Norsko – Slovinsko 1:0 (kon.) | Bulharsko – Kypr 2:1 (kon.)
konec
Norsko
1:0 (1:0)
Slovinsko
Sobota 13.10.2018, 18:00 • Ullevaal Stadion, Oslo • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (20:05:58)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
     
    Je dobojováno! Norsko odehrálo na domácí půdě velmi podařenou partii, kterou sice rozhodlo jediným gólem z konce prvního poločasu, ale jinak mělo celý zápas plně pod kontrolou. Slovinci si nevytvořili vůbec nic a zaslouženě prohrávají i třetí zápas v této soutěži, ve které budou ztěžka odvracet pád do výkonnostně nejslabší divize. Norové naopak slaví druhou výhru a minimálně na pár hodin se bodově dotáhli k Bulharům, kteří mají střetnutí s Kyprem ještě před sebou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Linnes přišel na hrací plochu a hned pomohl s rozehrávkou rohového kopu, po němž Norové zkušeně drží míč a čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+3
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Martin Linnes.
    90+3. Joshua King (NOR)
     
    90+3
    Ve třetí nastavené minutě se mohl postarat o gólovou tečku King, který se na levé straně zbavil Mevlji a z úhlu mířil na bližší tyč, u které Belec vyrazil balón na roh.
     
    90+2
    Mohamed Elyounoussi měl možnost vyběhnout s míčem na útočnou půlku a jeho postup skončil až kvůli evidentnímu faulu Mevlji.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.
     
    90
    Právě Aleesami srazil centr na roh, jenž Slovinci rychle rozehráli. Zajc zpoza vápna našel hlavu až trestuhodně volného Krhina, jenže ten z předklonu vystřelil nad branku.
     
    89
    Norové chtěli podržet míč na útočné polovině. Aleesamimu však utekl do autu a na řadu tak přichází slovinský útok do plných.
     
    88
    Hosté chtěli získat míč ihned po autu od Omara Elabdellaouiho. Johnsen se po zpracování míče dostal pod tlak a vysvobodil ho až hvizd signalizující Bijolův faul.
     
    86
    Belec skočil po finální přihrávce Kinga a nepustil ji k dobíhajícímu Norovi. Na druhé straně podobně neuspěl Josip Iličić.
     
    85
    Konečně alespoň malý náznak slovinské šance. Iličić přihrál směrem ven z vápna na Skubiće, jenž centroval na zadní tyč. Tam proběhla srážka mezi Fossunem a Bezjakem, jemuž byl písknut útočný faul.
     
    84
    V souboji dvou jednadvacítek se provinil Jaka Bijol a za sražení Bjorna Johnsena viděl i žlutou kartu.
     
    83
    Iličić na pravé straně posunul míč Skupićovi. Ten však byl na kraji vápna čistě odzbrojen a Slovinci na to zareagovali odevzdaně vypadajícími gesty.
     
    82
    Po rohovém kopu Selnæsa vznikla v malém vápně menší trma vrma. Sigurd Rosted se i protlačil k jakés takés střele, jenže míč poslal k Belecovi.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+5. Selnæs

    Karty:   44. Elyounoussi (NOR) – 84. Bijol (SLV)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui, Rosted, Hovland, Aleesami – S. Johansen (C) (80. Fossum), Selnæs, Henriksen – T. Elyounoussi (75. Johnsen), King, M. Elyounoussi (90+3. Linnes).
    Náhradníci: Nyland, E. Johansen – Forren, Sørloth, Midtsjø, Berge, Svensson, Linnes, Dæhli, Johnsen, Fossum.

    Slovinsko: Belec – Skubic, Mevlja, Krajnc (9. Mitrović), Jokić (C) – Črnigoj (61. Iličić), Krhin, Štulac (46. Bijol), Zajc – Bezjak, Šporar.
    Náhradníci: Kotnik, Ivačič – Balkovec, Mitrović, Iličić, Dervišević, Delamea-Mlinar, Zahović, Berić, Požeg, Bijol, Blažič.

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Beitinger (všichni GER)
    thejrc.org