Třinec – Sparta 4:5 (2:3 po s.n.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 3:2 (po pr.) | Kometa Brno – Litvínov 3:1 (kon.) | Olomouc – Plzeň 3:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 12.10.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:35 Petr ZÁMORSKÝ - 3:2
     
    62:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byla parádní akce Hradeckých, která si rozhodně zaslouží být akcí, která rozhodne celý zápas! Radovan Pavlík zavezl puk do pásma a na levém kruhu si přibrzdil, provedl otočku a rozhlédl se. A všiml si nenápadně najíždějícího PETRA ZÁMORSKÉHO, který přebruslil bránícího hráče a luxusní střelou na vzdálenější tyč trefil gólmanovi teploměr – 3:2p. Asistence: Radovan Pavlík, Patrik Miškář.
     
    61:26
    Matěj Chalupa obkroužil pásmo, zajímavě si nahrál o mantinel a nakonec poslal puk na teč před bránu. Jenže za Willa se puk nedostal!
    59:27 Michal BULÍŘ - 2:2
     
    59:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí závěry třetích třetin evidentně umí, dnes to ukazují také na hradecké půdě! Po střele od modré lajny vznikl závar před domácí svatyní, v němž se nejpohotověji zorientoval MICHAL BULÍŘ. Ten z hrany brankoviště dopravil puk do odkryté části klece – 2:2! Asistence: Petr Jelínek, Marek Kvapil.
     
    59:06
    Po boji v rohu pásma se povedlo domácím vyhodit, opět ale jenom na zakázané uvolnění. Oddechový čas si tak vybírá také domácí střídačka, do třetí sirény zbývá 54 vteřin!
     
    57:27
    Roman Will zůstává na střídačce, Bílí Tygři se pouštějí do power-play!
     
    57:27
    A tenhle zákrok se asi stane Maxwellovým oblíbeným, podobným způsobem totiž nyní zlikvidoval také jedovku Taylora Dohertyho!
     
    56:53
    Ovšem tohle byl parádní zákrok Brandona Maxwella! Lukáš Derner totiž předvedl prvotřídní dělovku na delší tyč z vrcholku levého kruhu a hradecký brankář vystavil puku výstavní semafor!
     
    55:43
    Sébastien Piché tvrdě vypálil od modré čáry a Willovi clonil ve výhledu další bránící hráč, i s trochou štěstí ale puk mezi tři tyče nezaplul!
     
    52:50
    Střelu z vrcholu pravého kruhu Maxwell příliš dobře neviděl, nakonec ale na poslední chvíli stihl vykopnout levý beton a vyrazit kotouč do rohu.
     
    50:35
    Taylor Doherty sevřel puk rukou a byl odeslán na trestnou lavici, Filipu Pešánovi se ale tento výrok zřejmě nelíbí. K lavičce si totiž zavolal rozhodčí, aby mu situaci vysvětlili, přičemž si vyslechl nelichotivé poznámky od hradeckého publika. Nic to ale nemění na skutečnosti, že Mountfield bude hrát přesilovku.
     
    41:56
    A navrch si nyní Východočeši ještě zahrají přesilovku, Dominik Lakatoš je totiž potrestán za podrážení.
    41:29 Tomáš VINCOUR - 2:1
     
    41:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže pouhých 20 vteřin stačilo domácímu celku k tomu, aby se znovu ujal vedení! Rychlý protiútok zakončoval TOMÁŠ VINCOUR, který u pravé tyče nastavil hůl a překonal přesouvajícího se Willa – 2:1. Asistence: Lukáš Cingel, Radovan Pavlík.
    41:09 Michal BULÍŘ - 1:1
     
    41:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí ale na nic příliš dlouho nečekali. Využili zaváhání hradecké rozehrávky a už na světelné tabuli svítí vyrovnané skóre! Marek Kvapil parádně nabil z levého kruhu MICHALU BULÍŘOVI, jenž si sjel na osu hřiště. Nikým nehlídán pak z první přiklepl puk bezpečně do sítě – 1:1. Asistence: Marek Kvapil.
     
    38:35
    Spíše to nyní vypadá na hradeckou přesilovku. K volnému puku se totiž před hostující brankou dostal Patrik Miškář, který rovněž nebezpečně prověřil Romana Willa!
     
    37:16
    Sudí nyní chtěli za nedovolený zákrok potrestat také Marka Kvapila, jenže Petr Zámorský prokázal fair play a tento signalizovaný trest odvolal. A tak bude pokračovat severočeská přesilovka.
     
    36:40
    Jenže z této akce nakonec nic nebude. Hradecký Petr Koukal byl i s přispěním protihráče natlačen na hostujícího brankáře, sudí však viděli pouze nepovolený zákrok. A tak se východočeský kapitán zlobí, obdržel ale dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:56
    Ze střídačky odchází do kabiny Michal Dragoun. Zřejmě utrpěl při hře větší šrám, kvůli němuž se minimálně dnes již do zápasu pravděpodobně nevrátí.
     
    33:46
    Jan Ordoš předvedl nepříjemnou ránu na delší tyč, Brandon Maxwell ale předvedl zákrok stejně dobrý, jako liberecký útočník střelu!
    31:09 Daniel RÁKOS - 1:0
     
    31:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši ubránili oslabení a navrch jdou ještě do vedení! DANIEL RÁKOS si svižným bruslením vypracoval dostatek prostoru před libereckým gólmanem, a i když jeho pokus Will svými betony trochu zbrzdil, zákon setrvačnosti poslal kotouč až za brankovou čáru. Rákos navrch slaví svůj první extraligový gól v hradeckých bravách – 1:0! Asistence: Petr Koukal, Sébastien Piché.
     
    30:18
    Jenže dnes podruhé v oslabení teď ujela dvojice Vopelka – Dragoun do přečíslení. Tentokrát na sebe vzal zakončení Lukáš Vopelka, proti jehož ráně se ale Will stihl přesunout!
     
    29:02
    Domácí kapitán Petr Koukal si odpočine na trestné lavici. Právě tam ho totiž rozhodčí poslali za hákování.
     
    28:25
    Jenže teď se Východočeši dostali k puku a mohla z toho být vedoucí branka! Lukáš Vopelka v přečíslení krásně nahrál Michalu Dragounovi, jenž na hraně brankoviště ztečoval puk těsně nad horní tyč! Následně jsou domácí už v plném počtu.
     
    26:11
    Stadion sice protestuje, Radovan Pavlík ale i tak odjíždí na trestnou lavici. Dle rozhodčích šlo o faul v podobě hákování a hrát se tedy bude čtyři na čtyři.
     
    26:02
    Slušný tlak teď předvedli Lvi! Na Willovu bránu pálili jeden puk za druhým a navíc ještě stíhali zachytávat kotouč před modrou čarou, Liberečtí museli být velmi pozorní.
     
    24:38
    A vzápětí je tu další vyloučení. Petr Kolmann přidržel soupeři hůl a už odjíždí na trestnou lavici.
     
    24:34
    Domácí jsou v plném počtu a Petr Koukal tečoval na hraně brankoviště střelu od modré, ta ale těsně přeletěla bránu.
     
    22:26
    Hradečtí špatně napočítali do pěti, na ledě jich totiž v jednu chvíli bylo o jednoho víc. A tak obdrželi menší trest pro hráčskou lavici, Tygři mají k dispozici přesilovku.
     
    21:11
    Teď už ale Maxwell musel předvést svůj um, okrajem lapačky vytáhl nad horní tyč Lencovu střelu na vzdálenější tyčku.
     
    16:20
    Třeba teď tuto pasáž utne liberecká přesilovka, Mislav Rosandič je totiž vyloučen za vysokou hůl.
     
    13:00
    Radan Lenc chtěl zavzpomínat na předchozí duel proti Olomouci a ve vlastním oslabení ujel do samostatného úniku, jeho zakončení ale přečetl Maxwell!
     
    12:47
    A Koukal byl při své šanci faulován, Mountfield tedy bude hrát v početní výhodě. Dvěma minutami za podrážení je potrestán Tyler Redenbach.
     
    12:47
    Brandon Maxwell fantasticky rozehrál na útočnou modrou, kde stál osamocen Daniel Rákos, neboť hosté odjeli střídat. Hradecký forvard poté nahrál najíždějícímu si Petru Koukalovi, ten ale tísněn bekem netečoval puk za brankovou čáru!
     
    11:11
    A teď se ke svým šancím dostali i domácí. Nejprve pálil těsně mimo od modré Oskars Cibulskis, chvilku po něm vyrážel Chalupův pokus z vrcholu levého kruhu Will okrajem lapačky.
     
    08:15
    Jan Ordoš ujížděl společně s Taylorem Dohertym v přečíslení dva na jednoho a první jmenovaný vzal střelu na sebe, Brandon Maxwell ale jeho úmysly přečetl a postavil se do dráhy puku!
     
    07:27
    Po krátkém libereckém výpadu se na druhou stranu rychle vydal Lukáš Cingel, jenž však měl příliš práce s dojíždějícím obráncem, a tak nakonec stihl kotouč do brankoviště jen jednoruč nahrnout. A poté jako bonus ucítil vůni ledu pěkně zblízka.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 32. Rákos (Koukal, Piché), 42. Vincour (Cingel, R. Pavlík), 63. Zámorský (R. Pavlík, Miškář) – 42. Bulíř (M. Kvapil), 60. Bulíř (P. Jelínek, M. Kvapil)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Rosandić, Cibulskis, Graňák (A), Piché, Linhart, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Dragoun, Bezúch.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, T. Hanousek – Valský, Redenbach, L. Hudáček – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, Lakatoš, M. Zachar.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Kis, Rampír

    Diváci: 5080
    thejrc.org