Ottawa – Philadelphia 4:7 (kon.) | Washington – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Ottawa Senators
4:7 (1:1, 2:3, 1:3)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 11.10.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:25 Scott LAUGHTON - 4:7
     
    59:25
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Z velkých zmatků před prázdnou brankou Ottawy resultuje definitivní tečka za hostujícím vítězstvím! Voráček mohl zaútočit na hattrick, místo toho přihrál do mezikruží Couturierovi, kterého vychytal zaskakující gólman Wideman. Radko Gudas poté znovu vracel puk doprava Voráčkovi, ten i napodruhé přihrával a SCOTT LAUGHTON jeho pas do levého kruhu už zužitkoval. Asistence: Jakub Voráček, Radko Gudas.
     
    57:58
    Craig Anderson zmizel na střídačku. Senators to zkouší v šesti proti pěti!
    57:08 Maxime LAJOIE - 4:6
     
    57:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí velmi rychle využívají přesilovku a ještě se dostávají do hry o body! Bødkerovu přihrávku z pravé strany Tkachuk přesměroval do brankoviště, kde Pickard sice rychle zasáhl pravým betonem, ale na dorážku už nestačil. Svůj druhý gól si připsal obránce MAXIME LAJOIE. Asistence: Chris Tierney, Mikkel Bødker.
     
    56:58
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Jori Lehterä – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    53:18
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Dale Weise – 2 min., nedovolené bránění).
    52:37 Claude GIROUX - 3:6
     
    52:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Senators opět inkasují v oslabení a sedm minut před koncem už to s nimi vypadá hodně špatně. Vše začalo u Voráčka, který se na pravém mantinelu zbavil Pääjärviho a přenesl hru doleva. CLAUDE GIROUX poté přihrál Gostisbeheremu na modrou čáru a vydal se před brankoviště, kde se dostal k dorážce a zvýšil vedení Letců na rozdíl tří branek. Asistence: Shayne Gostisbehere, Jakub Voráček.
     
    51:58
    Senators si vytvořili solidní tlak v útočném pásmu. Zack Smith během něj trefil vysokou holí do obličeje Hägga a daroval tím hostům přesilovku.
     
    48:29
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Stone – 2 min., podrážení).
    44:08 Robert HÄGG - 3:5
     
    44:08
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers další přesilovku sice nevyužili, ale chvíli po ní přesto odskakují na rozdíl dvou branek! Tvrdou střelu ROBERTA HAGGA Anderson jenom vyrazil k Rafflovi, který ho vylákal mimo brankoviště a s trochou štěstí vrátil puk švédskému obránci, který už měl před sebou naprosto prázdnou branku. Asistence: Michael Raffl, Dale Weise.
     
    41:29
    Brady Tkachuk se mimo hru dostal do křížku z s Laughtonem a k nelibosti domácího kouče dostal 2+2 minuty, zatímco hostující útočník jen poloviční trest.
     
    37:40
    Nechybělo moc a poprvé to bylo o dva góly! Lajoie ztratil puk v útočném pásmu a pak chyběl vzadu. Konecny dostal přihrávku do jízdy a z pravé strany vypálil švihem do tyče!
    35:45 Scott LAUGHTON - 3:4
     
    35:45
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nesmírně zajímavý průběh zápasu pokračuje čtvrtým golem Flyers! Dale Weise objížděl branku, ale puk za pravou tyč nezasunul. Anderson ho pohotovým zákrokem vyrazil do místa, kam jako první dojel SCOTT LAUGHTON a bekhendovou dorážkou upravil skóre na 3:4. Asistence: Dale Weise, Andrew MacDonald.
     
    35:04
    Na trestnou lavici putuje už osmý borec! Za nedovolené bránění brankáři Pickardovi je vyloučen Ryan Dzingel.
     
    34:17
    Menší trest za hrubost vyfasovalo hned šest hráčů. Za domácí budou sedět Tierney, Wideman a Formenton. Za hosty pak Lehterä, Lindblom a Hägg. Posledně jmenovaný ještě dostal dvojku za nedovolené bránění, takže z toho všeho resultuje přesilovka pro Senátory.
     
    33:45
    Nolan Patrick se kvůli zranění v horní polovině těla do zápasu už nevrátí. Flyers si tak musí poradit s jedenácti forvardy.
    31:13 Maxime LAJOIE - 3:3
     
    31:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Druhý přesilovkový zásah pro Senátory, kteří srovnávají na 3:3! Tkachuk si řekl o přihrávku před brankoviště a rychle posunul puk za sebe na Chrise Tierneyho. Ten se ještě neprosadil, ale přesto se může radovat, neboť následovala gólová dorážka, kterou se prosadil MAXIME LAJOIE. Asistence: Chris Tierney, Brady Tkachuk.
     
    30:19
    Je z toho přesilovka pro Ottawu! Jori Lehterä vyfasoval menší trest za krosček i hrubost, za kterou pyká také Formenton.
    26:35 Jakub VORÁČEK - 2:3
     
    26:35
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté se poprvé dostávají do vedení! Radko Gudas přihrál k červené čáře JAKUBU VORÁČKOVI, jenž vedl puk v situaci dva na jednoho. Přihrávku na napřaženého Girouxe český útočník neriskoval a raději sám nechytatelně pálil z pravého kruhu. Asistence: Radko Gudas.
    23:04 Sean COUTURIER - 2:2
     
    23:04
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a Flyers opět srovnávají! Jakub Voráček nezvykle přihrával před sebe Gudasovi, který to opět zkusil. Anderson rychlou střelu z pravé strany jenom vyrazil a na následnou bekhendovou dorážku SEANA COUTURIERA už neměl nárok. Asistence: Radko Gudas, Jakub Voráček.
    21:20 Brady TKACHUK - 2:1
     
    21:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je snový domácí debut pro BRADYHO TKACHUKA, který si vzal kotouč od Bødkera, jednoduše s ním projel do útočného pásma a nesmírně rychlou střelou zápěstím z pravého kruhu zaskočil Pickarda. Tomu zhoršil výhled jeho vlastní spoluhráč, který se marně snažil talentovaného mladíka blokovat. Asistence: MIkkel Bødker, Thomas Chabot.
     
    20:55
    Zničehonic jeli domácí ve čtyřech proti dvěma! Ceciho nepřesná střela se od zadního mantinelu odrazila na Tkachuka, který měl před sebe poloprázdnou branku, ale Pickard se stihl natáhnout ke své pravé tyči!
     
    18:05
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Michael Raffl – 2 min., vysoká hůl).
    14:44 Jakub VORÁČEK - 1:1
     
    14:44
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Také hosté se prosazují v početní převaze a dorovnávají stav na 1:1! Giroux připravil střelu z první pro Gostisbeherea, jehož dělovku zpoza pravého kruhu na hranici brankoviště ještě tečoval JAKUB VORÁČEK a Anderson už neměl sebemenší šanci na reakci. Asistence: Shayne Gostisbehere, Claude Giroux.
     
    14:09
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Wideman – 2 min., hákování).
     
    09:01
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Dylan DeMelo – 2 min., podrážení).
    08:38 Brady TKACHUK - 1:0
     
    08:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Lajoie z levé strany přihrával puk do mezikruží, kde ho Tierney nohou posunul před brankoviště. Tam došlo k další teči nohou, tentokrát od BRADYHO TKACHUKA, který trochu šťastně přišel k prvnímu gólu v kariéře! Asistence: Chris Tierney, Maxime Lajoie.
     
    06:57
    Ivan Provorov v rohu obranného pásma podrazil Duchenea a je z toho další přesilová hra pro domácí Senátory.
     
    03:42
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Andrew MacDonald – 2 min., hákování).
     
    01:04
    Nolan Patrick dostal facku od hokejky Mikkela Bødkera, který putuje na trestnou lavici za vysokou hůl.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. B. Tkachuk (Tierney, Lajoie), 22. B. Tkachuk (Bødker, Chabot), 32. Lajoie (Tierney, B. Tkachuk), 58. Lajoie (Tierney, Bødker) – 15. Voráček (Gostisbehere, Giroux), 24. Couturier (Gudas, Voráček), 27. Voráček (Gudas), 36. Laughton (Weise, MacDonald), 45. Hägg (M. Raffl, Weise), 53. Giroux (Gostisbehere, Voráček), 60. Laughton (Voráček, Gudas)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – DeMelo, Chabot, Ceci, Lajoie, Ch. Wideman, Borowiecki (A) – Mark Stone (A), Z. Smith, Dzingel – Bødker, Duchene (A), B. Tkachuk – B. Ryan, Tierney, Formenton – Pyatt, White, Pääjärvi.
    Philadelphia Flyers: Pickard (Elliott) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Hägg, Gudas, Sanheim – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, Patrick, Lindblom – Simmonds (A), M. Vorobjov, Weise – M. Raffl, Lehterä, Laughton.

    Rozhodčí: Furlatt, Lambert – Baker, Driscoll

    Diváci: 13 215
    thejrc.org