Chomutov – Zlín 3:1 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:4 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Berani Zlín
Neděle 14.10.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších utkání Chomutova. (17:59:34)
     
    Další tři body do tabulky získává Chomutov, který dnes šel vítězství hodně naproti. Zlín se sice dostal do vedení, ale hrubě nezvládl druhou dvacetiminutovku.

    Nejlepší hráči: Jan Stránský (Chomutov) – Štěpán Fryšara (Zlín).

    Střely na branku: 23:21.
    Střely v této třetině: 6:6.
     
    Konec zápasu.
     
    58:50
    V oslabení nabral velkou rychlost u levého mantinelu Antonín Honejsek, jehož golfák rozezvonil brankovou konstrukci.
     
    57:52
    Tomáš Žižka sice vypálil nad branku domácích, ale ještě před tím se píská ofsajd. Hra se vrací do středního pásma, čas se Beranům ale rychle krátí.
     
    57:23
    V útočném pásmu si zle počínal Jakub Šlahař, který vysekl soupeři hůl. Chomutov může nyní vsítit pojistku, ale Zlínští včele se Sedláčkem budou proti.
     
    56:26
    Přihrávku proti holi dostal na modrou čáru Stanislav Dietz, který na nic nečekal a vypálil. Jakub Sedláček si připsal zákrok betonem a následnou dorážku už řešit nemusel, protože Jan Stránský zamířil do brusle soupeře.
     
    56:16
    Zakázané uvolnění se píská také na druhé straně. Hra se hodně kouskuje, což vyhovuje spíše Severočechům.
     
    55:58
    Další icing Chomutova. Domácí si nekomplikují situaci a raději vyhazují. Hra se stěhuje opět před Štěpána Lukeše.
     
    54:58
    Piráti opět zastavili útok soupeře ještě u modré čáry. Zlínu se krátí čas alespoň na vyrovnání. Ovšem nyní už je v pásmu, ale bojuje u mantinelu.
     
    53:45
    Po vyhraném vhazování pelášili dva Piráti na jediného obránce. Jenže Pavel Klhůfek neprohodil soupeře, a tak se ke střele Tomáš Svoboda nedostal.
     
    53:38
    Sice uběhlo pár vteřin, ale Chomutovští opět posílají černou gumu přes všechny čáry.
     
    53:15
    Antonín Honejsek byl sám mezi kruhy, ale kotouč mu sjel z čepele hole. Než se zlínský útočník zmátořil, byli u něj obránce. Chomutov poté vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    52:26
    Domácí se nikam neženou a posouvají puk do středního pásma. Vladimír Růžička starší, přikázal rychlé střídání celé formace. Berani se těžce usazují před Lukešem.
     
    50:54
    Pokyn zněl jasně, všechno na bránu! Tímto heslem se nyní řídí Zlínští. Z vrcholu pravého kruhu vypálil Dalibor Řezníček, jehož bomba skončila jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    50:11
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Tomáš Svoboda, který se podél mantinelu dostal ke střele. Hledal mezeru mezi betony, kterou Jakub Sedláček včas utěsnil.
     
    49:31
    Chomutovští byli pod tlakem, ale vyhazují šikovně tak, aby z toho nebyl icing. Zlín se ale před Lukešovu branku rychle vrátil.
     
    48:57
    Po vyhraném vhazování Beranů skončil puk pod lapačkou Štěpána Lukeše. Mladý brankář si do statistik připisuje další úspěšný zákrok.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 469 diváků.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 26. Vantuch (Štich, J. Stránský), 31. Klhůfek (J. Stránský), 36. J. Stránský (Mrázek, Marjamäki) – 14. Fryšara


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Mrázek, Jank, Knot, Štich, Buchtela, Dietz, Valach – Duda, V. Růžička (A), Tomica (C) – T. Svoboda, Huml (A), Sklenář – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – J. Havel, Klhůfek, Koblasa.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Řezníček, Freibergs, Gazda, Žižka (C), Valenta, Nosek (A), Ferenc – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – E. Kulda, Fryšara, Poletín – Popelka, P. Sedláček, Karafiát.

    Rozhodčí: Pešina, Pavlovič – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 469
    ocianews.com