Slovensko – Česko 1:2 (kon.) | Irsko – Dánsko 0:0 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (0:0)
Česko
Sobota 13.10.2018, 15:00 • Štadión Antona Malatinského, Trnava • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy na shledanou! (16:59:29)
     
    Tři body putují do Česka, Jaroslav Šilhavý zažívá vítěznou premiéru na lavičce národního týmu! Skóre vyrovnaného duelu otevřel na začátku druhého poločasu Michael Krmenčík, jenž těžil z dobré přihrávky Bořka Dočkala. Deset minut na to sice srovnal po rohovém kopu Marek Hamšík, ale poslední slovo měli přece Češi. Bořek Dočkal druhou parádní asistencí našel hlavu Patrika Schicka, který po pár minutkách na hřišti rozhodl.

    Nutnou podotknout, že slovenský celek byl směrem dopředu aktivnější, ale nedá se říci, že by náš nároďák hrál vyloženě zataženě. Sledovali jsme rychlý fotbal a tato výhra musí potěšit oko českého fanouška.

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:18.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ale ještě musí být celek Jaroslava Šilhavého pozorný. Přišel ve středu hřiště faul a Vladimír Weiss bude rozehrávat standardní situaci, ve vápně je i Martin Dúbravka.
     
    90+3
    Slováci si vybojovali ještě jeden rohový kop. Po centru zakončoval hlavičkou Dávid Hancko, kterému se ale prostor tří tyčí trefit nepovedlo. Teď jsou tři body už hodně blízko.
     
    90+2
    Národní tým Česka drží míč daleko od své branky a pokouší se kombinovat a hrát co nejvíce na útočné polovině. Zatím se to daří, ale jsme teprve v polovině nastaveného času.
     
    90+1
    Adam Nemec dostával míč na hranici šestnáctky, kde se dostával k velice těžké přihrávce. Balon vlastně jen prodloužil a ten skončil v rukavicích Tomáše Vaclíka.
     
    90
    Český tým se pokoušel rozjet akci u pravé lajny, ale míč skončil v autu a vhazovat bude Dávid Hancko. Domácí celek moc času na srovnání nemá, rozhodčí nastavují čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Matěj Vydra, přichází Jakub Jankto.
     
    88
    Slovensko dává všechno do útoku a pokouší se vyrovnat stav duelu třetího kola Ligy národů. Český celek drží nadějné vedení, uvidíme, zda se ho povede udržet.
     
    86
    Slováci se dostali do zakončení po rohovém kopu. Jeden z domácích zakončoval na přední tyčce na zadní tyčku, hlavičkový pokus mu ovšem nevyšel a míč skončil v autu.
     
    85
    Následoval centr do malého vápna, kde byl David Pavelka a už to vypadalo, že se mu povede vstřelit třetí branku českého celku. Zblízka ale nakonec napálil jen hradbu těl před sebou.
    84. Matěj Vydra nastřelil tyčku
     
    84
    Matěj Vydra následně táhl míč středem hřiště, aby následně zakončoval. Jeho rána po zemi šla k levé tyčce a míč nakonec orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    83
    Milan Škriniar v útočném snažení ztratil míč a pak šel tvrdě do zákroku. Odnesl to Filip Novák. Obránce slovenského celku inkasuje žlutou kartu.
     
    81
    Po faulu u pravé lajny centroval do šestnáctky kapitán Bořek Dočkal. Na penaltě bylo několik hráčů, ale k nějakému lepšímu zakončení se ani jeden hráč nedostal. Dúbravka má míč v rukavicích.
     
    80
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Tomáš Hubočan, přichází Dávid Hancko.
     
    78
    Hra Vladimíra Weisse je solidní, jeho nohy je pěkné sledovat. Slovenský záložník se lehce dostává do zakončení, nyní to zkoušel z dálky, ale jeho pokus Vaclík pozorně chytá.
     
    77
    Adam Nemec se po levé straně dostával do útoku, ale byl přistižen v ofsajdovém postavení. Pokračuje se tak odkopem od branky Tomáše Vaclíka.

    David Panuška

    Branky: 62. Hamšík – 52. Krmenčík (Dočkal), 76. Schick (Dočkal)

    Karty:   27. Hubočan (SVK), 29. Škrtel (SVK), 83. Škriniar (SVK) – 22. Dočkal (CZE), 38. Souček (CZE), 75. Gebre Selassie (CZE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:18.
    Slovensko: Dúbravka – Pekarík (46. Sabo), Škriniar, Škrtel, Hubočan (80. Hancko) – Lobotka, Hamšík – Kucka (54. Weiss), Duda, Mak – Nemec.
    Náhradníci: Šulla, Jakubech – Šatka, Gyömbér, Greguš, Weiss, Bero, Rusnák, Hrošovský, Hancko, Sabo, Mráz.

    Česko: Vaclík – Kadeřábek (63. Novák), Čelůstka, Brabec, Gebre Selassie – Souček, Pavelka – Vydra (89. Jankto), Dočkal, Zmrhal – Krmenčík (73. Schick).
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Coufal, Kúdela, Novák, Barák, Jankto, Masopust, Trávník, Schick, Josef Šural, Stronati.

    Rozhodčí: Vinčić – Klačnik, Kovačič

    Diváci: 17 251
    thejrc.org