Columbus – Philadelphia 6:3 (kon.) | New Jersey – Colorado 3:5 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 0:3 (kon.)
Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:1 (kon.) | Chicago – Arizona 1:4 (kon.)
Edmonton – Boston 3:2 (po pr.) | Los Angeles – NY Islanders 2:7 (kon.) | San Jose – Buffalo 5:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Pátek 19.10.2018, 01:10 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám všechny fanoušky kanadskoamerické NHL, která má na programu další zápasy. V tomto se představí Toronto Maple Leafs a Pittsburgh Penguins.
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Tučňákům se střelecky trápí obě megahvězdy a to se podepisuje na výsledcích. Sidney Crosby stále čeká na vstřelený gól a Jevgenij Malkin se prosadil pouze jednou. Hra Pittsburghu je hodně upracovaná a chybí ji lehkost z minulých let, ovšem třeba hostující kapitán už v minulých sezónách ukázal, že mu rozjezdy v prvních zápasech sezóny trvají trochu déle. Pokud se podíváme na tabulku zjistíme, že Penguins mají po pěti duelech šest bodů a patří jim desáté místo. Trenér Mike Sullivan nebude mít k dispozici Justina Schultze, který si v souboji s Tomášem Plekancem zlomil nohu.

    Pittsburgh – Vancouver 2:3 po prodloužení
    Montreal – Pittsburgh 4:3 po nájezdech
    Pittsburgh – Vegas 4:2
    Pittsburgh – Montreal 1:5
    Pittsburgh – Washington 7:6 po prodloužení

    Jevgenij Malkin 9 bodů (1+8)
    Phil Kessel 8 bodů (4+4)
    Kris Letang 6 bodů (3+3)
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Toronto zatím šlape jako dobře promazaný stoj a díky tomu se vyhřívá na prvním místě Východní konference. Domácí celek v sedmi duelech získal dvanáct bodů a hořkost porážky poznal jen jednou. Bodově tým táhne talentovaný Auston Matthews, jenž je lídrem kanadského bodování NHL. Jednička draftu loni řádila s Williamem Nylanderem, který odmítá podepsat novou smlouvu. Ovšem jeho místo nahradil další mladíček Kasperi Kapanen, jenž má více než bod na zápas. V letním období přišel do týmu kapitán Islanders John Tavares, který zvýšil útočnou sílu Maple Leafs. Mike Babcock se kromě Nylandera nemůže počítat ani s Nathanem Hortonem, jenž utrpěl poranění zad.

    Toronto – Los Angeles 4:1
    Washington – Toronto 2:4
    Detroit – Toronto 3:5
    Dallas – Toronto 4:7
    Chicago – Toronto 6:7 po prodloužení

    Nejproduktivnější hráči:

    Auston Matthews 16 bodů (10+6)
    Morgan Rielly 13 bodů (3+10)
    John Tavares 11 bodů (6+5)
     
    Československá stopa

    Martin Marinčin (TOR) 0 bodů, 2 odehrané zápasy

    Dominik Simon (PIT) 2 body (1+1), 5 odehraných zápasů
     
    Dle prvotního představení obou soupeřů je jasné, že favoritem je domácí Toronto, které poráží jednoho soupeře za druhým. Naopak Tučňáci se herně trápí, ale kromě domácího duelu s Montrealem vždy bodovali. Kdo si připíše dva body do tabulky? To začneme odtajňovat krátce po jedné hodině ranní. K našemu podrobnému přenosu jste srdečně zváni.
     
    Pravděpodobné sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Kapanen, Matthews, Marleau – Marner, Tavares, Hyman – Co. Brown, Kadri, P. Lindholm – Ennis, F. Gauthier, Leivo.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Riikola, J. Johnson – Rust, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Brassard, Simon – Sheahan, Cullen, Sprong.
     
    Jelikož se Crosbymu nedaří, postaví se vedle něj místo Brassarda ostřílený parťák z minulé sezóny Rust. Třetím do party bude už tradičně Guentzel. Změnu zaznamenal také český útočník Dominik Simon, jenž se posunul na křídlo třetí formace. Takto alespoň hovořil předzápasový trénink. Zda tomu bude takto i v zápase, uvidíme v noci. Na straně Toronta není potřeba cokoliv měnit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, pravděpodobné sestavy se potvrdili, tak si je pojďme znovu připomenout.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Kapanen, Matthews, Marleau – Marner, Tavares, Hyman – Co. Brown, Kadri, P. Lindholm – Ennis, F. Gauthier, Leivo.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Riikola, J. Johnson – Rust, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Brassard, Simon – Sheahan, Cullen, Sprong.

    Rozhodčí: Lambert, Sutherland – Berg, Gibbs.
     
    Oba celky jsou již na střídačkách a zahajovací sestavy na modrých čarách. Následují obě hymny a poté už bude duel kráčet ke svému začátku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Auston Matthews a Toronto šlo do prvního útoku. Ten ovšem skončil hned za modrou čárou, ale domácí budou mít šanci k reparátu.
     
    00:51
    Nepřesná přihrávka na pravou stranu skončila na zakázaném uvolnění, hra se přesunula před Frederika Andersena.
     
    01:07
    Druha formace Tučňáků soupeři pořádně zatopila. Domácímu brankáři vypadla střela od modré čáry, k dorážce se dostal Jevgenij Malkin, jehož pokus z mezikruží vyrazil Frederik Andersen betonem.
     
    02:06
    Naopak teď to byly chvilky kanadského celku, který prověřil Matta Murrayho. Brankář Pittsburgh na poslední pokus z hole Morgana Riellyho viděl, a schoval jej do lapačky.
     
    02:21
    Do útočného pásma vletěl Daniel Sprong, který okamžitě přes obránce pálil. Jenže domácí brankář byl pozorný a zasáhl lapačkou.
     
    02:50
    Od modré čáry vystřelil dvakrát Kris Letang, jehož pokusy vyrazil domácí brankář. Ten první vytěsnil vyrážečkou a druhý pravým betonem.
     
    03:47
    Od modré čáry vystřelil domácí Nikita Zajcev, do jehož pokusu se postavil Carl Hagelin. Švédský šikula posunul poté hru do středního pásma.
     
    04:26
    Od levého mantinelu pálil Jamie Oleksiak, jehož střelu na první tyč brankář vyrazil. Ovšem Frederik Andersen se sám přesvědčoval, kde vlastně kotouč je.
     
    05:27
    Hosté soupeře zamkli v jeho pásmu, ale místo střely jsme sledovali přihrávky po mantinelu. Toronto poté posunulo hru do středního pásma a oba celky střídají.
     
    06:16
    Od levého mantinelu to zkoušel Auston Matthews, ale před brankou zasáhl Juuso Riikola. Následně Tučňáci uklidňují hru za brankou a opět střídají.
     
    07:08
    John Tavares ukázal proč jej Maple Leafs přivedli. V pravém kruhu pro vhazování udělal pěknou kličku Krisi Letangovi a následně střílel na první tyč. Ovšem Matt Murray byl připravený a hru přerušil.
     
    08:18
    Z ostrého úhlu to zkusil Carl Hagelin, ale ani tentokrát domácího brankáře nepřekvapil. Frederik Andersen byl výborně připraven u tyče a pokus vyrazil.
     
    08:55
    Po akci Pittsburghu se Toronto dostalo do ofsajdu. Jevgenij Malkin si nabruslil až před brankáře, ale střelou po ledě jej nepřekonal. To už volalo po brance.
     
    09:27
    Do přihrávky na volného Olliho Määttü sáhl obránce, puk poté opustil ledovou plochu. Bude se vhazovat po levé ruce brankáře.
     
    10:16
    Domácí nahodili černou gumu do útočného pásma, kde puk také vybojovali. Z pravé strany vystřelil Nazem Kadri, jehož pokus se do prostoru tří tyči nevešel. Arénou to jenom zahučelo.
     
    10:45
    Další pokus od modré čáry vyslal Jamie Oleksiak, ale jeho střelu brankář vyrazil. Následně po dalším zakončení tečoval Carl Hagelin, ale puk z jeho hole se do branky nevešel.
     
    11:36
    Toronto nahozovalo puk do útočného pásma, kde byl jeden z domácích, je z toho ofsajd. Hra se tedy vrací do neutrální zóny.
     
    11:36
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    11:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je trochu překvapivý gól a Frederik Andersen se pod maskou musí hodně červenat! JEVGENIJ MALKIN z nulového úhlu vystřelil a jeho pokus kupodivu proskotačil mezi tyčí a domácím brankářem. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
    11:42 Jevgenij MALKIN - 0:1
     
    13:16
    Pittsburgh se snaží soupeře srazit dalším gólem, ale jeho snažení nevyšlo. Následně Toronto hru přidrželo a oba celky střídají.
     
    14:39
    V předbrankovém prostoru se k puku dostal John Tavares, jehož bekhend nadělal brankáři pořádné starosti. Následně od modré pálil Igor Ožiganov, ale jeho pokus byl sražený do rohu.
     
    15:51
    Maple Leafs doslova zamkli Tučňáky před jejich brankou. Ovšem pokus z pravé strany si pohlídal na první tyči Matt Murray.
     
    16:28
    Další snažení domácího celku končí ofsajdem. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    16:56
    Další střelu od modré čáry se před brankou pokoušel tečovat Bryan Rust, ale puk nezasáhl. Za to Frederik Andersen si zákrok do statistik připsal.
     
    17:19
    A mohlo být vyrovnáno! Mitchell Marner našel od mantinelu před brankou nepokrytého Johna Tavarese, jenž střílel do protipohybu brankáře. Jenže Matt Murray v levé části branky nechal beton, kterým vytáhl pěkný zákrok.
     
    18:42
    Pittsburgh se dostal pod tlak a situaci si nechtěl nijak komplikovat, hosté vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    19:50
    Sidney Crosby viděl ve druhé vlně najetého Briana Dumoulina, který pálil z dobré pozice k pravé tyči. Ovšem našel jen lapačku brankáře, hra se poté přerušila, protože před brankou Maple Leafs zůstal ležet Zach Hyman.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Troufám si říct, že v první třetině jsme sledovali mírnou nadvládu Tučňáků, kteří byli i střelecky aktivnější a zaslouženě vedou. O jediný gól se postaral Jevgenij Malkin , který nachytal Frederika Andersena. Jinak si troufám říct, že domácí brankář podává perfektní výkon. Klíčem k úspěchu je vymazání první formace Toronta, ovšem v té druhé zlobí John Tavares. Jenže jeho slibné šance skončily na brankáři Penguins.

    Střely na branku: 9:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyhrál opět Auston Matthews, ale první útok Toronta končí zachycením přihrávky ve středním pásmu.
     
    20:31
    Pokus od modré čáry mířil na branku, ale Matt Murray si připisuje zákrok betonem. Následně Tučňáci vyhazují puk až k brankáři Maple Leafs.
     
    21:06
    Nahození hostujícího celku přišlo ještě před červenou čárou, je z toho zakázané uvolnění čtvrté formace Pittsburghu.
     
    21:27
    Na vrcholu levého kruhu zůstal zcela osamocený Ron Hainsey, jenž mířil do vzdálenější šibenice. Jenže jeho slibný pokus se do prostoru tří tyčí nevešel.
     
    22:45
    Toronto výrazně přidalo a hostující brankář se musí ohánět. Nahození od modré čáry tečoval v předbrankovém prostoru Tyler Ennis, ovšem Matt Murray dále drží čisté konto.
     
    24:03
    Sidney Crosby objel celé útočné pásmo a pokoušel se o přihrávku mezi kruhy, ovšem tu zastavili domácí zadáci.
     
    24:36
    Neuvěřitelný zákrok předvedl Matt Murray! Hostující brankář už ležel, a tak se o rychlou stahovačku pokusil Zach Hyman. Jenže gólman Tučňáků vytasil skvělý zákrok levým betonem.
     
    25:06
    Z levé strany zakončoval Nikita Zajcev, který mířil k zadní tyči. Matt Murray si připisuje další zákrok a jen díky němu Penguins vedou. Toronto je v této části hry jasně lepším týmem.
     
    25:39
    A nyní to byl Mitchell Marner, jenž si nabruslil doprostřed hrací plochy. Jeho pokus zápěstím skončil v lapačce hostujícího brankáře.
     
    26:06
    Do střely od Krise Letanga vložil hůl jeden ze spoluhráčů. Ovšem puk šel jen nad branku Toronta, které poté vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    27:42
    Tlak Toronta vyústil střelou od modré čáry, který hostujícímu brankáři vypadla. Z ostrého úhlu se pokoušel dorážet Frédérik Gauthier, jenže ani on si na Matta Murrayho nepřišel.
     
    28:21
    Zcela zbytečný faul za brankou Pittsburghu předvedl Zach Hyman, jenž podrazil nohou Jamieho Oleksiaka. Toronto tak bude hrát v početní nevýhodě, promění Tučňáci i druhou přesilovou hru?
     
    28:55
    Z předbrankového prostoru vyslal pokus proti brance Phil Kessel, ale jeho zakončení vyrazil Frederik Andersen. Následně Maple Leafs vyhazuje a jde střídat.
     
    29:44
    To byla zbytečná chyba hostujícího brankáře, který chtěl pomoci s rozehrávkou. Ovšem dostal se s pukem za brankovou čáru mimo území, kde Matt Murray směl hrát.
     
    30:51
    Nazem Kadri chtěl přihrávat na modrou čáru, ale do přihrávky mu sáhl bránící hráč. Kotouč tedy opustil útočné pásmo Toronta.
     
    31:44
    Hosté v plném počtu.
     
    32:00
    Od modré čáry se napřáhl Nikita Zajcev, který měl hodně prostoru. Ovšem hostující brankář si připisuje další zákrok do statistik.
     
    32:30
    Od modré čáry vypálil hodně nepřesně Juuso Riikola. Jeho bomba skončila jen nad brankou Toronta, které poté vyhodilo na další zakázané uvolnění.
     
    32:41
    V krátkém sledu další icing Maple Leafs, hra se stěhuje po levici Frederika Andersena.
     
    32:54
    Sidney Crosby odmítl obránce a přihrál na Bryana Rusta. Ten ani nevěděl, že kotouč od jeho brusle zamířil do betonu domácího gólmana.
     
    34:00
    Nahození z levé strany tečoval v předbrankovém prostoru Patric Hörnqvist. Jenže dráha letu puku se moc nezměnila, a tak si Frederik Andersen připisuje snadnou kořist.
     
    34:16
    Dominik Simon přihrál na modrou čáru, odkud přišla střela. Ovšem brankář Toronta měl před sebou dálnici, a tak si připisuje další snadný zákrok lapačkou.
     
    34:51
    Dominik Simon viděl přes celou šířku spoluhráče, na kterého také kotouč mířil. Jenže puk Jevgeniji Malkinovi sjel z čepe, a tak zamířil jen do rohu.
     
    35:25
    Hosté jeli ve třech na jediného obránce. Přihrávka mířila na Malkina, ale ten přepustil na Krise Letanga. Obránce Pittsburghu trefil jen oblouk branky, to bylo jediné štěstí Toronta.
     
    37:29
    Z předbrankové prostoru po ledě střílel Riley Sheahan, jenž trefil brankáře. Tučňáci pokračovali v kombinaci a opět již zmíněný hráč dvakrát střílel z hranici brankoviště, ale Frederik Andersen má další zákroky.
     
    38:04
    Čtvrtá formace Maple Leafs vyhazuje na zakázané uvolnění, ale spíše se jednalo o nepovedenou přihrávku na Tylera Ennise.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Tak to byla parádní třetina, i když jsme góly neviděli. Ovšem ve druhé dvacetiminutovce bylo k vidění spousty příležitostí a také hezké zákroky. Jen díky hostujícímu brankáři vede Pittsburgh nejmenším a nejtěsnějším možným výsledkem. Toronto do prostřední dvacetiminutovky vlétlo jako uragán, jenže Matt Murray tahal z rukávu jeden výborný zákrok za druhým. Ke konci třetiny se probudili ze zimního spánku také Tučňáci a i oni zaměstnali Frederika Andersena. Jenže žádná branka nepadla, a tak jsou spokojenější hráči Penguins.

    Střely na branku: 22:28.
    Střely v této třetině: 13:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí úvodní vhazování zápasu vyhrál Sidney Crosby, ale jeho tým po nahození přišel o kotouč. Jenže poté Toronto vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    40:32
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Brian Dumoulin, jehož pokus se do prostoru tří tyčí nevešel.
     
    41:44
    Proti první formaci Toronta nastupuje čtvrtá Pittsburghu. Od mantinelu vystřelil Auston Matthews, jehož nahození hostujícímu brankáři vypadlo. K dorážce se probojoval Patrick Marleau, který trefil jen brusli Jacka Johnsona.
     
    43:08
    Od mantinelu doprostřed hrací plochy si odcouval Brian Dumoulin. Jenže i jeho další pokus zamířil jen nad branku, přitom obránce Tučňáků měl dost času seřídit mířidla.
     
    43:52
    Do pokusu od modré čáry vložil hůl mezi kruhy Tyler Ennis, ale ani on hostujícího brankáře nepřekonal. Puk asi s dalším odrazem skončil v ochranné síti.
     
    44:44
    Ve hře se objevilo několik zákroků hostujícího týmu na hranici pravidel. Od modré čáry byla vyslaná další střela, ale Matt Murray má ve statistikách snadný zákrok.
     
    45:01
    Sidney Crosby už byl v útočném pásmu a přesto hrál puk, ofsajd. Ten byl nakonec posouzený jako úmyslný, což se hostujícímu kapitánovi vůbec nelíbí.
     
    45:20
    Riley Sheahan si přiťukl puk za obránce, ale kotouč mu utekl k brankáři. Hostující hráč vybojoval alespoň útočné pásmo pro Tučňáky.
     
    46:00
    Phil Kessel z rohu viděl u zadní tyče Jevgenije Malkina. Ten s přihrávkou nepočítal, a tak do odkryté branky nezakončil. Pittsburgh je nyní více na kotouči.
     
    46:55
    Jevgenij Malkin viděl najetého Phila Kessela, který bez přípravy vypálil. Ovšem Frederik Andersen byl pozorný a předvádí další zákrok vyrážečkou.
     
    48:08
    Krásná akce Toronta! Ron Hainsey dostal přihrávku na levou stranu, kde si nechal projet obránce. Jenže domácí zadák byl brankáři moc blízko a pochopitelně ho trefil.
     
    49:24
    Od modré čáry vystřelil Juuso Riikola, který branku netrefil. Útok Pittsburghu pokračoval a skončil až po bekhendové střele Jacka Johnsona. Domácí gólman zasáhl lapačkou a přerušil hru.
     
    50:13
    Hosté byli v předbrankovém prostoru ve třech proti jedinému obránci. Celou akci vzal na sebe Matt Cullen, jenž branku v dobré pozici minul. Hostující hráč mohl přihrávat na lépe postavené Crosbyho!
     
    51:16
    Od levého mantinelu vystřelil zápěstím Auston Matthews, jehož pokus hostujícímu brankáři vypadl. Pittsburgh poté poslal hru do středního pásma.
     
    51:58
    Neuvěřitelná akce na jeden dotek, které už chyběl snad jen gól! Nazem Kadri byl na konci celé situace, ale z mezikruží nepropálil skvěle chytajícího Matta Murrayho.
     
    53:34
    Po přejetí modré čáry vystřelil Patric Hörnqvist, ale jeho pokus by šel vedle branky. Ovšem Frederik Andersen raději zasáhl a hru přerušil.
     
    53:42
    Nahození ze středního pásma schoval brankář Tuňáků pod lapačku, jelikož na něj zle dotíral Connor Brown. Nasleduje vhazování po pravici gólmana.
     
    55:10
    Pittsburgh má obrovské štěstí! Od modré čáry pálil Morgan Rielly, jehož pokus vytěsnil betonem Matt Murray. Následně z levé strany střílel Travis Dermott, který minul šibenici jen těsně.
     
    55:30
    Další pokus z levého kruhu vyslal John Tavares, jenže hostující brankář na první tyči zasáhl vyrážečkou. Toronto stupňuje svůj hlad po vyrovnání.
     
    56:06
    A opět střela z levého kruhu pro vhazování. Tentokrát se o ní postaral Auston Matthews, ale také jeho vychytal Matt Murray. To je noc tohoto brankáře, jenž je hlavním stavebním kamenem vedení Penguins.
     
    57:02
    Frederik Andersen míří už nyní na střídačku, bruslařů Toronta je šest!
     
    57:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Kuriózní vlastní branka Toronta! Nazem Kadri přihrával zpátky ke své brance a kotouč potkal cestou nohy Morgana Riellyho. Právě od tohoto obránce zamířila černá guma do prostoru tří tyčí. Gól je připsán JEVGENIJI MALKINOVI, který se z Tučňáků poslední kotouče dotkl. Bez asistence.
    57:53 Jevgenij MALKIN - 0:2
     
    58:25
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:25
    Frederik Andersen znovu zůstává na střídačce, Toronto to ještě zkusí.
     
    58:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Tučňáci zastaví rozjeté Toronto! Bryan Rust vybojoval puk, přisunul jej na Jevgenije Malkina. Ten přihrál na druhou stranu kluziště, kde byl KRIS LETANG, jenž trefil prázdnou branku. Asistence: Jevgenij Malkin a Bryan Rust.
    58:52 Kris LETANG - 0:3
     
    Konec zápasu.
     
    Hlavně zásluhou Matta Murrayho vítězí Tučňáci v kanadském Torontu. Samozřejmě dalším stavebním kamenem byl také Jevgenij Malkin, který byl u všech branek. Pojďme rozebrat v rychlosti třetí třetinu, která byla spíše vyrovnaná, i když v závěru přišel tlak Maple Leafs. Jenže Penguins si počkali a do prázdné branky upravili stav zápasu. Čtvrtá formace Pittsburghu vymazala elitní formaci domácích, což bylo dalším klíčem k úspěchu.

    Střely na branku: 38:39.
    Střely v této třetině: 16:11.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Matt Murray (PIT) 38 zákroků, 100% úspěšnost
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 2+1
    3. Frederik Andersen (TOR) 36 zákroků, 97,3% úspěšnost
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 0 bodů, žádná střela na branku, 8:38 čas na ledě
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (03:45:22)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Malkin (Letang, Crosby), 58. Malkin, 59. Letang (Malkin, Rust)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Kapanen, Matthews, Marleau – Marner, Tavares, Hyman – Co. Brown, Kadri, P. Lindholm – Ennis, F. Gauthier, Leivo.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Riikola, J. Johnson – Rust, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Brassard, Simon – Sheahan, Cullen, Sprong.

    Rozhodčí: Lambert, Sutherland – Berg, Gibbs
    ocianews.com