Chomutov – Zlín 3:1 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:4 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (4:0, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 14.10.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Home Credit Areny se s vámi loučím. Přeji příjemný nedělní večer, a někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (18:36:17)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se zcela jasně stává tým Bílí Tygři Liberec! Není pochyb o tom, že základ k úspěchu položily šelmy již v úvodní třetině. V té totiž rozvlnily síť za Petrem Kváčou hned čtyřikrát! Ve zbytku zápasu si už domácí tým vedení pečlivě strážil, a to také díky skvělému Romanu Willovi. V polední dvacetiminutovce vtiskl definitivní podobu výsledku Ladislav Šmíd. Modrobílí se tak v tabulce dostávají na druhé místo právě na úkor Vervy!

    Střely na branku:
    Liberec 37:26 Litvínov.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě jeden ofsajd v podání Liberce, ale to už není podstatné. Domácí celek si dnešní utkání naprosto podmanil a je jasné, že v tabulce předčí právě dnešního oponenta.
     
    59:38
    V závěru ještě aplaus pro Romana Willa! Marek Kvapil trošku laciněji přišel o kotouč a Martin Hanzl po pěkné otočce vybídl ke skórování Davida Tůmu. Ten byl sám před Willem, jenž dobře zapracoval betony a potěšil tribuny.
     
    58:55
    Arénou obíhá mexická vlna, Tygři mají k dispozici další přesilovku, publikum je logicky v dobrém rozmaru. Po nahrávce Radana Lence pálil bez přípravy od modré čáry Marek Kvapil. Petr Kváča chytá.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Hunkes – 2 min., držení).
     
    58:00
    Domácí posílají puk do pásma. Po souboji v rohu se jej ale zmocnil František Gerhát, jehož nepřesná přihrávka opět přisoudila kotouč vedoucímu celku.
     
    57:06
    Jakub Valský se trošku se štěstím chopil kotouče mezi kruhy. V krkolomné pozici si položil Kváču, nicméně své zakončení už ke smůle modrobílých nestlačil pod horní tyčku!
     
    56:38
    Petr Kolmann dobrou poziční hrou ukončil akci Litvínova. Poté vysokým obloučkem vyhodil kotouč tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Hra tedy pokračuje.
     
    55:59
    Dominik Lakatoš i přes menší seknutí ve středním pásmu dokázal nahodit po mantinelu. Bílí Tygři se tak opět mají šanci usadit v blízkosti hostujícího chrámu.
     
    55:22
    Lukáš Krenželok se natáhl po puku za Kváčovou bránou. Poté se snažil spolupracovat s blízko stojícím Petrem Jelínkem, toho už však Verva do akce nepustila.
     
    54:50
    Jakub Petružálek na útočné modré čáře zachytil nepřesnou rozehrávku Liberce. Jako by se ale příležitosti zalekl, puk totiž odevzdal zpátky domácím hokejistům.
     
    54:44
    Hráči týmu z města pod Ještědem nebyli daleko od šesté trefy! Liboru Hudáčkovi se mezi kruhy nepodařilo zakončit, k dorážce se ovšem ještě dostal Petr Kolmann! Ten mířil do spodních pater branky, Kváča skvěle zasáhl pravým betonem.
     
    53:56
    David Tůma neměl komu předat kotouč, zacouval tedy nazpět do vlastního obranného pásma, odkud zkouší rozjet akci nanovo. Puk se nachází ve středu pole.
     
    53:16
    Jan Jeník si v souboji se zkušeným Františkem Lukešem troufl na finesu, avšak k puku se poté už nedostal. Litvínovští tedy obracejí hru proti brance zatím neprůstřelného Romana Willa.
     
    52:46
    Dominik Lakatoš se vrátil do defenzivy a ukázkově ukončil útočnou snahu Vervy. Poté mu však příliš nevyšla průniková přihrávka. Tu nechytl ani rychlý Marek Zachar, píská se tedy icing.
    51:54 Ladislav ŠMÍD - 5:0
     
    51:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Arénou se rozléhá známý hit Ne pětku ne! Modrobílí bleskově využívají přesilovou hru. Libor Hudáček připravil palebnou pozici LADISLAVU ŠMÍDOVI, jenž se do kotouče opřel zpoza pravého kruhu a ukázkovou dělovkou pod horní tyč potvrdil, že chytl střeleckou slinu. 5:0! Asistence: Libor Hudáček, Jan Ordoš.
     
    51:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Tůma – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    51:15
    O vítězi už je zřejmě rozhodnuto, ale zápas má nadále celkem slušné tempo. Bulířova formace se znovu ukázala v ofenzivní třetině, nyní se však nevymanila dále od mantinelů.
     
    50:26
    Přečíslení Liberce táhl Marek Zachar. V tandemu měl ještě mladšího Jana Jeníka. První jmenovaný se rozhodl vzít zakončení na sebe, Petr Kváča skvěle zasáhl pomocí vyrážečky!
     
    49:54
    Litvínovští se ještě ve zbytku zkrácené početní převahy snaží něco vymyslet. Na sebe to vzal na modré čáře Marek Baránek, jehož tečovanou ránu zkrotil Roman Will.
     
    49:17
    Po pěkné přímočaré akci zakončoval na velmi dobré pozici v levém kruhu Viktor Hübl. Roman Will si trošku vyjel z branky, čímž střelci zmenšil úhel, a úspěšně zasahuje! Hra je přerušena.
     
    48:29
    Radan Lenc adresoval na modrou čáru Dernerovi nepříliš povedenou přihrávku. Kupředu tedy vyrazil František Lukeš, ani ten ale nepřihrával spoluhráči zcela ideálně.
     
    48:09
    Marek Kvapil bekhendem nabízel kotouč do brankoviště. Tam rychle mířil Radan Lenc, nicméně Petr Kváča dával pozor a nežádoucí kus černé gumy rychle zalehl.
     
    47:27
    Litvínovští momentálně pouze odhazují puky na domácí hole a Roman Will se blíží k čistému kontu. Ladislav Šmíd rozehrává další libereckou akci, která je vedena po pravé straně.
     
    46:57
    O slovo se snažili přihlásit také hráči v černožlutých dresech, leč nepohlídali si přechod přes modrou čáru, což pramenilo v odpískání postavení mimo hru.
     
    46:45
    Ihned po vyhraném vhazování pálil od modré čáry při hře čtyři na čtyři Ladislav Šmíd. Petr Kváča si dobře vyhlédl a spolehlivě ukryl Šmídův projektil do rukavice.
     
    46:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., držení).
     
    46:33
    Marek Kvapil skvělým návratem uhasil litvínovský náznak šance, a ještě si na svoji osobu vykoledoval nedovolený zákrok! Ukázková práce velezkušeného forvarda.
     
    46:21
    Chemici se nemohou ani v početní výhodě kloudně prosadit, nyní se dokonce provinili zakázaným uvolněním. Hra se tak stěhuje před hostující svatyni.
     
    45:39
    Obrovská šance Liberce při vlastním oslabení! Petr Jelínek se utrhl všem a mířil do úniku. Dostal se až do mezikruží, odkud pálil k pravé tyči, ale skvělý Kváča střelu dokázal vyškrábnout.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 815 diváků.
     
    45:14
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Havlín – 5 min., pozdní dohrání + 10 min. osobní trest, pozdní dohrání).
     
    45:14
    To je nepříjemný pohled! Tomáš Havlín u hrazení tvrdým hitem atakoval Tomáše Matouška, jenž zůstává nehybně ležet na ledové ploše. Je jasné, že trest libereckého beka nemine.
     
    44:38
    Petr Jelínek se z pravé strany pěkně natlačil do brankoviště, leč betony nepřetlačil. O dorážku se ještě pokoušel Lukáš Krenželok, jenže ani tomu nebylo přáno.
     
    44:19
    Tomáš Havlín pěknou střílenou přihrávkou hledal Marka Kvapila. Ten zakončit nedokázal, ale nápor Tygrů tím nekončil. Petr Kváča musel zanedlouho řešit dělovku Michala Bulíře od modré čáry.
     
    43:44
    Libor Hudáček se snažil ranou bez přípravy završit hattrick, z pravého kruhu ovšem pálil těsně nad! Posléze Valský vrátil kotouč do brankoviště a Hudáčkovi opět nescházelo mnoho.
     
    43:31
    Menší tlak Liberce vykrystalizoval ve střelu zápěstím v podání Taylora Dohertyho. Petr Kváča ji ale dobře viděl, a tudíž mu nedělalo větší problémy přerušit hru.
     
    42:46
    Marek Zachar předvedl svoji rychlost a po pravém křídle se prohnal až do střelecké pozice. Zblízka poté zkoušel najít mezírku ve Kváčově postoji, nicméně ten je včas uzavřel!
     
    42:17
    Zatím se hraje bez přerušení. Tomáš Matoušek rozjel akci Litvínova a poslal kotouč za branku. Hosté se ale v pásmu nedokázali udržet a Liberec obrací hru.
     
    41:29
    Liberečtí v těchto chvílích nikam nespěchají a rozvážně rozehrávají z vlastního obranného pásma. Až teď se dostali za modrou čáru a kotouč zmizel pod houštinou bruslí u hrazení.
     
    40:49
    Michal Bulíř se pěknou kličkou dostal do útočného pásma a centroval před branku. Prudká pobídka trefila Radana Lence do nohy, načež se odrazila mimo brankoviště.
     
    40:10
    Jdeme do třetí části! Ladislav Šmíd rozehrává zpoza vlastní klece. Tygři si ale příliš dlouho puk neužili, nyní jej má na hokejce litvínovský kapitán Michal Trávníček.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     
    V prostřední dvacetiminutovce byl střelecky aktivnější Litvínov. Vytvořil si také několik vyložených šancí, všechny ovšem zlikvidoval dnes zatím neprůstřelný Roman Will! I přes čtyři inkasované branky však musíme vyzdvihnout také výkon Petra Kváči, na němž se první část nikterak nepodepsala a své spoluhráče poměrně slušně drží.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 25:22 Litvínov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Petr Kolmann vystřelil od modré čáry. Před Petrem Kváčou operoval Jan Ordoš, který se marně snažil o teč. Zanedlouho ještě zakončoval Marek Kvapil z pravého kruhu nad horní tyčku hostující svatyně.
     
    38:59
    Poslední minuta třetiny začíná s pukem na hostujících holích. Litvínov míří do útočného pásma, kde se ještě ve zbytku času může pokusit o malé zdramatizování utkání.
     
    38:06
    Po zásahu Petra Kváči sklepl puk ze vzduchu zpátky do ohně Jakub Valský, ale nejblíže byl jeden z obránců Litvínova, který nepříjemnou záležitost zvládl včas uhasit.
     
    37:22
    Ondřej Jurčík důrazně plnil černou práci na Kváčově brankovišti, ale překročil při tom zapovězenou zónu. Toho si všimli rozhodčí a hra je přerušena pro postavení v brankovišti.
     
    37:14
    Liberečtí jsou kompletní, ačkoliv při oslabení byli pod soustavným tlakem, dokázali jej ustát. Roman Will vzápětí přerušuje hru po dalekonosné střele Lukáše Doudery.
     
    36:33
    Hosté jsou stále nastěhováni v pásmu! Liberecký čtyřlístek skvěle vykrývá palebné úhly, což Vervě velice komplikuje práci. Zdá se, že to už Tygři zvládnou.
     
    35:46
    Litvínov má tlak, ale spíše platonický. Přesilovce chybí častější střelba. Až později to zkusil z pravého kruhu Viktor Hübl, ale Roman Will byl u tyčky připraven včas.
     
    35:13
    Jan Ščotka si na modré lajně vybral slabší chvilku a puk mu přeskočil čepel. Verva tak přichází o pobyt v pásmu, do kterého se rychle před domácí obranu snaží dostat zpět.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Libor Hudáček – 2 min., podrážení).
     
    34:51
    Libor Hudáček se po zaváhání obrany chopil puku za kruhy. Ještě si chtěl vylepšit pozici a cílit na hattrick, ale nad kotoučem ztratil plnou kontrolu, a ještě fauloval.
     
    34:05
    František Gerhát se na hraně postavení mimo hru prohnal do útočného pásma Chemiků. Dobře však zapracoval Martin Ševc, díky jehož práci domácí obracejí hru na druhou stranu.
     
    33:52
    Modrobílí se usadili před Petrem Kváčou. Obléhání jeho branky zakončil střelou ze zápěstí obránce Tomáš Havlín. Žádná teč nepřišla, gólman Litvínova tedy měl relativně snadnou práci.
     
    33:27
    Liberečtí oslabení přečkali, ale ještě se museli chvilku bránit. To už je minulostí a Martin Ševc distribuuje přihrávky v útočném pásmu bílých šelem.
     
    32:40
    Tak to je neuvěřitelné. František Gerhát se dostal k dorážce přímo před Willem. S trochou štěstí mu trefil puk mezi betony, gólmana ovšem na brankové čáře zastoupil pohotový Ladislav Šmíd!
     
    31:50
    Vervě se zatím v početní výhodě příliš nedaří a nemůže se udržet před Romanem Willem. Nyní dokonce musel do akce Petr Kváča, jenž předvedl dobrou rozehrávku.
     
    31:16
    Marek Baránek fotbalově zastavil vyhození domácích a Litvínov mohl setrvat v pásmu. Radan Lenc byl ale důsledný a propasíroval puk do bezpečnějších míst.
     
    31:07
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., hrubost).
     
    30:58
    A maskovaný muž v modrobílém dresu čaruje nadále! Z výborné pozice střílejícího Davida Tůmu vychytal levým betonem, načež spektakulárním přesunem k tyčce dokázal eliminovat také následnou dorážku stejného útočníka!
     
    30:29
    Skvělý Roman Will! František Lukeš parádní přihrávkou, zřejmě naslepo, nalezl zpoza brány mezi kruhy volného Jana Myšáka. Ránu hostujícího benjamínka ovšem strážce liberecké klece dokázal vykopnout.
     
    29:59
    Petr Kolmann rázně ukončil litvínovské rejdění v útočném pásmu. Poté se pokoušel o rozehrávku, nicméně s přesností si nepotykal a díky zakázanému uvolnění se hra sune zpět před Romana Willa.
     
    29:21
    Marek Kvapil táhl bleskurychlou akci šelem, načež vybídl Radana Lence. Ten přesprintoval beka a dostal se na levý kruh, odkud nechal vyniknout vyrážečku Petra Kváči!
     
    28:49
    Mohlo by se čekat, že tempo hry bude postupně upadat, ale zatím se to neděje! Marek Zachar se snažil zasáhnout letící puk v těsné blízkosti Kváči, těžké zakončení mu ovšem nevyšlo.
     
    28:16
    A ani teď se skóre nemění! Kotouč už se nacházel před z části odkrytou svatyní Liberce, leč Martin Havelka nebyl u dorážky včas. To je škoda pro Litvínov!
     
    27:35
    Jiří Hunkes prokázal zkušenosti a udržel si za zády napadajícího Jana Ordoše. Verva se tím dostala kupředu, z dobré pozice ovšem František Lukeš nepropálil hradu těl.
     
    27:09
    Po delší době musel do akce také Roman Will. Od modré čáry jej totiž prověřil Lukáš Doudera, nicméně pro libereckého gólmana byl tento zákrok doslova povinností. Hra je přerušena.
     
    26:35
    Už dobré dvě minuty v kuse operují Tygři v ofenzivní zóně. Nabito měl na modré čáře Libor Hudáček, ale místo snahy o hattrick vybídl Lukáše Dernera. Toho z levého kruhu vychytal Petr Kváča.
     
    26:10
    Michal Bulíř po vyjetí zpoza branky hrnul puk do Petra Kváči. Ten měl bližší tyčku dobře pokrytou, načež hostující obránci pouze odhodili starosti pomocí zakázaného uvolnění.
     
    25:59
    Liberečtí mohli přidat pátý gól! Marek Kvapil v pokračujícím pobytu před hostující svatyní našel na brankovišti Michala Bulíře. Ten nastavil hůl, ale stejně tak učinil Kváča s betonem a skvěle zasáhl.
     
    25:28
    Nejproduktivnější formace šelem úřaduje v útočném pásmu. Vše zakončil svižnou střelou zápěstím z levého kruhu Marek Kvapil, proti jehož pokusu nastavil Kváča rameno. Dobrý zákrok.
     
    24:45
    To byla velká šance! David Tůma dostal skvěle nabito na pravý kruh. Kdyby nepromáchl, pravděpodobně by se Roman Will přesouval marně! Liberec měl trošku štěstí.
     
    24:05
    Hra ve čtyřech na obou stranách započala šavlovačkou za hostující klecí. Puku se zmocnil Litvínov, který už s ním rychle vyráží směrem k opačnému konci hřiště.
     
    24:01
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Petružálek – 2 min., podrážení).
     
    23:53
    Bývalý Tygr, Jiří Hunkes, mohutně napřáhl na modré lajně. Následná dělovka prosvištěla houštinou těl jako nůž máslem, ale Willův postoj už nerozkrojila.
     
    23:10
    Litvínovští uspěli na vhazování a mohli začít s obléháním Willovy brány. To by však musel Marek Baránek na modré čáře lépe zpracovat puk, který mu utekl.
     
    23:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:29
    Žlutočerní se snaží úvod druhé části co možná nejlépe zachytit. Nyní se ke své smůle provinili postavením mimo hru, čímž je zápas přerušen a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    21:52
    Michal Bulíř nyní ve středu pole přihrával nepřesně, ke kotouči se tak dostali Chemici. Moc daleko s ním nicméně nepostoupili, přihrávka na Františka Gerháta se totiž nepovedla.
     
    21:33
    Michal Bulíř se po pravé straně pěkně prohnal až do oblasti kruhu, odkud zkoušel střílet. Do projektilu mu ovšem sáhl jeden z obránců a zblokoval jej do ochranné sítě.
     
    20:45
    Tyler Redenbach si dobře pokryl puk a nahodil jej za branku. Tam jej ulovili Litvínovští, kteří obracejí hru prostřednictvím Viktora Hübla, jenž míří do pásma.
     
    20:09
    Opět se hraje! Tyler Redenbach se okamžitě snažil postupovat kupředu, bohužel však na puk nedosáhl a Petr Kváča rozehrává do pravé strany na volného spoluhráče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:00.
     
    Je za námi první třetina, jejíž děj v zaplněné Home Credit Areně ocenili pouze fanoušci domácích. Liberec totiž v souboji dvou severočeských týmů z popředí tabulky vede jednoznačně 4:0! Petra Kváču dvakrát překonal Libor Hudáček, ke kterému se ještě přidal Michal Bulíř s Markem Kvapilem. Verva působí opařeným dojmem, nicméně stále má před sebou čtyřicet minut. Nemusí být hotovo!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 15:7 Litvínov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Po velké nedohodě mezi Lukášem Dernerem a Petrem Kolmannem se kotouč objevil mezi kruhy. Tam se po něm sápal Martin Havelka, leč ke své smůle se srazil se spoluhráčem. Nic z toho tedy nebude.
     
    18:58
    Verva v závěru první třetiny operuje v zajímavých prostorech, což bude pokračovat. přihrávku totiž domácí zblokovali tak, že kotouč opustil prostor mezi mantinely.
     
    18:21
    Taylor Doherty zaváhal při rozehrávce a Litvínov se tak udržel v útočném pásmu. Menší tlak zakončoval František Lukeš, který se natáhl po puku před brankovištěm, ale nepřehodil beton spolehlivého Romana Willa!
     
    17:49
    Jakub Valský nakopl motory a po levém křídle se prohnal až na kruh. Poté zkoušel tvrdou ránu na dlouhou tyč, za kterou se Petr Kváča pouze ohlédl. Puk skončil na plexiskle.
     
    17:29
    Na ledě je znovu elitní liberecká formace. Ta dnes exceluje, nyní ovšem nezvládla přechod přes modrou čáru. Je z toho tedy postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    16:56
    Jakub Petružálek nahodil kotouč do pásma, a sám se jej snažil dojet. Roman Will byl ale blíže, puk si stáhl, a posléze jej přesně rozehrál na Taylora Dohertyho.
     
    16:21
    Ondřej Jurčík se natahoval po puku před domácí klecí. Roman Will ovšem dobře zapracoval hokejkou a úspěšně odvrátil hrozbu. Zanedlouho vyhazují Chemici na zakázané uvolnění.
     
    15:58
    Sympatický průnik předvedl Petr Jelínek, jenž se prohnal přes střední pásmo až na pravý kruh a vystřelil zápěstím. Petr Kváča dobře přerušuje hru, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    15:08
    Marek Kvapil zkoušel velkou kulišárnu! Po totálním propadu Litvínova ve středu pole jel sám na branku. Nad pukem po vzoru Nikity Kučerova zamíchal holí a nechal jej volně jet dál! Petr Kváča se štěstím zasahuje.
     
    14:48
    Libor Hudáček skvěle napadal rozehrávku Litvínovských. Kotouč se poté vznesl do vzduchu a po kontaktu s rukou se dostal k Redenbachovi. Rozhodčí správně pískají přihrávku rukou.
     
    14:20
    Zatímco si domácí fanoušci hromově přejí bůra, snažil se jim tužby splnit Taylor Doherty. Kanadský obr nahazoval z poměrně ostrého úhlu, s čímž si poradil blokující obránce.
     
    13:40
    Liberečtí dále hrozí. Jan Ordoš si výborně pokryl před dvojicí beků a poslal jej před branku. Tam se snažil o další gól Petr Jelínek, ovšem teď Kváča zasáhl betonem na jedničku!
    13:22 Marek KVAPIL - 4:0
     
    13:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí fanoušci jsou v tranzu, jejich borci si ze zápasu dělají exhibici. MAREK KVAPIL se chopil po přihrávce Michala Bulíře černé gumy mezi kruhy. Najel si do pravé strany, a když už se zdálo, že se nachází v neřešitelném úhlu, senzační ranou pod břevno překonal paralyzovaného Kváču! Asistence: Michal Bulíř.
    12:58 Libor HUDÁČEK - 3:0
     
    12:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Toto už začíná zavánět debaklem! Taylor Doherty prostrčil puk na Jakuba Valského, čímž vzniklo přečíslení tří na jednoho. Valský si vybral na pravém kruhu připraveného LIBORA HUDÁČKA, jenž propálil přesouvajícího se Kváču. Ten byl zcela bezmocný! Asistence: Jakub Valský, Taylor Doherty.
     
    12:39
    Ladislav Šmíd znovu střílel, tentokráte od modré čáry. Nyní to bylo myšleno spíše na teč. Ta skutečně přišla, ale pouze v podání litvínovského Ondřeje Jurčíka, jenž vychýlil pryž do ochranné sítě.
     
    11:45
    Přihrávka na modrou čáru byla před Douderou sražena Jeníkem. Ten poté ještě dobrým napadáním ztížil černožlutým snahu o rozehrávku. Oba týmy se teď střídají v držení puku.
     
    10:57
    Derner v souboji u hrazení přetlačil Petružálka, čímž byl ukončen litvínovský pobyt v útočné třetině. Hosté se do ní však brzy pomocí nahození vracejí zpět.
     
    10:33
    Ladislav Šmíd zamíchal s pukem na levém kruhu, najel si blíže ke Kváčovi, a vystřelil. Gólman Litvínova jeho pokus z úhlu dobře udržel ve výstroji a hra je přerušena.
     
    09:53
    Hosté se na chvilku usadili před Romanem Willem, leč opařeni dvěma brankami nic velkého nevymysleli. Libor Hudáček už vyváží kotouč na druhou stranu kluziště.
    09:17 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    09:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečná rozebírka litvínovského čtyřlístku a modrobílí vedou 2:0! Petr Jelínek přihrál na levý kruh Marku Kvapilovi. Už to vypadalo, že bude střílet, ale místo toho překvapil všechny a nabídl senzační křižnou přihrávku MICHALU BULÍŘOVI. Ten už měl před sebou úplně prázdnou klec, do které snadno přidal už třináctou trefu v sezóně, čímž už takto brzy vyrovnal své dosavadní sezónní maximum! Neskutečné. Asistence: Marek Kvapil, Petr Jelínek.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    08:37
    Po poměrně nepřehledné situaci za litvínovskou brankou, po které se kus černé gumy ocitl pod těly několika ležících hráčů, vykazují rozhodčí hru do neutrální třetiny.
     
    07:59
    David Tůma přejel modrou čáru a ihned zkusil štěstí. Střela mu ale trošku sjela, a po ledě projela daleko mimo prostor tří tyčí. Na puk se poté dostávají domácí.
     
    07:16
    Taylor Doherty se před vlastní brankou natahoval po puku. Nedokázal jej vyhodit, nicméně Romana Willa to trápit nemuselo, Myšákova střela z otočky byla zastavena už v zárodku.
     
    07:12
    Nejproduktivnější formace Litvínova se okamžitě pokusila o odpověď, Viktor Hübl však na Romana Willa nevyzrál. Zatím parádní utkání bude trošku zpomaleno komerční pauzou.
    06:48 Libor HUDÁČEK - 1:0
     
    06:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po dobrých zákrocích si Petr Kváča vybírá smolnější okamžik! LIBOR HUDÁČEK nejprve na brankovišti netrefil křižnou přihrávku Tylera Redenbacha, nicméně to jej neodradilo a zkusil to ze záporného úhlu. Kváča si střelu nešťastně srazil do sítě a Liberec vede 1:0! Asistence: Tyler Redenbach, Lukáš Derner.
     
    05:49
    Tygři už opět chvátají do ofenzivy. Lukáš Krenželok zavezl puk do rohu pásma. O chvilku později se k ráně dostal netypický střelec Taylor Doherty, jehož zakončení vykopl Kváča!
     
    05:15
    V závěru početní výhody hýřil aktivitou Jan Ordoš. Nejprve se prodíral do mezikruží, načež se natahoval na brankovišti po přihrávce. Ani v jednom případě se mu zakončit nepodařilo.
     
    04:31
    Tvrdou ránu Martina Ševce Kváča nezachytil úplně ideálně. Puk mu propadl za záda, načež měli hosté velké štěstí, že jej Petr Jelínek nedorazil za brankovou čáru!
     
    04:01
    Liberečtí dlouho kombinovali mezi Ševcem a Bulířem. Druhý jmenovaný nakonec pálil zápěstím z pravého kruhu, leč orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    03:26
    Hned po buly zvládla Verva chytře protečovat puk do neutrální zóny. Šelmy se snažily rychle vrátit, nicméně přechod modré čáry se nevydařil, je z toho ofsajd.
     
    03:23
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., podrážení).
     
    02:43
    Jakub Valský vybojoval kotouč za brankou a posílal jej mezi kruhy. Tribuny jen smutně zahučely, když na něj nedosáhl žádný ze spoluhráčů. Litvínov obrací hru.
     
    02:31
    První vážnější zásah si připsal Petr Kváča, jenž dokázal napoprvé zkrotit ránu Libora Hudáčka z prostoru pravého kruhu. To nabudilo také liberecké fanoušky k větší podpoře.
     
    02:16
    Ladislav Šmíd se snažil vyhozený touš rychle vrátit za modrou čáru, přičemž nešťastně napálil Jana Jeníka. Ze všeho tak vzešlo liberecké postavení mimo hru.
     
    01:54
    Třetí domácí formace se drží v ofenzivní zóně. Dobře zakombinoval Lukáš Krenželok s Janem Ordošem. Rozhodčí zadul do píšťalky, kotouč se totiž ztratil pod bruslemi v rohu ledové plochy.
     
    01:24
    Lukáš Doudera se snažil využít hybridního icingu, nicméně k puku měli mnohem blíže domácí. Hra je tedy přerušena, vhazovat se bude v pásmu Vervy.
     
    00:44
    Michal Bulíř přihrával ve středním pásmu pouze na hůl Františka Lukeše. Ten vytvořil střeleckou pozici Janu Myšákovi, jehož pokus ze zápěstí nachází Will v rukavici.
     
    00:11
    Na úvodním buly uspěl Tyler Redenbach. Na kotouč se krátce na to dostali hosté, kteří okamžitě vyrazili za branku Romana Willa. Nic velkého tam ale nevytvořili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba kotle se sportovně pozdravily, můžeme začít!
     
    Hráči obou celků již vstupují na hrací plochu. Utkání započne za několik málo minut, hned po zaznění české státní hymny.
     
    Severočeský souboj by měla doprovázet skvělá kulisa. Návštěva by dnes měla přesáhnou sedmitisícovou hranici, možná bude i úplně vyprodáno. Davy fanoušků míří do Home Credit Areny také z Litvínova.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V brance Vervy dnes uvidíme novou akvizici, Petra Kváču. Ten jistě bude dělat vše pro to, aby vstoupil do extraligového kolotoče pravou nohou. Libereckou klec bude hájit Roman Will, což není překvapení.
     
    Právě probíhá rozbruslení obou celků. Domácí hokejisté obléknou své tradiční bílé dresy, Litvínovští tedy zvolili černou barvu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Maier – Valský, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Bulíř (A), Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – M. Zachar, Lakatoš, Jeník.

    HC VERVA Litvínov: Kváča (Hanuljak) – Hunkes, Strejček, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Baránek, Šesták – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, J. Černý – M. Havelka, Jurčík, Matoušek.

    Rozhodčí: Hodek, Bejček – Kajínek, Zavřel..
    Roman Will má úspěšnost zákroků 90,45 %.
     
    HC VERVA LITVÍNOV

    V Litvínově se evidentně poučili z loňské sezóny, která neměla daleko k tomu, aby skončila sestupovou katastrofou. Vedení týmu posílilo rozpočet a na vstupu do sezóny byly všechny pozitivní změny vidět. Družina trenéra Milana Razýma vytěžila maximum z papírově trošku pozvolnějšího rozjezdu a poprvé padla až v sedmém kole, když nedokázala vstřelit branku třineckým Ocelářům. Nyní už je čekají mnohem těžší soupeři, tak uvidíme, jak se to promítne do výsledků!

    Chemici vsadili na osvědčená jména. Produktivitu tradičně táhne dvojice Viktor Hübl – František Lukeš, a letos k nim ještě přibyl velký talent, Jan Myšák. Kombinace zkušeností a dravého mládí vytváří pro soupeře velice těžko stravitelný koktejl. Za dosavadními povedenými výsledky se však musíme ohlédnout také do brankoviště! V něm totiž úřaduje Jaroslav Janus, jenž v loňské sezóně působil právě v dresu Liberce. Přestupem to současného týmu se vrátil do známých vod, žlutočerný dres už totiž v minulosti oblékal. Také díky slovenskému brankáři inkasoval jeho celek pouze 18 branek, což momentálně znamená vizitku druhé nejlepší defenzivy v soutěži.

    V 9. kole zavítala Verva na horký led brněnské Komety, a ačkoliv nepředvedla špatný výkon, na body to nestačilo. Domácí zvítězili 3:1, za Litvínov krátce před koncem pouze zmírňoval porážku Jakub Černý.

    Poslední zápas Vervy:

    Brno – Litvínov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).
    ------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 9. Štencel (P. Holík, Zaťovič), 40. Mallet (Hruška), 54. Barinka (R. Zohorna, O. Němec) – 56. J. Černý (M. Hanzl, Petružálek).
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Tygři se pro letošní sezónu opět netajili vysokými ambicemi, podle slov Filipa Pešána cílí přinejmenším na semifinále. Doposud to dokazují. Po trošku ospalejším rozjezdu už totiž nabrali správný kurz a z posledních devíti zápasů zvítězili sedmkrát. V tabulce se tak nacházejí na čtvrtém místě, přičemž na Litvínov ztrácejí pouhé dva body. Pokud jej porazí, budou moci poskočit až těsně za vedoucí Hradec!

    Pod výsledky Liberce je nejtučnějším možným písmem podepsána druhá formace ve složení Radan Lenc – Michal Bulíř – Marek Kvapil. Tento trojlístek má totiž na svědomí 23 ze 32 vstřelených branek Liberce! Především Bulíř se momentálně prezentuje v životní formě. Za deset zápasů se trefil dvanáctkrát, přičemž jeho dosavadní rekordní sezóna čítala třináct gólů. Už dnes tak může neskutečně rychle osobní maximum vyrovnat, či překonat! V kanadském bodování je před ním pouze spoluhráč Marek Kvapil, se kterým si zcela dokonale rozumí. Šelmy navíc umějí bodovat i v takřka ztracených zápasech, jako předvedly doma proti Olomouci. S tou prohrávaly 1:3, těsně před koncem ovšem během vlastního oslabení dvakrát skórovaly, a nakonec uspěly také v prodloužení.

    V pátek se modrobílí představili v Hradci Králové, jemuž se snažili oplatit loňské čtvrtfinálové vyřazení. Už to vypadalo, že se budou vracet bez bodového zisku, nicméně dva góly Michala Bulíře, přičemž ten druhý padl při hře bez gólmana půl minuty před koncem, poslaly souboj do prodloužení. V něm se radoval soupeř, bod z Hradce, který se vyšvihl na první místo, má však velkou váhu. Do utkání s Litvínovem vstupují Tygři v roli lehkého favorita, dokáží ji potvrdit?

    Poslední zápas Bílých Tygrů:

    Mountfield HK – Liberec 3:2 po pr. (0:0, 1:0, 1:2 – 1:0).
    ------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 32. Rákos (Koukal, Piché), 42. Vincour (Cingel, R. Pavlík), 63. Zámorský (R. Pavlík, Miškář) – 42. Bulíř (M. Kvapil), 60. Bulíř (P. Jelínek, M. Kvapil).
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má na programu své jubilejní 10. kolo, v rámci kterého se společně zaměříme na velice atraktivní utkání mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC VERVA Litvínov. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. L. Hudáček (Redenbach, Derner), 10. Bulíř (M. Kvapil, P. Jelínek), 13. L. Hudáček (Valský, Doherty), 14. M. Kvapil (Bulíř), 52. Šmíd (L. Hudáček, Ordoš)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Maier – Valský, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Bulíř (A), Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – M. Zachar, Lakatoš, Jeník.
    HC VERVA Litvínov: Kváča (Hanuljak) – Hunkes, Strejček, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Baránek, Šesták – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, J. Černý – M. Havelka, Jurčík, Matoušek.

    Rozhodčí: Hodek, Bejček – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6 815
    thejrc.org