Sparta – Zlín 1:5 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 5:3 (kon.)
Třinec – Vítkovice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 5:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Berani Zlín
Neděle 07.10.2018, 15:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, s přáním příjemného zbytku večera se s vámi loučím. Na počtenou! (17:40:18)
     
    V O2 areně je dobojováno, Zlínu se povedlo zaskočit domácí Spartu a připisuje si tak na své konto velmi cenné tři body. Většina utkání byla vyrovnaná, Berani však lépe využívali své šance a právě díky tomu se dnes z Prahy vrací s vítězstvím.
     
    Nejvyšší ice-time
    SPA: Petr Kalina – 22:52
    ZLN: Jakub Herman – 21:11
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 32 – 39
    Zblokované střely: 2 – 8
    Vhazování: 62% (46/74) – 38% (28/74)
    Trestné minuty: 51 – 8
    Využití přesilovek: 0/1 – 2/6
     
    Hráči utkání
    SPA: Matěj Beran
    ZLN: Štěpán Fryšara
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Sudí tresty rozdali následovně: Michal Poletín (ZLN) dostává 2+2 minuty za hrubost, stejný trest si odnáší i Zach Sill (SPA). Jiří Černoch pak za stejný prohřešek dostává 5 minut a osobní trest do konce utkání.
     
    59:58
    Nosítka nakonec nebyly potřeba, hráč opustil led v doprovodu dvou spoluhráčů. Pravděpodobně se jedná o Daniela Gazdu, jistý si ale nejsem.
     
    59:58
    Emoce tečou proudem! Dvě sekundy před koncem se před zlínskou brankou odehrála bitka mezi Černochem a jedním z hostů, pro kterého přijeli na led zdravotníci s nosítky.
     
    59:07
    Petr Vrána zůstal po souboji ležet před hostující klecí, po chvilce se sám zvedl a v předklonu odjel na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    58:58
    Říčkova prudká rána skončila na hrudníku Sedláčka, který na dnešním vítězství svého celku nese nemalý podíl. Zneškodnil bez jedné rovných třicet střel.
     
    58:19
    A další. Berani si berou oddechový čas, do konce základní hrací doby zbývá přibližně minuta a půl.
     
    57:59
    Další zakázané uvolnění, tentokrát zlínské. Dvě minuty před koncem utkání se tak bude vhazovat po levé ruce Jakuba Sedláčka.
     
    56:49
    Kubiš se pokusil poslat kotouč mezi betony připraveného Honzíka, který si na své konto připsal další úspěšný zákrok.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 778 diváků.
     
    55:47
    Ondráček projel do pásma a nahodil kotouč za domácí svatyni, zlínští odjeli střídat. Pryž si tak pro sebe přivlastnili Pražané, kteří zamířili dopředu.
     
    54:13
    Sparťané stále nic nevzdávají a snaží se protlačit před Sedláčka, jenže pevná obrana hostujícího celku je nechce pustit moc daleko za modrou.
     
    52:40
    Obrovskou šanci snížit měl teď Říčka, který ale přestřelil obrovský prázdný prostor ve zlínské svatyni! Velká škoda pro domácí.
     
    52:03
    Sparta toho zatím v její první přesilovce v dnešním utkání moc nepřevedla, Beranům se už podařilo jednou vyhodit. Uvidíme, co přinesou následující chvíle.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 24. Beran (P. Vrána) – 20. Fryšara (E. Kulda), 23. Popelka, 40. Poletín (Fryšara, Valenta), 46. J. Ondráček (Šlahař, Freibergs), 50. Herman (Fryšara, Freibergs)


    HC Sparta Praha: Machovský (51. Honzík) – Gregorc, Košťálek, Blain, Tomáš Dvořák, Kalina, Delisle – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Buchtele, Klimek, Jarůšek – Kumstát, Pech (A), Forman – Smejkal, Sill, Černoch – Beran.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Gazda, Nosek (A), Valenta, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Brejcha, Klouček.

    Diváci: 6 778
    thejrc.org