Třinec – Pardubice 6:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 13.10.2018, 18:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přejí hezký zbytek večera. Na shledanou! (20:30:40)
     
    Domácí v závěrečné periodě přidali další dvě branky, když Martin Adamský a Guntis Galvinš využili dlouhou početní výhodu po faulu Davida Skokana. Dynamo se na další trefu již nezmohlo, z třineckého ledu tak odjíždí s prázdnou.
     
    Utkání je u konce, z jednoznačného vítězství 6:1 se radují domácí Oceláři Třinec. Hráči s drakem na prsou v každé třetině vsítili dvě branky, Dynamu povolili jen jednu přesnou trefu a zaslouženě si připisují tři body do tabulky.

    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Gernát (1+1) – Petr Štindl (0+1).
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Domácí se pokusili o ještě jednu akci, tečujícího Ciencialu ale Klouček vychytal.
     
    58:47
    Gernát se chtěl vydat do útočného pásma, jeho postup ale skončil již ve střední třetině.
     
    58:10
    Polanský chtěl ve středním pásmu najít rozjetého Martynka, kotouč ale sebrali hosté.
     
    57:38
    Utkání se již pouze dohrává. Slezané se pokusili o další průnik do útočné třetiny, ten ale byl hosty zastaven. Dynamo ale následně poslalo puk na třineckou střídačku.
     
    57:08
    Oceláři dlouho drželi kotouč ve vlastním pásmu, pak se po ose Hrňa – Cienciala – Ondřej Kovařčík dostali do útočné třetiny. Tam ale snažení domácích skončilo, když poslední jmenovaný nepřesně přihrával.
     
    56:24
    Matouš Kratochvíl se prezentoval sólovou akcí skrz celé kluziště, na jejím konci ale byla nepříliš prudká střela, které Hrubcovi žádné problémy nenadělala.
     
    56:02
    Oceláři jsou kompletní. Dynamo se v závěru přesilové hry nedostalo do útočné třetiny.
     
    55:10
    Dynamo pálilo ze všech pozic, ani jeden z pokusů ale netrefil Hrubcovu branku. Oceláři se následně osvobodili.
     
    54:51
    Wishart od modré posílal do předbrankového prostoru nabídku na teč, té se však nikdo neujal. Hosté pokračují v útočném pásmu.
     
    54:23
    Hrubec musel v úvodu oslabení likvidovat střelu Treilleho i následnou dorážku Duška.
     
    54:01
    Oceláři jedno oslabení ustáli, hned ale budou hrát další. Marian Adámek se po návratu z trestné lavice provinil dalším faulem, po komerční přestávce tak Dynamo znovu bude hrát v početní výhodě.
     
    53:27
    Petr Sýkora se na modré dlouho napřahoval, pak ale při stele zlomil hůl a pouze posunul puk Werekovi. Ten jej odpálil za hostující branku.
     
    52:40
    Martynek s Hrňou zachytili hostující nahození do útočného pásma, druhý jmenovaná pak odpálil kotouč ke Kloučkovi.
     
    52:16
    Miromanov od modré netrefil branku, Bubelovi se pak nepovedla kombinace s Duškem. Oceláři se osvobodili vyhozením puku na hostující střídačku.
     
    51:49
    Marianu Adámkovi se nepovedla střela od modré, do rychlé protiakce tak mohl jít Mandát. Třinecký obránce nedovoleným způsobem zastavit průnik pardubického útočníka.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 10. Polanský (Gernát, Svačina), 17. Roberts Bukarts (Martynek, Krajíček), 23. M. Kovařčík (Krajíček, O. Kovařčík), 30. Gernát (Marcinko, Roberts Bukarts), 46. Adamský (Polanský), 49. Galvinš (Svačina, Polanský) – 36. Bubela (Skokan, Štindl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, Martynek – Dravecký (A), Werek, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (30. Klouček) – Wishart, Miromanov, Holland, D. Kolář, Voženílek, Štindl, Bučko – Treille (A), Marosz (A), Vondráček – Mandát, Bubela, Skokan – Perret, Poulíček, P. Sýkora (C) – Dušek, Pochobradský, M. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Ganger, Hanzlík
    thejrc.org