Gruzie – Andorra 3:0 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstán 1:1 (kon.) | Arménie – Gibraltar 0:1 (kon.)
S. Makedonie – Lichtenštejnsko 4:1 (kon.)
konec
Severní Makedonie
4:1 (3:1)
Lichtenštejnsko
Sobota 13.10.2018, 20:45 • Nacionalna Arena Filip II Makedonski, Skopje • Liga národů UEFA - Liga D • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (22:53:00)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:6.
     
    Je dobojováno! Makedonci ve Skopje potvrdili roli favoritů a už podesáté v řadě nenašli přemožitele. Lichtenštejnci jim cestu za třemi body příliš nezkomplikovali, domácí do 36. minuty vedli už 3:0 a nijak je nerozhodilo ani okamžité snížení. Po změně stran už to tak atraktivní fotbal nebyl, Makedonie si hlídala míč i se svým vedením, které v 67. přece jenom ještě jednou navýšila zásluhou Egzijana Alioského. V tabulce Ligy národů tak Makedonci mají devět bodů, přičemž na všechny tři soupeře má před odvetami šestibodový náskok.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Teď už je to jenom čekání na konec. Hosté si přihrávají na vlastní půlce a Makedonci už rezignují na napadání. Diváci mezitím tleskají domácím fotbalistům za velmi dobrý výkon.
    90+2. Enis Bardi (MAK)
     
    90+2
    Max Göppel se netrefil do míče při snaze odkopnout ho z koncové čáry a daroval soupeřům roh. Makedonci se několika krátkými přihrávkami dostali s míčem na osu hřiště, odkud napřáhl Bardi a jen o malý kousek přestřelil z nějakých jednadvaceti metrů.
     
    90+1
    Nad rámec končícího druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.
     
    90
    Trochu to vypadá, jakoby Lichtenštejnci už byli hlavami v šatně. V posledních minutách je jejich bránění hodně ležérní. Využít toho chtěl Hasani, nicméně z necelých třiceti metrů vyslal slabý přízemní pokus končící v náruči Büchela.
     
    89
    Trajkovski dostal míč do běhu. Nebyl ale v ideálním úhlu a zprava minul vzdálenější tyčku. Podle všeho to ale bylo s tečí, neboť následuje roh.
     
    88
    Boban Nikolov měl až překvapivě hodně místa v pokutovém území, kde to po centru zleva zkoušel přímo z voleje. Zakončení ale chyběla razance a Büchel ho skokem doprava zastavil.
     
    87
    Kieber zablokoval Trajkovského střelu zpoza vápna a míč nebezpečně padal k břevnu. Proto Benjamin Büchel raději zasáhl za cenu další standardní situace.
     
    86
    Teď už modrá zeď povolila. Na hranici šestnáctky nezastavila Nikolova, o což se musel postarat až zasahující Büchel. Je z toho roh.
     
    85
    Hostů bylo v pokutovém území hned deset a Makedonci se přes ně k zakončení nedostali. Závěrečný centr zkrotil Benjamin Büchel.
     
    84
    Stole Dimitrievski s díkem využil příležitost vyběhnout před pokutové území, aby odkopl míč před dobíhajícím Yildizem. Makedonský gólman se jinak do hry zapojuje jen minimálně.
     
    83
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Ilija Nestorovski, přichází Stefan Spirovski.
     
    82
    Přetažený centr ale nezachytil žádný z mnoha hráčů v pokutovém území a míč se vrátil téměř ke středovému kruhu.
     
    81
    Polverino zablokoval Ristovského přihrávku na rohový kop, jenž z pravé strany rozehraje dvougólový Aleksandar Trajkovski.
     
    80
    Eljif Elmas byl v pozici, ze které se nabízelo spíše centrovat. On si ale dal míč na pravačku a z nelehkého úhlu protáhl Büchela, jenž přízemní střelu schoval do koše.

    Michal Břuchanský

    Branky: 10. Trajkovski (Pandev), 30. Trajkovski (Pandev), 36. Pandev, 67. Alioski (Trajkovski) – 37. Yildiz (Gubser)

    Karty:   2. Trajkovski (MAK) – 35. Büchel (LIC), 77. Yildiz (LIC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:6.
    Severní Makedonie: Dimitrievski – Bejtulai (77. Ristovski), Musliu, Zajkov, Alioski – Trajkovski, Bardi, Elmas, Hasani – Pandev (C) (68. Nikolov), Nestorovski (83. Spirovski).
    Náhradníci: Nilson, Siskovski – Toševski, Ademi, Ristovski, Cikarski, Nikolov, Spirkovski.

    Lichtenštejnsko: B. Büchel – Rechsteiner, Kaufmann, Wieser, Göppel – S. Wolfinger (79. Kieber), A. Sele (29. Gubser), Polverino (C), M. Büchel (72. Erne), Yildiz – Hasler.
    Náhradníci: Hobi, Ospelt – Eberle, M. Wolfinger, Malin, Erne, M. Sele, Meier, Gubser, Kieber.

    Rozhodčí: Reinshreiber – Krasikow, Biton (všichni ISR)
    ocianews.com