Poprad – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miskolc – MAC Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
konec
HKM Zvolen
9:2 (2:0, 3:2, 4:0)
MsHK Žilina
Pátek 12.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Deset sekund do konce a hra Zvolena 5 na 3. Beránek, 2 minuty sekání.
     
    58:56
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Pastor – 2 min., sekání).
     
    58:26
    Zvolen právě vstřelil branku!
    „Vy nás ale zásobujete, pane Karfík!“ Zuzaňák se na modré pořádně napřáhl, jeho střelu lehce lízl MICHAL CHOVAN a Mikoláš zase loví puk ze sítě. Asistence: Vojtěch Zuzaňák, Peter Zuzin.
     
    53:59
    Žilina ale chce snížit, tři hráči se dostali sami před Tomka, Ručkayovi stačilo kotouč pouze zvednout, ale to se nezadařilo a domácí gólman si vysloužil ovace publika!
     
    50:03
    Čtvrtá formace Zvolena vyvinula na bránu hostí tlak, dvě možnosti na skórování nevyužila a je to stále o šest branek!
     
    47:12
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Přesilovka 4 na 3 využita a na tento zápas by Žilina radši zapomněla. Obrana Vlků nechala volnou polovinu hřiště, na ní dostal kotouč od Chovana LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, který prostřelil Mikoláše se štěstím mezi betony a navyšuje již na 8:2! Asistence: Michal Chovan, Milan Kytnár.
     
    46:52
    Pastor u mantinelu tvrdě dohrál Lušňáka, za krosček dostává dvě trestné minuty, Zvolen bude hrát 4 na 3.
     
    45:26
    Síly se však rychle srovnaly, vyloučen je pro změnu hráč Zvolena. Drgoň podsekl Pastora a dostává dvě minuty.
     
    45:12
    Zvláště, když hosté dostávají další trest za špatné střídání.
     
    42:47
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Debakl. Zde už není moc co dodávat, HKM má téměř jisté tři body. Petráš z rohu kluziště nahrál mezi kruhy úplně volnému PATRIKU HALAMOVI, který z první trefuje spodní část brány a zajišťuje 51. gól Zvolena v lize! Asistence: Samuel Petráš, Martin Andrisík.
     
    42:25
    Zvolen právě vstřelil branku!
    A tak se i děje! Krásná kombinace od Zvolena na jeden dotek skončila střelou Šišovského, kotouč do branky následně dotlačil MILAN KYTNÁR a je to 6:2. Asistence: Peter Šišovský, Peter Zuzin.
     
    41:17
    Na začátku je vyloučen Pastor za podrážení, Zvolen může navýšit skóre.
     
    36:47
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Začíná to být na jednu branku. Šišovský získal puk u mantinelu, pustil ho pod sebe na DAVIDA RŮŽIČKU, který střelou z první nedal Mikolášovi šanci. Domácí obránce si připisuje první kanadský bod v extralize. Asistence: Peter Šišovský, Marcel Holovič.
     
    35:10
    To už je hodně i Horčičku, který vzal roha z brankoviště přímo na střídačku. Místo něj jde Mikoláš.
     
    35:10
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Ze žilinského obrození je žilinské zoufalství. Těžce vydobyté dva góly hostí Zvolen „zabíjí“ dvougólovou odpovědí. Vandanovo nahození mimo branku tečoval čepelí RASTISLAV ŠPIRKO a vrací zpět domácím větší klid. Asistence: Jake Vandane.
     
    32:47
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Domácí si berou své vedení zpět. Zuzin křížnou přihrávkou vyzval Chovana, ten záměr nepochopil, musel se vracet na modrou čáru, svým nahozením našel hůl PETERA ZUZINA, který lehkou tečí usměrnil puk mimo dosah Horčičky. Asistence: Michal Chovan.
     
    31:34
    Pokud by nyní Balej proměnil, tak bych se nedivil, kdyby začaly létat odpadky na led a nikdo by už na hokej do Zvolena nepřišel. Trestuhodná chyba v obraně nechala Baleje samotného před brankou, přišla na něj i přihrávka, ale Tomek svůj tým famózně podržel!
     
    30:16
    Žilina vstřelila branku!
    Halucinace nebo skutečnost? Nejsem si nyní úplně jist, co jsem to viděl. Tomkova rozehra na Zeleňáka byla dobře provedená, Zeleňák ale trefil brusli dojíždějícího Jenčíka, od jeho brusle se puk odrazil na hůl PETRU BERÁNKOVI, který využil nepřipraveného Tomka a srovnal stav! Asistence: Richard Jenčík.
     
    28:13
    Domácí získali kotouč za brankou, Podešva ale neměl problém s návratem, naopak se dostal ke střele a tvrdě pálil, Vandane tečoval a nechybělo mnoho k vlastnímu gólu!
     
    25:47
    Žilina vstřelila branku!
    Žilinské obrození? Podél mantinelu si puk vyměnili Hvila s Matejkou, druhý jmenovaný prostrčil na JAKUBA RUČKAYA, který střelou zápěstím vrací hosty do hry! Asistence: Lukáš Matejka, Lukáš Hvila
     
    23:51
    Další zkrat hostující obrany! Ohromný nedůraz rezultoval v tři volné hráče před brankovištěm, poslední slovo měl Vandane, Horčička ale udržel přehled v situaci a kotouč před brankovou čárou udržel!
     
    23:30
    Špirko si vyjel od mantinelu mezi kruhy, osamocen mířil do pravého vinglu, ale Horčička svojí lapačkou zamezil téměř jasnému gólu!
     
    19:06
    Poslední minutu třetiny zahajují domácí v útočném pásmu. Budou ale hrát v oslabení, neboť byl vyloučen Šišovský za vysokou hůl.
     
    14:48
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka ne, čtyři sekundy po přesilovce ano! Jednoduchá střela PATRIKA LUŠŇÁKA z pravého kruhu po nahrávce Špirka byla sice viditelná, z pozice gólmana však nikoli. Clona zafungovala dobře a kotouč Horčičkovi proklouzl mezi betony! Asistence: Rastislav Špirko.
     
    12:44
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Hvila – 2 min., hákování).
     
    12:44
    Po poradě se však trestné střílení ruší a Hvila dostává pouze dvouminutový trest za hákování!
     
    12:44
    Šišovský ujížděl do brejku, byl ale zahákován a je nařízeno trestné střílení!
     
    10:43
    Zvolen má jeden a půl minuty přesilovku 5 na 3! Vyloučeným je Jankovič za nedovolené bránění.
     
    10:18
    Šest hráčů na ploše i s brankářem? To by takhle nešlo, čárový sudí si všiml včas a dává hostům dvě minuty trestu. Ten odsedí Petr Beránek.
     
    07:03
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Huna – 2 min., držení).
     
    03:24
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Co naplat, že Žilina měla lepší vstup do utkání. Když si ale nepokryjí hosté při rozehře soupeře, tak to je problém. Handlovský od mantinelu přehrál hru mezi kruhy na Vandase. Bývalý hráč Litvínova střílel, jeho pokus byl blokován obráncem, ale přesto se puk odrazil k volnému RASTISLAVOVI ŠPIRKOVI, ten z otočky mezi betony posílá domácí do vedení! Asistence: Michael Vandas, Lukáš Handlovský.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Špirko (Vandas, Handlovský), 15. Lušňák (Špirko), 33. Zuzin (Chovan), 36. Špirko (Vandane), 37. Růžička (Šišovský, Holovič), 43. Kytnár (Šišovský, Zuzin), 43. Halama (Petráš, Andrisík), 48. Handlovský (Chovan, Kytnár), 59. Chovan (Zuzaňák, Zuzin) – 26. Ručkay (Matejka, Hvila), 31. Beránek (Jenčík)


    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Ulrych, Zeleňák, Růžička, Drgoň, Charnaok, Roman – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Lušňák, Holovič, Šišovský – Mich. Chovan (C), Kytnár (A), Zuzin – Andrisík, Petráš, Halama
    MsHK Žilina: Horčička (Mikoláš) – Kučný, Jankovič, Pastor, Bagin, Piegl, Matejka (A), Mendrej, Žilin – Bárta, Podešva, Balej (C) – Jenčík, Surovka, Huna (A) – Beránek, J. Ručkay, Hvila – Rehák, Síkela, Ondruš

    Rozhodčí: Konc, Fridrich – Rojík, Tvrdoň

    Diváci: 1318
    ocianews.com