Česko – Moldavsko 1:0 (kon.) | San Marino – Chorvatsko 0:4 (kon.) | Řecko – Bělorusko 2:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (1:0)
Moldavsko
Pondělí 15.10.2018, 17:00 • Letní Stadion, Chomutov • Kvalifikace ME U21 • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u fotbalu na počtěnou! (18:53:08)
     
    Utkání mezi Českem a Moldavskem je u koncem, nejtěsnější výhra domácího celku se urodila už v páté minutě, kdy se prosadil Matěj Pulkrab. Následně přišly nějaké náznaky akcí, ale druhá branka již nepadla. Nejspíše se ukázal nedostatek motivace vzhledem k cyklu evropské kvalifikace.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rozehrávku hostů následně napadal aktivní Jan Matoušek, který ale míč nevybojoval. Při nákopu byl zasažen a míč skončil v autu. Hra pokračuje odkopem od branky Moldávie.
     
    90+2
    Victor Stînă se následně dostal ke střeleckému pokusu z hranice vápna, ale jeho svižné zakončení bylo zablokováno a následná akce byla ukončena kvůli ofsajdu.
     
    90+1
    Jan Matoušek si následně naběhl aktivně až do šestnáctky, kde ale bylo velké množství hostujících obránců. Velký talent českého fotbalu tak nezakončil.
     
    90
    Rozhodčí udělí ještě jednu žlutou kartu. Matěj Pulkrab si počínal nedovoleně ve středovém kruhu a inkasuje napomenutí od švédských sudí. Hrát se budou ještě čtyři minuty.
     
    89
    Ladislav Takács vybojoval u pravé lajny vhazování a český tým se tak udrží na míči v závěru druhého poločasu na dalších pár sekund. Uvidíme, kolik následně sudí nastaví.
     
    88
    Češi se ani do ničeho neženou. Vidíme kombinační hru spíše na obranné polovině, Moldavané navíc ani moc vysoko nenapadají. V tomto tempu se nejspíše duel také dohraje.
     
    87
    Z rohového kopu nic nebylo a následovala protiakce. Jan Stejskal nakopával na Matěje Pulkraba, kterému se ovšem nepovedlo míč zpracovat. Je u něj tedy Cebotari a pokračuje se odkopem od jeho branky.
     
    85
    Jiří Kulhánek se hned projevil na hřišti, když ve středu hrací plochy fauloval jednoho z hostujících hráčů. Moldavsko se následně dostalo do vápna, kde byla střela zablokována na roh.
     
    84
    Následně byl na obranné polovině faulován Ladislav Takács a český tým bude tak rozehrávat standardní situaci. Do konce duelu nezbývá ani deset minut, stále je to 1:0 pro tým trenéra Lavičky.
     
    83
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Michal Sáček, přichází Jiří Kulhánek.
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Maxim Cojocaru, přichází Marin Căruntu.
     
    82
    Tomáš Wiesner byl dalším hráčem, jenž se pokoušel cokoliv vymyslet na pravé straně, kam dostával přihrávku. Bránící hráč mu ovšem míč odkopl a bude z toho jen aut.
     
    80
    Následně si Filip Hašek parádně vyměnil míč s Matějem Pulkrabem a dostával se do vápna. Na hranici šestnáctky si ale balon špatně předkopl a bude z toho jen roh.
     
    79
    Míč do šestnáctky následně dostal Ladislav Takács, jenž míč připravil pro Jana Matouška. Ten hned zakončoval, ale jeho rána byla zablokována obranným valem.
     
    78
    Aktivní Matěj Pulkrab bojoval u pravé lajny, kde se mu o bránícího hráče povedlo vybojovat vhazování pro český celek. Pokračuje se tak na polovině Moldavanů.
     
    77
    Moldavsko nyní kombinuje na útočné polovině, kde se pokouší stále něco vymyslet. Přecijen domácí celek vede pouze o jednu branku a utkání je otevřené.
     
    75
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Lukáš Sadílek.
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Evgheni Oancea, přichází Iaser Țurcan.

    David Panuška

    Branky: 5. Pulkrab

    Karty:   64. Lischka (CZE), 90. Pulkrab (CZE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 21:5.
    Česko: Stejskal – Wiesner, Král, Chaluš, Lischka – Takács, Sáček (83. Kulhánek) – Trubač (75. Sadílek), Hašek, Ladra (67. Matoušek) – Pulkrab.
    Náhradníci: Staněk – Kuchta, Matějů, Kulhánek, Květ, Matoušek, Sadílek

    Moldavsko: Cebotari – A. Macriţchii, Craciun, Marandici, Svinarenco – V. Macriţchii, Oancea (75. Țurcan)
    – Cojocaru (83. Căruntu), Caimacov, Stînă – Gulceac (63. Dragan)

    Náhradníci: Brînză – Slivca, Voropai, Dragan, Mateescu, Căruntu, Țurcan

    Rozhodčí: Nyberg – Wärnmark, Beigi

    Diváci: 2 123
    thejrc.org