Třebíč – Havířov 1:2 (kon.) | Vsetín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 4:0 (kon.)
Jihlava – Slavia 3:0 (kon.) | Litoměřice – Kladno 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kadaň 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Středa 17.10.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u online přenosu z utkání patnáctého kola Chence Ligy, které dnes uzavírá první čtvrtinu soutěže. V jednom ze zápasů se dnes proti sobě postaví celky VHK ROBE Vsetín a ČEZ Motor České Budějovice.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeši již od prvních kol potvrzují roli favorita a po čtrnácti odehraných utkáních jim patří první příčka. Na druhé Kladno drží tříbodový náskok. Motor v dosavadním průběhu sezony prohrál čtyřikrát, z toho dvakrát rozhodly v jeho neprospěch až samostatné nájezdy. Utkání minulého kola ale dopadlo podle představ českobudějovického týmu. Svěřenci trenéra Prospala si v pondělí na domácím ledě poradili s nováčkem z Poruby, kterého vyprovodili s nelichotivým skóre.
    Zápas minulého kola: České Budějovice – Poruba 8:1

    Když nahlédneme do statistik Českých Budějovic, najdeme na čele forvarda Martina Nováka s osmnácti (8+10) kanadskými body. Novák je zároveň jedním ze dvou nejlepších střelců svého mužstva, o tuto pozici se dělí s Lukášem Endálem (8+8). Šestnáct bodů, stejně jako Endál, pak nasbíral i David Gilbert (4+12). Nejproduktivnějším obráncem je s dvanácti body za čtyři góly a osm asistencí Žiga Pavlin. Jedničkou v brankovišti Motoru je Jan Strmeň (91,71%)
     
    VHK ROBE Vsetín

    Také Valaši mají na kontě pouze čtyři prohry, z nichž o dvou se rozhodlo až v nástavném čase či prodloužení. Za Motorem však zaostávají o pět bodů. Důvody jsou hned dva. Tím prvním je, že poslední dva zápasy vyhrál Vsetín v prodloužení, kdežto České Budějovice vyhrály pokaždé v základní hrací době, a druhým, že Motor minulé úterý odehrál předehrávku čtyřiadvacátého kola proti Havířovu. Jak už bylo zmíněno, poslední dvě utkání vyhráli Vsetínští v prodloužení, čímž natáhli vítěznou sérii na osm zápasů a dozajista by chtěli na stejné vlně pokračovat i nadále.
    Zápas minulého kola: Přerov – Vsetín 1:2p

    Na vítězství se velkou gólovou měrou podílí druhá útočná formace ve složení Luboš Rob (8+10), Vít Jonák (7+10) a Antonín Pechanec (6+11). Obě prodloužení posledních dnů však rozhodl obránce Ondřej Slováček (3+7), který vyniká v obraně i v útoku a patří mezi nejlepší hráče ligy. O brankoviště se pak dělí Jan Šelepněv (zatím nastoupil do 10 zápasů, úspěšnost 89,96%) s Davidem Gábou (4 utkání, 92,39%). A není vyloučeno, že se dnes v bráně představí právě rodák z Písku, který hájil českobudějovické barvy od dorostu až do loňské sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Frolo, Teper, Slováček, Holomek, Rudl, Jenáček – Theoret, Rác, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Březina, Pitule, Kuronen – Jindra, Kucharczyk, Vítek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Vydarený, Pavlin, Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil – Heřman, R. Přikryl, M. Novák – Gilbert, Endál, Beránek – Dančišin, Babka, Doktor – Šimánek, Z. Doležal, P. Novák.

    Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Zídek, Doležal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Peter Mikuš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    00:06
    Hned z prvního přechodu do útočného pásma si Valaši přinesli vyloučení ve svých řadách. Uvidíme tedy, jak se s brzkým oslabením poperou.
     
    00:20
    Jako první to na Gábu zkusil od modré Fillman. Jeho střela však byla před brankou ztečována k mantinelu a vybídla ke skórování Endála. Jeho střelecký pokus ukrývá Gába mezi betony a hra je přerušena.
     
    00:54
    Od vhazování po Gábově pravici nemají Valaši příliš mnoho defenzivních povinností, jelikož se jim daří pravidelně vyhazovat.
     
    01:28
    České Budějovice se usadily v pásmu a nebezpečnou střelu z ostrého úhlu si do svých statistik připsal Šimánek. Domácí se ale nebojí padat do střel, a tak byl puk zastaven v mezikruží. Valaši vyhazují.
     
    02:06
    Domácí v plném počtu.
     
    02:27
    Také Vsetínští se snaží ohrozit soupeřovu bránu. Zatím se jim však nedaří udržet v ofenzivní třetině a nějak výrazně ohrozit gólmana Strmeně.
     
    03:05
    Po návratu Mikuše na led hra stále hledá svůj ráz. Po pasáži ve středním pásmu se na útočné modré čáře uvolnil Gilbert a vydal se na vsetínskou branku. Jeho lehký pokus končí v Gábově výstroji a následné buly se bude vhazovat v útočném pásmu Motoru.
     
    04:09
    Jindra s Kucharczykem se sice v situaci dva na dva ke střele nedostali, vybojovali však alespoň pásmo pro svůj celek. Po vsetínské kombinaci před Strmeněm, se ale hostům podařilo získat kotouč. Ani oni situace dva na dva nevyužili.
     
    05:07
    K najíždějícímu Karafiátovi se dostal od betonů odražený kotouč. Jeho dorážka ale skončila pouze na levé tyčce, odkud už ji nikdo za Strmeňova záda nedostal.
     
    05:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Doktor – 2 min., podrážení).
     
    05:46
    Českobudějovičtí nejprve vyhodili, ale nyní už jsou Valaši v útočném pásmu. Z vrcholu levého kruhu pálil Jonák, od modré Slováček. Oba přestřelili a ani další náznaky gólových pokusů nebyly přesné.
     
    06:37
    Nyní Vsetínští s kombinací chvíli počkali a byl to opět Jonák, kdo z levého křídla pálil na hostující branku. Ani tentokrát mu střela úplně nesedla a končí v ochranné síti nad brankou.
     
    06:51
    Březinova rána šla nad levý horní roh a od mantinelu se odráží mimo dosah Valachů. Domácí musí pro puk mezi modré čáry.
     
    07:13
    Hosté v plném počtu.
     
    07:40
    Martina Nováka obral na modré čáře o puk Rudl, nabruslil si do mezikruží a odtud bez větší přípravy vypálil. Puk končí mezi betony Strmeně, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    07:58
    Po delší době se hra přesouvá do útočného pásma Českých Budějovic. To se samozřejmě nelíbí Vsetínu, který měl v uplynulých okamžicích několik dobrých pokusů. I nyní se jeví domácí aktivněji a posílají svého soka ze třetiny ven.
     
    08:30
    Vsetínské protečování končí na hokejce Fillmana, který se u vlastní branky příliš dlouho nezdržel. Šikovně opustil vlastní pásmo a přešel do toho vsetínského, kde z levého křídla zakládá útočnou kombinaci.
     
    09:32
    Gába si připsal zákrok pravým betonem, ale pozor si musí dát i brankář Strmeň. Také on vytáhl své chrániče proti prudké střele z vrcholu kruhu.
     
    10:01
    Ve středním pásmu se ke kotouči dostal Rob a sám se po přechodu modré čáry ocitl na pravém kruhu. Jeho prudká rána orazítkovala levý beton českobudějovického gólmana, který si proti nebezpečné střele povyjel z brankoviště.
     
    11:04
    Také na druhé straně to zavánělo gólem, když se ze skoro nulového úhlu napřáhl Šimánek. Pálil za přemisťujícího se Gábu, jeho střela byla zblokována Holomkem.
     
    11:54
    Jindra se dostával do zajímavé individuální akce, když byl v předbrankovém prostoru odzbrojen hostujícím obráncem. Následně putoval puk do mezikruží na Tepera, jenž tuto přihrávku nečekal a kotouč minul.
     
    12:39
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jiří Karafiát – 2 min., zásah do nohou).
     
    13:26
    Hosté se drží v útočném pásmu, dlouho to bylo však jen okolo mantinelu, odkud je domácí nechtěli pustit. Po menších bojích o kotouč se k puku dostal na modré čáře Fillman. Kotouč kryje Gába.
     
    13:58
    Doležalovu střelu z pravého kruhu tečoval těsně před Gábou Heřman. Domácí brankář byl připraven a Vsetín při první možné příležitosti vyhazuje.
     
    14:39
    Domácí v plném počtu. V závěru přesilové hry nepustili Vsetínští svého soupeře do žádné větší akce a už to vypadalo, že při nástupu Karafiáta na led zkusí i protiútok. Jejich hra nakonec končí ve středním pásmu.
     
    15:30
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., hákování).
     
    15:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru už po osmi sekundách. Mikuš poslal kotouč od modré před branku, kde jej na pravém kruhu zachytil MITCHELL THEORET. Kanaďan ve vsetínských službách pak následně našel skulinku mezi levou tyčkou a betonem českobudějovického brankáře. Asistence: Peter Mikuš, Roman Rác.
    15:38 Mitchell THEORET - 1:0
     
    16:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A o minutu později máme na Lapači srovnáno. Odražený kotouč po rychlém protiútoku se dostal ke KARLU PLÁŠILOVI na vrchol pravého kruhu. Střela mířila na vzdálenější tyčku a využila toho, že domácí gólman neměl na tento pokus úplně dobrý výhled. Asistence: Zdeněk Doležal, Martin Heřman.
    16:38 Karel PLÁŠIL - 1:1
     
    17:41
    Tak, jak byli Valaši nabuzeni po vstřeleném gólu, tak hrají nyní hosté. České Budějovice jsou silnější na puku a drží se před brankou Vsetína.
     
    18:21
    Teper nahrával z první Karafiátovi, ten puk netrefil a kotouč prošel mezikružím až k mantinelu. Zde si puk stáhl Theoret a z vrcholu levého kruhu pálil na Strmeňovu bránu. Vsetínský útočník přestřelil a Motor vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    18:58
    Vsetín se držel v útočném pásmu do doby, kdy od modré vypálil Teper, načež junior Beránek tuto střelu zblokoval a dostal kotouč za modrou čáru. Tam si však Motor nebyl tolik jist a opět je pískán icing.
     
    19:38
    Dvaadvacet sekund před koncem tu máme další zakázané uvolnění hostujícího celku, což nabízí na závěr třetiny střeleckou příležitost pro domácí.
     
    19:47
    Pitule také přišel na vhazování s ofenzivní taktikou, která byla soupeřem zastavena hned v zárodku. Dopředu se tedy vydali hosté a Gába kotouč raději přikryl lapačkou.
     
    19:59
    Poslední sekundy patřily vsetínskému pokusu o rychlý protiútok. Akce končí nahozením Březiny od modré.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi vyrovnaná první třetina utkání mezi Vsetínem a Českými Budějovice. Zápas začal pro hosty příhodně, vyloučením Mikuše za zdržování hry. Oba celky si v první třetiny vyzkoušely početní výhodu dvakrát, z toho jedna přesilovka byla proměněna, když v 16. minutě otevíral skóre Theoret. Vedení Valachům vydrželo pouhou minutu, po protiútoku totiž srovnal přesnou a povedenou trefou hostující obránce Plášil. Po prvním dějství je tedy skóre nerozhodné 1:1 a další průběh utkají slibuje zajímavou podívanou.
    Druhá třetině začne cca v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní buly druhé třetiny šlo na hokejky Vsetínských, kteří se ihned vydali do útoku. Po přechodu modré čáry na ně číhali hosté a i oni tak mají příležitost vydat se směrem dopředu.
     
    20:26
    Zblízka to na Gábu zkusil Endál a vsetínský gólman u své levé tyčky trochu zaváhal. Nakonec kryje kotouč lapačkou.
     
    20:55
    Domácí brankář musel hasit i další nebezpečné pokusy dotěrných hráčů Motoru, které mířily na betony a při nichž si nebyl úplně jistý. Na druhé straně mohl skórovat Rob, který ujel po levém křídle a zakončoval na bližší tyčku.
     
    21:32
    České Budějovice okupují pásmo Vsetína. Valaši jsou ale velmi přesní a nekompromisní v obraně, proto se hostům nedaří moc kombinovat.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Holomek – 2 min., hákování).
     
    22:06
    Kapitán Holomek si nakonec při defenzivním zákroku u brankoviště počínal nedovoleně, a o to usilovněji se musí Valaši bránit. Nyní však vyhazují.
     
    23:01
    Domácí se i nadále daří držet puk od vlastní branky. Motor se zatím do pásma nedostal.
     
    23:25
    Střelu Martina Nováka tečoval před brankou Gilbert, což domácí brankář nečekal. Gábu puk se štěstím trefil a domácím se nepodařilo vyhodit, což pobídlo Motor k pokračování a stupňování tlaku. Hra je ale přerušena. A to pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    23:59
    Rob naposledy v tomto oslabení vyhazuje a domácí jsou v plném počtu.
     
    24:22
    Hraje se ve středním pásmu, ani jednomu týmu se nedaří dostat ke kotouči a udržet se na něm.
     
    25:05
    Plášil, autor první českobudějovické branky v dnešním zápase, nahodil kotouč na branku z pravého křídla. Puk netrefil prostor tří tyčí ale hokejku najíždějícího Heřmana, jenž z první neproměnil.
     
    25:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostující celek otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch. RENÉ VYDARENÝ si najel do mezikruží, odkud se napřáhl a propálil Gábu mezi betony. Asistence: Pavel Pýcha, Pavel Novák.
    25:30 René VYDARENÝ - 1:2
     
    27:00
    Za opětovným srovnáním se hnali Valaši, jenže ve finálním okamžiku je zklamala koncovka. Hra se přesouvá do středního pásma.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Mitchell Theoret – 2 min., hákování).
     
    27:14
    Po menší strkanici na bodu pro vhazování se kotouče ujali domácí a vyhazují.
     
    27:36
    Martin Novák našel přihrávkou z pravého kruhu v mezikruží Heřmana. Při jeho střele projel kolem brankoviště hostující obránce Fillman, aby vsetínskému brankáři překazil výhled. Puk ale branku domácího celku o pár centimetrů minul.
     
    28:13
    Další z českobudějovických kombinací zakončoval na vrcholu levého kruhu Endál. Domácí obránce Rudl tento pokus srazil do ochranné sítě.
     
    28:24
    Doležal poslal zpoza branky kotouč k pravé tyčce na Šimánka, kterému jen stačilo posunout puk směrem do branky. To také udělal, úspěšněji však z tohoto technického souboje vyšel vsetínský brankář Gába.
     
    29:01
    Nyní Doležal pálil, a to z pravého křídla. Gólman tuto střelu vytěsnil betonem na druhou stranu kluziště, kde k jeho štěstí nestál nikdo ze soupeřů.
     
    29:08
    Domácí v plném počtu.
     
    29:42
    Také Strmeň si po delší pauze připisuje úspěšný zákrok proti střele na branku. Po přechodu do útočného pásma se vsetínské duo rozdělilo a z pravého kruhu vypálil Karafiát. Strmeň posílá puk vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    30:41
    Vsetínský obránce Teper to vzal již od vlastního pásma na sebe. Prošel střední třetinou až před Strmeně, odkud sebevědomě vypálil. Jeho střelu zastavil Doktor.
     
    31:42
    Vsetínští byli blízko vyrovnání a na českobudějovickou bránu šla jedna střela za druhou. Ani jedna však nebyla přesná, například Jonák pálil příliš vlevo a Slováček trefil prvního bránícího hráče.
     
    32:33
    Vsetínští mají kotouč na svých hokejkách, ale marně se snaží dostat do útočného pásma.
     
    33:02
    Nakonec od modré vypálil Doležal a následně i Beránek. Oba hostující útočníci mířili mimo branku Vsacanů.
     
    33:46
    Valaši se osvobozují vyhozením kotouče do středního pásma, odkud se Českým Budějovicím nedaří dostat. To dokládá i právě odpískané zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před brankáře Strmeně.
     
    34:19
    Theoret měl na hokejce další gól, když Vsetínští zprvu nespěchali s útokem a pak nechali českobudějovickou obranu za sebou. Theoretův pokus přes dojíždějícího bránícího hráče skončil ve Strmeňově lapačce.
     
    35:05
    To Pavlin, nejproduktivnější obránce hostujícího celku, na nic nečekal a po přechodu do útočného pásma ukázal své ofenzivní schopnosti, když z pravého kruhu vypálil mezi Gábovy betony. Puk se o výstroj zbrzdil a odrazil zpátky do hry.
     
    35:27
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jiří Šimánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:43
    Vsetínští se hned v úvodu této přesilové hry prezentují nadějně vypadajícími střeleckými pokusy. Nyní začínají novou kombinaci.
     
    36:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A z té padá vyrovnávací branka pro Vsetín, což znamená také další využitou přesilovku. Karafiát vystřelil na teč z vrcholu levého kruhu. Před brankou kotouč dobře netrefil Theoret. Poslal však puk na ROMANA RÁCE, kterému se přesnou trefou podařilo najít odkrytý pravý horní roh branky Motoru. Asistence: Mitchell Theoret, Jiří Karafiát.
    36:01 Roman RÁC - 2:2
     
    36:26
    Sám se před brankovištěm Gáby ocitl Doležal. Jeho spoluhráči mu pomáhali tím způsobem, že projížděli okolo vsetínské brány, aby gólmanovi zhoršili výhled a také možné zákroky. I přes to Gába Doležalův pokus vytěsňuje betonem.
     
    37:48
    Hostující celek přebral iniciativu a dostal se do několika jasných gólových šancí! Nejprve z první těsně před brankovištěm pálil Pavlin, který dostal na tuto střelu přesnou přihrávku z rohu kluziště. Následně pálil v situaci dva na jednoho před bránou i Doležal a jeho spoluhráč při dorážce do prázdné brány nastřelil levou tyč.
     
    37:53
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Luboš Rob – 2 min., podrážení).
     
    38:55
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Babka – 2 min., podrážení).
     
    39:01
    Hraje se čtyři na čtyři a České Budějovice pokračují ve své hře. S kotoučem na holi se derou do útočného pásma.
     
    39:10
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., zlomená hůl / hraní).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Slováček – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:30
    Do mezikruží útočného pásma se od mantinelu dostal Rudl, jeho střelu ukrývá pozorný Strmeň ve výstroji. Následně pálil i Jonák, ten branku přestřelil.
     
    39:55
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina dnešního zápasu skončila nerozhodně a opět skóre odpovídá i předváděné hře. Nyní se však jako první prosadili hosté, svůj celek poslal do vedení další z českobudějovických obránců – René Vydarený. Vsetínští se svou odpovědí čekali až do další přesilové hry, aby ji následně mohl využít Roman Rác. Motor má tak na kontě dvě branky obránců, Vsetín dva góly v přesilové hře a dohromady to dává průběžné skóre 2:2 po 2. třetině.
    Třetí třetina začne cca v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Vsetínští začínají třetí třetinu s necelou minutou přesilové hry.
     
    40:25
    Zatím jsou však soupeřem zatlačeni do vlastního pásma a akci začínají zpoza Gábovy branky.
     
    40:47
    Theoret nahrál přes šířku kluziště Karafiátovi, který trefuje pravou tyč odkryté českobudějovické branky.
     
    40:55
    Hosté v plném počtu.
     
    41:08
    Motor je v plném počtu a ihned zahrozil v ofenzivním pásmu. Brankář Gába však zasahovat nemusel, jelikož střela z pravého kruhu byla příliš dlouhá a mířili mimo vymezený prostor.
     
    42:06
    Na ledě se odehrály hned dvě vsetínské akce v rychlém časovém sledu. Nejprve Rob po Pechancově přihrávce přestřelil. Následně Březinovu tvrdou ránu zblokoval hostující Beránek.
     
    42:56
    Gába se postavil do Plášilovy střely od modré a zamezil tak českobudějovickému obránci ve vstřelení jeho druhé branky v dnešním utkání.
     
    43:24
    Theoret s Rácem se neohroženě hnali do útočného pásma. Před brankou si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný jej ještě poslal naslepo dozadu na Karafiáta. Ten puk zpracoval, našel si místo před brankou a vypálil na betony, od kterých se puk odrazil před brankoviště. Pro Vsetín příhodně, kdyby byl ovšem v tomto prostoru někdo připraven na dorážku.
     
    44:30
    Buly po ofsajdu hostujícího týmu vyhrál Motor, takže se středem kluziště dostal před Gábu Babka. Ten ještě přes obránce přihrál Dančišinovi. Jeho střelu z nulového úhlu vsetínský brankář kryje.
     
    45:20
    Motor se drží na puku v útočném pásmu a je teď lepším týmem. Babkovu střelu od modré vytěsnil Gába nejistě lapačkou vedle sebe, takže dorážel Pavlin. Puk trefil gólmanův levý beton.
     
    46:13
    Hosté jsou stále před Gábou, hraje se ale spíš okolo mantinelu, jelikož Valaši si nenechají nic líbit.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Frolo – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:31
    Frolo usedl na trestnou lavici a hosté budou mít možnost své, momentálně už tak dobré, ofenzivní snažení ještě vygradovat.
     
    46:43
    Hned první střela na branku šla od modré a Gába s ní neměl velké problémy. Po následném buly Valaši vyhazují.
     
    47:17
    Fillman nahodil z pozice obránce na branku a před brankovištěm se vytvořila nepřehledná skrumáž. V té se nejlépe zorientoval domácí útočník Theoret a vyhazuje.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Holomek – 2 min., sekání). Valaši jdou do tří, velká šance pro hosty.
     
    48:03
    Fillmanova střela se od pravého Gábova betonu odrazila k tyčce a ven z brány. Vsetínu se nedaří vyhodit. Martin Novák zakládá novou kombinaci.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Peter Mikuš – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Frolo před třemi sekundami opustil trestnou lavici, usedá na nic však jiný vsetínský hráč a pro Motor to tak znamená možnost minutu a sedm sekund hrát přesilovku pět na tři.
     
    48:34
    Oddechový čas pro hosty.
     
    48:41
    Valaši ihned vyhazují.
     
    49:06
    Hosté jsou zpátky před Gábou a kombinují. Střela Martina Nováka z levého křídle prosvištěla brankovištěm, ale pro dorážku u pravé tyčky si nikdo nepřišel. Gába následně kryje pokus od modré.
     
    49:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    LUKÁŠ ENDÁL využívá dvojnásobnou početní výhodu střelou z vrcholu pravého kruhu, na kterou dostal přihrávku od vždy připraveného Martina Nováka. Jeho pokus z poměrně velké vzdálenosti mířil do horních pater branky. Asistence: Martin Novák, Mitchell Fillman.
    49:26 Lukáš ENDÁL - 2:3
     
    50:09
    Do Babkovy střely z první na vrcholu levého kruhu vložil svou nohu obránce Teper, čímž zabránil střele z nebezpečné pozice. Domácí vyhazují.
     
    50:34
    Domácí v plném počtu.
     
    51:27
    Gába likviduje jednoduché nahození hned po buly ve středním pásmu. Do třetiny se snaží nahodit také Kucharczyk. To se mu daří, uvidíme tedy, zda se Valachům povede udržet se po delší době před Strmeněm.
     
    52:09
    Gólman Českých Budějovic neměl ani teď žádnou práci a byl to naopak Gába, kdo musel pohotově zasahovat. Heřmanova střela z levého křídla byla jen o trochu pomalejší než Gábovy reflexy, vsetínský brankář stihl proti střele mezi betony zakročit včas.
     
    53:14
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    53:39
    Kombinace domácích není příliš přesná, zatím je také bez střely.
     
    54:00
    Rác nenašel podél mantinelu přesně Karafiáta, a tak se Valaši musí stáhnout do středního pásma.
     
    54:19
    Nyní už Karafiát přihrávku dostal a z ostrého úhlu otestoval Strmeně pokusem na betony. Hostující brankář se v zákroku nemýlil a hosté vyhazují.
     
    54:55
    Motor je pod tlakem. Rob našel před brankovištěm Tepera, který tečoval mimo. Následně vypálil Rob sám z pravého kruhu. Strmeň zasáhl i proti dalším dvěma dorážkám u levé tyčky.
     
    55:14
    Hosté v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 3080 diváků.
     
    56:19
    V signalizované výhodě pro Vsetín putoval kotouč po trase Holomek – Rudl – Kucharczyk až na hostující obránce Plášila, který zablokoval nebezpečnou střelu posledně jmenovaného vsetínského útočníka.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., podrážení).
     
    56:36
    Hostující Přikryl se i přes zástup hráčů domácího celku dostal do brejku, který zakončil střelou na Gábovu vyrážečku.
     
    57:05
    Rácova střela nenašla mezeru mezi betony gólmana Strmeně. Domácí jsou v přesilovce střelecky aktivní, žádná ze střel ale není tak nebezpečná, aby branku Českých Budějovic výrazně ohrozila. Chybí také dorážky.
     
    58:19
    Hosté v plném počtu.
     
    58:40
    Plášil se dostal sám do mezikruží útočného pásma, ale nikdo se k jeho bránění nehlásil. Dostal tedy prostor pro střelu, čehož také využil. Gába s obtížemi zasahuje hokejkou proti střele mezi betony.
     
    59:39
    Theoretovo nahození mířilo na Strmeňovu branku. Hostující brankář skákavý kotouč uklidnil a ukryl pod lapačku. Hra je přerušena.
     
    59:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:39
    Gába je na střídačce. Vsetín hraje v šesti.
     
    59:44
    Domácí nevyhráli vhazování a jsou tak nyní svým soupeřem zatlačeni k mantinelu.
     
    59:57
    Motor vyhazuje. U kotouče bude jako první Slováček, takže hosté už další branku nepřidají.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina přinesla mnoho vypjatých chvil a také jeden gól, který rozhodl. Jednalo se o využití dvojnásobné početní výhody z hokejky Lukáše Endála v 50. minutě utkání.
    Za hosty je nejlepším hráčem vyhlášen obránce Mitchell Fillman, který se ukázal nejen při defenzivní činnosti, ale také v útoku, kde nejednou přidělal Gábovi vrásky na čele. Na druhé straně je nejlepším hráčem vyhlášen právě brankář David Gába, který v zápase proti "svým", proti klubu, ve kterém strávil uplynulých devět sezón, podal skvělý výkon.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:56:42)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 16. Theoret (Mikuš, Rác), 37. Rác (Theoret, Karafiát) – 17. Plášil (Z. Doležal, Heřman), 26. Vydarený (Pýcha, P. Novák), 50. Endál (M. Novák, Fillman)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Frolo, Teper, Slováček, Holomek, Rudl, Jenáček – Theoret, Rác, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Březina, Pitule, Kuronen – Jindra, Kucharczyk, Vítek.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Vydarený, Pavlin, Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil – Heřman, R. Přikryl, M. Novák – Gilbert, Endál, Beránek – Dančišin, Babka, Doktor – Šimánek, Z. Doležal, P. Novák.

    Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Zídek, Doležal

    Diváci: 3080
    thejrc.org