Columbus – Philadelphia 6:3 (kon.) | New Jersey – Colorado 3:5 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 0:3 (kon.)
Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:1 (kon.) | Chicago – Arizona 1:4 (kon.)
Edmonton – Boston 3:2 (po pr.) | Los Angeles – NY Islanders 2:7 (kon.) | San Jose – Buffalo 5:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Pátek 19.10.2018, 01:10 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:52 Kris LETANG - 0:3
     
    58:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Tučňáci zastaví rozjeté Toronto! Bryan Rust vybojoval puk, přisunul jej na Jevgenije Malkina. Ten přihrál na druhou stranu kluziště, kde byl KRIS LETANG, jenž trefil prázdnou branku. Asistence: Jevgenij Malkin a Bryan Rust.
     
    58:25
    Frederik Andersen znovu zůstává na střídačce, Toronto to ještě zkusí.
     
    58:25
    Oddechový čas pro domácí.
    57:53 Jevgenij MALKIN - 0:2
     
    57:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Kuriózní vlastní branka Toronta! Nazem Kadri přihrával zpátky ke své brance a kotouč potkal cestou nohy Morgana Riellyho. Právě od tohoto obránce zamířila černá guma do prostoru tří tyčí. Gól je připsán JEVGENIJI MALKINOVI, který se z Tučňáků poslední kotouče dotkl. Bez asistence.
     
    57:02
    Frederik Andersen míří už nyní na střídačku, bruslařů Toronta je šest!
     
    56:06
    A opět střela z levého kruhu pro vhazování. Tentokrát se o ní postaral Auston Matthews, ale také jeho vychytal Matt Murray. To je noc tohoto brankáře, jenž je hlavním stavebním kamenem vedení Penguins.
     
    55:10
    Pittsburgh má obrovské štěstí! Od modré čáry pálil Morgan Rielly, jehož pokus vytěsnil betonem Matt Murray. Následně z levé strany střílel Travis Dermott, který minul šibenici jen těsně.
     
    51:58
    Neuvěřitelná akce na jeden dotek, které už chyběl snad jen gól! Nazem Kadri byl na konci celé situace, ale z mezikruží nepropálil skvěle chytajícího Matta Murrayho.
     
    50:13
    Hosté byli v předbrankovém prostoru ve třech proti jedinému obránci. Celou akci vzal na sebe Matt Cullen, jenž branku v dobré pozici minul. Hostující hráč mohl přihrávat na lépe postavené Crosbyho!
     
    37:29
    Z předbrankové prostoru po ledě střílel Riley Sheahan, jenž trefil brankáře. Tučňáci pokračovali v kombinaci a opět již zmíněný hráč dvakrát střílel z hranici brankoviště, ale Frederik Andersen má další zákroky.
     
    35:25
    Hosté jeli ve třech na jediného obránce. Přihrávka mířila na Malkina, ale ten přepustil na Krise Letanga. Obránce Pittsburghu trefil jen oblouk branky, to bylo jediné štěstí Toronta.
     
    29:44
    To byla zbytečná chyba hostujícího brankáře, který chtěl pomoci s rozehrávkou. Ovšem dostal se s pukem za brankovou čáru mimo území, kde Matt Murray směl hrát.
     
    28:21
    Zcela zbytečný faul za brankou Pittsburghu předvedl Zach Hyman, jenž podrazil nohou Jamieho Oleksiaka. Toronto tak bude hrát v početní nevýhodě, promění Tučňáci i druhou přesilovou hru?
     
    27:42
    Tlak Toronta vyústil střelou od modré čáry, který hostujícímu brankáři vypadla. Z ostrého úhlu se pokoušel dorážet Frédérik Gauthier, jenže ani on si na Matta Murrayho nepřišel.
     
    24:36
    Neuvěřitelný zákrok předvedl Matt Murray! Hostující brankář už ležel, a tak se o rychlou stahovačku pokusil Zach Hyman. Jenže gólman Tučňáků vytasil skvělý zákrok levým betonem.
     
    22:45
    Toronto výrazně přidalo a hostující brankář se musí ohánět. Nahození od modré čáry tečoval v předbrankovém prostoru Tyler Ennis, ovšem Matt Murray dále drží čisté konto.
     
    21:27
    Na vrcholu levého kruhu zůstal zcela osamocený Ron Hainsey, jenž mířil do vzdálenější šibenice. Jenže jeho slibný pokus se do prostoru tří tyčí nevešel.
     
    17:19
    A mohlo být vyrovnáno! Mitchell Marner našel od mantinelu před brankou nepokrytého Johna Tavarese, jenž střílel do protipohybu brankáře. Jenže Matt Murray v levé části branky nechal beton, kterým vytáhl pěkný zákrok.
     
    14:39
    V předbrankovém prostoru se k puku dostal John Tavares, jehož bekhend nadělal brankáři pořádné starosti. Následně od modré pálil Igor Ožiganov, ale jeho pokus byl sražený do rohu.
    11:42 Jevgenij MALKIN - 0:1
     
    11:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je trochu překvapivý gól a Frederik Andersen se pod maskou musí hodně červenat! JEVGENIJ MALKIN z nulového úhlu vystřelil a jeho pokus kupodivu proskotačil mezi tyčí a domácím brankářem. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
     
    11:36
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    11:36
    Toronto nahozovalo puk do útočného pásma, kde byl jeden z domácích, je z toho ofsajd. Hra se tedy vrací do neutrální zóny.
     
    08:55
    Po akci Pittsburghu se Toronto dostalo do ofsajdu. Jevgenij Malkin si nabruslil až před brankáře, ale střelou po ledě jej nepřekonal. To už volalo po brance.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Malkin (Letang, Crosby), 58. Malkin, 59. Letang (Malkin, Rust)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Kapanen, Matthews, Marleau – Marner, Tavares, Hyman – Co. Brown, Kadri, P. Lindholm – Ennis, F. Gauthier, Leivo.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Riikola, J. Johnson – Rust, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Brassard, Simon – Sheahan, Cullen, Sprong.

    Rozhodčí: Lambert, Sutherland – Berg, Gibbs
    ocianews.com