Třebíč – Havířov 1:2 (kon.) | Vsetín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 4:0 (kon.)
Jihlava – Slavia 3:0 (kon.) | Litoměřice – Kladno 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kadaň 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Slavia Praha
Středa 17.10.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré odpoledne z Jihlavy! Od zítřejších 17:30 se odehraje na Horáckém zimním stadionu velice zajímavý zápas. Proti kolísavé Jihlavě se postaví pražská Slavia, která i přes špatný start vystřelila nahoru a bodovala desetkrát za sebou. Příjemnou zábavu!
     
    HC Slavia Praha
    5. místo, 26 bodů, skóre 40:38, bilance 8-0-2-3
    Mizerný start do sezony, kdy Slavia třikrát v řadě vyšla s nulou, vyvážila sérií deseti zápasů, ve kterých vždy bodovala! Čtyřzápasovou sérii výher, ve které mj. Pražané porazili i silné Kladno, přerušila Třebíč, přesto Slavia brala bod po prohře 1:2 v samostatných nájezdech. Ale utkání to byla vyrovnaná, proti Kadani museli slávisté otáčet, zbytek zápasů skončil vždy o branku. Z posledních pěti utkání čtyřikrát vyhráli, prohráli pouze ve Vsetíně 2:3 po prodloužení.

    Trojicí nejproduktivnějších hráčů jsou útočník Jan Veselý (7+2), obránce Jan Novák (1+8) a obránce Lukáš Krejčík (2+6). V brance odchytal nejvíce utkání David Honzík, v pěti zápasech měl úspěšnost 91,7 %, po třech utkáních má Dominik Šorf, po dvou pak Patrik Polívka a Lukáš Sochůrek..
     
    HC Dukla Jihlava
    7. místo, 21 bodů, skóre 47:31, bilance 5-2-2-4
    Jihlavě se úplně nedaří chytit delší sérii zápasů, kde by bodovala. Posledních pět utkání vyšlo bilančně hůře, Dukla tři zápasy prohrála (4:3 OT v Litoměřicích, 3:2 SN v Porubě a 1:2 se Vsetínem). Dokázala vyhrát pouze dvě, otočila zápas proti Frýdku (3:2) a otočila zápas i v Benátkách, kde vyhrála 4:1. V Benátkách se zároveň jednalo o první tři body zvenku v letošním ročníku.

    Produktivitu stále drží Matěj Pekr (10+7). Ten je o tři body odskočen od svého parťáka z útoku Lukáše Anděla, ten si drží sedm gólů, sedm nahrávek. Následují tři hráči po deseti bodech, Vlastimil Dostálek, Tomáš Čachotský, Josef Skořepa. V obraně je nejproduktivnější Jan Pohl, který má bilanci 1+8. V brance v poměru 9:5 odchytal zápasy Niklas Lundström, ten má procento úspěšnosti 90,96 %.
     
    -36:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, Kajínek (A), L. Doudera, Suchánek, Štebih, Mareš, Vála – Mandát, Werbik (C), Čachotský – Anděl (A), Skořepa, Pekr – Harkabus, Zeman, Jiránek – D. Tůma, T. Havránek, D. Čermák.

    HC Slavia Praha: Honzík (Sochůrek) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Valík, Hrdinka, Hejda, Steinocher – Šteiner, Šagát (A), Kubica – Matějka, Najman, Panna – J. Doležal, Furch, Heldák – Tejral, Kohút, Šergl.

    Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Hejl, Podrazil.
     
    -11:30
    Že by se stadion závratně plnil, to se rozhodně říci nedá. Nejenom jihlavským zvykem je však chodit na poslední chvíli, tak uvidíme, kolik fanoušků dnes turnikety ohlásí. Zatím zde může být hrubým odhadem 1000 lidí.
     
    -10:20
    Jihlava na hokejovém trhu měnila v poslední době hráče, s Pardubicemi na střídavé starty dohodla odchovance Jana Mandáta, ten dnes bude hrát v první formaci spolu s dalším hráčem na střídavé starty, Nicolasem Werbikem. Do Pardubic naopak odešel taktéž na „střídavky“ Petr Štindl. Na trase Jihlava – Litvínov se udály také přesuny, na měsíční hostování míří na sever Čech obránce Jakub Suchánek, z Litvínova se stěhují obránce Lukáš Doudera a šutér David Tůma. Doudera nastoupí v druhé obranné dvojici, Tůma pak ve čtvrté útočné.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Mandát si připsal první dotyk s kotoučem, bylo to ale spíše takové propagační, obrana hostí odebrala v klidu puk domácím a vyhodila na icing.
     
    00:30
    Pekr dostal nahrávku od Doudery a pálil z modré, puk letěl těsně vedle levé tyče. Slavia ale vyhazuje opět na zakázané uvolnění.
     
    00:48
    Pekr podruhé, tentokrát to zkusil z levé strany zpoza obránce, i přes nepřehlednou situaci v brankovišti Honzík sbírá do lapačky.
     
    01:05
    Zeman neuhrál souboj v rohu kluziště a hosté otočili hru, Matějka vystřelil z pravého kruhu, Brož vyrazil a opět se domácí tlačí do útoku.
     
    01:49
    Havránek byl pořádně vidět! Nejprve si potáhl puk mimo obránce, vracel na modrou Kajínkovi, Honzík s obtížemi vyrazil! Následně Havránek kotouč dojel a vypálil, hostující gólman vyrazil do ochranné sítě.
     
    02:13
    Havránkovi stouplo sebevědomí, dovoluje si rázem kličky, které nejsou z těch nejjednodušších. Ale daří se mu, proč toho nevyužít.
     
    02:45
    Steinocher zastavil přihrávku za obranu na Čachotského a ten samý hráč zkusil vysunout Kubicu, hostující forvard však nedosáhl.
     
    03:14
    Zakázané uvolnění Dukly. Ta má jasně lepší vstup do utkání a Slavia nemůže chytit tu správnou slinu.
     
    03:24
    Čachotský v domnění, že má útočníky vedle sebe, poslal puk nalevo, Mandát ale mezitím vystřídal a pro hosty se jednalo o touš zadarmo.
     
    04:12
    Duda se při zakládání útoku srazil s Pekrem a evidentně to bolelo oba. Oba se zvedají a jedou střídat. Takový pěkný hit navzájem.
     
    04:48
    Brož po střele Kohúta přerušil hru a bude se vhazovat po jeho pravici. Až na druhý pokus, první buly je přerušeno.
     
    04:48
    Drtina od modré rozhýbal blok a vystřelil, pokus o teč před brankou Slávistům nevyšel, přesto dokázali zůstat v pásmu a po další střele si vybojovat buly před Brožem.
     
    05:19
    Werbik dostal zajímavou přihrávku podél prken od Čachotského, Steinocher ale výborně vybruslil domácího útočníka a nedal mu šanci na nahrávku.
     
    06:06
    Štebih od modré pálil do protipohybu Honzíka, tomu ale pomohla částečně levá tyč. Štebih zkusil i druhý pokus, Honzík byl ale připraven. Komerční přestávka.
     
    06:17
    Přihrávka na Matějku byla sražena a šla až za mantinel, někam pod sektor hostí.
     
    06:38
    Pekr výborně forčekoval a připravil nebohého Heldáka o puk, na modré se ale nedokázal shodnout s kolegy s útoku a pod hrozbou signalizovaného ofsajdu přestali všichni hrát. I hosté, kteří vyhodili na icing.
     
    07:00
    Do jízdy dostal na pravé křídlo pas Zeman, z ostrého úhlu prozkoušel Honzíka, který udržel puk ve výstroji.
     
    07:14
    Situaci 2 na 2 vyřešil Jiránek samostatnou střelou mezi beky Sešívaných, kotouč se ocitl v ochranné síti, již poněkolikáté. Žádná skvělá podívaná to zatím není.
     
    07:42
    Kubica se dokázal protlačit přes tři obránce, u třetího ale narazil a Mareš obloukem vyhodil šikovně, bez nutnosti pískat icing.
     
    08:47
    Tejral na modré neudržel puk a na pravé straně se dostalo ke slovu duo Čachotský – Werbik, prvně jmenovaný pálil z pravého kruhu bekhendem, Honzík vykopl betonem.
     
    09:13
    Valík podél mantinelu přejel celé hřiště, ale nic z toho pro hosty nevytěžil. Před Honzíkem patřil prostor Skořepovi, ten se však ale nedostal ani ke střele.
     
    10:07
    V místní VIP zóně probíhá tipovačka na posledního vyloučeného domácího hráče. Já bych to spíše viděl na to, zda dojdou ledařům puky nebo ne. Během prvních deseti minut totiž na tribuny zmizely hned čtyři.
     
    10:44
    Tůma se dostal do ofsajdu, ale hrálo se dále, ten samý hráč pak tvrdým hitem zastavil Matějku ve středním pásmu.
     
    11:35
    Čachotský v kličkách neumotal Steinochera, zato dal přesný pas před bránu, tam si ho ale nikdo z domácích barev nenašel.
     
    12:11
    Matějka si aktivně vybojoval na pravém kruhu puk a vystřelil, Brož vyrazil a vyhnal Duklu do protiútoku, Anděl prostrčil na Čachotského, který z pravého kruhu vykličkoval až před Honzíka, další kličku do brány ale již nestihl!
     
    13:10
    Dukla začíná být lepší tým. Harkabus využil nedorazu v hostující obraně, vypálil zprava, Honzík toho moc neviděl, kotouč šel ale mimo.
     
    13:49
    Další zakázané uvolnění od hostující strany, Jihlava je momentálně v tlaku.
     
    14:08
    Zeman předržel kotouč a tím pádem zbavil volnosti všechny své spoluhráče, přesto se dokázal z rohu dostat, Šagát ho ale zastavil.
     
    14:55
    Tůma nabíral slušnou rychlost i pozici na střelu, jeho parťáci se ale zřejmě nacházeli v útočném pásmu, proto je pískán ofsajd. S tím přichází i komerční pauza.
     
    15:14
    Havránek si zahrával v obranném pásmu při založení útoku, Kohút se skoro ocitl sám před brankou, Vála ho ale dojel a obsadil včas.
     
    15:56
    Další zakázané uvolnění Slavie.
     
    16:07
    Tohle bylo přímo duklácké peklo v brankovišti hostí! Domácí natřikrát nepřekonali Honzíka, až Čachotský dosáhl gólu, o něm se ale budou radit sudí na videu!
     
    16:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Lehké zmatky od sudích, gól ale platí! Werbikovo obkroužení brány totálně rozhodilo hostující obránce, Mandát na levé tyči nedokázal prostřelit Honzíka, TOMÁŠ ČACHOTSKÝ ale využil závaru v hostujícím brankovišti, našel si kotouč a zakončil nad ležícího gólmana! Asistence: Jan Mandát, Nicolas Werbik.
    16:07 Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:0
     
    16:48
    Pekr mohl navýšit vedení, v brejku ale držel puk moc dlouho a neměl na výběr, kam umístit střelu, Honzík tam i čekal a zasáhl!
     
    17:49
    Mareš sice pěkně dohrál jednoho z hostí u mantinelu, sudí ale viděl situaci jinak a dává dvě minuty za napadení.
     
    18:15
    Werbikovi to v oslabení pěkně sedí. Dostal se dvakrát do útočného pásma s kotoučem a Slavia je v přesilovce zoufalá.
     
    18:42
    Neslavnou přesilovku hostí končí faulem v obranném pásmu Heldák, který podrazil Čachotského a dostává dvě minuty.
     
    19:04
    Jdeme do poslední minuty první třetiny a Tůma se do ní uvedl parádním stylem! Z levého kruhu poslal puk na protější roh a jestli od spojnice chybělo pět centimetrů...
     
    19:31
    I hosté ale nebalí fidlátka, narozdíl od části fanoušků. V situaci 2 na 2 střílel tvrdě Šagát, Brož tečoval lapačkou do ochranné sítě.
     
    19:50
    Dukla je v plném počtu a mohla jít v závěru třetiny do brejku, jenže Pekr nezpracoval na útočné modré ideálně a šance byla hned pryč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Končí první třetina, která se vlivem mnoha přerušení hrála téměř 40 minut, přesně 38. Nenabídla nám ani špatný hokej, ani skvělý hokej. Dukla byla během úvodní dvacetiminutovky lepším týmem, měla i více šancí a skórovala. V závaru před brankou se v 17. minutě prosadil Tomáš Čachotský. Do Jihlavy se vrátíme zpět za 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Vskutku brzké vyloučení. Mandát po buly fauloval Kubicu a dostává dvě minuty. Dále se tak hraje 4 na 4.
     
    20:54
    Hosté již hrají regulérní přesilovku, domácím se nedaří vůbec vyhodit, hostům se zase nedaří vystřelit.
     
    21:20
    Povedlo se to až Šagátovi z pravého kruhu, Brož při zákroku vysadil branku z kolíků, těžko ho zřejmě podezírat z úmyslu. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    21:35
    Pekr lehce na riziko převzal puk v obranném pásmu, následně však bez obtíží vyhodil a Slavia musí začít od znovu.
     
    22:04
    Mandát se vrací do hry a i druhá přesilovka hostí zůstala nevyužita.
     
    22:40
    Anděl vyhodil kotouč z pásma, o zakázané uvolnění se nejedná. Hosté mají i díky přesilovce ale lepší vstup do druhé třetiny.
     
    23:02
    Zásah hostující střídačky do hry a opět je přerušena hra. Tentokrát je za vhazující bod určeno střední pásmo.
     
    23:27
    Kubica dobruslil odražený kotouč a z ostrého úhlu pálil několikrát na Brože, kotouč vyplaval na druhé straně, kde si ho vzal do péče Suchánek a nechal spoluhráče vystřídat.
     
    24:23
    Havránek propadl ve středním pásmu a Panna s Najmanem měli situaci 2 na 1, Najman ale pálil z velké dálky mimo bránu Brože.
     
    25:12
    Werbik vyhazoval z pásma tak nešikovně, že trefil zadní mantinel hostující střídačky a má to za dvě minuty. Slavia může dorovnat skóre.
     
    25:20
    Skořepa ale ihned po vyhraném buly vyhodil a zbavil Jihlavské nebezpečí.
     
    25:32
    Kubica nedbal upozornění čárového sudího, dopustil se ofsajdu, toho úmyslného a domácí si zase o něco více oddechnou.
     
    25:58
    Pekr byl u mantinelu jako první a přes zkoprnělého Hejdu odpálil puk mimo obranné pásmo.
     
    26:29
    Další vyhození a dnes to nevypadá, že by Slavia mohla udeřit z přesilovek. Zvlášť, když Panna vjel do ofsajdu.
     
    27:09
    Mandát důsledně dojížděl vyhozený puk a Honzíkovi tím způsobil menší problémy, nakonec vše pro hosty dobře dopadlo, protiútok však nepodnikli.
     
    28:15
    Skořepa zleva nahrál Jiránkovi mezi kruhy, Jiránek si ale puk ukopl a nedokázal vystřelit. Následovalo přerušení hry Brožem a komerční brejk.
     
    28:54
    Havránek nedosáhl těsně ve středním pásmu na puk a hosté šli do kontru, z přečíslení 2 na 1 se ale stalo nepřečíslení 2 na 3 a Kubica pouze trefil prvního obránce před sebou.
     
    29:26
    Kohút měl na holi srovnání, ocitl se rázem sám před Brožem, domácí gólman se proti jeho bekhendovému pokusu vyšvihl ramenem!
     
    30:05
    Domácí první formace činí Slávistům v útoku problémy, Werbik zblízka pálil, Honzík utěsnil prostor u levé tyče. Zda by jím prošla vyhlášená pražská mamba? Těžko říci.
     
    30:47
    Jiránek dostal nabito na modrou čáru, jeho bombu tečovala hokejka hostujícího Hrdinky a Honzík špičkou levého betonu vykopl do ochranné sítě.
     
    31:37
    Pekr nepřesně nahrál od mantinelu na domácího kapitána a Slavia se částečně osvobozuje. Rozhodně hraje lépe než v první třetině.
     
    32:17
    Furch zachytil křižnou přihrávku pásmem, povodil si tři obránce a celou akci zakončil nahrávkou před branku, obrana ale vyřešila vše k svému obrazu, následný „dostřel“ celé akce zachytil Brož a započala komerční pauza.
     
    32:24
    Menší potíže s ledem na reklamě Chance ligy, chvíli se ještě hrát nebude.
     
    32:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hokejová paráda a ač je to možná nezasloužené, Dukla vede o dvě branky! Nahrávku na modrou vypíchl nováček v jihlavské sestavě Tůma, dojel si puk, nahrál na druhou stranu TOMÁŠOVI HAVRÁNKOVI, který mezi betony prostřelil se štěstím Honzíka! Asistence: David Tůma, Jakub Suchánek.
    32:54 Tomáš HAVRÁNEK - 2:0
     
    33:40
    Anděl ze středního pásma dojel až do rohu, kde ho o puk připravil Hrdinka a přesunul těžiště hry před domácí branku, po přihrávce od Panny byl před bránou sám Matějka, ale přestřelil!
     
    34:58
    Paradoxně se vstřeleným gólem odešla Jihlava ze hry, Slavia výlučně tvoří utkání. Dát ty šance, které měla, rozhodně by to 2:0 nebylo...
     
    36:18
    Kubica u domácí střídačky podrazil Havránka a ač se mu to líbí nebo ne, je vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    36:30
    Kajínek dvakrát napřáhl a pálil z modré čáry, v obou případech vyrazil Honzík mimo.
     
    36:56
    Hosté vyhazují a Čachotský za brankou čeká na dojezd druhé přesilovkové formace.
     
    37:46
    Domácí v přesilovce nemohou najít klíč na obranu Slavie, je to z jejich strany platonické.
     
    38:14
    Celý nápor bez efektu ukončuje Suchánek přihrávkou rukou na Pekra a hra je vykázána do středního pásma. Z trestu Kubici zbývají čtyři sekundy.
     
    38:41
    Jiránek na tvrdý souboj odpověděl tvrdou střelou, kterou Honzík moc neviděl, přesto ji ale dokázal zneškodnit.
     
    39:28
    Jihlava dohrává druhou třetinu v útočném pásmu a skóre 2:0 zřejmě i zůstane.
     
    39:56
    Ale nemuselo! Pekr zůstal ve středním pásmu osamocen, Anděl mu i nahrál do jízdy, z levého kruhu však Pekr trefil pouze Honzíka. Ani dojíždějící Anděl ale nedokázal prostřelit gólmana!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. Slavia v ní byla lepším týmem, více tlačila a měla i vyložené šance, Duklu ale vždy podržel Brož. Na druhé straně tolik možností na gól nebylo, ale jednu z nich využil Tomáš Havránek a do poslední třetiny půjde Dukla s náskokem dvou branek.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Třetí třetina začíná, pro Jihlavu se jedná o hru v útočném pásmu a střelu Čachotského, Honzík zasahuje.
     
    40:29
    Matějka nezachytil puk a Skořepa pálil z první od modré čáry, pokus šel však mimo.
     
    41:13
    Hosté převzali momentální iniciativu nad pukem a snaží se vymyslet, jak překonat jihlavský obranný val. Ten se nyní transformoval na útočnou letku, více než střela sražená do ochranné sítě z toho ale nevzešla.
     
    41:54
    Šergl nedojel vyhozený puk a je tedy pískáno zakázané uvolnění.
     
    42:12
    Havránek podél modré nahrál na druhou stranu Čermákovi, který ale zajel s pukem až do rohu a zde o něj díky aktivnímu napadání hostujících hráčů přišel.
     
    42:48
    Další zakázané uvolnění a Slavia by dnes zřejmě vévodila počtu icingů v tomto kole.
     
    43:03
    Tentokrát vyhodil Valík, o icing se ale nejedná, Vála má kotouč na úrovni obranných kruhů.
     
    43:37
    Anděl si nepotáhl cigaretu, nýbrž kotouč a nahrával mezi kruhy na Pekra, který mu už mezitím odbruslil a hosté si mohou na chvíli oddechnout.
     
    44:17
    Kajínek na střídačce již věděl, čárový následně taky, Heldák vjel do ofsajdu a bylo po akci.
     
    44:47
    Mandát neprohodil obránce a neuvolnil tedy Harkabuse. Ten se musel uvolnit sám, dostal se až před branku, v poslední chvíli ale puk ukopl a to byl signál pro Honzíka přerušit hru.
     
    45:24
    Slavia bude mít přesilovku, nyní to je však signalizovaná výhoda, ze které ale nic nemůže vzejít.
     
    45:40
    Mohla z toho vzejít přesilovka Dukly, ale také hra 4 na 4. Kromě Havránkova trestu za nedovolené bránění ve středním pásmu hákoval během signalizované výhody Kohút a hraje se 4 na 4.
     
    46:07
    Bude se hrát 3 na 4 po komerční přestávce. Trestaným je Vála za vysokou hůl, Slavia má 1:33 4 na 3!
     
    46:14
    Domácí ale po buly ihned vyhazují a sklízejí ovace pubilka.
     
    46:39
    Novák trefil Pohla před sebou, který nadvakrát vyhodil a ani tato početní výhoda není pro Slavii výhodná.
     
    47:28
    Posledních deset sekund přesilovky, Slavia nemůže stále nic vymyslet. A navíc půjde do oslabení.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., podrážení).
     
    47:47
    Jihlava zanedlouho dostane přesilovku 5 na 4, na tu se ale bude muset o něco více počkat, neboť Slavia vyhodila opět na icing.
     
    48:09
    Dukla má početní výhodu 5 na 4, Štěbih nahrál na Mareše, který se pokusil o bombu z první, zlomil ale hůl a musel jet střídat.
     
    48:59
    Před Honzíkem tečoval střelu Kajínka ještě Mandát, kotouč šel však mimo. Dukla má opět tlak v početní výhodě.
     
    49:24
    Valík osvobodil hosty od tlaku a po hrubici v rozehrávce Dukly měl Šagát několik sekund na zakončení před Brožem, kdy byl osamocen mezi kruhy a obránce tři metry od něj, Brož ale vytušil jeho kličku a lapačkou zabránil gólu!
     
    50:33
    Hra se přesunula do souboje u hostující střídačky, Werbik z něj vyšel lépe, místo konstruktivní rozehry ale volil jednoduché nahození na Honzíka.
     
    51:06
    Dnes není hostům přáno. Do akce se dostal i Najman, zblízka ale Brože taktéž nepřekonal!
     
    51:24
    Havránek se na druhé straně připomněl střelou z mezikruží, Honzík vystavil na odiv svoji lapačku.
     
    51:51
    Šteiner se toho vůbec nebál, zabojoval i po první ztrátě kotouče, a z úhlu trefil břevno! Na druhé straně se nabídl brejk Anděla s Douderou, druhý jmenovaný dostal pas před bránu a tečoval lehce do protipohybu Honzíka, který ale vytáhl famózní lapačku!
     
    52:31
    Poslední minuty je to opravdu skvělý hokej. Oba týmy hrají do útoku a zda se bude skóre ještě měnit, se dozvíme po komerční přestávce.
     
    52:50
    Brož opět v akci. Tentokrát pálil Doležal ze střední vzdálenosti, domácímu gólmanovi skončil puk na hrudi.
     
    53:14
    Čachotský se prosmýkl okolo obránců a vrátil za sebe na Jiránka, tomu ale zespod odebral čistě puk Drtina a otočil hru.
     
    53:59
    Dukla sice jde za třemi body, ale naprosto zbytečně si zápas komplikuje chybami v rozehře. Jednu takovou nevyužil Tejral po námazu Vály.
     
    54:18
    Mandát ukázal bojovnost za Duklu. Po odpískání totiž Hejda shodil Čachotského na zem, Mandát se jal pomstít domácího kapitána a oba hráči šli do drobné bitky, kterou domácí publikum ocenilo. Hraje se 4 na 4.
     
    54:53
    Anděl pasem přes celé hřiště našel volného Pekra, ten si ale na první dobrou s pukem nepotykal a následný vjezd do pásma byl již ofsajdový.
     
    55:37
    Najíždějícího Harkabuse s pukem čistě přerušil Najman, nicméně to hostům nepomohlo a do nadějné akce se dostal Tůma, v úniku ale přestřelil!
     
    56:29
    Slavii se dnešní utkání nedaří. V samotném závěru špatně střídala a dostala dvě minuty za špatné střídání. Trest odsedí Šteiner.
     
    56:48
    Kajínek ještě udržel pásmo, jeho nahození ale bylo nouzovou věcí a hosté vyhazují.
     
    57:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí mašírují za třemi body a pro JANA MANDÁTA je to debut jako hrom! Šance, bitka, gól, asistence. Právě on byl tím, kdo přijmul přihrávku od levého mantinelu z dílny Čachotského. Mandát byl pak mezi kruhy sám a z první vymetl pravou šibenici! Asistence: Tomáš Čachotský, Jan Pohl.
    57:03 Jan MANDÁT - 3:0
     
    57:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Aleš Furch – 2 min., podrážení).
     
    57:24
    Domácí mají k dispozici přesilovou hru, kterou hrají všude možně, jenom ne v útočném pásmu. Teď už ale o nic nejde, utkání se jenom dohrává.
     
    58:32
    Tejral vyhodil přes všechny čáry, Mandát má kotouč na holi, ale do útočného pásma se nějak moc nežene. A kdyby věděl, jak to dopadne, tak by tam nejel vůbec, celá situace skončila valnou hromadou za brankou a přerušením.
     
    59:12
    Kajínek sice neudržel pásmo, ale domácím to již pranic nevadí. Mandát ještě provedl puk hřištěm a vystřelil, k ničemu to ale nevedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    V každé třetině padlo po jednom gólu a Dukla bere tři body po výhře 3:0. Nutno říci, že výsledek je pro Slávisty možná až krutý. Rozhodla ale dnešní produktivita. Zatímco Dukla nabídnuté šance dokázala využít, Slavia zejména po chybách v rozehrávce nikoli a i díky skvělému Janu Brožovi udržela čisté konto a bere výhru 3:0. Nicméně je na čem pracovat, sobotní utkání proti Přerovu a pondělní proti Motoru bude něco jiného. Z mé strany je to dnes vše, přeji vám přijemný zbytek týdne a v sobotu proti Přerovu napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 781 diváků. (19:58:51)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Mandát, Werbik), 33. T. Havránek (D. Tůma, Suchánek), 58. Mandát (Čachotský, J. Pohl)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, Kajínek (A), L. Doudera, Suchánek, Štebih, Mareš, Vála – Mandát, Werbik, Čachotský (C) – Anděl (A), Skořepa, Pekr – Harkabus, Zeman, Jiránek – D. Tůma, T. Havránek, D. Čermák.
    HC Slavia Praha: Honzík (Sochůrek) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Valík, Hrdinka, Hejda, Steinocher – Šteiner, Šagát (A), Kubica – Matějka, Najman, Panna – J. Doležal, Furch, Heldák – Tejral, Kohút, Šergl.

    Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Hejl, Podrazil

    Diváci: 1 781
    thejrc.org