Poprad – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miskolc – MAC Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
konec
HKM Zvolen
9:2 (2:0, 3:2, 4:0)
MsHK Žilina
Pátek 12.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Špirko nebyl daleko od toho, aby dal hattrick a desátý gól, ale nepovedlo se a končí nám tak dnešní zápas s jasným výsledkem 9:2. Hosté totálně bouchli ve třetí třetině, inkasovali v ní ještě čtyři góly v celém průběhu a výsledek 9:2 je pro ně ještě v některých ohledech milosrdný. Vývoj zápasu ale tomu nenasvědčoval, Žilina srovnala na 2:2 ve druhé třetině a kdo ví, jak by to vypadalo, pokud by Balej proměnil ohromnou šanci na 2:3, Zvolen od té doby ale vládl, přidal sedm gólů a bere si tak tři body z dnešního zápasu. Z mé strany je to dnes vše, fotbalovým fajnšmekrům přeji příjemné sledování Ligy národů a u hokeje zase někdy napočtenou! (20:33:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Deset sekund do konce a hra Zvolena 5 na 3. Beránek, 2 minuty sekání.
     
    59:40
    Zakázané uvolnění HKM.
     
    59:24
    Hosté vyhazují přes všechny čáry a vypadá to na konečné skóre 9:2. Zvláště, když je nyní pískána přihrávka rukou domácích.
     
    58:56
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Pastor – 2 min., sekání).
     
    58:26
    Zvolen právě vstřelil branku!
    „Vy nás ale zásobujete, pane Karfík!“ Zuzaňák se na modré pořádně napřáhl, jeho střelu lehce lízl MICHAL CHOVAN a Mikoláš zase loví puk ze sítě. Asistence: Vojtěch Zuzaňák, Peter Zuzin.
     
    58:00
    Nejistý zákrok Mikoláša proti Chovanově střele otevřel poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:18
    Chybu v rozehře využili hosté v brejku 2 na 1, ten ale díky dobře bránícímu Vandanovi nedotáhli do konce. Na druhé straně střílel Zuzin, jeho pokus skončil v ochranné síti.
     
    56:41
    Další kombinaci v útočném pásmu ukončil tvrdou střelou Surovka, Tomek opět kryje.
     
    56:36
    Komerční pauza, poslední v dnešním utkání. Před ní se protlačil do zakončení Bagin, ukázal něco ze své kvality, Tomek ale ani nemusel pořádně zasahovat.
     
    55:56
    Žilina kvalitně ostřeluje domácí branku, pozorná domácí obrana ale vše blokuje a navíc vyhazuje.
     
    54:48
    Kytnárovi se otevřel prostor mezi kruhy, přetavil ho ve střelu, Mikoláš pouze vyrazil.
     
    53:59
    Žilina ale chce snížit, tři hráči se dostali sami před Tomka, Ručkayovi stačilo kotouč pouze zvednout, ale to se nezadařilo a domácí gólman si vysloužil ovace publika!
     
    53:38
    Domácí hráči v poklidu dojeli za svoji branku a zhruba půlminutu bez zájmu čekali na založení útoku. Už je to pouze otázka skóre.
     
    52:14
    Jenčík si vytáhl puk ze skrumáže a vystřelil do vrchní části branky, Tomek však situaci kontroloval a vyhostil hosty díky práci s holí z pásma.
     
    51:58
    Mikoláš zasahuje, sebral puk ze vzduchu a Žilina má jasný cíl: nedostat desítku.
     
    51:04
    Sám to zkusil z obrany Piegl, jeho střela mířila na levou tyč, Tomek lehce zbrzdil a poslal mimo. Na druhé straně operoval domácí Růžička, ale jeho pokus byl blokován.
     
    50:03
    Čtvrtá formace Zvolena vyvinula na bránu hostí tlak, dvě možnosti na skórování nevyužila a je to stále o šest branek!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Špirko (Vandas, Handlovský), 15. Lušňák (Špirko), 33. Zuzin (Chovan), 36. Špirko (Vandane), 37. Růžička (Šišovský, Holovič), 43. Kytnár (Šišovský, Zuzin), 43. Halama (Petráš, Andrisík), 48. Handlovský (Chovan, Kytnár), 59. Chovan (Zuzaňák, Zuzin) – 26. Ručkay (Matejka, Hvila), 31. Beránek (Jenčík)


    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Ulrych, Zeleňák, Růžička, Drgoň, Charnaok, Roman – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Lušňák, Holovič, Šišovský – Mich. Chovan (C), Kytnár (A), Zuzin – Andrisík, Petráš, Halama
    MsHK Žilina: Horčička (Mikoláš) – Kučný, Jankovič, Pastor, Bagin, Piegl, Matejka (A), Mendrej, Žilin – Bárta, Podešva, Balej (C) – Jenčík, Surovka, Huna (A) – Beránek, J. Ručkay, Hvila – Rehák, Síkela, Ondruš

    Rozhodčí: Konc, Fridrich – Rojík, Tvrdoň

    Diváci: 1318
    ocianews.com