Carolina – NY Rangers 8:5 (kon.) | Chicago – Toronto 6:7 (po pr.) | Los Angeles – Detroit 4:2 (kon.)
NY Islanders – San Jose 4:0 (kon.) | Boston – Ottawa 6:3 (kon.) | Buffalo – Vegas 4:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Vegas Golden Knights
Pondělí 08.10.2018, 21:05 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:15
    Hosté nemají na co čekat a již hrají bez Fleuryho v brance. Od modré čáry nahazoval Theodore, ale jeho pokus ukryl Hutton a přerušil hru. Pokračovat se bude po timeoutu.
     
    56:58
    Následně se před Huttonem utvořila pořádná mela a jen se štěstím domácí celek neinkasoval. Na branku Sabres šlo několik střel a dorážek, v síti ale neskončila žádná!
     
    54:35
    Shea Theodore nyní předvedl parádní individuální akci, která se od beka jen tak nevidí! Hostující hráč se dostal od vlastní branky až do zakončení, přičemž pár hráčů obešel. Huttona ale pokusem nad beton nepřekonal!
     
    51:40
    Odpovědět mohl vzápětí Sam Reinhart, jenž zakončoval akci svého celku v předbrankovém prostoru. Domácí útočník ovšem nastřelil brankovou konstrukci, od níž se kotouč dostal pod Fleuryho.
    50:47 Jonathan MARCHESSAULT - 4:2
     
    50:47
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A z následná akce se prosadili hokejisté Vegas! Potvrdilo se to staré a otřepané pravidlo, JONATHAN MARCHESSAULT dostal přihrávku mezi kruhy od Karlssona a svižnou střelou prostřelil vyjetého Huttona. Asistence: William Karlsson.
     
    50:17
    Následně se mezi obránce dostal po slušné přihrávce Evan Rodrigues, jenž mohl přidat asi rozhodující trefu. Šel do bekhendu, ale zakončit se mu nepovedlo!
     
    45:36
    Max Pacioretty byl následně faulován a Tage Thompson dostává dvouminutový trest za hákování. Vegas má tak šanci vrátit se do duelu.
     
    35:47
    Následně si připsal slušný zákrok Carter Hutton. Reilly Smith totiž dostal přihrávku na pravý kruh a z první zakončoval na bližší tyč. Domácí brankář se nicméně rychle přesunul a kotouč vyrazil!
     
    33:15
    Tomáš Nosek se nyní točil s pukem před brankou, ale neuspěl. Connor Sheary se dostal do protiakce a unikal podél levého mantinelu sám na branku. Z levé strany zakončoval do pravé šibenice, ale klec těsně minul!
    29:43 Jason POMINVILLE - 4:1
     
    29:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Neskutečné, toto Buffalo neznáme, ale určitě si na něj zvykneme! Domácí se dostali do útoku a po luxusní kombinaci dávají již čtvrtou branku. JASON POMINVILLE dostal přihrávku zpoza branky a přesným zakončením překonává Fleuryho počtvrté. Asistence: Evan Rodrigues a Zemgus Girgensons.
    28:15 Marco SCANDELLA - 3:1
     
    28:15
    Sabres právě vstřelili branku!
    Odplata je hned na světě, domácí celek opět vede o dvě branky! Po vyhraném vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, odkud zakončoval MARCO SCANDELLA. Jeho svižné zakončení zápěstím se otřelo o dres bránícího hráče Golden Knights a kotouč skončil v pravé šibenici, Fleury nestihl zareagovat. Asistence: Kyle Okposo a Patrik Berglund.
     
    28:10
    Následně se pokoušel překvapit hostujícího brankáře Jeff Skinner, jenž zpoza branky zakončoval bekhendově na tyčku, kde Fleury nebyl. Šikovný útočník Sabres ale trefil jen boční síť!
    27:48 Erik HAULA - 2:1
     
    27:48
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté v aktivní kombinaci pokračovali a dočkávají se kontaktní branky. William Karlsson našel u pravého mantinelu ERIKA HAULU, jenž posílal kotouč do brankoviště. Puk možná lehce změnil směr od obránce McCabeho a skončil v brance. Asistence: William Karlsson a Jonathan Marchessault.
    24:58 Jack EICHEL - 2:0
     
    24:58
    Sabres právě vstřelili branku!
    JACK EICHEL podruhé! Domácí celek parádně přežil oslabení a následně udeřil. Domácí kanonýr dostal úžasnou přihrávku od Reinharta před branku, Eichel následně udělal kličku a bekhendem puk poslal pod víko. Parádní akce. Asistence: Sam Reinhart a Connor Sheary.
     
    22:20
    První přesilovku si zahrají také hosté. Za sekání jde na lavici hanby obránce Casey Nelson. Vegas tak má šanci ukázat, co v nich je.
     
    21:36
    Brayden McNabb vypálil od modré čáry opravdovou dělovku, kterou Hutton vyrazil nad sebe a už vypadalo, že kotouč zapadne do branky. Nakonec ale skončil jen vedle.
     
    17:46
    Buffalo pokračuje v aktivní kombinaci! Connor Sheary se dostal ke kotouči mezi kruhy a svižně zakončoval na svého bývalého spoluhráče. Ale vítězem se stal trojnásobný vítěz Stanley Cupu.
    14:31 Jack EICHEL - 1:0
     
    14:31
    Sabres právě vstřelili branku!
    Úžasná kombinace a ještě lepší střela, JACK EICHEL otevírá skóre spektakulárním gólem! Domácí kapitán dostal přihrávku na levý kruh a bombou z voleje vymetl pavouky v protilehlé šibenici. Asistence: Rasmus Ristolainen a Kyle Okposo.
     
    13:45
    Paul Stastny putuje v první periodě již podruhé na lavici hanby. A opět za sekání. Nyní zbytečně v útočné třetině vysekl hůl Eichelovi a Buffalo bude hrát druhou početní výhodu.
     
    12:51
    Evan Rodrigues se pár sekund po komerční pauze dostal do velké šance. Domácí útočník se dostal do šance mezi kruhy, odkud svižně zakončoval. Jeho rána ale nakonec byla zablokována bránícím hráčem!
     
    03:05
    Rasmus Dahlin následně dostal u levého kruhu přihrávku, aby se následně dostal ke střeleckému pokusu. Svižná rána ale skončila jen na prsou připraveného Fleuryho!
     
    00:54
    Patrik Berglund nejdříve zakončoval z levého kruhu, ale branku netrefil. Následně rozhodčí signalizují první faul, Paul Stastny inkasuje dvě minuty za sekání.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 15. Eichel (Ristolainen, Okposo), 25. Eichel (S. Reinhart, Sheary), 29. Scandella (Okposo, Berglund), 30. Pominville (Rodrigues, Girgensons) – 28. Haula (W. Karlsson, Marchessault), 51. Marchessault (W. Karlsson)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Scandella, Ristolainen, McCabe, Dahlin, Beaulieu, C. Nelson – Sheary, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Berglund, Okposo – Girgensons, Mittelstadt, T. Thompson – Elie, Rodrigues, Pominville.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – C. Miller, McNabb, Engelland, Theodore, Holden, Merrill – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Haula, Stastny, Pacioretty – O. Lindberg, Carpenter, Nosek – Reaves, Bellemare, Carrier.

    Rozhodčí: Hebert, Rooney – Suchánek, Smith

    Diváci: 16 004
    thejrc.org