Chomutov – Zlín 3:1 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:4 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (4:0, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 14.10.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    V závěru ještě aplaus pro Romana Willa! Marek Kvapil trošku laciněji přišel o kotouč a Martin Hanzl po pěkné otočce vybídl ke skórování Davida Tůmu. Ten byl sám před Willem, jenž dobře zapracoval betony a potěšil tribuny.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Hunkes – 2 min., držení).
     
    57:06
    Jakub Valský se trošku se štěstím chopil kotouče mezi kruhy. V krkolomné pozici si položil Kváču, nicméně své zakončení už ke smůle modrobílých nestlačil pod horní tyčku!
     
    54:44
    Hráči týmu z města pod Ještědem nebyli daleko od šesté trefy! Liboru Hudáčkovi se mezi kruhy nepodařilo zakončit, k dorážce se ovšem ještě dostal Petr Kolmann! Ten mířil do spodních pater branky, Kváča skvěle zasáhl pravým betonem.
    51:54 Ladislav ŠMÍD - 5:0
     
    51:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Arénou se rozléhá známý hit Ne pětku ne! Modrobílí bleskově využívají přesilovou hru. Libor Hudáček připravil palebnou pozici LADISLAVU ŠMÍDOVI, jenž se do kotouče opřel zpoza pravého kruhu a ukázkovou dělovkou pod horní tyč potvrdil, že chytl střeleckou slinu. 5:0! Asistence: Libor Hudáček, Jan Ordoš.
     
    51:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Tůma – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    50:26
    Přečíslení Liberce táhl Marek Zachar. V tandemu měl ještě mladšího Jana Jeníka. První jmenovaný se rozhodl vzít zakončení na sebe, Petr Kváča skvěle zasáhl pomocí vyrážečky!
     
    49:17
    Po pěkné přímočaré akci zakončoval na velmi dobré pozici v levém kruhu Viktor Hübl. Roman Will si trošku vyjel z branky, čímž střelci zmenšil úhel, a úspěšně zasahuje! Hra je přerušena.
     
    46:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., držení).
     
    45:39
    Obrovská šance Liberce při vlastním oslabení! Petr Jelínek se utrhl všem a mířil do úniku. Dostal se až do mezikruží, odkud pálil k pravé tyči, ale skvělý Kváča střelu dokázal vyškrábnout.
     
    45:14
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Havlín – 5 min., pozdní dohrání + 10 min. osobní trest, pozdní dohrání).
     
    43:44
    Libor Hudáček se snažil ranou bez přípravy završit hattrick, z pravého kruhu ovšem pálil těsně nad! Posléze Valský vrátil kotouč do brankoviště a Hudáčkovi opět nescházelo mnoho.
     
    42:46
    Marek Zachar předvedl svoji rychlost a po pravém křídle se prohnal až do střelecké pozice. Zblízka poté zkoušel najít mezírku ve Kváčově postoji, nicméně ten je včas uzavřel!
     
    35:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Libor Hudáček – 2 min., podrážení).
     
    32:40
    Tak to je neuvěřitelné. František Gerhát se dostal k dorážce přímo před Willem. S trochou štěstí mu trefil puk mezi betony, gólmana ovšem na brankové čáře zastoupil pohotový Ladislav Šmíd!
     
    31:07
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., hrubost).
     
    30:58
    A maskovaný muž v modrobílém dresu čaruje nadále! Z výborné pozice střílejícího Davida Tůmu vychytal levým betonem, načež spektakulárním přesunem k tyčce dokázal eliminovat také následnou dorážku stejného útočníka!
     
    30:29
    Skvělý Roman Will! František Lukeš parádní přihrávkou, zřejmě naslepo, nalezl zpoza brány mezi kruhy volného Jana Myšáka. Ránu hostujícího benjamínka ovšem strážce liberecké klece dokázal vykopnout.
     
    29:21
    Marek Kvapil táhl bleskurychlou akci šelem, načež vybídl Radana Lence. Ten přesprintoval beka a dostal se na levý kruh, odkud nechal vyniknout vyrážečku Petra Kváči!
     
    28:16
    A ani teď se skóre nemění! Kotouč už se nacházel před z části odkrytou svatyní Liberce, leč Martin Havelka nebyl u dorážky včas. To je škoda pro Litvínov!
     
    25:59
    Liberečtí mohli přidat pátý gól! Marek Kvapil v pokračujícím pobytu před hostující svatyní našel na brankovišti Michala Bulíře. Ten nastavil hůl, ale stejně tak učinil Kváča s betonem a skvěle zasáhl.
     
    24:01
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Petružálek – 2 min., podrážení).
     
    23:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., vysoká hůl).
     
    18:21
    Taylor Doherty zaváhal při rozehrávce a Litvínov se tak udržel v útočném pásmu. Menší tlak zakončoval František Lukeš, který se natáhl po puku před brankovištěm, ale nepřehodil beton spolehlivého Romana Willa!
     
    15:08
    Marek Kvapil zkoušel velkou kulišárnu! Po totálním propadu Litvínova ve středu pole jel sám na branku. Nad pukem po vzoru Nikity Kučerova zamíchal holí a nechal jej volně jet dál! Petr Kváča se štěstím zasahuje.
     
    13:40
    Liberečtí dále hrozí. Jan Ordoš si výborně pokryl před dvojicí beků a poslal jej před branku. Tam se snažil o další gól Petr Jelínek, ovšem teď Kváča zasáhl betonem na jedničku!
    13:22 Marek KVAPIL - 4:0
     
    13:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí fanoušci jsou v tranzu, jejich borci si ze zápasu dělají exhibici. MAREK KVAPIL se chopil po přihrávce Michala Bulíře černé gumy mezi kruhy. Najel si do pravé strany, a když už se zdálo, že se nachází v neřešitelném úhlu, senzační ranou pod břevno překonal paralyzovaného Kváču! Asistence: Michal Bulíř.
    12:58 Libor HUDÁČEK - 3:0
     
    12:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Toto už začíná zavánět debaklem! Taylor Doherty prostrčil puk na Jakuba Valského, čímž vzniklo přečíslení tří na jednoho. Valský si vybral na pravém kruhu připraveného LIBORA HUDÁČKA, jenž propálil přesouvajícího se Kváču. Ten byl zcela bezmocný! Asistence: Jakub Valský, Taylor Doherty.
    09:17 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    09:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečná rozebírka litvínovského čtyřlístku a modrobílí vedou 2:0! Petr Jelínek přihrál na levý kruh Marku Kvapilovi. Už to vypadalo, že bude střílet, ale místo toho překvapil všechny a nabídl senzační křižnou přihrávku MICHALU BULÍŘOVI. Ten už měl před sebou úplně prázdnou klec, do které snadno přidal už třináctou trefu v sezóně, čímž už takto brzy vyrovnal své dosavadní sezónní maximum! Neskutečné. Asistence: Marek Kvapil, Petr Jelínek.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
    06:48 Libor HUDÁČEK - 1:0
     
    06:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po dobrých zákrocích si Petr Kváča vybírá smolnější okamžik! LIBOR HUDÁČEK nejprve na brankovišti netrefil křižnou přihrávku Tylera Redenbacha, nicméně to jej neodradilo a zkusil to ze záporného úhlu. Kváča si střelu nešťastně srazil do sítě a Liberec vede 1:0! Asistence: Tyler Redenbach, Lukáš Derner.
     
    04:31
    Tvrdou ránu Martina Ševce Kváča nezachytil úplně ideálně. Puk mu propadl za záda, načež měli hosté velké štěstí, že jej Petr Jelínek nedorazil za brankovou čáru!
     
    03:23
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. L. Hudáček (Redenbach, Derner), 10. Bulíř (M. Kvapil, P. Jelínek), 13. L. Hudáček (Valský, Doherty), 14. M. Kvapil (Bulíř), 52. Šmíd (L. Hudáček, Ordoš)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Maier – Valský, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Bulíř (A), Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – M. Zachar, Lakatoš, Jeník.
    HC VERVA Litvínov: Kváča (Hanuljak) – Hunkes, Strejček, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Baránek, Šesták – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, J. Černý – M. Havelka, Jurčík, Matoušek.

    Rozhodčí: Hodek, Bejček – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6 815
    thejrc.org