Jekatěrinburg – Ufa 1:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 0:2 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 5:0 (kon.)
Riga – Vladivostok 2:0 (kon.) | Minsk – Čerepovec 1:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jaroslavl 0:3 (kon.)
Omsk – Barys 5:3 (kon.) | HC Slovan – Kunlun 4:3 (po pr.)
konec
Avangard Omsk
5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Barys Nur-Sultan
Neděle 14.10.2018, 16:30 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání sledovalo 5 310 diváků!
    59:34 Ilja MICHEJEV - 5:3
     
    59:34
    Avangard právě vstřelil branku!
    A nejproduktivnější hráč týmu nakonec přece jen dává gól do prádzné branky. Vybojoval puk ve středním pásmu a následně již neměl problém dostat puk od branky. Autorem branky je tedy ILJA MICHEJEV. Asistence: Michail Fisenko.
     
    59:10
    Prázdná branka Barysu a již mohlo být rozhodnuto. Hráč Omsku dobruslil vyhozený puk za brankou Astany, ale nedokázal jej nakonec zasunout do branky, neboť na poslední chvíli zakročil vracející se obránce svou hokejkou.
    50:39 Alexej JEMELIN - 4:3
     
    50:39
    Avangard právě vstřelil branku!
    A první chybu v obraně dělají hosté. Versteeg přenechal puk a ALEXEJ JEMELIN si pomalým posunem před branku nakonec rozmyslel a zkusil vystřelit a trefuje se ideálně mezi nohy Karlssona. Asistence: Kris Versteeg.
     
    46:17
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Brandon Bochenski – 2 min., podrážení).
    46:17 Dustin BOYD - 3:3
     
    46:17
    Astana právě vstřelila branku!
    Hodně kuriózní branka! Astana se dopustila faulu a Omsk hrál power play, avšak puk se následně nešťastně odrazil a nasměroval si to do prázdné branky Omsku a najednou je vyrovnáno. Jako autor branky je uveden DUSTIN BOYD. Bez asistence.
    44:36 Ilja MICHEJEV - 3:2
     
    44:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    A je tu logické vyústění tlaku Omsku, který se potřetí v zápase dostává do vedení! Od modré střílel Pokka a jeho střelu před brankou zkušeně tečuje ILJA MICHEJEV. Asistence: Ville Pokka a Alexej Jemelin.
    39:40 Matt FRATTIN - 2:2
     
    39:40
    Astana právě vstřelila branku!
    Astana opět krátce před koncem třetiny dává druhou branku. Stejně jako v první třetině se prosazuje z přesilovky. Avšak tentokrát 5 na 3. MATT FRATTIN dokázal před brankářem zavěsit puk pod břevno. Asistence: Dustin Boyd a Kevin Dallman.
     
    39:22
    S vyloučením se nám opět roztrhl pytel a další hráč Omsku je na trestné. Širokov zahrál ve středním pásmu vysokou holí a trefuje protihráče do tváře.
     
    37:50
    Bobkov pravděpodobně za svou branku chytil na chvíli puk a dostává dvou minutová trest, který za něj odsedí Petrov, takže v krátkém sledu se Omsk bude muset opět bránit.
     
    35:13
    No a nakonec to rozhodčí vyhodnotili jako podražení. Myšleno to zakončení Michajlise v pádu. Čudinov jej ubránil jen za cenu nedovoleného zákroku a ke konci prostřední části je tu přesilovka pro Astanu a možnost pro vyrovnání.
     
    32:49
    A po dalším vyhraném buly Astany přišlo nahození a nebezpečné zakončení Frattina! Bobkov ustál o tuhle situaci.
     
    31:43
    Už jsem chtěl napsat, že ve druhé třetině jsme ještě neviděli vyloučení. A najednou je tady, Čudinov u své branky sekl do soupeře a jde si odpočinout.
     
    27:50
    Astana nyní dokázala udělat hodně dusno před Bobkovem, který musel předvést dva dobré zákroky, aby se puk nakonec nedostal za jeho záda. Astana byla blízko k vyrovnávací brance.
     
    27:10
    A náš, pro dnešní onlajn přenos, sledovaný hráč, Ilja Michejev, střílí na branku a trefuje přímo hruď brankáře Karlssona. Více informací o hráči naleznete na začátku našeho onlajnu.
     
    26:20
    Dmitrij Ševčenko opět v akci, kdy tečuje nahozený puk a Bobkov zastavuje jeho nepříjemnou dorážku svým betonem.
    23:54 Sergej ŠIROKOV - 2:1
     
    23:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk si vrací své vedení, kdy od modré vystřelil Pokka, jeho střelu Henrik Karlsson vyrazil před sebe a SERGEJ ŠIROKOV ukázal šikovné ručičky a dokázal puk prostrčit kolem betonu brankáře a tyčky a zasunout do branky! Asistence: Ville Pokka a Alexej Jemelin.
    19:40 Darren DIETZ - 1:1
     
    19:40
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak Astana to nakonec ještě stihla a po přihrávce Starčenka střílí branku DARREN DIETZ, na jehož střelu z dálky nedokázal Bobkov reagovat. Asistence: Roman Starčenko.
     
    18:21
    Přesilovky v první třetině neberou konce a nyní vyloučen domácí Arťom Manukjan za vražení na hrazení ve středním pásmu.
     
    15:04
    A další vyloučení pro hosty, tentokrát Matt Frattin za podražení. Menší tlak Omsku přinesl na jejich stranu další možnost přesilové hry.
     
    11:12
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexandr Pěrežogin – 2 min., držení hole).
    10:27 Akolzin neuspěl v úniku před Bobkovem!
     
    10:27
    A Omsk nehraje přesilovku vůbec dobře! Po následném úniku Akolzina se ukázal parádním zákrokem Bobkov, který zastavuje puk svou lapačkou! Velká šance Astany na vyrovnání.
     
    08:43
    Dustin Boyd podrazil ve svém pásmu Semjonova a druhá přesilovka pro Omsk.
    05:25 Alexandr PĚREŽOGIN - 1:0
     
    05:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    David Desharnais netrefil skákající puk před prázdnou brankou a následně vznikl závar, po kterém puk byl dostrkán za záda vracejícího se brankáře. ALEXANDR PĚREŽOGIN byl ten důrazný hráč, který puk dostal do branky. Asistence: David Desharnais a Maxime Talbot.
     
    Dle mého osobního názoru, by branka měla být uznána, tak uvidíme...
     
    Ale po dalším závaru se již hráči Omsku radují a puk byl doslova dostrkán do branky i s brankářem a o osudu branky bude rozhodovat video!
     
    02:57
    Máme tu první vyloučení, kdy Dietz atakoval Talbota a Omsk může ukázat jak mu jdou přesilovky.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 6. Pěrežogin (Desharnais, Talbot), 24. Širokov (Pokka, Jemelin), 45. I. Michejev (Pokka, Jemelin), 51. Jemelin (Versteeg), 60. I. Michejev (Fisenko) – 20. Dietz (R. Starčenko), 40. Frattin (Boyd, Dallman), 47. Boyd


    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – Pokka, J. Medveděv (C), Jemelin, Čudinov, Franson, Martynov, Samochvalov – Zernov, Širokov (A), I. Michejev (A) – Manukjan, Pěrežogin, K. Semjonov – Fisenko, Stas, K. Petrov – Versteeg, Desharnais, Talbot – Zaseda.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Danijar, Polochov, Lipin, Klimontov, Makljukov, Dietz, Dallman (A), Blacker – Asetov, Sagadejev, Akolzin – Ševčenko, Valk, Michajlis – R. Starčenko (A), A. Petersson, Cormier – Boyd, Frattin, Bochenski (C).

    Rozhodčí: A. Ljapkin, M. Fraňo – I. Galimov, G. Lazarev

    Diváci: 5310
    thejrc.org