Jihlava – Vsetín 1:2 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 4:5 (0:2 po s.n.) | Slavia – Poruba 2011 7:4 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 5:3 (kon.) | Prostějov – Třebíč 6:3 (kon.) | Kadaň – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Kladno – Havířov 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Středa 10.10.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý podvečer ze slunečné Jihlavy! Středeční utkání 12. kola Chance Ligy můžeme označit jako šlágr kola. Souboj dvou týmů s bohatou historií a několika tituly na kontě. Oba soupeři, jihlavská Dukla a Vsetín si dělají zálusk na baráž, Dukla má jasný cíl v podobě návratu do extraligy. Začínáme v 17:30!
     
    VHK ROBE Vsetín
    3. místo, 20 bodů, skóre 44:31, bilance 6-0-2-2
    Vsetín přijede do Jihlavy s velkou podporou fanoušků v zádech, ale také se šňůrou pěti výher. I přes rozpačitý úvod, kdy spíše VHK hledalo samo sebe a z pěti utkání vyhrálo jediné, doma proti Kadani suverénně 11:0, se Vsetín rozhoupal k tříbodovým výhrám a spokojenosti fanoušků. Přitom po prohře 3:7 v Ústí nebyla nouze o různé fanouškovské teorie, druhé tři body přišly doma po zápase s Třebíčí, kdy domácí vedli už 4:0, nakonec z toho bylo však drama až do konce a výhra 4:3. I další dvě utkání proti Litoměřicím a Frýdku byly těsná (dvakrát 3:2), vyšší rozdíl byl k vidění proti Porubě (6:2) a Benátkám (5:1).

    Útoku vládne Antonín Pechanec, bývalý Havířovák za deset zápasů stihl pět gólů a deset asistencí. Skvěle ho doplňuje budějovické duo Vít Jonák a Luboš Rob, oba mají shodně 7+7. V obraně je bodově nejlepší Ondřej Slováček, který jeden gól dal a na šest nahrál. O bod za ním je Jakub Teper (1+4). V bráně dostává více prostoru brankář sehnaný přes inzerát na úřadu práce, Jan Šelepněv, ten oproti svému parťákovi Gábovi odchytal 8 utkání a má úspěšnost 89 %.
     
    HC Dukla Jihlava
    7. místo, 18 bodů, skóre 42:28, bilance 4-2-2-3
    Dukla střídá výhry a prohry, nemá zatím výherní sérii jako její středeční soupeř. Prohra v Přerově, výhra nad Motorem, prohra v Prostějově a výhra nad nebohou Kadaní. Od pátého kola však Dukla každé druhé kolo hrála na ledě o něco déle než normálně, neboť musela absolvovat minimálně prodloužení. Z posledních pěti utkání ale Jihlava vytěžila tři výhry, otočila nepříznivý vývoj zápasu v Ústí nad Labem (3:4 SN) a v regionálním souboji přemohla Třebíč 6:3. Klopýtnutí přišlo až v Litoměřicích, ani vedení o gól v 57. minutě nevedlo ke třem bodům a byla z toho prohra 3:4 v prodloužení. Následné severomoravské duo soupeřů nedokázalo Dukle odebrat všechny body, Frýdek jel domů s nulou, Poruba vybojovala body dva.

    Útočnou sílu Dukly tahá druhá formace. Zejména pak Matěj Pekr. Jihlavský démon je jedním z nejproduktivnějších hráčů ligy, má bilanci 9+5. Hned za ním je Lukáš Anděl, který v létě odmítl nabídky z extraligy a na levém křídle patří ke klíčovým hráčům (6+6). Shodně po deseti bodech mají pak Vlastimil Dostálek a Tomáš Čachotský. V obraně je nejlepším Jakub Suchánek, neboť vsítil dvě branky a na šest přihrál. Doplňuje ho David Kajínek s Janem Pohlem, ti mají po šesti bodech, Pohl má oproti šesti asistencím pouze pět, kompenzuje to však gólem. Brankářský post patří spíše Niklasi Lundströmovi, který odchytal osm utkání s úspěšností 91,23 %.
     
    -15:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský (C), Jiránek – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Zeman, T. Havránek – Osmík, D. Čermák.

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Rudl, Teper, Jenáček, Ondračka – Theoret, Rác, Kuronen – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Hořanský, Jindra, Vítek.

    Rozhodčí: Čech, Vokřál – Kokrment, Šimán.
     
    Oba týmy nastoupeny na ploše, po pozdravu může šlágr kola začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly pro Jihlavu a začínáme!
     
    00:14
    Icing, Dostálek sice ve středním pásmu natahoval hůl ke kotouči, ale nestihl to.
     
    00:21
    Jiránek tvrdě bojuje u mantinelu, nakonec udělal vše dobře a domácí podnikli rychlý útok, který však skončil u pravého mantinelu a první formace jede střídat.
     
    01:00
    Rudl se na modré napřáhl a lehkým obloučkem poslal kotouč na Lundströma, který s ním oproti očekávání bojoval.
     
    02:57
    Vracíme se do hry po téměř dvou minutách, menší technické potíže s internetem. Dukla na chvíli sevřela svého soupeře v pásmu, hosté ale volil jednoduché vyhození, navíc tak šikovně, že se o icing nejedná.
     
    03:45
    Nedůrazná domácí obrana dovolila Pechancovi najet si mezi kruhy a nejproduktivnější hráč ROBE mohl otevřít skóre, Lundström si ale pohlídal prostor mezi betony! Hostující kotel je v rauši.
     
    04:11
    Březina převzal puk od Pituleho a z modré zkusil nouzovou střelu, domácí gólman nastavil lapačku, ale ani to nebylo potřeba.
     
    04:50
    Domácí hráči výborně obsadili své protihráče, proto nemůže obránce za brankou založit kloudný útok a Valaši se plácají u své branky.
     
    05:25
    Čermák od mantinelu vysunul Půžu, jenže tomu podjel kotouč pod holí a bylo po nadějích. Zase to jsou domácí, kteří nemohou pořádně rozehrát.
     
    06:06
    Jiránek kvalitně zabojoval a na modré čáře udržel kotouč pro Duklu v útočném pásmu. Jenže ho nikdo nepodpořil a Kopta bez potíží vyvezl.
     
    06:49
    Anděl chvíli váhal, co s pukem, nakonec pustil za sebe na Pohla, ten z pravého kruhu trefuje snad i tyč! Po zákroku Gáby následuje komerční přestávka, v ní musím vyzdvihnout zatím skvělé představení vsetínských fans, kteří narozdíl od domácích za to pořádně berou a jsou jasně slyšet od první minuty.
     
    07:07
    Harkabus po vyhraném buly hned střílel, jeho střelu srazil Březina a kotouč se ocitl v ochranné síti.
     
    07:32
    Aktivní Zeman obral o puk svého bývalého spoluhráče Březinu a vyslal vpřed své kolegy, ti pouze nahodili na Gábu, který přesto raději přerušuje.
     
    07:56
    Slováček opět nemá komu. Hosté sice hýří pohybem, ale možná v místech, kde to není zase až tolik potřeba. Navíc se bude na hostující straně vylučovat.
     
    08:33
    Prvním trestaným dnešního zápasu je Hořanský za hákování Osmíka.
     
    08:36
    Prohrané buly Dukly a hosté zásluhou Theoreta... nevyhazují, ač moc nescházelo.
     
    09:08
    Tři střely v přesilovce, třikrát Kajínek. Ani jednou se však neurodilo, ale Gába práci měl. Nyní už hosté právoplatně vyhazují a půlka trestu bude pryč.
     
    09:58
    Suchánek místo střely nahrál najíždějícímu Harkabusovi, ten však nedokázal tečovat tak, aby trefil puk do branky.
     
    10:29
    Hosté budou v plném počtu, přesilové hře Dukly se ubránili. Jihlavští mají ještě dozvuk přesilovky v útočném pásmu, nicméně je to opravdu jenom dozvuk.
     
    11:22
    Štindl ustál souboj u mantinelu, čistým zastavením mu to však vrátil Hryciow.
     
    11:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla vede 1:0! Velkou zásluhu na gólu má Jan Pohl, ten totiž protáhl kotouč přes střed hřiště, v útočném pásmu přehrál na MARTINA OSMÍKA, který si počkal na drobnou clonu právě od Pohla a z levého kruhu poslal Gábovi puk na dlouhou tyč. Asistence: Jan Pohl.
     
    12:09
    Před brankou Lundströma se strhla potyčka, bude se každopádně vylučovat. Tresty se dozvíme po komerční pauze. Hostům bylo ale signalizováno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    12:09
    A jak tedy sudí rozhodli? Vcelku jednoduše. Oběma hlavním aktérům, tedy Koptovi se Skořepou, udělili po dvou minutách a hraje se dále 4 na 4.
     
    12:30
    Rác prošel přes hřiště a dostal se ke střele z mezikruží, část hostujících fans se radovala, neboť Rác trefil boční síť, ale zvenku.
     
    13:52
    Velice nešťastná situace se odehrála v brance Vsetína. Suchánek bojoval o kotouč, jenže těsně před Gábou došlo v plné rychlosti ke srážce právě Suchánka s hostujícím obráncem, posunutím brány a „hitem“ na hostujícího gólmana. Ten i přes přivolanou pomoc bude dále v zápase pokračovat, což je dobrá zpráva.
     
    13:52
    Zbývá 17 sekund hry 4 na 4, Dukla ji zřejmě dohraje v útočném pásmu.
     
    14:05
    Další trest přichází čtyři sekundy před vypršením trestů obou kohoutů z před dvou minut. Čachotský se dopustil dle názoru sudích držení hole a hosté mají 4 sekundy 4 na 3, následně 5 na 4.
     
    14:09
    První rána byla opravdu zkušební, od modré Mikuš trefil plexisklo za brankou a domácí vyhodili.
     
    14:43
    Březina neobešel Anděla u domácí střídačky, domácí hráč pak vyhazuje bez potíží a jede střídat, stejně jako jeho kolegové.
     
    15:18
    Ne, hostům se nedaří dostat se do pásma, Jihlava vyhazuje kotouče jako Škodovky sjíždí v Kvasinách z výrobního pásu.
     
    15:49
    Až nyní se povedlo VHK vytvořit závar před Lundströmem, Zeman pomohl svému gólmanovi uklidit puk a přerušit hru, samotná strkanice nic dalšího nepřinesla.
     
    16:19
    Paradoxně si hosté vytvořili největší tlak až po konci přesilovky a pořádně zatopit domácí obraně.
     
    16:45
    Tvrdý hit dostal nyní i čárový sudí, kterého nechtěně zasáhl u mantinelu Kajínek na uvolněnou ruku. Po chvíli přerušení a ošetření bolavé ruky se může hrát dále.
     
    17:02
    Havránek neprotečoval na vyhození z pásma a závěr třetiny na držení puku jasně patří Vsetínu.
     
    17:45
    Držení puku není ale důležité, hlavní jsou šance! Jednu takovou měl Čachotský, který v kličkách utopil tři hostující hráče, až před zakončením byl faulován a díky tomu trefil mimo! Trestné střílení to nebude, trest ale ano.
     
    17:47
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Slováček – 2 min., sekání).
     
    18:19
    Přesilová hra není od domácích také tím nejlepším, co nám dnešní zápas nabízí, Vsetín díky Jonákovi vyvezl a našetřil cenný čas.
     
    18:54
    Pohl se dostal na útočnou modrou, volil však zpětnou nahrávku na Harkabuse, toho připravil o držení hole jeden z hostí a byl tu i náznak brejku, Dukla je však zpět v pásmu.
     
    19:53
    Závěr početní výhody byl od domácích povedený, to tedy ano. Vše spustil Kajínek střelou z mezikruží, která ale vlivem zlomení náčiní nebyla přesná. Během nástupu Slováčka na led se ke střele po křížném pasu dostal Čachotský, ale ani on Gábu nepřekonal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí za stavu 1:0 pro domácí. Ti byli o něco málo lepším celkem, ač opticky byl na tom lépe Vsetín, co se držení kotouče týče. Jednu ze tří šancí Dukly proměnil ve 12. minutě po Pohlově individuální akci Martin Osmík a Vsetín tak ztrácí jedinou branku. Zda se mu povede ztrátu dotáhnout za druhých dvacet minut, to se dozvíme cca za minut šestnáct.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Druhou třetinu zahájil Dostálek protečováním do útočného pásma, tentokrát se o zakázané uvolnění nejedná. Na druhé straně však ano a Gába se bude muset mít na pozoru.
     
    20:30
    Pohl výborně položil ve vlastním obranném pásmu Mikuše a zavezl do útočného pásma, zde z toho Čachotský vytěžil nahrávku do předbrankového prostoru, tam však nikdo nebyl.
     
    21:23
    Pekr nepotvrdil pověst střelce! Dostal kotouč sám mezi kruhy, nikým nehlídán ale nechal proti sobě vyniknout Gábu!
     
    22:16
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je srovnáno a symbolicky se trefil ten, kdo tu nějaký ten čas hrál. Na levém křídle to vzal na sebe po přihrávce od Slováčka DAVID BŘEZINA a z podobné pozice jako Osmík při prvním domácím gólu srovnal skóre. Nedáš = dostaneš. Asistence: Ondřej Slováček, Dominik Rudl.
     
    22:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté jsou psychicky přímo na trojském koni! Vítek z rohu kluziště našel úplně volného JAKUBA TEPERA na druhé straně, ten nikým nehlídán pouze dorazil do prázdné branky! Teď už zbývá jenom čekat, zda hostující hráči vyplní přání svých fanoušků, tedy deset gólů. Asistence: David Vítek, Adam Hořanský.
     
    24:04
    Dva góly za 32 sekund, to s týmem hodně zamává. To samé i s fanoušky, a Vsetín hraje momentálně prakticky doma. I na ledě jsou hosté lepším týmem a Dukla je momentálně pod tlakem.
     
    24:48
    Pohl ihned po buly v útočném pásmu vystřelil, Gába ale lapačkou přerušil zkušeně hru.
     
    25:10
    Gába se štěstím protlačil při rozehrávce kotouč přes Zemana a Vsetín se vydal v drobném přečíslení do útoku, hru přerušuje až Lundströmův zákrok.
     
    25:37
    Theoret vyšel ze souboje 1 proti 2 jako vítěz a zkušeně vyhodil mimo nebezpečí.
     
    26:10
    Čachotský táhl útok, přenechal na Dostálka, který přes clonu soupeře vystřelil na Gábu, jeho bývalý parťák ale betonem vyrazil až na obrannou modrou.
     
    26:58
    Pekr protečoval na Skořepu do útoku a výjezd Gáby za účelem získat puk musel nyní působit na hostující grupu fans halucinogenně, neboť kdyby jel Gába jenom o sekundu později, nestihl by to.
     
    27:22
    Po komerční pauze se rozehraje přesilovka Vsetína 5 na 4 dlouhá čtyři minuty. Pohl zasáhl jednoho z hostí vysokou holí, přitěžující okolnost budiž krev a je to tedy za čtyři minuty.
     
    27:48
    Domácí ihned po buly ve svém pásmu vyhodili a zatím se brání dobře.
     
    28:20
    Mikuš dostal od Ráce přihrávku na modrou, vystřelil, Lundström vyrazil do ochranné sítě a hra je tedy přerušena.
     
    28:37
    Kuronen se napřáhl z levého kruhu a minul o kousek pravou tyč, zároveň vyhodil i hostující hráče z pásma. Probíhá druhá půlka přesilovky.
     
    29:20
    Kajínkovi se dostávají ovace. Proč? Jednoduše, získal kotouč a vyhodil ho přes všechny čáry v době pokročilého stádia rozkladu domácí obrany.
     
    29:58
    Hosté obehrávají domácí čtveřici, zakončil to pokusem z mezikruží Teper, domácí jsou nyní pod obrovským zámkem.
     
    30:38
    Jonák zkusil na sebe navázat dva obránce a nahrát volnému spoluhráči, to se ale nepovedlo a celý nápor na domácí obranu ukončuje Teper, jeho pokus mířil do ochranné sítě. Samozřejmě za přispění teče.
     
    31:00
    Havránek opět vyhostil Valachy z pásma a dal možnost konsolidace svým spoluhráčům.
     
    31:27
    Pohl se vrací po čtyřech minutách na trestné, Dukla je z nejhoršího venku.
     
    31:56
    Anděl sice zpod Jiránka touš dostal, ale dle názoru čárového již v postavení mimo hru. Jiným slovem ofsajd.
     
    32:13
    Rác vypíchl puk v útočném pásmu a zprava najížděl, následně i vystřelil na Lundströma. Ten svůj tým podržel.
     
    32:51
    Nechci být kritický, ale za vyloučení Hryciowa může svou měrou i čárový sudí. Ten totiž v době všeobecného přesvědčení o odpískání icingu, který mimochodem akceptovaly obě strany, nechal hru pokračovat a Hryciow prostě musel zatáhnout za brzdu. Dvě minuty, držení.
     
    33:14
    Domácí tak mají k dispozici přesilovku a mohli srovnat, závar po Pohlově střele ale gólem neskončil!
     
    33:58
    Opět Pohl. Tentokrát se vřítil do útoku jak povodeň do Ústí nad Labem a Vsetínští byli notnou chvíli mimo hru. Ale přesto se jim povedlo vyhodit.
     
    34:51
    Současně s koncem vyloučení Hryciowa se ke střele přes obránce dostal Jiránek a vystřelil, Gába kontroloval do ochranné sítě a přerušil opět utkání.
     
    35:29
    Momenty bezvládí na ledě, hraje se především ve středním pásmu. Na tribunách se hraje klasická hra: vymysli co nejhrubější urážku vůči soupeři.
     
    36:20
    Anděl nedokázal udržet kotouč v útočném pásmu a Vsetín opět roste s koncem třetiny, nemá z toho ale žádné šance.
     
    37:04
    Kopta blokoval pokus Čachotského kotníkem, což nebylo v kontextu tvrdosti nejlepší, nicméně hostující útočník bojuje a odjezdí zřejmě zbytek střídání.
     
    37:52
    Poslední dvě minuty třetiny, do hry se dostal i domácí bek Mareš. Klid přerušilo odpískání icingu, a pokud si myslíte, že se domácí radovali, tak nikoli. Na útočné modré totiž byli hned dva hráči domácích na jednoho vsetínského. Hosté si berou timeout.
     
    38:10
    Vhazování před Gábou však vyznělo pro vsetínské barvy. Zanedlouho se ale domácí do pásma dostali, Štindl pálil od modré, Gába vyrazil.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny, VHK ji začne v útočném pásmu.
     
    39:32
    Čermáka tvrdým hitem odstavil Rác, ale vše v mezích hokejového zákona. Kotouč následně nějakým způsobem poslal Rác mimo mantinely, dvě minuty nedostává. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    39:50
    Zřejmě je jasné, že ve druhé třetině se už skóre nezmění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A tak se i opravdu stalo. Sledujeme boj o tři body, ve kterém mají zatím po vydařených 32 sekundách 23. minuty navrch Vsetínští. Nejprve za ně srovnal bývalý Duklák David Březina, skóre pak otočil Jakub Teper. Hraje se opravdu vyrovnaný zápas, Dukla je týmem, který bude muset otáčet skóre. Třetí třetina začne za 16 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Domácí se ihned natlačili do útočného pásma a Kajínek vypálil od modré čáry, Gába vyrazil před sebe, Čachotský však nedokázal dorazit.
     
    40:31
    Tentokrát se Jihlavští dopustili ofsajdu a hra je přerušena 31 sekund po zahájení.
     
    40:52
    Skořepa stáhl hru na Štebiha, ten z modré pálil tvrdě, ale pouze do obránce před sebou, který vyváží naprosto bezpečně kotouč před Lundströma.
     
    41:34
    Osmík zkoušel prostrčit na najíždějícího Zemana, jenže se mu to vůbec nepovedlo a VHK opět vyhazuje. Zatím jsou hostující hráči pod tlakem a je to i logické vyústění stavu.
     
    42:35
    Rychlý přechod do útoku zakončil zleva Dostálek, Gába vyrazil mimo tři tyče.
     
    43:03
    Štindl velice riskantně zanechal za sebe na Skořepu, který na tom nebyl o moc lépe a Dukla se tedy zatím nemůže dostat vůbec z pásma.
     
    44:11
    Suchánek až ležérně napálil od modré kotouč na branku, Gába v nepřehledné situaci vyrazil a Pekr byl blízko dorážce, nestihl si ale srovnat hůl a hosté se osvobodili.
     
    44:49
    Dostálek dnes zatím vychází proti Gábovi s nulou. Tentokrát dostal od Čachotského nabito zpoza brány, z blízkosti ale Gábu nepřekonal, ten vytáhl fantastický zákrok lapačkou!
     
    45:30
    Kopta se neprotlačil do pásma přes dobře bránícího Zemana a stále se hraje převážně před Gábou, který si tedy na málo práce vůbec stěžovat nemůže.
     
    46:37
    První útočná formace Dukly opět zlobí. Čachotský od mantinelu nahrál na osu hřiště Suchánkovi, místo nahrávky volil tento golem přímou střelu a Vsetín díky obránci vyhazuje.
     
    47:47
    Šance Dukly přibývají. Nyní měl šanci Pohl, který byl absolutně nebráněn mezi kruhy, mezi betony ale Gábu, kterého na helmě zdobí pěkná ovečka se šálou, tedy logo hlavní fanouškovské skupiny ve Vsetíně, opět nepřekonal. Komerční pauza.
     
    48:00
    Kuronen stěží vyhodil kotouč z obranného pásma, VHK je pod velkým tlakem a Lundström neměl ve třetí třetině téměř žádnou práci.
     
    48:32
    Zakázané uvolnění hostí značí přerušení hry a stěhování před Gábu. Hraje se zatím parádní třetí třetina, dlouhé úseky bez přerušení a vypadá to na poměrně brzký konec za současného stavu.
     
    49:21
    V signalizované výhodě hraje Dukla s enormním nasazením, tohle je hokej, který chtějí domácí fanoušci vidět. Jenom ty góly chybí.
     
    50:04
    Po téměř minutě se povedlo přerušit hru a konečně vyloučit hostujícího hráče. Trestaným je Rudl za sekání.
     
    50:04
    Puk po vyhraném domácím buly ale zamířil přímo mezi dva hráče a z útoku ven.
     
    50:41
    Kotouč přelétl vlivem teče mantinel a skoro trefil jednoho z pořadatelů. Naštěstí se tomu pán v reflexní vestě vyhnul. Následné buly přineslo zisk puku hosty a vyhození.
     
    51:24
    Pohl vzduchem přihrával na Čachotského, puk srazil Hryciow přímo do ochranné sítě. Bude se vhazovat po Gábově pravici.
     
    51:45
    Tohle si domácí za rámeček nedají, ve vlastní přesilovce vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    51:51
    Závěr početní výhody nezastihl Jihlavské v nejlepší formě, Vsetín se bez problémů ubránil a na domácích hokejkách se objevuje mírná křeč.
     
    52:47
    Štebih omylem dostal přihrávku, i z nechtěného dokázal vykouzlit tvrdou ránu a Gábu donutit zasáhnout. Poslední komerční přestávka dnešního zápasu, jdeme do samotného finále!
     
    53:29
    Anděl se protlačil mezi dva obránce a nahodil před branku, Pekr však již nedosáhl a hosté zase vyhazují. Ne nadlouho, druhá útočná letka domácích následně opět dostala slovo v útoku, Gába podržel tým.
     
    54:09
    Další přerušení po zásahu Gáby. Následovala menší strkanice, Hryciow dohrál Čachotského a je zván k hlavnímu sudímu na kobereček o tvaru půlkruhu z ledového materiálu.
     
    54:27
    Zakázané uvolnění Vsetína. Jak podotkl kolega, ze strany Dukly to je pokus o sbalení opité holky v baru, který celkem vychází, ale nedaří se vám celá situace dotáhnout až do samotného sladkého konce. Do hokeje převedeno, je tlak, jsou střely, jsou šance, ale nikoli góly.
     
    55:09
    Rác pouze vyvezl puk za domácí branku, dále se již soubojů neúčastnil, odjel střídat a Dukla může hrát opět do útoku.
     
    56:12
    Dostálek dojížděl puk vyhozený přes celé hřiště. Byl u něj první, dle názoru sudích si pomohl hokejkou při souboji s hráčem a je vyloučen na dvě minuty. Možná klíčový moment v cestě za třemi body pro Vsetín.
     
    56:33
    Pitule se natlačil do brankoviště a Vsetínští jsou z pásma vykázáni ven.
     
    57:02
    Domácí se brání aktivním pohybem ve středním pásmu a Vsetín spíše drží kotouč, než se pokouší o útok.
     
    57:49
    Teper neudržel pásmo a domácí vyhazují. Jdeme do poslední dvouminutovky.
     
    58:12
    Domácí v plném počtu. Zřejmě se za chvíli odhodlají k powerplay.
     
    58:35
    Dostálek nahodil do pásma s takovou razancí, že trefil ochrannou síť, bude se vhazovat ve středním pásmu, 85 sekund před koncem.
     
    58:50
    Kopta výborně skočil do kotouče a vyhodil ven z pásma. Dukla je v šesti.
     
    59:05
    Zeman tečoval těsně před Gábou kotouč do protipohybu, ten se ale těsně projel podél levé tyče!
     
    59:34
    Ohromný tlak od Dukly v závěru, ale už to nevypadá. Ani dorážka natřikrát neskončila gólem!
     
    59:54
    Klíčový moment utkání! Šest sekund před koncem je vyloučen Březina za zašlápnutí kotouče u mantinelu a Dukla si bere time.
     
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, za námi je šlágr 12. kola Chance Ligy. O osudu celého zápasu rozhodlo 32 sekund druhé třetiny. Domácí vedli od 12. minuty zásluhou gólu Osmíka. Ve 23. minutě za 32 sekund hosté ale šli do vedení, nejprve se prosadil exduklák Březina, následně Teper. I přes enormní snahu Dukly ve třetí třetině něco s výsledkem udělat se již skóre i díky skvělému Gábovi v bráně Vsetína neměnilo. Mohli jsme dnes sledovat parádní utkání z obou stran, mocně podpořené především hostující skvadrou fans, kteří dnes předvedli opravdu skvělé vystoupení, o to více se cení, že 200 kilometrů dlouhou cestu v takovém počtu absolvovali ve středu. Vsetín byl tím, kdo byl o ten gól šťastnější a bere tak tři body. Z mé strany je to dnes vše, bylo mi ctí vás dnešním utkáním provázet a příště z Jihlavy napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 173 diváků. (20:16:24)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Osmík (J. Pohl) – 23. Březina (Slováček, Rudl), 23. Teper (Vítek, Hořanský)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský (C), Jiránek – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Zeman, T. Havránek – Osmík, D. Čermák.
    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Rudl, Teper, Jenáček, Ondračka – Theoret, Rác, Kuronen – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Hořanský, Jindra, Vítek.

    Rozhodčí: Čech, Vokřál – Kokrment, Šimán

    Diváci: 2 173
    thejrc.org