Carolina – NY Rangers 8:5 (kon.) | Chicago – Toronto 6:7 (po pr.) | Los Angeles – Detroit 4:2 (kon.)
NY Islanders – San Jose 4:0 (kon.) | Boston – Ottawa 6:3 (kon.) | Buffalo – Vegas 4:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Detroit Red Wings
Pondělí 08.10.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Alex IAFALLO - 4:2
     
    59:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto o tom, kdo si z dnešního zápasu odnese dva body za výhru v základní hrací době. ALEX IAFALLO neváhal a z dálky trefil prázdnou klec Detroitu. Dnes už se tím pádem prosadil podruhé, obě jeho trefy byly důležité. Asistence: Tyler Toffoli, Alec Martinez.
     
    58:11
    Jonathan Bernier zůstává na střídačce. Hosté to zkusí se šesti muži v poli a prázdnou klecí.
    56:00 Dylan LARKIN - 3:2
     
    56:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přesilové hry dnes Detroitu jdou. Tohle už je jeho druhá využitá početní výhoda. DYLAN LARKIN napoprvé trefil střelou zápěstím jen hráče před sebou. Pak se k němu ale kotouč odrazil zpátky a druhý pokus už hostujícímu útočníkovi vyšel. Našel prostor někde ve výstroji Jacka Campbella. Naděje Red Wings na body z tohoto zápasu tedy stále žijí, nejspíš nás čeká hodně zajímavý závěr duelu. Asistence: Gustav Nyqusit, Dennis Cholowski.
     
    54:18
    Austin Wagner inkasuje dvě minuty za podrážení. Tohle je nejspíš jedna z posledních šancí Detroitu, jak se ještě může porvat o body z dnešního utkání.
     
    49:55
    Na druhé straně výtečný zákrok Campbella proti zakončení Larkina z první. Dnes je domácí gólman opravdu jen těžko překonatelný.
    49:15 Alex IAFALLO - 3:1
     
    49:15
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jonathan Bernier vyjel rozehrávat za branku. Jenže rozehrávka se mu moc nepovedla, hned vzápětí puk dostal na hokejku úplně osamocený ALEX IAFALLO. Ten dával prakticky do odkryté branky. Problém ale byl, že klec se v době skórování nacházela mimo své základní postavení. Přesto rozhodčí trefu uznal a Los Angeles Kings vedou 3:1. To se pochopitelně nelíbí hostující střídačce. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    47:38
    Tyler Toffoli zůstal nikým nehlídaný na levém kruhu. Vyslal střelu zápěstím, avšak mířil přesně doprostřed branky.
     
    45:05
    Tak přeci jen se vylučuje. Na trestnou lavici je odeslána hned čtveřice hráčů. Za Kings jdou pykat Dion Phaneuf a Paul Ladue. Za Red Wings si dě minuty odsedí Tyler Bertuzzi a Filip Hronek. Všichni dostávají menší tresty za hrubost. Ladue navíc dostává ještě osobní trest za nesportovní chování, stejně jako Hronek.
    36:14 Paul LADUE - 2:1
     
    36:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hodně velká smůla pro brankáře Jonathana Berniera. Tyler Toffoli u levého mantinelu v útočném pásmu přenechal kotouč svému spoluhráči, kterým byl PAUL LADUE. Domácí obránce byl sice v hodně ostrém úhlu, přesto zkusil vystřelit. A vyplatilo se. Našel malou mezírku mezi betony Berniera, kudy kotouč těsně prošel za brankovou čáru. Los Angeles Kings tak mají své vedení zpátky. Asistence: Tyler Toffoli.
     
    34:15
    Athnasiou unikal úplně sám na Campbella. Střela se mu ale nepovedla a nezískal tedy vedení pro Detroit. Teď ale obrana Los Angeles hodně pohořela.
     
    33:47
    Jenže moc dlouho si domácí přesilovku nezahráli. Vzápětí Jeff Carter dostává dvě minuty za vysokou hůl. Takže dnes poprvé budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    33:40
    Je tu přesilová hra pro Los Angeles Kings. Dvě minuty za držení soupeřovy hokejky vyfasoval od rozhodčích český obránce Filip Hronek. Bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    30:32
    Nyquist se zjevil sám před domácí brankou, pak na druhou stranu sám uháněl Kovalčuk. Ani v jednom případě se však hráčům nepodařilo skórovat.
    28:45 Anthony MANTHA - 1:1
     
    28:45
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tahle přesilovka hostů vypadala už od začátku velmi dobře. A také pro hosty dobře dopadla. Přitom se nejednalo o žádnou vyloženě hezkou kombinaci. ANTHONY MANTHA ale dokázal brankáře Jacka Campbella zaskočit střelou zápěstím na vzdálenější tyč, kterou možná ještě někdo z domácích hokejistů tečoval. Detroit tedy využívá přesilovou hru a máme docela rychle srovnáno. Začínáme tedy výsledkově od nuly. Asistence: Andreas Athanasiou, Dennis Cholowski.
     
    27:22
    Alex Iafallo je odeslán na trestnou lavici na dvě minuty za podražení. A to znamená, že je tu druhá početní výhoda utkání proti Detroit. Dobrá šance pro hosty na vyrovnání.
     
    26:16
    Muzzin i Nielsen tedy míří za katr odpykat si pětiminutové tresty za bitku. Pokračovat se ale bude v pěti na obou stranách. Na ledě se nám začíná docela přiostřovat.
     
    26:16
    A Muzzin za předchozí hit na Bertuzziho dostal naloženo od Jensena. Dalo se to čekat. Oba hráči nyní dostanou tresty za rvačku.
     
    26:10
    Muzzin a jeho výborný hit na Bertuzziho.
    24:21 Anže KOPITAR - 1:0
     
    24:21
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhé třetiny jsme se úvodní branky přeci jen dočkali. A byla to moc pohledná situace. Ilja Kovalčuk pro Kings získal útočné pásmo a počkal, až mu z druhé vlny sjede slovinský útočník ANŽE KOPITAR. Ten převzal nahrávku za modrou čarou, sjel na pravý kruh. Odtud ukázkově překonal Jonathana Berniera bekhendovým zakončením pod horním tyčku. Velmi pěkná trefa a domácí vedou, Detroit musí dohánět. Asistence: Ilja Kovalčuk, Jake Muzzin.
     
    17:07
    Wagner uháněl po levé straně sám na Berniera. V rychlosti ale nedokázal pořádně zamířit a svým pokusem minul tyčku. Jinak to ale byla hodně zajímavá příležitost.
     
    12:51
    Skvělé dva zákroky Campbella za sebou. Gólman Kings je zatím nejlepším hráčem svého týmu na ledě.
     
    12:10
    I druhý dnešní trest padá za vysokou hůl. Tentokrát ale na druhé straně barikády. Dvě minuty musí odsedět domácí obránce Alec Martinez, a tak je ti příležitost pro Detroit.
     
    11:25
    Athanasiou měl polovinu prázdné branky u pravé tyče. Už ležel Campbell na ledě, ale útočníkovi Red Wings se nepodařilo zvednout kotouč pod horní tyčku.
     
    10:01
    Tohle už byla mnohem větší šance Nyquista. Zůstal osamocený na levé straně, udělal kličku a najednou mohl zakončovat za překvapeného Campbella. Ten ho na poslední chvíli zastavil betonem u tyče.
     
    08:43
    Zajímavá střela Adriana Kempeho po rychlém přechodu do útoku. Jonathan Bernier ovšem na jeho pokus moc dobře viděl, takže neměl problémy se zákrokem.
     
    01:33
    Nehraje se ani dvě minuty a už je tu první trest. Hostující Bertuzzi inkasuje čtyřminutový trest za vysokou hůl, protože jeho hokejka skončila v obličeji soupeře. Kings tak dostávají šanci v přesilovce.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. Kopitar (Kovalčuk, Muzzin), 37. LaDue (Toffoli), 50. Iafallo (Kovalčuk), 60. Iafallo (Toffoli, Martinez) – 29. Mantha (Athanasiou, Cholowski), 56. D. Larkin (Nyquist, Cholowski)


    Los Angeles Kings: J. Campbell (Quick) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Phaneuf, LaDue – Iafallo, Kopitar, Kovalčuk – Pearson, J. Carter, Toffoli – Wagner, Kempe, Lewis – Clifford, Amadio, N. Thompson.
    Detroit Red Wings: J. Bernier (Howard) – Cholowski, Daley, DeKeyser, Hronek, Šulák, Jensen – Nyquist, D. Larkin, Mantha – Abdelkader, Athanasiou, Vanek – Bertuzzi, Nielsen, Rasmussen – Glendening, Ehn, Helm.

    Rozhodčí: Joannette, L'Ecuyer – Gibbs, Gibbons

    Diváci: 18 230
    thejrc.org