svého celku.

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš FOŘT – 7 Z, 6 b. (4+2)
    Edgars KULDA – 7 Z, 6 b. (2+4)
    Jakub HERMAN – 5 Z, 4 b. (2+2)
    Jakub ŠLAHAŘ – 6 Z, 4 b. (2+2)

    Brankářské statistiky
    Jakub SEDLÁČEK
    – 419 min. | 88,0% úsp. | prům. 3,44
    Berani naposledy venku ani nevstřelili gól.

     
    POSLEDNÍ KOLO

    Sparta se v pátek večer vydala na led Olomouce, kde před zaplněnými tribunami zvládla vybojovat tři body. Skóre ve druhé třetině otevřel Irgl, přičemž hosté později odpověděli zásahy Pecha a Pavelky. Po druhé trefě domácího forvarda bylo sice v čase 51:01 znovu vyrovnáno, nicméně soupeř si velmi rychle vzal vedení zpět a do konce zápasu si jej už zvládl udržet.

    5. října – Zimní stadión Olomouc
    HC Olomouc – HC Sparta Praha 2:4
    (0:0, 1:1, 1:3)
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 24. Irgl (Burian, Kolouch), 52. Irgl (Kolouch, Staněk) – 33. Pech (Košťálek, Forman), 51. Pavelka (Košťálek, Klimek), 52. Beran (Pech, Říčka), 60. Vrána (Kalina).
    Střely na branku: 42:19
    Vhazování: 43:38
    Vyloučení: 7:6, navíc Švrček (OLO) 10 min. OT.
    Využití: 0:2
    --------------------------------------------------------------------
    Sparta: Machovský – Blain, Pavelka, Kalina, Košťálek, Gregorc, Delisle – Říčka, Vrána, Kudrna – Buchtele, Klimek, Jarůšek – Kumstát, Pech, Forman – Smejkal, Sill, Černoch – Beran.

    Zlín pak hostil plzeňskou Škodu. Ta po Preisingerově gólu šla ve dvanácté minutě do vedení, Berani však do konce třetiny udeřili dvakrát a zvrátili tak misky vah na svou stranu. Hosté ale nehodlali složit zbraně a svému sokovi uštědřili tři rány v řadě, pod které se podepsali Vráblík, Gulaš a Nedorost. Domácí pak už jen korigovali skóre brankou Fořta, přičemž konečnou tečku za utkáním udělal trefou prázdné klece Beranů Gulaš.

    5. řijna – Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
    PSG Berani Zlín – HC Škoda Plzeň 3:5
    (2:1, 0:2, 1:2)
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 17. Herman (Žižka), 18. Fořt (Kulda), 50. Fořt (Freibergs, Herman) – 12. Preisinger (Kratěna), 28. Vráblík (Kodýtek, Eberle), 40. Gulaš (Kaňák, Nedorost), 41. Nedorost (Gulaš, Kracík), 60. Gulaš (Kaňák, Straka).
    Střely na branku: 32:33
    Vhazování: 33:34
    Vyloučení: 5:4
    Využití: 1:2
    --------------------------------------------------------------------
    Zlín: Sedláček J. – Freibergs, Ferenc, Žižka, Nosek, Řezníček, Valenta, Gazda – Kubiš, Fořt, Kulda – Šlahař, Herman, Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, Sedláček P., Popelka.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Dnešní soupeři se naposledy střetli v únoru, přičemž z duelu vyšla vítězně domácí Sparta. Celkově proti sobě oba celky v loňské sezóně sehrály čtyři duely – dvakrát se radovali Pražané, dvakrát Zlínští.

    28. února 2018 – O2 arena, Praha
    HC Sparta Praha – Aukro Berani Zlín 3:2
    (2:0, 0:0, 1:2)
    --------------------------------------------------------------------
    Branky: 2. Jarůšek, 15. Buchtele, 56. Mikuš – 46. Fryšara, 54. Šťastný.
    Střely na branku: 41:22
    Vhazování: 26:29
    Vyloučení: 7:6
    Využití: 2:0
    --------------------------------------------------------------------
    Sparta: Aittokallio – Michálek, Pavelka, Kalina, Mikuš, Kulda A., Voráček, Piskáček – Hlinka, Vrána, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – Kudrna, Klimek, Jarůšek – Pšenička, Černoch, Uher.

    Zlín: Kašík – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Řezníček, Žižka, Matějíček – Ondráček, Fořt, Okál – Bukarts, Honejsek, Šťastný – Sedláček P., Popelka, Kubiš – Illo, Fryšara, Klhůfek.
     
    VEDĚLI JSTE, ŽE...

    ...zápas Zlín – Sparta z 31. ledna 2010 stále drží rekord pro nejvyšší počet udělených trestných minut? Sudí jich tehdy rozdali celkem 439, včetně hned šestnácti vyšších trestů. Z dnešních soupisek tento zápas pamatují pouze zlínští Jakub Sedláček, Pavel Kubiš a Jiří Ondráček.
    Matěj Machovský má úspěnost zákroků přes 95%.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Gregorc, Košťálek, Blain, Tomáš Dvořák, Kalina, Delisle – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Buchtele, Klimek, Jarůšek – Kumstát, Pech (A), Forman – Smejkal, Sill, Černoch – Beran.

    PSG Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Gazda, Nosek (A), Valenta, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Brejcha, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne, oba celky už vyjíždějí na ledovou plochu. Od úvodního buly nás dělí necelé čtyři minuty.
     
    Sudí už svolává první pětky do středového kruhu, jdeme na to! Na vhazování se proti sobě postaví kapitán Sparty Petr Vrána a zlínský Tomáš Fořt.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První střelu utkání měl na svědomí Dalibor Řezníček. Zlínský bek se pokusil Machovského překvapit ranou z kruhu, gólman Sparty byl ale ve střehu.
     
    01:06
    Machovský už podruhé přerušuje hru, Zlín je zatím aktivnějším celkem. Po krátké pauze se bude vhazovat po levé ruce strážce domácí svatyně.
     
    01:36
    Lukáš Pech hledal přihrávkou rozjetého Petra Kumstáta, nabídku však zachytil jeden z připravených ševců a útočná akce Pražanů tak končí.
     
    02:26
    Černoch se dostal do slibné střelecké pozice, zkušený Sedláček jeho zakončení postavil do cesty pravý beton. Oba gólmani jsou zatím stoprocentní.
     
    03:00
    Z modré čáry teď své štěstí zkusil Gazda, ani on ale na Machovského nevyzrál. Ke kotouči se následně dostávají domácí a snaží se probít zpět před Sedláčka.
     
    03:51
    Odpískáno první zakázané uvolnění dnešního utkání, dopouštějí se ho hráči hostujícího celku. Za chvilku tedy uvidíme vhazování před jejich klecí.
     
    04:09
    Lapačka maskovaného muže v domácím brankovišti dostává v úvodu utkání zabrat, nyní jí Machovský vytasil proti prudkému projektilu Jakuba Šlahaře.
     
    04:45
    Hokej zatím v O2 areně rozhodně nenudí, k vidění je jeden střelecký pokus za druhým. Chvilku je v útoku domácí Sparta, chvilku zase soupeř.
     
    05:46
    Vrána si zpracoval Říčkovu přihrávku, povyjel si za modrou čáru a vypálil. Zlínský brankář byl i tentokrát ve střehu a pokus bez větších obtíží zneškodnil.
     
    06:27
    Gregorc sbírá kotouč za vlastní klecí a obratem jej rozehrává dopředu. Uvidíme, jak si Pražané v dalším výpadu vpřed povedou.
     
    06:45
    Zlínský průchod do útočného pásma brzdí ofsajd, jeden z hráčů se při přejíždění modré čáry poněkud unáhlil. Hra je přerušena, v O2 areně zatím panuje skvělá atmosféra.
     
    07:20
    Lotyšský tahoun ševců Edgars Kulda se málem dostal do úniku, domácí obrana však stihla celou situaci uhasit včas. Na první gól tak stále čekáme.
     
    08:26
    Zlínští teď byli chvilku pod tlakem, nakonec se jim však podařilo zmocnit se kotouče a vyhodit jej ven z pásma. Domácí musí ven za modrou.
     
    09:11
    Buchtele se dostal ke střele z prostoru pro vhazování, Sedláček se ale nenechal nachytat ani tentokrát a pokus domácího forvarda zastavit včas.
     
    10:04
    Dalším pánem na holení byl Lukáš Pech, jehož slabší projektil z kruhu strážce zlínské klece vykryl lapačkou. Následně se rozhodl pryž přikrýt.
     
    11:22
    Pokus Davida Noska od modré čáry se od hokejky položeného Buchteleho odrazil do plexiskla za brankou, Matěj Machovský tak mohl zůstat v klidu.
     
    12:10
    Z vysokého úhlu se nyní snažil otevřít skóre Nicolas Werbik, jehož střela se od betonu hbitého Machovského odrazila do rohu kluziště.
     
    13:28
    Z bezprostřední blízkosti svatyně zakončoval Fořt, kotouč se nyní zahřívá v rukavici strážce domácí klece. Následuje komerční přestávka.
     
    13:49
    Více ze hry mají momentálně hosté z Moravy, kterým se ovšem nedaří na delší dobu usadit před brankářem Sparty.
     
    14:05
    Hosté aktivitou nutí domácí k faulu. Nejproduktivnější bek extraligy Jan Košťálek (SPA) dostává dvouminutový trest za krosček, Zlín čeká přesilovka.
     
    14:56
    Na konci dlouhé kombinace stál Jiří Karafiát, jehož slibné zakončení z bezprostřední blízkosti svatyně jen těsně minulo bližší tyč.
     
    15:36
    Hosté se znovu rozestavují před Machovským a kují pikle, sparťané se je snaží od kotouče co nejrychleji odstavit. Zatím bezúspěšně.
     
    16:51
    Košťálkovi (SPA) se na trestné lavici očividně líbí, okamžitě se na ní totiž vrací zpět. Na vražení na hrazení dostává 2+10 minut, menší trest odpyká Matěj Beran.
     
    17:46
    Ondráček se dostal do obrovské šance před brankou, Matěj Machovský ale opět prokázal, že zvládne chytat i nechytatelné! Úžasný zákrok!
     
    18:32
    Sparta vyhazuje a může si tak aspoň na chvilku odpočinout. Berani si berou kotouč na své hole a z vlastního pásma opět vyráží dopředu.
     
    19:37
    Ferencovu dlouhou přihrávku zachytil Kulda, čímž se ovšem dopustil ofsajdu. Ten je posouzen jako úmyslný, vhazovat se bude před Sedláčkem.
     
    19:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po parádní souhře osm sekund před koncem do vedení! Edgars Kulda se zmocnil kotouče a téměř okamžitě nahrál volnému ŠTĚPÁNU FRYŠAROVI, který prudkou ranou z mezikruží prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a vyprovodil tak Spartu do šaten hodně hořkým gólem. Asistence: Edgars Kulda.
    19:52 Štěpán FRYŠARA - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 9 – 13
    Zblokované střely: 1 – 4
    Vhazování: 81% (21/26) – 19% (5/26)
    Trestné minuty: 14 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/2
     
    Nejvyšší ice-time
    SPA: Petr Kalina – 7:49
    ZLN: Ralfs Freibergs – 7:52
     
    Máme za sebou první dvacetiminutovku, zhruba z poloviny zaplněná O2 arena sledovala poměrně vyrovnanou podívanou. O něco více ze hry však přeci jen měli hokejisté Zlína, kterým se povedlo aktivitu v závěru třetiny přetavit v úvodní zásah utkání, pod nějž se podepsal Štěpán Fryšara.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Hra se v úvodních sekundách druhé třetiny přelévá ze jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jeden celek si nezvládá na delší dobu zkrotit kotouč.
     
    21:51
    Častěji jsou na pryži hokejisté Zlína, kterým se nedaří prorazit za modrou. Obrana Sparty všechny jejich pokusy zastavuje velmi rychle.
     
    22:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení, halou se nese celkem pochopitelný pískot. Před Machovského se nastěhovali snad všichni hráči na ledě a za bezmocného ležícího strážce svatyně puk asi na padesátý pokus konečně protlačil MICHAL POPELKA. Bez asistence.
    22:46 Michal POPELKA - 0:2
     
    23:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Oplátky se pečou! Velmi podobným způsobem jako pár sekund před nimi hosté se nyní prosazují i domácí, Sedláček nedosáhl na šťouchnutí MATĚJE BERANA z bezprostřední blízkosti brankoviště. Sparta tak opět prohrává pouze o jediný gól. Asistence: Petr Vrána.
    23:17 Matěj BERAN - 1:2
     
    24:41
    Sparta je momentálně aktivnějším celkem a snaží se se usadit před Sedláčkem, obrana Zlína jí ale pořádně znepříjemňuje život a vůbec jí nepouští do střel.
     
    25:25
    Po střele Gazdy z rohu kluziště se rozhodl Machovský raději schovat kotouč pod rukavici a na malou chvíli tak přerušit hru. Buly proběhne po jeho levici.
     
    26:24
    Pražané jdou do čtyř. Dvouminutový trest za zdržování hry dostává po vystřelení kotouče mimo hrací plochu útočník první formace Andrej Kudrna (SPA).
     
    27:49
    Domácí se zatím v oslabení brání s přehledem, svého soupeře drží na uzdě a už dvakrát se jim povedlo zmocnit se pryže a vyhodit jí přes všechny čáry.
     
    28:41
    Z vysokého úhlu se zkusil prosadit Žižka, Machovský zakročil betonem. Kudrnovo vyloučení už dávno vypršelo, oba týmy jsou v pěti.
     
    28:48
    Nějakou dobu uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. Na trestnou lavici putují Matěj Beran (SPA) za napadení a Michal Popelka (ZLN) za nesportovní chování.
     
    29:51
    Lukáš Pech zachytil přihrávku soupeře a obratem nabil na mezikruží Formanovi, jehož střela zasáhla Jakuba Sedláčka do hrudníku.
     
    30:40
    Pražanům se podařilo dostat kotouč do sítě, rozhodčí jej však neuznávají! Košťálek totiž puk smetl ze vzduchu rukou.
     
    31:43
    Z kvalitní pozice pálil Jiří Černoch, jehož projektil zalétl přímo do nastavené rukavice hbitého strážce hostující svatyně. Zlín je tak stále ve vedení.
     
    32:38
    Obrovského kiksu defenzívy Beranů mohli využít Pech s Formanem, zakončení prvního jmenovaného ale výborný Sedláček vyrazil do ochranné sítě!
     
    33:08
    Postavení mimo hru zastavuje tažení sparťanů do útočného pásma, po krátké pauze se tak bude vhazovat u domácí modré lajny.
     
    34:46
    Řezníček jen tak tak pronesl pryž za modrou a byl nucen rychle přihrát, jeho nabídku pak u kruhu pro vhazování zachytil Beran a rozbil tak zlínské tažení.
     
    35:44
    Blain chtěl soupeřova gólmana zaskočit střelou od modré čáry, letící pryž však nakonec zblokoval jeden z bránících protihráčů a Sedláček nemusel zasahovat.
     
    36:53
    Hraje se v pásmu Beranů, kteří se snaží protlačit ven z vlastní obranné třetiny. Dravý útok Sparty jim teď ale pořádně znepříjemňuje život.
     
    37:33
    Už poněkolikáté na sebe upoutal pozornost Forman, který tentokrát obkroužil klec a pokusil se pryž uklidit mezi pravou tyč a beton hbitého Sedláčka.
     
    37:56
    Slabší nahození Košťálka se s úspěchem nepotkalo, zlínský brankář si následně poradil i s podstatně nebezpečnější střelou Kaliny z pravého kruhu.
     
    38:53
    Do konce třetiny zbývá něco málo přes minutu, Matěj Machovský si teď na své konto připsal další úspěšný zákrok. Za chvilku se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    39:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani využívají fatálního kolapsu domácí obrany a jdou do dvoubrankového vedení! Defenzíva si teď vůbec nepohlídala MICHALA POLETÍNA, který vyjel do pásma, zachytil Fryšarovu nabídku a střelou z voleje překonal Machovského – 1:3! Asistence: Štěpán Fryšara, Tomáš Valenta.
    39:48 Michal POLETÍN - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 21 – 27
    Zblokované střely: 2 – 7
    Vhazování: 67% (35/52) – 33% (17/52)
    Trestné minuty: 18 – 2
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/3
     
    Nejvyšší ice-time
    SPA: Petr Kalina – 16:20
    ZLN: Jakub Herman – 14:49
     
    Po dvou třetinách je blíže k bodovému zisku Zlín, který v O2 areně vede o dvě branky. Hned v úvodu periody se prosadil hostující Michal Popelka, na jehož zásah rychle odpověděl Matěj Beran. Dvanáct sekund před koncem pak Matěje Machovského prostřelil přesnou ranou z voleje Michal Poletín a zařídil tak aktuální stav, který zní 1:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Reflexy zlínského gólmana proklepl z modré čáry Košťálek, Sedláček na jeho projektil reagoval zákrokem vyrážečkou.
     
    41:42
    Fryšara se drží s kotoučem u mantinelu, dva protihráči jej nechtějí od něj pustit. Hostující borec se ohlíží po někom, komu by mohl pryž předat.
     
    42:46
    Berani se dopouští zakázaného uvolnění, po krátké pauze se bude vhazovat před jejich klecí. Úvod třetí části úplně záživnou podívanou nepřináší.
     
    43:38
    Jiří Černoch (SPA) sice protestuje, moc mu to ale nepomůže. Za napadení míří na dvě minuty za katr, Spartu čeká další oslabení. Dnes už čtvrté.
     
    43:53
    Odraženou střelu Edgarse Kuldy chtěl z mezikruží za Machovského doklepnout Fořt, do cesty jeho zakončení se ale postavil jeden z bránících hráčů.
     
    44:57
    Zlín se musel pro kotouč vrátit na vlastní polovinu, Sparta se zvládla osvobodit. Nyní se už opět usazuje před svatyní Matěje Machovského.
     
    45:25
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani přetavují početní výhodu ve čtvrtou branku a s nadějemi domácích už to začíná vypadat hodně bledě. Na konci dlouhé kombinace hostů stál JIŘÍ ONDRÁČEK, který střelou ze zadní hranice kruhu poslal svůj celek do tříbrankového vedení. Asistence: Jakub Šlahař, Ralfs Freibergs.
    45:25 Jiří ONDRÁČEK - 1:4
     
    46:38
    Početný kotel hostujících fanoušků se dožaduje pátého gólu, nicméně na ledě jsou momentálně aktivnější sparťané. Těm se však nedaří usadit před Sedláčkem.
     
    47:48
    Kulda chtěl nahrát do mezikruží Fořtovi, který ovšem jeho nabídku nezvládl zpracovat. Zlínští se však si přes to stále drží v pásmu soupeře.
     
    48:31
    Projektil Zacha Silla z prostoru pro vhazování se od hokejky jednoho z bránících Beranů odrazil za hostující branku, kde si kotouč přivlastňují hosté.
     
    49:34
    Z prostoru za kruhem zkusil své štěstí Kumstát, ani on ale na výborně chytajícího Sedláčka nevyzrál. Zlínský gólman se následně rozhodl kotouč podržet.
     
    49:34
    Další vyloučení, opět pro domácí. Ze hry na dvě minuty putuje Miroslav Forman (SPA), jenž od sudích dostal menší trest za krosček.
     
    49:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci bleskově využívají přesilovku, tentokrát jim stačilo jen pětadvacet sekund! U levé tyčky se uvolnil JAKUB HERMAN, který bez váhání poslal pryž za bezmocného Machovského. Spartu by už spasil asi jen zázrak. Asistence: Štěpán Fryšara, Ralfs Freibergs.
    49:59 Jakub HERMAN - 1:5
     
    50:10
    Matěj Machovský odstupuje ze zápasu! Vůbec poprvé v letošní sezóně tak bude domácí brankoviště hájit David Honzík, který zatím letos nastoupil jen za Slavii.
     
    51:10
    Hostující kapitán Tomáš Žižka (ZLN) dostává menší trest za vysokou hůl a nejdéle dvě minuty si tak teď nezahraje.
     
    52:03
    Sparta toho zatím v její první přesilovce v dnešním utkání moc nepřevedla, Beranům se už podařilo jednou vyhodit. Uvidíme, co přinesou následující chvíle.
     
    52:40
    Obrovskou šanci snížit měl teď Říčka, který ale přestřelil obrovský prázdný prostor ve zlínské svatyni! Velká škoda pro domácí.
     
    54:13
    Sparťané stále nic nevzdávají a snaží se protlačit před Sedláčka, jenže pevná obrana hostujícího celku je nechce pustit moc daleko za modrou.
     
    55:47
    Ondráček projel do pásma a nahodil kotouč za domácí svatyni, zlínští odjeli střídat. Pryž si tak pro sebe přivlastnili Pražané, kteří zamířili dopředu.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 778 diváků.
     
    56:49
    Kubiš se pokusil poslat kotouč mezi betony připraveného Honzíka, který si na své konto připsal další úspěšný zákrok.
     
    57:59
    Další zakázané uvolnění, tentokrát zlínské. Dvě minuty před koncem utkání se tak bude vhazovat po levé ruce Jakuba Sedláčka.
     
    58:19
    A další. Berani si berou oddechový čas, do konce základní hrací doby zbývá přibližně minuta a půl.
     
    58:58
    Říčkova prudká rána skončila na hrudníku Sedláčka, který na dnešním vítězství svého celku nese nemalý podíl. Zneškodnil bez jedné rovných třicet střel.
     
    59:07
    Petr Vrána zůstal po souboji ležet před hostující klecí, po chvilce se sám zvedl a v předklonu odjel na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    59:58
    Emoce tečou proudem! Dvě sekundy před koncem se před zlínskou brankou odehrála bitka mezi Černochem a jedním z hostů, pro kterého přijeli na led zdravotníci s nosítky.
     
    59:58
    Nosítka nakonec nebyly potřeba, hráč opustil led v doprovodu dvou spoluhráčů. Pravděpodobně se jedná o Daniela Gazdu, jistý si ale nejsem.
     
    59:58
    Sudí tresty rozdali následovně: Michal Poletín (ZLN) dostává 2+2 minuty za hrubost, stejný trest si odnáší i Zach Sill (SPA). Jiří Černoch pak za stejný prohřešek dostává 5 minut a osobní trest do konce utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Hráči utkání
    SPA: Matěj Beran
    ZLN: Štěpán Fryšara
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 32 – 39
    Zblokované střely: 2 – 8
    Vhazování: 62% (46/74) – 38% (28/74)
    Trestné minuty: 51 – 8
    Využití přesilovek: 0/1 – 2/6
     
    Nejvyšší ice-time
    SPA: Petr Kalina – 22:52
    ZLN: Jakub Herman – 21:11
     
    V O2 areně je dobojováno, Zlínu se povedlo zaskočit domácí Spartu a připisuje si tak na své konto velmi cenné tři body. Většina utkání byla vyrovnaná, Berani však lépe využívali své šance a právě díky tomu se dnes z Prahy vrací s vítězstvím.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, s přáním příjemného zbytku večera se s vámi loučím. Na počtenou! (17:40:18)
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 24. Beran (P. Vrána) – 20. Fryšara (E. Kulda), 23. Popelka, 40. Poletín (Fryšara, Valenta), 46. J. Ondráček (Šlahař, Freibergs), 50. Herman (Fryšara, Freibergs)


    HC Sparta Praha: Machovský (51. Honzík) – Gregorc, Košťálek, Blain, Tomáš Dvořák, Kalina, Delisle – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Buchtele, Klimek, Jarůšek – Kumstát, Pech (A), Forman – Smejkal, Sill, Černoch – Beran.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Gazda, Nosek (A), Valenta, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Brejcha, Klouček.

    Diváci: 6 778
    thejrc.org