Sparta – K. Vary 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 09.10.2018, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Všem fanouškům extraligového hokeje přeji příjemný úterní podvečer! V něm má Tipsport extraliga na programu jediné utkání, a to předehrávku 10. kola mezi Spartou a Karlovými Vary. Souboj odstartuje v 18:30!
     
    Sparta bude chtít na domácí půdě napravit nedělní zaváhání se Zlínem, kdy po špatném výkonu padla zaslouženě 1:5. Západočeši naopak chtějí ukončit nepříznivou sérii, když prohráli šest zápasů v řadě.
     
    V dnešním utkání na sebe narazí dva týmy, z nichž má lepší bilanci ten domácí. V posledním vzájemném střetnutí v únoru 2017 se sice radovaly z vítězství 3:1 Karlovy Vary, ale od té doby má navrch Sparta.

    Ta vyhrála i letní přípravné utkání na ledě Energie, kde ji k vítězství 5:4 dotáhl zejména dvougólový Robert Říčka. V extraligových zápasech ji však táhne zejména dvojice Lukáš PechPetr Kumstát. Oba bývalí hráči Západočechů mají na kontě v posledních šesti zápasech dohromady deset branek a sedm asistencí!
     
    Pokud chce Sparta pomýšlet na vítězství, musí přidat v koncovce. Ve třech z posledních pěti zápasů totiž dali po jediném gólu, navíc i na triumfech proti Chomutovu a v Olomouci se výraznou měrou podílel brankář Matěj Machovský, který je velkou oporou.

    Západočechy naopak trápí střelecká produktivita. Karlovy Vary totiž vyslaly na branku pouze 190 střel, což je nejméně ze všech extraligových klubů. Naposledy sice trápily Kometu, když na jejím ledě dokonce vedly 3:1, ale nakonec si odvezly porážku 3:5.
    Matěj Machovský je zatím jasnou brankářskou jedničkou pražské Sparty, když zasáhl do všech dosavadních devíti duelů
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Delisle, Tomáš Dvořák, Piskáček – Beran, Sill, Smejkal – Kudrna, P. Vrána (C), Říčka – Forman, Pech (A), Kumstát – Jarůšek, Klimek, Buchtele.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan (A), Podlipnik, Sičák, L. Vágner, Šafář – Flek, Balán (A), T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý (C), Lapšanský – Kohout, Kverka, Stloukal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Sparta vyhrála úvodní vhazování a okamžitě se po levé straně hnala do útoku. Její úvodní zteč skončila na útočné modré, kterou hosté úspěšně brání a nepouští domácí do třetiny.
     
    00:50
    Dobrou práci odvedl obránce Matic Podlipnik. Když Karlovy Vary dokázaly pásmo uhájit, vydaly se do útoku a donutili Matěje Machovského zasáhnout, což zařídil právě jmenovaný obránce. Aby toho nebylo málo, při protiútoku Sparty následně zablokoval střelu z levého kruhu.
     
    01:28
    Andrej Kudrna se dobře uvolnil za brankou Energie, odkud vyslal přihrávku mezi kruhy, ale kotouč pouze projel pod hokejkami dvou sparťanů ven ze třetiny.
     
    01:49
    Na druhé straně se mezi kruhy dostal ke střele zkušený útočník Václav Skuhravý, jenže v obležení domácích hráčů pálil pouze vedle pravé tyčky!
     
    02:30
    Rychlý Martin Kohout dobře zapracoval v rohu útočného pásma, kde si ho Petr Kumstát (SPA) přidržel a posílá svůj tým poprvé do čtyř.
     
    02:38
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Bleskový úder Energie znamená její vedení! Západočeši se s ničím nepárali, vyhráli vhazování a Vladimír Sičák našel na levém kruhu připraveného TOMÁŠE RACHŮNKA, jenž zavěsil do pravého horního růžku – 0:1! Asistence: Vladimír Sičák.
    02:38 Tomáš RACHŮNEK - 0:1
     
    03:32
    Hosté tedy dokázali to, co jim v předchozích zápasech chybělo. Od začátku jsou střelecky aktivní a jsou odměněni. Sparta naopak na druhé straně neuspěla.
     
    04:11
    V posledních desítkách vteřin už to bylo ze strany domácích lepší. Svěřenci Uweho Kruppa se propracovali do útočného pásma, kde si několikrát přihráli a vyprodukovali si střelecké pokusy, které však pokaždé mířily mimo branku.
     
    04:34
    Znovu zahrozily Karlovy Vary! Nejprve na levé straně pálil z kruhu Lukáš Vágner, ale tentokrát pravý růžek netrefil. Následně střílel od modré čáry Petr Šenkeřík, jehož dělovku Matěj Machovský dobře viděl a pokryl ji. Po odpískání ještě Jeremie Blain strčil do Václava Skuhravého, který ho o malou chvíli dříve dohrál u mantinelu, zatímco Petr Kalina se před brankou pošťuchoval se Sebastiánem Gorčíkem – bez trestů.
     
    04:53
    Brankář Sparty musel být znovu pozorný. Karlovy Vary dobře kombinovaly v útočném pásmu, načež se na modré čáře opřel do puku Matic Podlipnik a oprášil lapačku Matěje Machovského.
     
    05:34
    Malý tlak Sparty žádným velkým nebezpečím nebyl, přesto se sparťané dokázali dostat k bezprostřední blízko branky Filipa Novotného. Před jeho svatyní ale udělali přihrávku navíc, po které o kotouč přišli.
     
    06:14
    Na druhé straně zaváhali domácí na modré čáře, čehož mohl využít Roman Vlach a vydal se směrem na branku. Čerstvé posile Západočechů však chyběla potřebná rychlost, takže střela z předmezikruží nebyla pro levý beton Matěje Machovského velkým problémem. Puk se však odrazil do kruhu, kde se ho ujal Tomáš Mikúš, jenže střelu z otočky poslal pouze mimo tři tyče.
     
    06:35
    O chvíli později zahrál jeden z týmů rukou, po čemž následovala komerční přestávka. Následně Karlovy Vary chtěly zaútočit, leč bez úspěchu, protože jejich snažení zastavil ofsajd.
     
    06:49
    Energie zatím dobře napadá rozehrávku Sparty, která má problémy dostat kotouč z vlastní třetiny a založit útočnou akci.
     
    07:09
    Domácím se to podařilo nahozeným kotoučem, který dostali až za Filipa Novotného a u mantinelu bojují o prostor na nějaký soustavný tlak.
     
    07:21
    Zpoza branky nakonec kotouč nevydolovali, ale mohou to napravit v nejbližších desítkách vteřin. Vladimír Sičák (KVA) si v souboji pomohl hákováním, což znamená první trest pro jeho tým.
     
    07:53
    Vstup do úvodní přesilové hry Spartě nevyšel. Energie se v podstatě okamžitě osvobodila, když vyhodila kotouč a následný útok domácích zastavilo zakázané uvolnění. Pražané sice vhazování vyhráli a hnali se dopředu, jenže jejich akci přerušil pro změnu ofsajd.
     
    07:58
    Nahozený kotouč ze strany skončil v lapačce Filipa Novotného, což znamená vhazování po jeho levici.
     
    08:35
    Karlovy Vary se okamžitě osvobodily, ale musely se bránit. Úspěšně, vyhodili i po dalších dvou útocích Pražanů. Ti začíná opět zpoza své branky.
     
    08:42
    Velká šance Sparty! Petr Vrána vyvezl puk do třetiny, posunul na pravou stranu Roberta Říčku, který našel mezi kruhy osamoceného Petra Kumstáta, ale ten svou kličkou do backhandu neuspěl. Nutno pochválit i Filipa Novotného za dobrý zákrok.
     
    09:23
    Energie už hraje v plném počtu a oslabení zakončila úspěšným vyhozením. Na puku je Sparta, která s ním operuje v útočném pásmu a snaží se vytvořit nějakou slibnou akci.
     
    10:02
    To se jí nepodařilo a mohlo s ní být hůř. Mezi kruhy se totiž ocitl nehlídaný Sabahudin Kovačevič, který ale ve stoprocentní šanci netrefil kotouč!
     
    10:40
    Sparta se usadila v útočném pásmu, kde se puk pohyboval z rohu kluziště na modrou čáru, kde Matěj Beran nabil Stevenu Delislemu, a ten vyslal tvrdou střelu do náruče Filipa Novotného!
     
    11:33
    Pražané dlouho drží kotouč na útočné polovině, navíc mohou hrát v klidu, protože je signalizovaný trest pro hostujícího hráče. Hra zatím plyne, uvidíme, zda Sparta dokáže něco vymyslet.
     
    11:52
    Energie nakonec dokázala puk získat a její kapitán Václav Skuhravý (KVA), tak pádí na trestnou lavici za zlomenou hůl.
     
    12:31
    V úvodu druhého oslabení se Karlovy Vary úspěšně brání, navíc mohly hned ujet do přečíslení, ale jejich hráčům chyběla rychlost.
     
    13:21
    Sparta drží soupeře pod zámkem! Z levého kruhu pálil Andrej Kudrna jen do brusle padajícího obránce, naopak Jeremie Blain pálil dvakrát mimo.
     
    13:52
    Druhá polovina přesilové hry už je daleko lepší a chytají se i domácí fanoušci. Sparta se dostala do další šance, když se před brankou objevila trojice sparťanů s osamoceným Richardem Jarůškem, ale i jeho na malou chvíli ztracený kotouč překvapil a už ho nedokázal doklepnout za Filipa Novotného.
     
    14:29
    Západočeši hrají v plném počtu, přesto je Sparta nadále v jejich obranné třetině. Znovu poskakoval kotouč před brankou Karlových Varů, ale Petr Vrána ho u levé tyčky trefit nedokázal. Převaha Sparty však pokračuje.
     
    15:36
    V posledních minutách byli sparťané aktivnějším týmem, ale vyrovnání z toho i přes několik slibných náznaků nevybojovali. Teď navíc musel zasahovat Matěj Machovský, když nenápadná střela Romana Vlacha od modré čáry překvapivě proletěla až na jeho beton.
     
    15:45
    Role se obrátí, pykat bude Sparta. Obránce Tomáš Pavelka (SPA) ve vlastním obranném pásmu fauloval, dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    16:14
    Sparta se okamžitě osvobodila a jeden z jejích hráčů výborně dojel kotouč až do rohu útočného pásma, kde proti přesile hostů vybojoval cenné vteřiny.
     
    16:47
    Karlovy Vary se dokázaly usadit v útočné třetině, kde pálil od modré Petr Šenkeřík, jenže pro jeho tým nepřesně a po jeho druhé slabší střele měl Steven Delisle čas, aby z mezikruží vyhodil.
     
    17:30
    Zajímavá šance na druhé straně! Oslabení sparťané se dostali do zajímavé akce dvou na dva, kterou vyřešili přihrávkou z levé strany na zadní tyčku, kde ovšem domácí hráč nedokázal kotouč usměrnit. Následná střela z kruhu mířila mimo branku.
     
    17:34
    Na druhé straně musel Matěj Machovský pohlídat svou pravou tyčku, což se mu podařilo a po vhazování se Spartě podařilo vyhodit. Dobře zvládnuté oslabení domácích.
     
    18:15
    Sparta kombinovala v útočné třetině i nadále, jenže se ke střele nedostala a zaútočit mohly opět Karlovy Vary. Ze zajímavé pozice se chystal střílet Lukáš Vágner, kterému zablokoval hůl jeden ze sparťanů.
     
    18:49
    Pražané se vrátil do útočného pásma, o které rychle přišli vlastní chybou. Útočník Lukáš Pech (SPA) v souboji u mantinelu zahákoval Tomáše Rachůnka, za což dostane menší trest.
     
    19:22
    Ta štípla! Karlovy Vary roztočily kolotoč, při němž pálil od modré čáry Matic Podlipnik a trefil jen Stevena Delisleho. Následně Energie domácí dobře vyšachovala akcí na jeden dotek, kterou zakončil střelou z pravého kruhu Roman Vlach a Matěj Machovský se štěstím zasáhl pravým betonem.
     
    19:52
    Matěj Machovský si připisuje další zákrok, který patřil mezi ty lehčí. Zdá se, že pokud Karlovy Vary nevyhrají buly a rychle neudeří, už se v této třetině nic zásadního nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Zazněla siréna, první třetina končí. Po úvodní části budou spokojenější hosté, kteří na ledě Sparty vedou o jeden gól poté, co Tomáši Rachůnkovi stačilo ve třetí minutě pouze osm vteřin přesilovky na to, aby parádní střelou do růžku otevřel skóre. Pražané dokázali odpovědět jen velkou neproměněnou šancí Petra Kumstáta a musí dohánět ztrátu.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Karlovarský Vladimír Sičák zahajuje druhou třetinu rozehrávkou zpoza vlastní branky.
     
    21:34
    Přetahovaná na obou stranách hřiště skončila útokem Sparty, na jehož konci stál Miroslav Forman, ale z levé strany pálil nepřesně.
     
    22:20
    Zajímavé snažení Sparty! Rychlou kombinaci zakončil na levé straně Andrej Kudrna, který trefil pravou část branky a neuspěl ani o chvíli později, když z otočky pálil na Filipa Novotného. Ten puk pouze vyrazil před Roberta Říčku, jenž pálil vysoko nad branku.
     
    22:43
    Pražané vstoupili do prostřední části aktivně. Jejich tlak do Sparty donutil Filipa Novotného přikrýt kotouč.
     
    23:21
    Sparta i nadále útočila, ale pak přišlo zaváhání, po kterém mohly jít Karlovy Vary do přečíslení, jenže trojice hráčů neměla rychlost a Petr Stloukal pálil z levého kruhu až do ochranné sítě.
     
    23:32
    Domácí nahodili kotouč do třetiny, který se od mantinelu odrazil před branku, kde ho raději přikryl Filip Novotný. Bude se vhazovat po jeho pravici!
     
    24:19
    Obraz hry se v nejbližší době velmi pravděpodobně změní. Miroslav Forman (SPA) na polovině hřiště dohrál zezadu po odehrání kotouče jednoho ze soupeřů, a to znamená jediné – trest za pozdní dohrání.
     
    24:45
    Karlovy Vary okamžitě vybojovaly útočné pásmo, kde znovu předvedly rychlou kombinaci z první, na jejímž konci Roman Vlach protečoval před brankou puk do sítě. Západočeši se tak radují z gólu, ale hlavní rozhodčí jde volat videorozhodčím!
     
    24:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Gól je uznán, ale arénou se ozývá pískot, protože podle opakovaného záběru na kostce se zdálo, že ROMAN VLACH usměrnil puk do sítě bruslí. Hlavní rozhodčí však po debatě s kolegou u videa gól uznává, takže Karlovy Vary jdou druhou využitou přesilovkou do vedení 2:0! Bez asistence.
    24:45 Roman VLACH - 0:2
     
    25:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, hosté opět vedou jen o gól. Petr Vrána v levém rohu útočného pásma vybojoval kotouč, podél mantinelu ho poslal za branku na ANDREJE KUDRNY, který obkroužil branku a zřejmě mezi betony zasunul kotouč za Filipa Novotného – 1:2! Asistence: Petr Vrána.
    25:25 Andrej KUDRNA - 1:2
     
    26:25
    Na koni by po snížení mohla být Sparta, ale uvidíme, jak její vstřelený gól zamává s důslednou obranou soupeře.
     
    26:30
    Ty se ubránily poslednímu ataku Sparty, který skončil neúspěchem. Na druhé straně musel naopak zasahovat Matěj Machovský, po jehož snadném zákroku následuje komerční přestávka.
     
    26:44
    Zajímavá střela Jiřího Smejkala skončila na rameni Filipa Novotného, kterému zřejmě škrtla o masku. Hra nadále pokračuje.
     
    26:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Odpověď na nedávnou otázku známe, Sparta po vstřeleném gólu ožila a rychle vyrovnává! Špatnou rozehrávku Karlových Varů zachytil Matěj Beran, který posunul do pravé strany na hranici kruhu, kde stál JEREMIE BLAIN a povedenou střelou tahem překonal Filipa Novotného – 2:2! Asistence: Matěj Beran, Zach Sill.
    26:54 Jeremie BLAIN - 2:2
     
    27:21
    Na druhé straně mohl rychle zareagovat Jaromír Kverka, který z levého kruhu pálil těsně vedle levé tyčky.
     
    28:12
    Obrat Sparty visel ve vzduchu! Pražané ujeli do přečíslení tří na dva, které nakonec zakončil sám Richard Jarůšek střelou z levého kruhu, když následně dorážel ještě Lukáš Klimek, ale tělem puk za Filipa Novotného neusměrnil.
     
    28:41
    Svěřenci Uweho Kruppa pokračují v tlaku a Filip Novotný drží svůj tým nad vodou. Nejprve si lapačkou poradil proti dalšímu pokusu Jeremieho Blaina a následně si poradil i se střelou z mezikruží.
     
    29:03
    Jeho protějšek nezůstává pozadu. Jeden z hráčů Energie si dobře vybruslil do středu, ale jeho střelu obránce zablokoval. K puku se dostal ještě jeden z hostů, jenž v pádu pálil jen do levého betonu a Sebastián Gorčík už puk dojet nestihl. Bude se vhazovat před brankou Sparty.
     
    30:40
    Sparta se pár desítek vteřin držela na útočné polovině, následně si však se soupeřem role vyměnila, leč ani jeden z týmů nezahrozil.
     
    31:09
    To už neplatí o posledním nátlaku Sparty, při kterém se musel Filip Novotný ohánět. Jednička Energie si však se všemi pokusy poradila, ať už musela použít vyrážečku, nebo zasáhnout lapačkou.
     
    31:42
    Další snaha Karlových Varů na útočné polovině hřiště končí špatným načasováním útoku, protože u střídačky Energie došlo k ofsajdu.
     
    32:12
    Hra se přestěhovala před branku Filipa Novotného, kde operoval elitní útok Sparty. A vybojoval přesilovou hru, protože Martin Rohan (KVA) držel jednoho ze soupeřů a po komerční přestávce začne další početní výhoda domácího týmu.
     
    32:42
    Úvodní půlminuta nepřinesla nic, co by mělo Filipu Novotnému dělat vrásky na čele. Karlovy Vary při první příležitosti vyhodily kotouč a Spartu do vlastního pásma nepustily.
     
    33:15
    Neúspěšné dobývání Pražanů pokračuje i nadále. Energie zatím na obranné modré čáře odolává a daří se jí držet Spartu v neutrální části hřiště.
     
    33:41
    Zajímavá teč donutila zasáhnout Filipa Novotného. Vzápětí se vhazovalo po jeho levici, což Spartě dalo šanci udržet pásmo a možnost využila. Na levé straně pálil Blaž Gregorc, jehož jedovatou střelu hostující brankář pokryl.
     
    34:21
    Krátce po vhazování si dokázal poradit také se střelou Tomáše Pavelky z druhé strany a Karlovy Vary úspěšně vyhodily kotouč.
     
    34:48
    Dokonce pokračují v útočné aktivitě kolem Matěje Machovského, když nejprve pálil v pádu nepřesně Petr Stloukal a vzápětí čekal na levém kruhu osamocený Lukáš Vágner, na kterého mířil puk, jenže byl mírně tečován a letní posila Západočechů minula.
     
    35:37
    Lapačka Filipa Novotného byla opět v pohotovosti. Tentokrát však neřešila nic složitého, jen lehký padáček, po kterém hostující brankář kotouč raději přikryl, protože dojíždějící sparťané byli nebezpečně blízko.
     
    36:17
    Sparta se střelecky zlepšila, jenže často naráží na Filipa Novotného. Obrana Energie opět špatně vyhodila kotouč, k němu se na pravém kruhu dostal Petr Vrána, který si vybruslil mezi kruhy a střelou tahem trefil připraveného brankáře soupeře.
     
    36:28
    Aktivita Sparty pokračovala, tentokrát zakončila přihrávku zpoza branky a opět jí nedovolil skórovat její bývalý brankář, který měl lví podíl na tom, že se Energie pro tuto sezonu vrátila do nejvyšší soutěže. I dnes tak potvrzuje, že je svému týmu oporou.
     
    36:41
    Přihrávka rukou, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    37:23
    Pokračovalo se převážně ve středu hřiště, kde zůstal pár vteřin ležet Martin Rohan, jenž inkasoval tvrdý úder, ale ani jedna pravice sudích zdvižena nebyla.
     
    37:45
    V rohu útočného pásma tak mohl udělat vítr Richard Jarůšek (SPA), jenže to s aktivitou přehnal a háček soupeře už mu neprošel – menší trest pro domácího útočníka.
     
    38:00
    A pozor, slibná šance pro Karlovy Vary! Minimálně minutu a 45 vteřin budou hrát proti třem, protože Tomáš Dvořák (SPA) zahákoval soupeře, strčil do něj a rozhodčím tento faul neunikl.
     
    38:26
    Tak to netrvalo dlouho. Karlovy Vary kombinovaly, na hranici kruhu se dostal ke střele Matic Podlipnik (KVA), jehož střelu zablokoval Zach Sill, který se nebezpečně rozjížděl, ale hostující bek ho podrazil.
     
    39:13
    Energie tak hraje ve čtyřech proti třem a Matěji Machovskému zatrnulo poté, co Sabahudin Kovačevič pálil od modré čáry a po mírné teči jednoho z clonících hráčů skončil puk pouze na špičce levého betonu domácího brankáře.
     
    39:49
    Karlovy Vary pokračují v kombinaci. Uvidíme, zda třetinu v útočném pásmu zakončí, je velmi pravděpodobné, že ano. Otázkou spíše zůstává, zda ještě zahrozí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Nezahrozí. Končí prostřední část, která byla velmi zajímavá, a to i proto, že se Sparta výrazně zlepšila. Druhý gól přesto vstřelili hosté, když Roman Vlach tečoval puk při přesilové hře za Matěje Machovského, což ještě přezkoumával videorozhodčí, který doporučil gól uznat.

    Sparta se však rozhodit nenechala. O čtyřicet vteřin později ukázal svou šikovnost a zarputilost Andrej Kudrna, který nachytal Filipa Novotného na přední tyčce. Aby toho nebylo málo, o dalších 89 vteřin později už bylo vyrovnáno, když se ujala střela Jeremieho Blaina. Oba týmy pak měly další šance, ale oba brankáři i přes dva inkasované góly své týmy drží.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 20:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Sparta vstupuje do třetí třetiny v početní výhodě, protože si přenáší ještě 26 vteřin trestu Matice Podlipnika.
     
    40:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! Andrej Kudrna se pěknou kličkou uvolnil na kruhu, ale minul, přesto útok pokračoval. Puk se přesunul na modrou čáru, kde ho Blaž Gregorc posunul na Tomáše Pavelku, jehož dělovku tečoval do horního růžku PETR VRÁNA – 3:2! Asistence: Tomáš Pavelka, Blaž Gregorc.
    40:49 Petr VRÁNA - 3:2
     
    42:16
    Na druhé straně mohl zareagovat Sabahudin Kovačevič, jenže minul a na druhé straně zahrozila Sparta, když střelu z pravého kruhu Filip Novotný pouze kontroloval.
     
    43:27
    Aktivita Pražanů pokračuje! Na branku Filipa Novotného vyslali několik střel, ale ani jedna nevedla mezi tři tyče.
     
    44:38
    Tohle se Karlovým Varům příliš nehodí. Obránce Petr Šenkeřík (KVA) si pomohl vysokou holí, za což dostává menší trest a posílá svůj tým do čtyř.
     
    45:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta využívá další přesilovou hru! Na konci zajímavé kombinace stál v pravém rohu LUKÁŠ PECH, který našel skulinku v brance a svým gólem z velkého úhlu získal Spartě náskok, čímž potvrdil, že na svého bývalého zaměstnavatele umí – 4:2! Asistence: Miroslav Forman.
    45:14 Lukáš PECH - 4:2
     
    45:37
    Na tahu je tentokrát Energie, která musí dohánět dvoubrankovou ztrátu a bude to mít těžké, protože Sparta se od druhé třetiny zlepšila a má více ze hry.
     
    46:27
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale v posledních desítkách vteřin nepřinesla žádnou zajímavou šanci ani na jedné straně. Spartě však čtvrtý gól dodal potřebný klid, zatímco Energii by kontaktní branka velmi pomohla.
     
    47:30
    Západočeši mohou zareagovat v nejbližších dvou minutách, protože Miroslav Forman (SPA) podrazil ze soupeřů a na dvě minuty míří na trestnou lavici.
     
    48:05
    Karlovy Vary hrají přesilovky dobře, dokážou být nebezpečné a potvrdily to i tentokrát. Od modré čáry vyslaly nebezpečnou střelu, kterou Matěj Machovský bezpečně pokryl. Následně se před brankou strhla menší mela, ale tresty nepřinesla.
     
    48:47
    Trošku jsem to zakřikl. Energii už se nedaří vybojovat trvale útočné pásmo a něčím ohrozit Matěje Machovského. Sparta se dobře brání a jedno už měla náznak protiútoku, ale Jan Buchtele raději puk podržel a našetřil cenný čas.
     
    49:26
    Sparta se nadále dobře brání. Karlovy Vary hledají cestičky do útočného pásma velmi těžce.
     
    49:43
    Už se zdálo, že po návratu Miroslava Formana půjde Sparta opět do čtyř, když sparťanský útočník v rohu kluziště napadal jednoho ze soupeřů a měl být vyloučen. Útočník Stanislav Balán ovšem přijel za rozhodčím a přiznal, že si pád způsobil sám. Parádní gesto fair play, které tribuny ocenily potleskem!
     
    50:35
    Z pravého kruhu vyšla střela jednoho ze sparťanů, kterou zřejmě jeho najíždějící spoluhráč před brankou tečoval, jenže pouze do těla Filipa Novotného.
     
    51:05
    Po zakázaném uvolnění Sparty prohrála vhazování a musela se vracet, jenže Václav Skuhravý se prodíral před branku neúspěšně. Jeho pokus Matěj Machovský bezpečně pokryl do své lapačky.
     
    51:05
    Rozhodčí by však přerušil hru i bez podržení kotouče, protože Tomáš Dvořák (SPA) fauloval a podruhé v utkání míří na trestnou lavici.
     
    51:25
    Pokud chtějí Karlovy Vary pomýšlet na úspěch, mají ideální příležitost. Blízko byl Ondřej Beránek, který u přední tyčky neúspěšně dorážel vyražený kotouč po střele Romana Vlacha od pravého mantinelu. Vhazování před brankou Sparty.
     
    51:54
    Sparta se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Karlovým Varům se navíc nedaří vybojovat kotouč, a to ani poté, co měl Matěj Machovský potíže s vyhozením puku.
     
    52:25
    Tvrzení už neplatí. Energie obléhá pásmo Sparty, Vladimír Sičák dokonce jedovatě vystřelil, ale mířil mimo a nepřesná byla také dorážka Petra Šenkeříka!
     
    52:59
    Sparta úspěšně vyhazuje kotouč. Zdá se, že toto oslabení ustojí, což může být pro zbytek zápasu velmi důležité.
     
    53:40
    Pražané se vydali do útoku, který ovšem zmařilo zakázané uvolnění, když jeden z nich nedosáhl na dlouhý kotouč. Krátce po vhazování opustil puk hrací plochu, následuje komerční přestávka.
     
    V ní sledujeme bitvu dvou týmů, odklízejících sníh v pásmech a kolem branek. O malý krapet rychlejší byla partička na polovině Energie, která tak rychleji pelášila za mantinel, ale těsně poražený tým už odjíždí také. Můžeme tedy pokračovat v dramatickém závěru.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 037 diváků!
     
    54:46
    Sparta napadá rozehrávku Karlových Varů, daří se jí držet hru na útočné polovině a i vzhledem k náskoku nikam nespěchá.
     
    55:11
    Poslední kombinace Sparty žádné nebezpečí před brankou Energie nepřinesla, přesto to domácí mrzet nemusí. Karlovy Vary se naopak snaží získat za každou cenu kotouč, protože čas neúprosně běží.
     
    55:46
    Tomáš Rachůnek vyjel s kotoučem až z vlastního pásma, dojel s ním do levého rohu toho útočného, ale tam proti přesile sparťanů neuspěl. Kotouč tedy obranné pásmo Sparty opouští.
     
    56:31
    Domácí pokračovali v útočném snažení na útočné polovině, kde se střídali se soupeřem v držení kotouče – bez výraznějšího úspěchu.
     
    56:40
    Z rohu útočného pásma mířila zajímavá přihrávka před branku Sparty, kde ji ovšem nikdo z hostů nezasáhl a Sparta se vydala do útoku. Tam se jí podařilo zakončit a došlo i ke střetu útočícího hráče s Filipem Novotným. Brankář Energie byl mírně otřesen, ale nic vážného to naštěstí není.
     
    57:08
    Útočnou aktivitu Karlových Varů v útočném pásmu přerušil hvizd sudího. Upřímně jsem nepostřehl proč, ale vhazuje se po pravici Matěje Machovského.
     
    57:24
    Sparta už se soustředí spíše na defenzivu, takže Karlovy Vary musí zkusit projít nahozeným a protečovanými kotouči. Po jednom z nich se Energie dostala do útočného pásma.
     
    57:45
    Neuspěla a na druhou stranu se řítila Sparta. V rohu útočného pásma pak došlo k souboji, po němž Richard Jarůšek blbě spadl a zůstává ležet na ledě. Už je to několik desítek vteřin, ne-li minut, co sparťanský útočník leží. Z otevřeného mantinelu už dokonce přijela nosítka.
     
    57:45
    Richard Jarůšek už je na nosítkách a za potlesku tribun odvezen mimo hrací plochu. Zdá se, že je schopný pohybu, ale návštěva nemocnice ho nemine. Hra bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    58:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Svěřenci Uweho Kruppa se usadili v pásmu a domácí arénou zní "Pátá". Lukáš Pech dostal v levém rohu kotouč, vyvezl ho až k brance, a když ho nikdo nehlídal, zkusil zakončit. Puk se pak zřejmě od hokejky Filipa Novotného odrazil před něj, kde ho pohotově dorazil MIROSLAV FORMAN – 5:2! Asistence: Lukáš Pech.
    58:33 Miroslav FORMAN - 5:2
     
    58:59
    Dovolím si tvrdit, že je rozhodnuto a oba týmy už utkání v klidu dohrají.
     
    59:28
    Karlovy Vary ještě kombinují v útočném pásmu, ale s pukem jsou jen zády k brance a nedaří se jim vytvořit soustavný tlak.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec, Sparta vítězí 5:2! Zlepšený výkon ve druhé třetině přinesl Pražanům ovoce, když lepšící se výkon korunovali výbornou třetí třetinou. V ní rozhodl už v první minutě Petr Vrána, když parádně tečoval puk a po něm se prosadili ještě Lukáš Pech s Miroslavem Formanem, čímž korunovali první domácí vítězství s minimálně pěti góly.
     
    Nejlepším hráčem hostů byl právem zvolen Roman Vlach, který byl hodně aktivní. Na druhé straně si cenu od tenisty Radka Štěpánka odvezl autor vítězného gólu Petr Vrána.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Fanoušci Energie děkují svému týmu za bojovnost, zatímco sparťané se chystají na děkovačku. Já vám přeji příjemný zbytek úterního večera, mějte se fajn! (21:04:19)
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 26. Kudrna (P. Vrána), 27. Blain (Beran, Sill), 41. P. Vrána (T. Pavelka, Gregorc), 46. Pech (Forman), 59. Forman (Pech, Kumstát) – 3. T. Rachůnek (Sičák), 25. R. Vlach


    HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Delisle, Tomáš Dvořák, Piskáček – Beran, Sill, Smejkal – Kudrna, P. Vrána (C), Říčka – Forman, Pech (A), Kumstát – Jarůšek, Klimek, Buchtele.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan (A), Podlipnik, Sičák, L. Vágner, Šafář – Flek, Balán (A), T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý (C), Lapšanský – Kohout, Kverka, Stloukal.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Jelínek, Komárek

    Diváci: 5 037
    ocianews.com