New Jersey – Dallas 3:0 (kon.) | NY Rangers – Colorado 3:2 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Florida 6:5 (2:1 po s.n.)
Pittsburgh – Vancouver 2:3 (po pr.) | Tampa – Carolina 4:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:1 (kon.)
Winnipeg – Edmonton 4:5 (po pr.) | Vegas – Buffalo 4:1 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Vancouver Canucks
Středa 17.10.2018, 01:05 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence a fanoušky u severoamerické NHL. Na programu je další utkání, v němž se představí Pittsburgh Penguins a Vancouver Canucks.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Po loňském odchodu dvojčat Sedinových se čekalo, že v letošní sezóně bude Vancouver spíše tápat. Ovšem opak je pravdou, hostující tým skvěle zapracoval Eliase Petterssona, který Canucks bodově táhne, ale do duelu s Tučňáky spíše nenastoupí, jelikož utrpěl otřes mozku. Pokud se podíváme na tabulku Západní konference najdeme Vancouver na šesté příčce, když v pěti duelech získal šest bodů. V posledních pěti duelech tým vedený Travisem Greenem třikrát vyhrál a jen dvakrát si zapsal do statistik porážku. Ovšem na listině zraněných hráčů jsou ještě Jay Beagle, Thatcher Demko a Derek Dorsett.

    Florida – Vancouver 2:3
    Tampa – Vancouver 1:4
    Carolina – Vancouver 5:3
    Calgary – Vancouver 7:4
    Vancouver – Calgary 5:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Elias Pettersson 8 bodů (5+3)
    Sven Baertschi 5 bodů (2+5)
    Alexander Edler 5 bodů (0+5)
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Pittsburgh zatím nepodává přesvědčivé výkony, stejně jako jeho kapitán Sidney Crosby. Ten stále čeká na vstřelenou branku, a tak jeho roli musel přebrat Rus Jevgenij Malkin. Tučňáky najdeme po čtyřech zápasech na devátém místě Východní konference, když získal pět bodů. Pens odehráli dvě utkání proti Montrealu a obě prohráli. Jednou v normální hrací době a druhé po samostatných nájezdech. Jsou to jediné prohry, které svěřenci Mika Sullivana utrpěli. Do sestavy se ovšem vrací brankářská jednička Matt Murray. Naopak z ní vypadl obránce Justin Schultz, který v posledním duelu odnesl souboj s Tomášem Plekancem zlomením nohy.

    Montreal – Pittsburgh 4:3 po nájezdech
    Pittsburgh – Vegas 4:2
    Pittsburgh – Montreal 1:5
    Pittsburgh – Washington 7:6 v prodloužení

    Nejproduktivnější hráči:

    Jevgenij Malkin 8 bodů (1+7)
    Phil Kessel 7 bodů (4+3)
    Kris Letang 6 bodů (3+3)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 4 odehrané zápasy, 2 body (1+1)
     
    Pravděpodobné sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, J. Johnson, Riikola, Määttä – Brassard, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Rust, Sheahan, Hörnqvist – Sprong, Cullen, Simon.

    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Ch. Tanev, Edler, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – Boeser, Horvat, Bärtschi – Eriksson, Gaudette, Goldobin – Virtanen, B. Sutter, Roussel – Motte, M. Granlund, Schaller..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Přeji vám příjemnou no u NHL. Oba týmy oproti předpokládaným sestavám trochu pozměnily některé posty. Pojďme se na to podívat.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, J. Johnson, Riikola, Määttä – Brassard, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Rust, Sheahan, Hörnqvist – Sprong, Cullen, Simon.

    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Ch. Tanev, Edler (A), Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – Boeser, Horvat (A), Bärtschi – Eriksson, Gaudette, Goldobin – Virtanen, B. Sutter, Roussel – Motte, M. Granlund, Schaller..
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše, trochu déle to trvalo domácím Tučňákům. Za ně se do branky postaví Casey DeSmith, na druhé straně uvidíme Švéda Anderse Nilssona. Nyní jsou na řadě hymny a poté vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    Carl Hagelin na střídačce nebo Jake Guentzel na ledě, nervózně přešlapují a už se těší na další utkání. Abych nezmiňoval jen hráče Pens, tak to samé vidíme i na straně Kosatek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Are you ready už tradičně v aréně Tučňáků proběhlo. Úvodní vhazování vyhrál Sidney Crosby, jenž poslal Pittsburgh do prvního útoku. Ovšem ve středním pásmu zachytil přihrávku Brock Boeser, který se dostal do ofsajdu.
     
    00:48
    Před obránce se tělem nacpal Bo Horvat, který zakončoval po ledě. Jeho pokus vyrazil Casey DeSmith betonem. Následně zpoza branky nahazoval kotouč do brankoviště Brock Boeser, ale netrefil brankáře Tučňáků, takže černá guma jen proskákala před brankou.
     
    01:30
    Vancouver protečoval hru do útočného pásma a šel střídat. Jenže hosté rychle napadali a zadrželi domácí před jejich brankou.
     
    02:19
    Phil Kessel se dlouho rozmýšlel komu přihraje, až kotouč pouze odevzdal. Hosté vystřelili ze středního pásma, ale Casey DeSmith se překvapit nenechal.
     
    03:01
    Vypadá to, že Pittsburgh nezachytil začátek zápasu a také fanoušci to pochopili. Domácí opět puk pouze odevzdali a čekají ve středním pásmu.
     
    03:43
    Na ledě je opět Sidney Crosby, který dostal přihrávku za útočnou modrou čáru, ale puk nezpracoval. Naopak hosté se dostali ke střele, která letěla těsně vedle brány.
     
    04:40
    Po odrazu opustil kotouč hrací plochu, hra se přerušuje. Následuje vhazování po pravé ruce švédského brankáře.
     
    04:53
    Přihrávku na levý kruh dostal Jake Virtanen, který okamžitě v pokleku pálil. Jeho zakončení ale čekal Casey DeSmith, jenž si připisuje další zákrok dnešní noci.
     
    05:26
    Hosté jeli ve třech na jediného beka. Loui Eriksson se dlouho rozmýšlel komu přihraje, až dal kotouč pod sebe. Ovšem jeden z vracejících se Tučňáků hůl soupeře zablokoval.
     
    06:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je rána pro Kosatky, jelikož Tučňáci z první možné situace skórují! JAKE GUENTZEL zachytil puk na obranné modré čáře a vydal se se svým kapitánem do přečíslení. Mladý útočník nedal brankáři vědět, zda bude přihrávat nebo střílet. Rozhodl se pro druhou variantu a jeho pokus zápěstím si mezi rukou a tělem našel cestu do branky. Bez asistence.
    06:24 Jake GUENTZEL - 1:0
     
    08:29
    Canucks zůstávají i nadále aktivnějším týmem. Hostující celek vyslal pokus od modré čáry a dál útočí.
     
    08:55
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zaslouženě je rychle vyrovnáno! Tečovaný pokus od modré čáry našel u zadního mantinelu Markus Granlund, který okamžitě přes brankoviště přihrával. Casey DeSmith už ležel na ledě, a tak pokus k tyči, který vyslal BEN HUTTON skončil až za brankovou čárou. Asistence: Markus Granlund a Tim Schaller.
    08:55 Ben HUTTON - 1:1
     
    09:57
    Nahození od modré čáry skončilo jen vedle branky hostů. Ti se snadno osvobozují posunutím puku do středního pásma.
     
    10:20
    Po souboji v neutrální zóně skočila černá guma mezi střídačkami, u reportéra dnešního zápasu. Ten má dle komentátorů cenný suvenýr.
     
    11:02
    Čtvrtá formace Pittsburghu zamkla soupeře v jeho pásmu, ale střela nepřišla. Domácí zastavili následně útok soupeře a nahazují puk na zadní mantinel.
     
    12:05
    Zpoza branky přihrával Jamie Oleksiak, jenž našel Bryana Rusta. Jeho střela zamířila jen vedle branky, ale domácí byli i nadále u puku. Střelu od modré čáry vyrazil Anders Nilsson do rohu kluziště.
     
    12:53
    Vancouver dlouho váhal kudy půjde do útočné třetiny, až je z toho ofsajd. Hra se pochopitelně vrátí do neutrální zóny.
     
    13:28
    Hosté protečovali hru a jdou střídat, po chvilce je následují i domácí. Ovšem už se hraje a jsou to Tučňáci, kteří půjdou útočit.
     
    14:07
    Jenže Pittsburgh se nedostal ani za červenou čárů. Ke střele z mezikruží se odhodlal Troy Stecher, jehož pokus nohou zastavil Jamie Oleksiak. Od domácího obránce se kotouč odrazil do ochranné sítě, následuje vhazování před Caseyem DeSmithem.
     
    14:21
    Z otočky vystřelil Loui Eriksson, který minul prostor branky. Švédský útočník si najel na vrchol kruhů, odkud prověřil opět domácího gólmana.
     
    15:11
    Neuvěřitelné, co nyní domácí nedali! Derick Brassard našel u pravé tyče osamoceného Jaka Guentzela, který z bezprostřední blízkosti minul branku jen o pár centimetrů. Následně střílel i Sidney Crosby, jemuž zakončení sjelo z čepele a puk po ledě dojel k brankáři.
     
    17:00
    Ze strany domácího celku jsou ve hře dobré náznaky, ale jinak je soupeř převyšuje. Ovšem jsou to zase Tučňáci, kteří jsou na tahu.
     
    17:47
    Jenže Vancouver se po zisku kotouče dostal do pásma. Ovšem ani on si střelecký pokus nepřipsal. Pittsburgh hru posunul puk do středního pásma, odkud se stěhoval zpátky před DeSmitha.
     
    18:41
    Jake Guentzel přihrál mezi kruhy na najetého kapitána. Sidney Crosby zvolil střelu na první tyč, kde byl připravený brankář.
     
    18:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zaslouženě otáčejí hosté skóre zápasu! Tim Schaller objel branku a přes brankoviště přihrál na vzdálenější tyč, kde byl připravený zkušený BRANDON SUTTER. Ten měl před sebou lehkou úlohu a střelou po ledě překonal Caseye DeSmitha. Asistence: Tim Schaller a Tyler Motte.
    18:56 Brandon SUTTER - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které byli lepší Canucks. Ovšem do útoku šli domácí, když se prosadil Jake Guentzel. Jenže ani gól Tučňáky nenakopl, a tak úřadovali hráči Vancouveru. O vyrovnání se postaral Ben Hutton a stav na stranu Kosatek převalil Brandon Sutter. Pokud nechce Pittsburgh odejít s porážkou, bude muset ve druhé části výrazně přidat.

    Střely na branku: 5:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhrál Sidney Crosby. Tučňáci šli do útoku, ale u levého mantinelu prohrál souboj Derick Brassard.
     
    20:52
    Celkem snadno si mezi obránce najel Bo Horvat, který zamířil jen do hrudi brankáře. Na druhé straně odmítl soupeře Jevgenij Malkin, jehož bekhend zastavil Anders Nilsson.
     
    21:10
    Z pravého kruhu pro vhazování vypálil Antoine Roussel, který orazítkoval vzdálenější tyčku domácí branky. Casey DeSmith se snažil za sáhnout, ale na kotouč nedosáhl.
     
    22:44
    Vancouver se hnal do dalšího útoku, který zastavuje hvizd rozhodčích, ofsajd. Hra se vrátí za malou chvilku do středního pásma.
     
    23:04
    Domácí brankář musel řešit další pokus, tentokrát z levé strany. Casey DeSmith puk vyrazil za branku a do útoku jde jeho celek.
     
    23:14
    A mohlo být znovu vyrovnáno. Přihrávka od levého mantinelu šla před branku, kam si najížděl Matt Cullen. Ten dal hůl jen před sebe a zakončil tím k pravé tyči. Ovšem hostující brankář skvěle zasáhl.
     
    23:36
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Alexander Edler – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:09
    Jevgenij Malkin a Sidney Crosby si několikrát vyměnili kotouč, až se uvolnila cesta na Krise Letanga. Nejproduktivnější obránce domácích ale trefil jen bránícího hráče.
     
    25:38
    Druhá přesilovková formace se v pásmu ani neusadila a tohle už Vancouver ubrání. Hraje se v pěti na obou stranách.
     
    26:32
    Na modré čáře byl dlouho osamocený Troy Stecher, který si pokus zápěstím dlouho připravoval. Jeho nepříjemný pokus mířil na vyrážečku brankáře, ale ten si poradil.
     
    27:22
    Brian Dumoulin přejel modrou čáry a okamžitě pálil. Ovšem jeho pokus po ledě nenaděl brankáři žádný problém.
     
    28:27
    Penguins se dlouho nemohli dostat z pásma, a tak kotouč posunuli jen do střední třetiny. Následně Vancouver vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    28:46
    Z levého kruhu pro vhazování se napřáhl Sidney Crosby, jehož zakončení chyběla přesnost. Pokus domácího kapitána letěl jen těsně nad horní tyč.
     
    29:38
    Phil Kessel našel vedle branky postaveného Carla Hagelina, který obkroužil bránu, ale u tyče už našel jen přichystaný beton Anderse Nilssona.
     
    30:36
    Pokud první perioda patřila hostům, ta druhá patří zase Tučňákům. Ovšem stav utkání zatím je pořád stejný.
     
    31:10
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jake Virtanen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:10
    Jevgenij Malkin viděl před branku najíždějícího Phila Kessela, jenž poslal kotouč na branku. Jenže hostující brankář byl připravený a dál drží svůj tým v těsném vedení.
     
    32:36
    Po nepřesné přihrávce musí až ke své brance spěchat Troy Stecher. Jenže Vancouver černou gumu dlouho neudržel.
     
    33:08
    Potlesk ve stoje si vysloužil Casey DeSmith. Domácí brankář už seděl na ledě, když z mezikruží vypálil Markus Granlund. Jeho pokus letěl do horní části brány, ale Casey DeSmith si i v sedě poradil.
     
    34:14
    Pittsburgh se pokusil o dlouhou přihrávku, kterou nezpracoval Patric Hörnqvist. Kotouč tak skončil na zakázaném uvolnění.
     
    34:55
    Phil Kessel nabízel puk před branku, kam najížděl Carl Hagelin. Jenže druhý jmenovaný na kotouč nezasáhl, a tak Anders Nilsson mohl zůstat v klidu.
     
    35:51
    Dominik Simon měl na hokejce vyrovnávací gól! Ovšem jeho pokus z mezikruží mířil k tyči. Jenže Anders Nilsson zasáhl okrajem lapačky, od které puk mířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    36:55
    Zpoza brána mezi kruhy dostal přihrávku Bo Horvat, který bez přípravy vystřelil. Ovšem Casey DeSmith si výborně vyjel a střelu zneškodnil.
     
    39:00
    Vancouver po získání kotouče přejel do středního pásma, odkud jej nahazuje k zadnímu mantinelu a oba týmy střídají.
     
    39:41
    Naslepo přihrával z rohu Derick Brassard před branku, kde číhal Sidney Crosby. Ovšem ještě před ním stál obránce, který celou situaci přerušil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme se gólu nedočkali, a tak je stále v těsném vedení Vancouver. Mírně lepším celkem nyní byli domácí, ale překonat Anderse Nilssona se jim nepodařilo. V největší příležitosti byl Dominik Simon, jenž nechal vyniknout švédského gólmana. Ovšem u Canucks měli své příležitosti, jenže jednou při DeSmithovi stála tyč a další slibné pokusy pochytal právě tento brankář.

    Střely na branku: 16:19.
    Střely v této třetině: 11:8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Také třetí úvodní vhazování vyhrál domácí kapitán, jenž svému týmu dává právo prvního útoku. Ovšem Kris Letang nepřesně přihrál a je u puku Vancouver.
     
    40:46
    O podrazu mířila černá gumu na střídačku, kde si také zachytal náhradní brankář Jacob Markström. Bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    41:50
    Z ostrého úhlu vystřelil Phil Kessel, ovšem Anders Nilsson byl nalepen u tyče a puk vyrazil. Ovšem autor střely v útočném pásmu neměl vůbec žádnou podporu spoluhráčů.
     
    43:16
    Dominik Simon šel do souboje se soupeřem, který před ním odpálil puk na střídačku. Následuje vhazování ve středním pásmu, asi český reprezentant byl ten, který se kotouč dotkl jako poslední.
     
    44:20
    Ve hře domácího celku chybí lehkost z minulých sezón. Pens se opět brání, když se ke střele z levé strany dostal Jake Virtanen. Casey DeSmith byl opět připravený a hru přerušil.
     
    44:47
    Domácí rozehráli ještě před červenou čárou, píská se icing. Hra se přesune před branku, kterou hájí Casey DeSmith.
     
    45:17
    Zakázané uvolnění také na straně Vancouveru, hra se vrátí před branku hostů.
     
    45:27
    Další icing Kosatek, následuje vhazování po pravé ruce Anderse Nilssona.
     
    45:44
    Cink! Do druhé vlny dostal přihrávku Ben Hutton, jenž svižnou střelou orazítkovala brankovou konstrukci, to byla panečku rána. Caseyi DeSmithovi ještě nyní musí zvonit v uších.
     
    46:30
    Od pravého mantinelu nahazoval kotouč před branku Jake Guentzel. Do nebezpečného prostoru najížděl Sidney Crosby, jenž do pokusu vložil hůl. Anders Nilsson měl plné nohy práce, aby beton u první tyče udržel. Jen díky němu jsou Kosatky stále ve vedení.
     
    46:55
    Jevgenij Malkin se zpoza branky dostal mezi kruhy, kde se snažil obtočit kolem svého strážce. Jenže kotouč mu utekl, a tak je snaha Pittsburghu u konce.
     
    47:19
    Hosté se snažili přejít rychle přes modrou čáru, ovšem je pískán ofsajd.
     
    47:53
    Od modré čáry vystřelil Brian Dumoulin, jehož pokus srazil do rohu kluziště první bránící hráč.
     
    49:19
    Na útočné modré čáře byl najetý Loui Eriksson, kterému puk utekl. Do hry se zapojil Casey DeSmith, jenž velmi rychle rozehrál.
     
    49:53
    Další pokus od modré čáry zaznamenal Kris Letang, jehož pokus letěl k levé tyči. Ovšem Anders Nilsson si výhled za clonícím Carlem Hagelinem našel a schoval puk do lapačky.
     
    50:07
    Pittsburgh se pokusil o dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže černá guma skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    50:29
    Daniel Sprong míchal s pukem a čekal až mu někdo najede před branku. A také se tak stalo, ovšem teč Jamieho Oleksiaka hostujícího brankáře nepřekvapila.
     
    51:09
    Kris Letang hledal za červenou čárou spoluhráče, ale jeho přihrávka byla těžká a letěla přes všechny čáry. Hra se vrátí po pravici Caseye DeSmitha.
     
    51:42
    Výborné napadání Pittsburghu donutilo Vancouver k vyhození na zakázané uvolnění, hra se ve třetí části hodně kouskuje.
     
    53:13
    Tlak Pittsburghu se stupňuje, ale střely na branku moc nepřibývají. Vancouver po zisku kotouče jen posouvá hru do středního pásma, aby mohl vystřídat.
     
    54:35
    Jevgenij Malkin vletěl do útočného pásma středem, ale namířil si to mezi čtyři soupeře. Hosté se velmi dobře stahují do předbrankového prostoru.
     
    55:18
    Další zakázané uvolnění hostujícího týmu, ten v posledních minutách hraje velmi jednoduchý hokej.
     
    55:27
    Kotouč sice končí v brance, ale hokejka Jaka Guentzela byla hodně vysoko. Ani hráči domácího celku se neradovali, protože moc dobře věděli, že branka platit nemůže.
     
    55:33
    Ze středního pásma nahodil puk na branku Kris Letang. Anders Nilsson vyrazil puk před sebe a ze vzduchu ho schoval do lapačky.
     
    56:24
    Domácímu týmu chybí lehkost a vše je takové upracované. Tučňáci se ke střeleckým pokusům dostávají stěží. Ovšem Vancouver vyhazuje na další icing.
     
    56:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To byla hokejová lahoda a je opět vyrovnáno! Jevgenij Malkin zachytil puk a vyslal dva spoluhráče do přečíslení. Phil Kessel naznačoval, že bude střílet, ale dal přihrávku na zlatém podnose pro CARLA HAGELINA. Švédský útočník měl situaci už velmi jednoduchou. Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
    56:46 Carl HAGELIN - 2:2
     
    58:42
    Ben Hutton přenechal kotouč do tandemu na Brandona Suttera. Jeho pokus z levé strany schoval do výstroje Casey DeSmith.
     
    59:36
    Alexander Edler nabídl kotouč soupeři. Bryan Rust s ním okamžitě přejel do útočné třetiny, ale jeho pokus byl přizvednutý do ochranné sítě.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut vítěze nenašlo, a tak půjdeme do prodloužení. Už to vypadalo, že Vancouver těsné vedení udrží. Ovšem po propadnutí ve středním pásmu jeli dva domácí do přečíslení a byl to Carl Hagelin, jenž vyrovnal.

    Střely na branku: 27:25.
    Střely v této třetině: 10:6.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    O vítězi je rozhodnuto! Z levého kruhu pro vhazování vystřelil přes obránce BROCK BOESER, jehož pokus skončil v brance. Zdálo se, že Casey DeSmith toho moc neviděl, a tak zasáhnout nemohl. Asistence: Christopher Tanev.
    60:34 Brock BOESER - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Z vítězství se raduje Vancouver, který si připsal vítězství v prodloužení. Ze strany Pittsburghu je hra hodně upracovaná a Tučňákům chybí lehkost z minulých sezón. Dalo by se říct, nedaří se kapitánu, nedaří se týmu. Ačkoliv se Sidney Crosby snaží prolomit střeleckou smůlu, tak jeho čekání na gól pokračuje. Vraťme se ke hře Vancouver, který ve třetí části hrál velmi jednoduše a soustředil se na bránění předbrankového prostoru. Hostující hráči zastavili hodně pokusů soupeře, čímž pomohli Andersu Nilssonovi.

    Střely na branku: 28:26.
    Střely v prodloužení: 1:1.
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 492 diváků.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Brock Boeser (VAN) 1+0
    2. Carl Hagelin (PIT) 1+0
    3. Brandon Sutter (VAN) 1+0
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 0 bodů (0+0), 1 střela, 6:54 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Vancouver zvítězil se s vámi loučím. Opět se na vás budu těšit u dalšího zápasu Pittsburghu, který vyzve v dalším zápase Toronto. Pro tentokrát je to opravdu vše, dobrou noc nebo dobré ráno, jak chcete. (03:45:53)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Guentzel, 57. Hagelin (Kessel, Malkin) – 9. B. Hutton (M. Granlund, Schaller), 19. B. Sutter (Schaller, Motte), 61. Boeser (Ch. Tanev)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, J. Johnson, Riikola, Määttä – Brassard, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Rust, Sheahan, Hörnqvist – Sprong, Cullen, Simon.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Ch. Tanev, Edler (A), Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – Boeser, Horvat (A), Bärtschi – Eriksson, Gaudette, Goldobin – Virtanen, B. Sutter, Roussel – Motte, M. Granlund, Schaller.

    Rozhodčí: Brenk, Pollock – Amell, Brisebios

    Diváci: 18 492
    thejrc.org