Třinec – Sparta 4:5 (2:3 po s.n.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 3:2 (po pr.) | Kometa Brno – Litvínov 3:1 (kon.) | Olomouc – Plzeň 3:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 12.10.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný den přeji všem fanouškům českého hokeje. V rámci 9. kola Tipsport extraligy nás dnes čeká jistě nejeden zajímavý zápas, my ale budeme v tomto on-line přenosu sledovat pouze jediný – duel mezi Mountfieldem HK a Bílými Tygry Liberec.
     
    Mountfield HK – 2. místo, 20 bodů, skóre 22:15

    Přestože poslední utkání Hradečtí prohráli, s dosavadním průběhem sezóny musejí být nadmíru spokojeni. Z devíti odehraných duelů totiž hned sedmkrát vyhráli! Všechna vítězství se navíc Východočechům urodila v jediné šňůře, díky čemuž Lvi vyrovnali klubový rekord v neporazitelnosti. Poprvé v historii se také Mountfield podíval na 1. příčku extraligy, vydržel na ní však pouze dva dny. V neděli se totiž utkal s tabulkovým sousedem z Litvínova, jenž střetnutí opanoval těsně 2:1 a díky lepšímu skóre se vrátil zpět do čela.

    Co se hry Hradce týká, trenéři spoléhají především na dravé mládí. Velmi bruslivý a věkově mladý tým se prezentuje aktivním a pohledným hokejem, který zatím pod Bílou věží přináší ovoce a překvapení. Jak si povedou svěřenci Tomáše Martince tentokrát?
     
    Bílí Tygři Liberec – 4. místo, 17 bodů, skóre 30:22

    Také Liberečtí se rozhodně nemají za co stydět. Na svém kontě totiž mají pouze o jedinou prohru méně než jejich dnešní soupeř, také v tabulce se pohybují velmi vysoko, jen o bod těsně pod pomyslnými stupni vítězů. K tomuto postavení jim pomohl i parádní kousek, kterým se prezentovali minulou sobotu. Ještě v 55. minutě prohrávali 1:3, navíc se kvůli faulu museli bránit v početní nevýhodě. Jenže právě ta paradoxně Liberci pomohla. Právě v tomto oslabení se totiž Severočeši trefili hned dvakrát, poslali zápas do prodloužení a nakonec Olomouc porazili 4:3!

    Liberečtí hrají ve srovnání se zbytkem extraligy ofenzívní hokej a jejich tah na branku se vyplácí. Se 30 brankami jsou totiž druhým nejvíce skórujícím týmem celé soutěže, pouze o branku víc má na svém účtu Plzeň. Budou Bílí Tygři pálit ostrými i dnes?
     
    Ohlédnutí za čtvrtfinále 2017/18

    Právě v této fázi play off se spolu Hradec s Libercem v loňském ročníku potkali. Napínavou sérii načali dvěma vítězstvími Východočeši, avšak Tygři vzápětí doma také opanovali dva mače a dorovnali s Hradeckými krok. A následně se Liberci povedlo získat na půdě soupeře také mečbol jenže v 6. a 7. utkání série Mountfield ukázal, že také jeho mužstvo má vůli bojovat. Dvěma těsnými výhrami 2:1 znovu otočil sérii na svou stranu a z dlouhé sedmizápasové série postoupil do semifinále. Letos proti sobě ale budou stát značně obměněné týmy, a tak teprve první vzájemný duel ukáže, kdo se na protivníka připravil lépe.
    Hradec Králové se s Litvínovem přetahuje o čelo tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Rosandić, Cibulskis, Graňák (A), Piché, Linhart, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Dragoun, Bezúch.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, T. Hanousek – Valský, Redenbach, L. Hudáček – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, Lakatoš, M. Zachar.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Kis, Rampír.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Pojďme se krátce podívat na sestavy obou týmů. Oproti minulému zápasu dnes hosté nasadili na soupisku o jednoho beka více, přibylo jméno Lukáše Dernera. Ve útoku pak dostane prostor mladý Jan Jeník.

    Hradecký kádr už nemůže počítat s Radkem Smoleňákem, jenž odešel do zahraničí, mimo sestavu zůstali také Filip Pavlík a Roman Kukumberg. Do sestavy se po zranění vrátil Sébastien Piché, v útoku můžou Východočeši počítat s Marisem Bičevskisem a Matějem Chalupou.
     
    Ještě před zápasem přišel čas na ocenění hradeckého dorostence Šimona Marhy, jenž se stal nejlepším hráčem ELIOD extraligy dorostu za měsíc září.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Východočeši velmi rychle vystřídali první pětku a Liberečtí se dostali po levém mantinelu do útočného pásma, nahození na bránu ale skončilo jen na chráničích domácích.
     
    01:11
    Patrik Miškář obral protivníka o puk, otočil se ve svém obranném pásmu a bezpečně vyhodil.
     
    01:39
    Brandon Maxwell vyrazil střelu z poměrně velké vzdálenosti a posléze ještě kotouč posunul směrem od své brány, jako první ho ale našly liberecké hole.
     
    02:14
    Jenže hosté se nikam dál než k mantinelům nedostali a Lvi je vytlačili z pásma.
     
    02:34
    Zatím se nedá říci, že bychom sledovali nějak oslnivé tempo. Ani jeden z celků se nikterak extrémně nežene do útoku, dvakrát za sebou teď navíc hradecké hráče zastavil ofsajd.
     
    03:13
    Petr Koukal posunul puk na Tomáše Vincoura, jenž sice přejel modrou lajnu, poté mu ale kotouč odskočil pryč od hole.
     
    03:53
    Radovan Pavlík se řítil za volným pukem ležícím před brankou, než po něm ale stihl natáhnout hokejku, odpálil ho do bezpečí liberecký gólman.
     
    04:37
    Petr Jelínek bránil za Maxwellovou bránou puk proti dvěma protihráčům, a i když si nepočínal vůbec špatně, o hrací předmět nakonec přišel.
     
    05:22
    Roman Will bez problémů chytil nahození z velké vzdálenosti a vyklepal hned puk z lapačky, aby jeho spoluhráči nemuseli čelit vhazování před jeho svatyní.
     
    05:49
    Teď už ale ani Will nic nezmůže. Po nepřesné rozehrávce je totiž Liberci odpískán icing a hra se chtě nechtě stěhuje k hostujícímu gólmanovi.
     
    05:49
    Severočeši si asi nemohli vzpomenout, jakže pravidlo o zakázaném uvolnění zní. Hráči totiž odjeli na střídačku a rozhodčí měli práci s tím, aby správné hráče poslali co nejrychleji do kruhu pro vhazování.
     
    06:32
    Matej Paulovič nechtěně nabil libereckému hráči přímo na modrou lajnu, tomu ale rána příliš nesedla. Se zpomalenou střelou neměl Maxwell příliš problémů, po komerční pauze se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    06:59
    Tomáš Vincour zavezl puk po pravém mantinelu do útočné třetiny a nahrával na osu hřiště, tam ale Petr Koukal nedokázal nahrávku zpracovat.
     
    07:27
    Po krátkém libereckém výpadu se na druhou stranu rychle vydal Lukáš Cingel, jenž však měl příliš práce s dojíždějícím obráncem, a tak nakonec stihl kotouč do brankoviště jen jednoruč nahrnout. A poté jako bonus ucítil vůni ledu pěkně zblízka.
     
    08:15
    Jan Ordoš ujížděl společně s Taylorem Dohertym v přečíslení dva na jednoho a první jmenovaný vzal střelu na sebe, Brandon Maxwell ale jeho úmysly přečetl a postavil se do dráhy puku!
     
    09:17
    Snad poprvé v dnešním duelu si vytvořil jeden z týmů lehčí tlak na soupeře. Tygři ale ze svých kombinací nic nevykřesali, naopak Hradečtí uklidnili hru vyhozením ze třetiny.
     
    09:53
    Teď už musel zasahovat Maxwell, jenž byl v pozoru, když se puk povaloval volně v jeho brankovišti.
     
    10:22
    Od modré čáry vystřelil Ladislav Šmíd, trefil však jenom ochrannou vestu hradeckého gólmana.
     
    11:11
    A teď se ke svým šancím dostali i domácí. Nejprve pálil těsně mimo od modré Oskars Cibulskis, chvilku po něm vyrážel Chalupův pokus z vrcholu levého kruhu Will okrajem lapačky.
     
    11:50
    Také Brandon Maxwell teď pomohl svému týmu. Dobře sledoval pohyb kotouče, a když se jeden z Libereckých snažil zakončit z úhlu, byl ke své levé tyči přilepen dokonale.
     
    12:11
    Liberec vyhodil na zakázané uvolnění. A tentokrát si již pamatuje, že nemá ujíždět na střídačku, hra bude pokračovat před Romanem Willem.
     
    12:47
    Brandon Maxwell fantasticky rozehrál na útočnou modrou, kde stál osamocen Daniel Rákos, neboť hosté odjeli střídat. Hradecký forvard poté nahrál najíždějícímu si Petru Koukalovi, ten ale tísněn bekem netečoval puk za brankovou čáru!
     
    12:47
    A Koukal byl při své šanci faulován, Mountfield tedy bude hrát v početní výhodě. Dvěma minutami za podrážení je potrestán Tyler Redenbach.
     
    13:00
    Radan Lenc chtěl zavzpomínat na předchozí duel proti Olomouci a ve vlastním oslabení ujel do samostatného úniku, jeho zakončení ale přečetl Maxwell!
     
    13:44
    Hradeckým se tahle přesilovka zatím příliš nedaří, už podruhé letí kotouč až jejich vlastní bráně.
     
    14:15
    Mountfield se ještě nedokázal usadit v útočné třetině, v nestandardním počtu hráčů na ledě zatím dominují Tygři nad Lvy.
     
    14:57
    Hosté už jsou v plném počtu a hned se vrhli do útoku, také domácí však nyní v obranné akci obstáli.
     
    15:59
    Atraktivita momentálně předváděného hokeje není příliš valná, kotouč putuje z libereckých holí na hradecké a obráceně, z jednoho pásma do druhého, pak do třetího a zpátky do druhého.
     
    16:20
    Třeba teď tuto pasáž utne liberecká přesilovka, Mislav Rosandič je totiž vyloučen za vysokou hůl.
     
    16:50
    Hradečtí vyhodili a Radovan Pavlík dokonce z mezikruží rychle vystřelil, netrefil ale prostor mezi tyčemi.
     
    17:29
    Libereckým se nepovedlo udržet přesilovkové rozestavení příliš dlouho, Východočeši se zmocnili puk a odpálili ho pryč.
     
    18:00
    Petr Zámorský sebral vyhrané hradecké vhazování, vyvezl puk na pravý kruh a vyhodil přes všechny čáry.
     
    18:31
    Domácí jsou na ledě již kompletní, také oni zvládli hru ve čtyřech ubránit.
     
    18:57
    Lukáši Krenželokovi se v mezikruží zamotal puk pod brusle, a tak místo střely jen odevzdal černou pryž soupeři.
     
    19:48
    Tomáš Vincour dobře zablokoval libereckou nahrávku a Brandon Maxwell nemusel vůbec zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina sice nějaké šance přinesla, nedá se však říci, že bychom sledovali vyloženě aktivní hokej. Kotouč často putoval mezi jednotlivými pásmy, ani jednomu z mužstev se nepodařilo proměnit přesilovku, potažmo oslabení v branku. Uvidíme, s čím vyrukují Lvi a Tygři do prostřední části po válečné poradě v kabinách. Tipuji, že hlavním příkazem trenérů bude častější střelba, v první části totiž předvedli oba gólmani dohromady jen dvanáct zákroků. Nutno však dodat, že při některých z nich museli pořádně zabrat, aby nepustili puk do brány.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec – 5
    Liberec – 7

    Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Druhou část načali s pukem na holích Liberečtí, nedokázali ale přejít přes domácí obranu.
     
    20:55
    Obdobně se však vedlo také Východočechů, a tak jsou zatím gólmani bez zákroku.
     
    21:11
    Teď už ale Maxwell musel předvést svůj um, okrajem lapačky vytáhl nad horní tyč Lencovu střelu na vzdálenější tyčku.
     
    21:50
    Roman Will chtěl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, za brankou mu ale projel puk pod holí a musel se rychle vrátit mezi tři tyče.
     
    22:26
    Hradečtí špatně napočítali do pěti, na ledě jich totiž v jednu chvíli bylo o jednoho víc. A tak obdrželi menší trest pro hráčskou lavici, Tygři mají k dispozici přesilovku.
     
    22:41
    Michal Dragoun mohl jet do samostatného úniku, popřípadě situace jeden na jednoho, na útočné modré se mu ale zamotal na holi kotouč a byl z toho jenom obyčejný ofsajd.
     
    23:06
    Liberečtí se usadili v pásmu a nebezpečně kombinovali, zpětná nahrávka na modrou byla ale moc čitelná. A tak ji shrábli domácí a odpálil puk na druhý konec ledového kluziště.
     
    23:46
    Lukáš Vopelka se vydal do útoku a vystřelil ze střední vzdálenosti, Roman Will ale zůstal pozorný.
     
    24:25
    Co se týká hry v nestandardním počtu hráčů, dnes se zatím více daří vždy mužstvu v početní nevýhodě. Další střelu v oslabení teď totiž předvedl Maris Bičevskis.
     
    24:34
    Domácí jsou v plném počtu a Petr Koukal tečoval na hraně brankoviště střelu od modré, ta ale těsně přeletěla bránu.
     
    24:38
    A vzápětí je tu další vyloučení. Petr Kolmann přidržel soupeři hůl a už odjíždí na trestnou lavici.
     
    25:03
    Liberec začal dobře. Vyhodil přes všechny čáry a teď drží Východočechy ve střední třetině.
     
    25:28
    Petr Zámorský vypálil od modré lajny, jeho ránu ale spoluhráč vyrazil nad.
     
    26:02
    Slušný tlak teď předvedli Lvi! Na Willovu bránu pálili jeden puk za druhým a navíc ještě stíhali zachytávat kotouč před modrou čarou, Liberečtí museli být velmi pozorní.
     
    26:11
    Stadion sice protestuje, Radovan Pavlík ale i tak odjíždí na trestnou lavici. Dle rozhodčích šlo o faul v podobě hákování a hrát se tedy bude čtyři na čtyři.
     
    26:46
    Severočeši jsou na ledě kompletní a právě nyní začíná jejich zkrácená přesilovka. A Maxwell hned musel zasahovat proti pokusu z levého kruhu.
     
    27:19
    Jakub Valský se vytočil šikovně k levé tyči a snažil se rychlým mícháním Maxwella oklamat, domácí brankář ale schoval puk ve výstroji.
     
    27:39
    A znovu byl v akci Brandon Maxwell. Tentokrát zlikvidoval ránu od modré.
     
    27:50
    Tuhle početní výhodu hrají Bílí Tygři hodně aktivně, Hradec se musí pozorně bránit.
     
    28:25
    Jenže teď se Východočeši dostali k puku a mohla z toho být vedoucí branka! Lukáš Vopelka v přečíslení krásně nahrál Michalu Dragounovi, jenž na hraně brankoviště ztečoval puk těsně nad horní tyč! Následně jsou domácí už v plném počtu.
     
    28:49
    Vhazovat se nyní bude před Maxwellem. Konkrétně po jeho levici, protože musel likvidovat střelu z pravého kruhu.
     
    29:02
    Domácí kapitán Petr Koukal si odpočine na trestné lavici. Právě tam ho totiž rozhodčí poslali za hákování.
     
    29:22
    Tyler Redenbach nejprve nepříjemně vypálil z úhlu a posléze se domácí stihli osvobodit.
     
    29:58
    Tygři jsou ale zpět v útočném pásmu, ze všech sil se snaží proměnit přesilovku a odskočit do vedení.
     
    30:18
    Jenže dnes podruhé v oslabení teď ujela dvojice Vopelka – Dragoun do přečíslení. Tentokrát na sebe vzal zakončení Lukáš Vopelka, proti jehož ráně se ale Will stihl přesunout!
     
    30:38
    Tenhle útok Liberce skončil velmi brzy na hradeckých holích.
     
    31:01
    Teď už ale Tygři vyprodukovali nebezpečnou ránu. Jakub Valský pálil na delší tyč do protipohybu brankáře, bohužel pro něj ale nemířil do prostoru tří tyčí.
     
    31:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši ubránili oslabení a navrch jdou ještě do vedení! DANIEL RÁKOS si svižným bruslením vypracoval dostatek prostoru před libereckým gólmanem, a i když jeho pokus Will svými betony trochu zbrzdil, zákon setrvačnosti poslal kotouč až za brankovou čáru. Rákos navrch slaví svůj první extraligový gól v hradeckých bravách – 1:0! Asistence: Petr Koukal, Sébastien Piché.
    31:09 Daniel RÁKOS - 1:0
     
    32:42
    Východočeši se hned hrnuli znovu do útoku, tentokrát ale Roman Will střelu udržel bezpečně v náruči.
     
    33:04
    Jakub Valský se na levém křídle natahoval po nahrávce ze středu kluziště, v oblasti útočného kruhu na ni ale nedosáhl a puku se zmocnili domácí.
     
    33:46
    Jan Ordoš předvedl nepříjemnou ránu na delší tyč, Brandon Maxwell ale předvedl zákrok stejně dobrý, jako liberecký útočník střelu!
     
    33:56
    Ze střídačky odchází do kabiny Michal Dragoun. Zřejmě utrpěl při hře větší šrám, kvůli němuž se minimálně dnes již do zápasu pravděpodobně nevrátí.
     
    34:51
    Liberečtí se už už hrnuli do přečíslení, rozhodčí si ale správně všimli technického přestupku. A hru přerušili kvůli ofsajdu.
     
    35:16
    Patrik Miškář zkusil štěstí z úhlu, kotouč se ale převalil přes Willovu výstroj jen mimo bránu.
     
    36:16
    Petr Koukal zůstal v útočném pásmu takřka sám, i tak ale udržel puk a počkal, než spoluhráči vystřídají.
     
    36:40
    Jenže z této akce nakonec nic nebude. Hradecký Petr Koukal byl i s přispěním protihráče natlačen na hostujícího brankáře, sudí však viděli pouze nepovolený zákrok. A tak se východočeský kapitán zlobí, obdržel ale dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    37:04
    Halou se ozývá nesouhlasný pískot a domácím se povedlo ukořistit puk. Vyhodili ho přes všechny čáry.
     
    37:16
    Sudí nyní chtěli za nedovolený zákrok potrestat také Marka Kvapila, jenže Petr Zámorský prokázal fair play a tento signalizovaný trest odvolal. A tak bude pokračovat severočeská přesilovka.
     
    37:52
    Juraj Bezúch parádně prokličkoval mezi protihráči a v oslabení se dostal až k zakončení, to však tísněn bekem nezvládl tak, jak by se přál.
     
    38:35
    Spíše to nyní vypadá na hradeckou přesilovku. K volnému puku se totiž před hostující brankou dostal Patrik Miškář, který rovněž nebezpečně prověřil Romana Willa!
     
    38:35
    V mezipauze, kdy sudí řešili udělení či neudělení trestu, předvedl pěkné gesto také Roman Will. Jednomu z fanoušků sedícímu v předních řadách věnoval herní puk.
     
    38:49
    Teď už jsou domácí kompletní a mohou zaútočit naplno.
     
    39:38
    A také se tak děje. Liberečtí mají plné ruce, brusle a hokejky s bráněním, Východočeši jako by chtěli změnit stav duelu ještě před druhou sirénou.
     
    39:52
    Dominik Graňák sice neudržel kotouč v útočném pásmu, alespoň ale vystavil bodyček libereckému hráči, který se chtěl hnát k brance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda přinesla o něco více akce než ta první. Oba gólmani se museli mít na pozoru, každý ale více v jiné části třetiny. Brandon Maxwell si zachytal především ve čtyřech hradeckých oslabeních, Roman Will zase ke konci třetiny. Východočechy totiž nakopl gól z poloviny prostřední části a ke konci se snažili své vedení ještě zdvojnásobit, to se jim však nepovedlo. Do poslední třetiny tak Lvi půjdou s těsným náskokem 1:0.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec – 11 (16)
    Liberec – 15 (22)

    Třetí třetina začne přibližně v 19:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Jako první se v závěrečné třetině dostali ke střele domácí, jenže nenasměřovali projektil správně. Puk minul tři tyče.
     
    41:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí ale na nic příliš dlouho nečekali. Využili zaváhání hradecké rozehrávky a už na světelné tabuli svítí vyrovnané skóre! Marek Kvapil parádně nabil z levého kruhu MICHALU BULÍŘOVI, jenž si sjel na osu hřiště. Nikým nehlídán pak z první přiklepl puk bezpečně do sítě – 1:1. Asistence: Marek Kvapil.
    41:09 Michal BULÍŘ - 1:1
     
    41:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže pouhých 20 vteřin stačilo domácímu celku k tomu, aby se znovu ujal vedení! Rychlý protiútok zakončoval TOMÁŠ VINCOUR, který u pravé tyče nastavil hůl a překonal přesouvajícího se Willa – 2:1. Asistence: Lukáš Cingel, Radovan Pavlík.
    41:29 Tomáš VINCOUR - 2:1
     
    41:56
    A navrch si nyní Východočeši ještě zahrají přesilovku, Dominik Lakatoš je totiž potrestán za podrážení.
     
    43:08
    Lvi zkoušeli kombinovat v útočné třetině, jenže Liberečtí se aktivním napadáním dostali za modrou lajnu.
     
    43:24
    A znovu letí puk až k Maxwellovi, Východočeši musejí začít novou útočnou akci.
     
    43:47
    Jenže ani ta se nepovedla, Tygři hrají oslabení zatím velmi dobře.
     
    43:56
    A teď už jsou navíc v pěti, Lakatoš opustil trestnou lavici.
     
    44:32
    Matěj Chalupa vzal na sebe střelu z levého kruhu, mířil ale příliš vysoko.
     
    45:03
    Na druhé straně se před Maxwella natlačil Michal Bulíř, ani on ale kvůli dotírání domácího beka neuspěl.
     
    46:08
    Tygři vyrazili po hradecké aktivitě k rychlému protiútoku, zakončující Jakub Valský byl už ale moc z úhlu. Trefil jenom boční síťku.
     
    47:04
    Mislav Rosandič sice neudržel v jízdě pozadu rovnováhu, i tak ale vkleče dokázal holí zasáhnout puk a nepustit libereckého hráče do útoku.
     
    47:12
    Komerční pauza přichází na řadu poté, co Roman Will schoval puk ve své lapačce.
     
    47:40
    Pozdě, ale přece. Rozhodčí nechali hru poměrně dlouho plynout, poté ale usoudili, že Liberečtí se dopustili ofsajdu. A tak nakonec přerušili hru.
     
    47:50
    Tentokrát to bylo o poznání jednoznačnější, po hradeckém icingu se hra stěhuje do domácího útočného pásma.
     
    48:10
    Mateji Paulovičovi se kotouč zamotal mezi nohama, i tak ale domácí forvard alespoň nahodil kotouč do útočné třetiny.
     
    48:45
    Vypadnuvší puk sebral u levého mantinelu nejrychleji Tomáš Linhart, jenž hrací předmět rychle uklidil směrem na hostující svatyni. Roman Will se přesunul proti střele dostatečně brzy.
     
    49:04
    Hokejka Patrika Miškáře, jenž operoval před hostujícím brankovištěm, vylétla najednou podezřele vysoko ke stropu haly. Domácímu forvardovi ji zřejmě vysekl jeden z hostujících, sudí si ale ničeho nevšimli.
     
    50:09
    Dvojice Libereckých přimáčkla hradeckého hráče na mantinel v okamžiku rozehrávky, ani tak se ale hosté ke střele nedostali. Domácí se totiž v obraně rychle zastoupili.
     
    50:35
    Taylor Doherty sevřel puk rukou a byl odeslán na trestnou lavici, Filipu Pešánovi se ale tento výrok zřejmě nelíbí. K lavičce si totiž zavolal rozhodčí, aby mu situaci vysvětlili, přičemž si vyslechl nelichotivé poznámky od hradeckého publika. Nic to ale nemění na skutečnosti, že Mountfield bude hrát přesilovku.
     
    50:54
    Hradec sice vyhrál buly a kombinoval v útočné třetině, do neutrální zóny ho ale vykázal hvizd sudího z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    51:03
    Severočeši vyhodili přes všechny čáry a před Maxwellem šetří cenné vteřinky.
     
    51:25
    A Liberečtí šetřili dokonce tak šikovně, že kdyby na poslední chvíli nevypíchl puk Tomáš Vincour, mohl Jan Ordoš střílet na bránu.
     
    52:32
    Do konce hradecké přesilovky zbývají dvě vteřiny a vhazovat se bude před Romanem Willem, jenž kryl pokus z pravého kruhu.
     
    52:38
    Hosté jsou v plném počtu, nechybělo ale mnoho k tomu, aby šli znovu do oslabení. Brandon Maxwell totiž přikryl lapačkou puk letící z velké dálky a o chvíli později ho v podstatě bezdůvodně osprchoval ledovou brzdou.
     
    52:50
    Střelu z vrcholu pravého kruhu Maxwell příliš dobře neviděl, nakonec ale na poslední chvíli stihl vykopnout levý beton a vyrazit kotouč do rohu.
     
    53:47
    Na Libereckých je vidět, že rozhodně nechtějí dát soupeři body zadarmo. Bojují o každý kousek ledu a neúnavně se snaží prosadit do útočného pásma.
     
    54:20
    Dnešnímu utkání přihlíží v ČPP Aréně 5080 diváků.
     
    54:37
    Lukáš Krenželok jenom zakroutil hlavou, protože jeho prudký pokus z mezikruží lapil Maxwell doprostřed své výstroje.
     
    54:49
    Maris Bičevskis si všiml najíždějícího spoluhráče a chtěl mu poslat průnikovou nahrávku. Jenže v cestě jí stála liberecká hůl.
     
    55:43
    Sébastien Piché tvrdě vypálil od modré čáry a Willovi clonil ve výhledu další bránící hráč, i s trochou štěstí ale puk mezi tři tyče nezaplul!
     
    56:45
    Lukáš Krenželok vrátil puk na modrou čáru obránci, jeho rána se ale od hokejky bránícího hráče odrazila mimo.
     
    56:53
    Ovšem tohle byl parádní zákrok Brandona Maxwella! Lukáš Derner totiž předvedl prvotřídní dělovku na delší tyč z vrcholku levého kruhu a hradecký brankář vystavil puku výstavní semafor!
     
    57:27
    A tenhle zákrok se asi stane Maxwellovým oblíbeným, podobným způsobem totiž nyní zlikvidoval také jedovku Taylora Dohertyho!
     
    57:27
    Hostující střídačka si vzala oddechový čas, pokračovat se tak bude po válečné poradě.
     
    57:27
    Roman Will zůstává na střídačce, Bílí Tygři se pouštějí do power-play!
     
    57:35
    Východočechům se povedlo získat puk a poslat ho do střední třetiny, aktivní Severočeši už jsou ale zpět v pásmu.
     
    57:56
    Petr Zámorský zkusil zamířit přes celé hřiště na bránu, je z toho ale jenom hradecký icing.
     
    58:04
    Vhazování ale Východočeši zvládli a další buly proběhne v neutrální zóně. Kotouč totiž skončil na střídačce.
     
    58:40
    Radovan Pavlík na chvíli ukořistil puk, než ho ale stihl vyhodit, už u něj byli Liberečtí. Ti tak pokračují v útočení.
     
    59:06
    Po boji v rohu pásma se povedlo domácím vyhodit, opět ale jenom na zakázané uvolnění. Oddechový čas si tak vybírá také domácí střídačka, do třetí sirény zbývá 54 vteřin!
     
    59:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí závěry třetích třetin evidentně umí, dnes to ukazují také na hradecké půdě! Po střele od modré lajny vznikl závar před domácí svatyní, v němž se nejpohotověji zorientoval MICHAL BULÍŘ. Ten z hrany brankoviště dopravil puk do odkryté části klece – 2:2! Asistence: Petr Jelínek, Marek Kvapil.
    59:27 Michal BULÍŘ - 2:2
     
    59:53
    7 vteřin před sirénou se ještě po hostujícím icingu bude vhazovat před Willem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tento úsek hry už ale o osudu duelu nerozhodl, pokračovat se tak bude prodloužením. Hradečtí sice ještě 33 vteřin před sirénou vedli o gól, Severočechům se však povedlo využít power-play a dorovnat skóre. Nastavený čas tak začne za malou chvíli za stavu 2:2.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec – 9 (25)
    Liberec – 9 (31)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:37
    Petr Zámorský odbruslil k levému mantinelu a poté nahrál na osu hřiště Danielu Rákosovi, ten však na Willa nevyzrál.
     
    61:26
    Matěj Chalupa obkroužil pásmo, zajímavě si nahrál o mantinel a nakonec poslal puk na teč před bránu. Jenže za Willa se puk nedostal!
     
    62:06
    Patrik Miškář pronikl za záda obránce a zkoušel bekhend na bližší tyč, ani on ale neuspěl.
     
    62:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byla parádní akce Hradeckých, která si rozhodně zaslouží být akcí, která rozhodne celý zápas! Radovan Pavlík zavezl puk do pásma a na levém kruhu si přibrzdil, provedl otočku a rozhlédl se. A všiml si nenápadně najíždějícího PETRA ZÁMORSKÉHO, který přebruslil bránícího hráče a luxusní střelou na vzdálenější tyč trefil gólmanovi teploměr – 3:2p. Asistence: Radovan Pavlík, Patrik Miškář.
    62:35 Petr ZÁMORSKÝ - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni liberecký Marek Kvapil a hradecký Tomáš Vincour.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Hradec – 3 (28)
    Liberec – 0 (31)
     
    První třetina duelu mezi Lvy a Tygry sice příliš aktivního hokeje nenabídla, postupem času však výkon obou celků gradoval. A přestože Hradečtí chvíli před koncem o branku vedli, specialistovi na góly Michalu Bulířovi se povedlo srovnat. V prodloužení ovšem dominovali Východočeši, kteří také pro sebe uzmuli bod navíc. A vystřelil ho bek Petr Zámorský po parádní nahrávce Radovana Pavlíka.
     
    Ode mě je to v tuto chvíli již vše. Přeji příjemný víkend a u dalších on-line přenosů z Tipsport extraligy se těším na počtenou. (20:47:44)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 32. Rákos (Koukal, Piché), 42. Vincour (Cingel, R. Pavlík), 63. Zámorský (R. Pavlík, Miškář) – 42. Bulíř (M. Kvapil), 60. Bulíř (P. Jelínek, M. Kvapil)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Rosandić, Cibulskis, Graňák (A), Piché, Linhart, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Dragoun, Bezúch.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, T. Hanousek – Valský, Redenbach, L. Hudáček – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, Lakatoš, M. Zachar.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Kis, Rampír

    Diváci: 5080
    thejrc.org