Poprad – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miskolc – MAC Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Pátek 12.10.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Šest hostujících hráčů na ledové ploše! Jejich branka je prázdná.
     
    53:18
    Hosté předvedli obrovskou chybu za vlastní brankou. Nadášdi poslal kotouč přímo na hůl Gabriela Špilára, který byl ve stoprocentní šanci, ale Juraj Hollý se stačil včas zorientovat a vrhl se ke své tyčce s nataženým levým betonem a na něm položenou lapačkou, čímž hosty ještě udržel v utkání!
     
    48:38
    Hosté přešli do rychlého protiútoku. Byla to situace 3 na 3, ale Martin Kriška se dokázal od pravého mantinelu uvolnit až na osu, odkud těsně minul horní růžek!
     
    45:03
    Karol Korím byl vyloučen za podražení. Následně ještě výrok sudího okomentoval a vyfasoval tak navíc i desetiminutový osobní trest.
     
    44:22
    Košice vstřelily branku!
    Domácí přesilovku využívají a strhávají vedení zpět na svou stranu! Galamboš rozehrál z rohu kluziště na Jakuba Suju, který měl dost času na to, aby se s pukem dostal až před branku a šel do bekhendového zakončení. To ještě Hollý zastavil, ale vyrazil kotouč jen k TOMÁŠOVI NETÍKOVI, který měl před sebou odkrytou klec – 3:2. Asistence: Jakub Suja a Peter Galamboš.
     
    43:25
    Za hákování je vyloučen hostující Matěj Bača. Přesilovka pro Košice.
     
    39:05
    Hosté po vyrovnání ožili! Marek Uram si už před brankou rovnal puk na bekhend, ale v zakončení mu zabránil Martin Dudáš, který jej zahákoval. Uvidíme další přesilovku Liptovského Mikuláše.
     
    38:16
    Hosté mohli otočit skóre! Nádašdi našel dlouhou přihrávkou Žiaka, který vyzval zadovkou k zakončení Maroše Piatku.Ten mířil k bližší tyčce, ale Škrovánek dokázal zakročit vyrážečkou.
     
    36:41
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    Marek Uram opět ukázal svou hokejovou velikost! Zkušený útočník se dostal za brankou k puku, tam zkušeně vyčkal a pak poslal před domácí klec přihrávku, která prošla pod hokejkou brankáře Škrovánka a nalezla přesně čepel PETERA LICHANECE, jenž zakončoval do prázdné. Asistence: Marek Uram a Jakub Sukeľ.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu HC Košice (Tomáš Netík – 2 min., sekání).
     
    35:29
    Tomáš Netík naznačil střelu, místo které ale uvolnil Jakuba Suju. Ten se řítil z levé strany na Hollého, který hosty podržel. Zakročil pravým ramenem!
     
    30:35
    V oslabení se ale prokličkoval do šance Brophey, kterého zahákoval Karol Korím. Síly na ledě se tak srovnaly.
     
    30:22
    Přesilovku si vyzkoušejí také hosté. Za podražení je vyloučen Patrik Koch.
     
    27:27
    Je tu první vyloučení zápasu! Martin Kriška přesekl hokejku Dudáše a Košice si zahrají přesilovku.
     
    26:53
    Petr Kafka projel ze strany až před Hollého. Ten jeho zakončení stačil vytěsnit!
     
    17:28
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    S nádhernou odpovědí přispěchal MAREK URAM. 44letý útočník dostal ve středním pásmu puk do jízdy od Sukeľa. Následně naznačil střelu golfem, ale dojel až na levý kruh, odkud zápěstím vymetl vzdálenější šibenici – 2:1. Asistence: Jakub Sukeľ.
     
    17:02
    Košice vstřelily branku!
    Domácí navyšují svůj náskok! LADISLAV NAGY předvedl krásnou individuální akci, kdy si s pukem vyjel na modrou čáru, poté ještě udělal pár krůčků na osu a střelou přes obránce k pravé tyčce překonal Hollého. Asistence: Marcel Haščák.
     
    14:50
    Jakub Suja mohl navýšit vedení Košic. Jeho svižnou střelu zastavila tyčka!
     
    12:47
    Košice vstřelily branku!
    Domácí teď dostali soupeře pod obrovský tlak a ujali se vedení! Od modré čáry nahodil puk před branku Patrik Koch. Před brankovištěm se k němu dostal Roman Žitný, jehož zakončení vykopl Hollý pravým betonem jen k PETROVI KAFKOVI a ten už to měl jednoduché. Asistence: Roman Žitný.
     
    10:11
    Haščák našel přihrávkou od brankové čáry Ladislava Nagye. Ten svou střelu z okraje pravého kruhu nasměroval do výstroje Juraje Hollého!
     
    07:43
    Po střele Tomáše Netíka puk z brankáře Hollého vypadl a zůstal někde vedle něho. Domácí hráči však nedokázali dotlačit černou pryž za brankovou čáru!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 13. Kafka (Žitný), 18. Nagy (Haščák), 45. Netík (Suja, Galamboš) – 18. Uram (Sukeľ), 37. Lichanec (Uram, Sukel)


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Pretnar, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Koch, Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Šoltés – Špilár (A), Galamboš, Kafka – Hričina, Krajňák, Klíma – Žitný.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Kislicyn) – Nádašdi, Mezovský, Horváth, Němec, Fereta, Kurali, Korím, Bača – Róbert Huna, Richard Huna, Kriška (C) – Piatka, Števuliak, Žiak – Lichanec, Uhrík (A), Heikkilä – Sukeľ, Oško, Uram (A).

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – Smrek, Gajan
    thejrc.org