Banská Bystrica – Plzeň 2:3 (po pr.) | Mountfield HK – Kärpät 3:4 (2:3 po s.n.) | Junosť Minsk – TPS 2:1 (kon.)
Salzburg – Bern 2:1 (kon.)
po s.n. (2:3)
Mountfield HK
3:4 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Kärpät Oulu
Středa 17.10.2018, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
    KOBLÍŽEK - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Kärpät Oulu.
    Střelcem rozhodujícího nájezdu se stal RADEK KOBLÍŽEK.
     
    62:32
    A teď Mislav Rosandič krásně mezi nohama nahrál Radovanu Pavlíkovi, ten ale netrefil odkrytou bránu!
     
    61:24
    Čárový sudí ukazuje "šest", což znamená, že finských hráčů bylo v jednu chvíli na ledě moc, v tomto případě prodloužení čtyři. Hradec tak bude hrát přesilovku.
     
    59:07
    Dva hradečtí benjamínci mohli právě teď rozhodnout v přečíslení zápas! Vojtěch Síla našel parádní nahrávkou hůl Patrika Mašína, ten ale bekhendem před odkrytou brankou minul prostor tří tyčí!
    55:56 KARVINEN - 3:3
     
    55:56
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku!
    Zápas ještě zdaleka není rozhodnut, Oulu ho právě zdramatizoval vyrovnáním! Teemu Kivihalme vystřelil od modré čáry a na hraně brankoviště hlídkoval v tu chvíli OTTO KARVINEN. Finský útočník změnil směr letu puku, na což už domácí brankář nestihl zareagovat – 3:3. Asistence: Teemu Kivihalme, Jasse Ikonen.
     
    54:44
    Lukáš Vopelka vzal zakončení v přečíslení dvou na jednoho na sebe, trefil ale jenom hrudník připraveného Rynnäse.
    51:12 R. PAVLÍK - 3:2
     
    51:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši ujeli do rychlého protiútoku a je z toho další branka! Matej Paulovič našel dlouhou nahrávkou RADOVANA PAVLÍKA, který ve velké rychlosti ujížděl na bránu v situaci jeden na jednoho. Nic zbytečně dlouho nevymýšlel, vypálil mezi betony a našel místo přesně velké pro projití puku – 3:2. Asistence: Matej Paulovič.
     
    49:47
    Aleksi Heponiemi zakončoval ouluské přečíslení, u pravé tyče ale puk netrefil ideálně a zamířil jenom vedle tyče!
     
    48:10
    Michalu Dragounovi byla adresována křižná nahrávka před úplně prázdnou bránu, domácí forvard ale nedokázal v obtížné pozici puk trefit!
     
    44:09
    Štěpán Havránek byl Janim Hakanpääm přišpendlen na mantinel a led opustil za pomoci spoluhráče a lékaře a zamířil přímo do kabiny. Finský hokejista vyfasoval čtyřminutový trest za vražení na hrazení.
     
    41:40
    Matěj Chalupa pěkně prokličkoval z pravé strany až před branku, kde zkoušel zakončení pod horní tyč. To mu ale vyrážečkou vytáhl finský brankář.
     
    39:29
    Aleksi Mäkelä měl dostatek prostoru na pravém křídle, které využil v nepříjemné zakončení. Pavelka se ohlížel, zda mu kotouč nepropadl mezi betony, ke svému štěstí ale zjistil, že černá pryž zůstala ve výstroji.
     
    36:16
    Juraj Bezúch se po podrážení od Otta Karvinena proletěl vzduchem a finský forvard už putuje na trestnou lavici. K menšímu dvouminutovému trestu, který určil hradeckou přesilovku, vyfasoval ještě desítku za nesportovní chování Michal Krištof.
     
    34:27
    Finové předvedli akci u pravé tyčky, kdy jeden z hráčů přenechal puk druhému dojíždějícímu, Hradečtí ale stihli zareagovat. A chvíli nato už jsou kompletní.
     
    32:26
    Filip Pavlík se provinil hákováním a Oulu má možnost získat vedení v přesilovce.
    32:16 HERMONEN - 2:2
     
    32:16
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok a je vyrovnáno! Parádním pasem se blýskl jeden z finských hráčů, který obloučkem překonal hned tři hradecké. JULIUS HERMONEN se mezitím dostal nenápadně do úniku, a když obdržel puk, měl volnou cestu k bráně. Akci zakončil parádní bekhendovou ranou přesně pod víko – 2:2.
     
    29:06
    Hostující přečíslení zakončoval u pravé tyče Mikko Niemelä, bleskový přesun však předvedl Jaroslav Pavelka!
     
    21:09
    Aleksi Heponiemi podrážel soupeře, za což obdržel menší trest. Hradec tak bude hrát přesilovku.
    17:35 HAKANPÄÄ - 2:1
     
    17:35
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku!
    Kärpät se však obratem dostal zpět do pásma chvíli před vypršením přesilovky stihl skórovat! JANI HAKANPÄÄ si počíhal na nahrávku vprostřed modré čáry, odkud využil clony před domácím brankářem. Nenápadnou, ale velmi důraznou ranou poslal puk kolem lapačky do sítě – 2:1.
     
    16:48
    Teď už se Miko Pyörälä do puku trefil luxusně, proti jeho ráně z voleje se ale bleskově přesunul Pavelka svou lapačkou a puk zastavil parádním semaforem!
     
    15:50
    Dominik Sklenář vyfasoval dvě minuty za podrážení a přesilovou hru si tak nyní vyzkouší pro změnu Oulu.
     
    13:34
    Východočeská střela skončila na zadním mantinelu a Mikko Niemelä už putuje za katr. Obdržel dvě minuty za sekání.
     
    10:48
    Za hradeckou bránou teď došlo k menší strkanici, která končí dvěma potrestanými hráči.Patrik Mašín (MHK) i Lasse Kukkonen (OUL) jsou vyloučeni za hrubost.
    10:08 DRAGOUN - 2:0
     
    10:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale teď už se Hradečtí dostali do útoku a je z toho přesilovková branka! Lvi rozestavěli čtverec s dvěma hráči za bránou, Radovan Pavlík poslal puk Mateji Paulovičovi, a ten od levé tyčky poslal přesný pas na hůl MICHALA DRAGOUNA. Ten z první trefil nádherně pod víko – 2:0. Asistence: Radovan Pavlík, Matej Paulovič.
     
    09:12
    Radovan Pavlík vybojoval v rohu útočného pásma faul na svou osobu a Jani Hakanpää jde pykat za držení. Mountfield si zahraje početní výhodu.
    07:43 CHALUPA - 1:0
     
    07:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale teď už se finská síť vlní a domácí jdou do vedení! Sébastien Piché se parádně vymotal od mantinelu na osu hřiště, odkud nahrál MATĚJI CHALUPOVI. Ten z otočky otřel svou ránu o tyčku a kotouč zapadl za záda hostujícího brankáře – 1:0. Asistence: Sébastien Piché.
     
    07:30
    Na jedné straně nevyužil přečíslení Niko Kuiri, na té druhé zase svůj parádní slalom gólově nezakončil Štěpán Havránek!
     
    01:33
    Chyba v domácí rozehrávce způsobila, že Tino Metsävainio se ocitl úplně sám před Jaroslavem Pavelkou! Hradecký brankář si ale dokázal poradit s jeho střelou, u druhé dorážky Jaspera Lindstena mu pomohla horní tyč.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 8. Chalupa (Piché), 11. Dragoun (Paulovič, R. Pavlík), 52. R. Pavlík (Paulovič) – 18. Hakanpää, 33. Hermonen, 56. Karvinen (Kivihalme, Ikonen), rozh. náj. Koblížek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Koblížek (OUL)
    1:1   R. Pavlík (HKM)
    2. série:
    1:1   Krištof (OUL)
    1:1   Vopelka (HKM)
    3. série:
    1:2   Heponiemi (OUL)
    1:2   Miškář (HKM)
    4. série:
    1:2   Karvinen (OUL)
    2:2   F. Pavlík (HKM)
    5. série:
    2:2   Kupari (OUL)
    2:2   Chalupa (HKM)
    6. série:
    2:2   R. Pavlík (HKM)
    2:3   Koblížek (OUL)


    Mountfield HK: Pavelka (Sajdl) – F. Pavlík, Rosandič, Muška, Nedomlel, Piché, Havránek – Vopelka, Kukumberg (C), Bezúch – Paulovič, Dragoun (A), R. Pavlík – Chalupa, Sklenář, Miškář (A) – Mašín, Jirásek, Síla. Trenér: Tomáš Martinec.
    Kärpät Oulu: Rynnäs (Vehviläinen) – Kivihalme, Hakanpää (A), Kukkonen (C), Niemelä, Ronkainen, Mäkelä, Kuiri, Korhonen – Pyörälä (A), Krištof, Junnila – Hermonen, Kupari, Heponiemi – Lindsten, Metsävainio, Koblížek – Sailio, Ikonen, Karvinen. Trenér: Mikko Manner.

    Rozhodčí: Schukies (GER), Hodek – Hynek, Svoboda (všichni CZE)

    Diváci: 1308
    thejrc.org