Třebíč – Havířov 1:2 (kon.) | Vsetín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 4:0 (kon.)
Jihlava – Slavia 3:0 (kon.) | Litoměřice – Kladno 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kadaň 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Slavia Praha
Středa 17.10.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Aleš Furch – 2 min., podrážení).
    57:03 Jan MANDÁT - 3:0
     
    57:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí mašírují za třemi body a pro JANA MANDÁTA je to debut jako hrom! Šance, bitka, gól, asistence. Právě on byl tím, kdo přijmul přihrávku od levého mantinelu z dílny Čachotského. Mandát byl pak mezi kruhy sám a z první vymetl pravou šibenici! Asistence: Tomáš Čachotský, Jan Pohl.
     
    56:29
    Slavii se dnešní utkání nedaří. V samotném závěru špatně střídala a dostala dvě minuty za špatné střídání. Trest odsedí Šteiner.
     
    55:37
    Najíždějícího Harkabuse s pukem čistě přerušil Najman, nicméně to hostům nepomohlo a do nadějné akce se dostal Tůma, v úniku ale přestřelil!
     
    54:18
    Mandát ukázal bojovnost za Duklu. Po odpískání totiž Hejda shodil Čachotského na zem, Mandát se jal pomstít domácího kapitána a oba hráči šli do drobné bitky, kterou domácí publikum ocenilo. Hraje se 4 na 4.
     
    51:51
    Šteiner se toho vůbec nebál, zabojoval i po první ztrátě kotouče, a z úhlu trefil břevno! Na druhé straně se nabídl brejk Anděla s Douderou, druhý jmenovaný dostal pas před bránu a tečoval lehce do protipohybu Honzíka, který ale vytáhl famózní lapačku!
     
    51:06
    Dnes není hostům přáno. Do akce se dostal i Najman, zblízka ale Brože taktéž nepřekonal!
     
    49:24
    Valík osvobodil hosty od tlaku a po hrubici v rozehrávce Dukly měl Šagát několik sekund na zakončení před Brožem, kdy byl osamocen mezi kruhy a obránce tři metry od něj, Brož ale vytušil jeho kličku a lapačkou zabránil gólu!
     
    47:44
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., podrážení).
     
    46:07
    Bude se hrát 3 na 4 po komerční přestávce. Trestaným je Vála za vysokou hůl, Slavia má 1:33 4 na 3!
     
    45:40
    Mohla z toho vzejít přesilovka Dukly, ale také hra 4 na 4. Kromě Havránkova trestu za nedovolené bránění ve středním pásmu hákoval během signalizované výhody Kohút a hraje se 4 na 4.
     
    39:56
    Ale nemuselo! Pekr zůstal ve středním pásmu osamocen, Anděl mu i nahrál do jízdy, z levého kruhu však Pekr trefil pouze Honzíka. Ani dojíždějící Anděl ale nedokázal prostřelit gólmana!
     
    36:18
    Kubica u domácí střídačky podrazil Havránka a ač se mu to líbí nebo ne, je vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    33:40
    Anděl ze středního pásma dojel až do rohu, kde ho o puk připravil Hrdinka a přesunul těžiště hry před domácí branku, po přihrávce od Panny byl před bránou sám Matějka, ale přestřelil!
    32:54 Tomáš HAVRÁNEK - 2:0
     
    32:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hokejová paráda a ač je to možná nezasloužené, Dukla vede o dvě branky! Nahrávku na modrou vypíchl nováček v jihlavské sestavě Tůma, dojel si puk, nahrál na druhou stranu TOMÁŠOVI HAVRÁNKOVI, který mezi betony prostřelil se štěstím Honzíka! Asistence: David Tůma, Jakub Suchánek.
     
    29:26
    Kohút měl na holi srovnání, ocitl se rázem sám před Brožem, domácí gólman se proti jeho bekhendovému pokusu vyšvihl ramenem!
     
    25:12
    Werbik vyhazoval z pásma tak nešikovně, že trefil zadní mantinel hostující střídačky a má to za dvě minuty. Slavia může dorovnat skóre.
     
    20:04
    Vskutku brzké vyloučení. Mandát po buly fauloval Kubicu a dostává dvě minuty. Dále se tak hraje 4 na 4.
     
    19:04
    Jdeme do poslední minuty první třetiny a Tůma se do ní uvedl parádním stylem! Z levého kruhu poslal puk na protější roh a jestli od spojnice chybělo pět centimetrů...
     
    18:42
    Neslavnou přesilovku hostí končí faulem v obranném pásmu Heldák, který podrazil Čachotského a dostává dvě minuty.
     
    17:49
    Mareš sice pěkně dohrál jednoho z hostí u mantinelu, sudí ale viděl situaci jinak a dává dvě minuty za napadení.
     
    16:48
    Pekr mohl navýšit vedení, v brejku ale držel puk moc dlouho a neměl na výběr, kam umístit střelu, Honzík tam i čekal a zasáhl!
    16:07 Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:0
     
    16:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Lehké zmatky od sudích, gól ale platí! Werbikovo obkroužení brány totálně rozhodilo hostující obránce, Mandát na levé tyči nedokázal prostřelit Honzíka, TOMÁŠ ČACHOTSKÝ ale využil závaru v hostujícím brankovišti, našel si kotouč a zakončil nad ležícího gólmana! Asistence: Jan Mandát, Nicolas Werbik.
     
    16:07
    Tohle bylo přímo duklácké peklo v brankovišti hostí! Domácí natřikrát nepřekonali Honzíka, až Čachotský dosáhl gólu, o něm se ale budou radit sudí na videu!
     
    12:11
    Matějka si aktivně vybojoval na pravém kruhu puk a vystřelil, Brož vyrazil a vyhnal Duklu do protiútoku, Anděl prostrčil na Čachotského, který z pravého kruhu vykličkoval až před Honzíka, další kličku do brány ale již nestihl!
     
    01:49
    Havránek byl pořádně vidět! Nejprve si potáhl puk mimo obránce, vracel na modrou Kajínkovi, Honzík s obtížemi vyrazil! Následně Havránek kotouč dojel a vypálil, hostující gólman vyrazil do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Mandát, Werbik), 33. T. Havránek (D. Tůma, Suchánek), 58. Mandát (Čachotský, J. Pohl)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, Kajínek (A), L. Doudera, Suchánek, Štebih, Mareš, Vála – Mandát, Werbik, Čachotský (C) – Anděl (A), Skořepa, Pekr – Harkabus, Zeman, Jiránek – D. Tůma, T. Havránek, D. Čermák.
    HC Slavia Praha: Honzík (Sochůrek) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Valík, Hrdinka, Hejda, Steinocher – Šteiner, Šagát (A), Kubica – Matějka, Najman, Panna – J. Doležal, Furch, Heldák – Tejral, Kohút, Šergl.

    Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Hejl, Podrazil

    Diváci: 1 781
    thejrc.org