Třinec – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:3 (kon.)
Olomouc – Pardubice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 19.10.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. Na shledanou! (19:23:22)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Lukáš Krajíček (1+0) – Václav Nedorost (0+2)
     
    Utkání končí, z tříbodového vítězství se radují hráči Škody Plzeň!

    Oceláři v úvodu poslední dvacetiminutovky trefou Lukáše Krajíčka snížili své manko na rozdíl jediné trefy, v polovině třetiny si ale hosté vzali dvoubrankové vedení zpět, když se v početní výhodě trefil Jaroslav Kracík. Oceláři v poslední minutě zásahem Vladimíra Svačina zadělali na drama, vyrovnat se jim však již nepovedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Domácí jsou znovu v šesti, zatím se ale nemohou dostat do útočného pásma.
     
    59:15
    Dnešní utkání sleduje 4 349 diváků.
     
    59:15
    Oddechový čas pro domácí.
    59:15 Vladimír SVAČINA - 2:3
     
    59:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přeci jen snižují a ještě drží naději na bodový zisk z dnešního zápasu! Střelu Martina Adamského od modré čáry v předbrankovém prostoru nechytatelně tečoval VLADIMÍR SVAČINA! Slezané tak dramatizují závěr zápasu! Asistence: Martin Adamský, Martin Růžička.
     
    58:48
    Hostující branku dvakrát ostřeloval Hrňa, po jednom pokusu přidali Růžička s Krajíčkem. Ani jedna střela ale netrefila prostor mezi třemi tyčemi. Hosté následně poslali puk do středního pásma.
     
    58:27
    Hosté jsou kompletní, Oceláři hrají v šesti bruslařích v poli!
     
    57:48
    Chmielewski na útočné modré přenechával kotouč Michalu Kovařčíkovi, toho ale o puk obral bránící Nedorost. Hosté opět odpalují kotouč za Hrubcovu branku.
     
    57:09
    Ocelářům se dnes přesilové hry vůbec nedaří. Plzeňští se dvakrát v krátkém časovém sledu dokázali osvobodit.
     
    56:34
    Hosté hrají ve čtyřech. Ještě v samotném závěru dvojnásobné přesilovky pálil Krajíček, jeho pokus ale srazil bránící Denis Kindl.
     
    56:27
    Martin Růžička se chtěl po pravé straně probojovat do soupeřovy třetiny, u modré čáry ale byl podražen Romanem Vráblíkem. Oceláře čeká pět vteřin přesilovky pět na tři.
     
    56:19
    Chmielewski si v útočné třetině nerozuměl s Bukartsem, hosté se opět osvobodili.
     
    55:56
    Ocelářům se opět nedaří dostat do útočného pásma, Plzeňští opět odpálili kotouč za Hrubcovu branku.
     
    55:26
    Gernátovi se nepovedla rozehrávka ze středního pásma, čehož mohl využít napadající Straka. Hostující útočník si nabruslil do útočného pásma, pak ale trefil jen Hrubcovu lapačku.
     
    55:06
    Oceláři od vyhraného buly drželi kotouč v útočném pásmu, Gernátova střela od modré ale Milčakovovi nenadělala sebemenší problémy.
     
    54:32
    Hrubec zachytil lehké nahození hostí do své lapačky, přes kterou mu po odpískání sekl Denis Kindl. Přesilovka pro domácí.
     
    54:20
    Na jedné straně se svou akcí neuspěl Gulaš, na druhé pak nepřesně pálil Růžička.
     
    53:41
    Gulaš v útočném pásmu zachytil chybnou rozehrávku domácích, na místě se otočil a namířil si to přímo před Hrubcovu branku. Souboj hostujícího kapitána s domácím brankářem dopadl lépe pro gólmana Ocelářů.
     
    53:25
    Plzeňští drželi kotouč v útočném pásmu, následné Čerešňákovo nahození ale skončilo jen v Hrubcově lapačce. Komerční přestávka.
     
    52:50
    Douderův pokus o průnikový pas na rozjetého Růžičku nebyl úspěšný, nevedlo se však ani Kracíkovi, který nedokázal přesně najít hůl Denise Kindla.
     
    52:06
    Kratěna nedokázal ve středním pásmu zachytit poskakující přihrávku, kotouč se dokutálel až na zakázané uvolnění.
     
    51:36
    Adamský chtěl ve středním pásmu poslat puk na Svačinu, trefil však jen Nedorostovy brusle. Od nich se kotouč odrazil zpátky do třineckého pásma.
     
    50:47
    Adámek mohl pálit po Ciencialově přihrávce, třinecký bek ale zvolil přihrávku na Wereka, která přes klubko bránících hráčů ale neprošla.
     
    50:19
    Další nahození domácích končí u Milčakova, který se neodhodlal rozehrát proti dojíždějícímu Werekovi.
     
    49:58
    Oceláři se po inkasované brance vrhli do útoku, akci Ondřeje Kovařčíka ale zastavil pozorný Milčakov.
    49:33 Ondřej KRATĚNA - 1:3
     
    49:33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté sice dvojnásobnou výhodu nevyužili, v klasické přesilovce však potřetí rozvlnili síť Hrubcovy branky! Denis Kindl s Milanem Gulašem připravili ideální střeleckou pozici pro ONDŘEJE KRATĚNU, který se nijak nerozpakoval a z první poslal puk pod horní tyč třinecké branky! Asistence: Milan Gulaš, Denis Kindl.
     
    49:14
    Plzeňský zámek se čím dál více přibližuje třinecké brance. Na Hrubce mířilo několik střeleckých pokusů, ani jeden ale nebyl úspěšný.
     
    48:39
    Gulaš si několikrát nahrál puk se Stachem, pak se odhodlal ke střele z osy kluziště. První Gulašův pokus srazil bránící Marcinko, dorážku pak vytěsnil Hrubec.
     
    48:13
    Přesilovka Plzně bude dvojnásobná! Rostislav Martynek u vlastní modré čáry podrazil Stacha, hosté mají k dispozici šedesát devět vteřin hry pěti proti třem.
     
    47:44
    Vojtěch Němec dostal namazáno od Kracíka do předbrankového prostoru, gólovou radost hostujícího útočníka ale skvělým zákrokem překazil Šimon Hrubec.
     
    47:22
    Werek si za hostující brankou nerozuměl s Růžičkou, čehož hosté mohli využít k rychlé protiakci. Tu ale nedovoleným způsobem zastavil Martin Gernát, Plzeň si zahraje svou druhou přesilovku.
     
    46:26
    Tomáš Marcinko zavezl kotouč do útočné třetiny a přihrávkou na střed kluziště do sóla vyzval Ethana Wereka! Třinecký útočník byl před zakončením sražen k ledu a doklouzal až do hostující branky, sudí nařizují buly ve středním pásmu. Komerční přestávka.
     
    45:54
    Od modré tentokráte střílel Michal Kovařčík, jeho pokus ale byl příliš vysoký. Hosté jsou kompletní a přesouvají hru do své útočné třetiny.
     
    45:10
    Cienciala se po Krajíčkově přihrávce opřel do kotouče u modré čáry, střelu třineckého forvarda bolestivě schytal bránící Čerešňák. Hostující obránce odkulhal na střídačku, Plzeň se mezitím osvobodila.
     
    45:01
    Svačina s Werekem získali puk na útočné modré a vydali se do rychlého přečíslení. Akci vedl i zakončil Svačina, Milčakov byl připraven.
     
    44:21
    Po nepřesné Bukartsově přihrávce museli domácí začít z vlastního pásma. Marcinko s Martynkem bojovali o kotouč v rohu plzeňské třetiny, souboj s hostujícími obránci ale nakonec prohráli a Plzeň se opět osvobodila.
     
    43:47
    Jan Eberle chtěl v útočném pásmu sebrat kotouč rozehrávajícímu Chmielewskému, hostující útočník to ale přehnal s důrazem a poslal třineckého hráče k ledu. Přesilovka pro Oceláře.
     
    43:28
    Milan Gulaš dostal průnikový pas za třineckou obranu, hostující kapitán se sám řítil na brankáře Hrubce! Gulas zkusil kličku na levou stranu, třinecký brankář byl připraven!
     
    43:10
    Svačinovi se nepovedlo dojet do útočného pásma nastřelený kotouč, na druhé straně pak nevyšla akce Preisingerovi.
     
    42:16
    Hosté se po inkasované brance nabudili k větší aktivitě, šanci Vráblíka ale zastavil pozorný Hrubec.
    41:47 Lukáš KRAJÍČEK - 1:2
     
    41:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři střílí svou první branku a korigují své manko! Ethan Werek po vyhraném buly posunul kotouč na Martina Gernáta, který okamžitě předložil kotouč na druhé straně stojícímu LUKÁŠI KRAJÍČKOVI! Třinecký kapitán se s tím nijak nepáral, opřel se do puku a trefil přesně volné místo u levé tyče Milčakovovy branky! Asistence: Martin Gernát, Ethan Werek.
     
    41:43
    Doudera dostal kotouč od Ciencialy, třinecký bek následně z vlastního pásma nabruslil až do útočné třetiny, jeho nahození ale skončilo jen v Milčakovově lapačce.
     
    40:50
    Plzeňští drželi kotouč v útočném pásmu, Jaroslav Kracík se v předbrankovém prostoru dostal ke dvěma střelám. První zlikvidoval brankář Hrubec, Kracíkova dorážka pak těsně minula odkrytou třineckou branku!
     
    40:24
    Werek vyhrál úvodní buly třetí třetiny, pak se ale neprotlačil do útočného pásma. Na druhé straně se do předbrankového prostoru tlačil Gulaš, toho ale křižoval Krajíček a po vzájemném souboji oba borci vjeli do třinecké branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka je minulostí, hosté v prostřední části zdvojnásobili své vedení a do poslední části hry vstoupí s průběžným vedením 2:0. Oceláři měli v prostřední periodě k dispozici několik přesilových her, ani jednu ale nevyužili. Druhá třetina byla hodně opatrná, k vidění nebylo tolik pěkných, ani přesných akcí. Skóre se měnilo až v samotném závěru dvacetiminutovky, kde vyhrané buly v útočném pásmu od modré využil Jakub Kindl.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:49 Jakub KINDL - 0:2
     
    39:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté vyhráli buly a podruhé v utkání rozvlnili síť Hrubcovy branky! Kotouč se po vhazování dostal na modrou čáru, odkud prudce vypálil JAKUB KINDL! Puk se od levé tyče třinecké branky odrazil do sítě! Asistence: Václav Nedorost.
     
    39:45
    Oceláři si nepřesně nahráli a poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    39:33
    Adamskému se nepovedla střela z bezprostřední blízkosti, Hrubec pak zneškodnil pokus Gulaše.
     
    38:54
    Plzeňští se na chvíli dostali do útočného pásma, Strakovi pak ale sudí odpískali ofsajd.
     
    38:02
    Třinečtí jsou znovu před hostující brankou. V útočném pásmu dlouho s pukem kouzlil Werek, po jeho pobídce ale z hrany brankoviště nedokázal zakončit Chmielewski. O chvíli později pak těsně vedle levé tyče pálil Musil.
     
    37:26
    Nedorost se po levé straně protlačil až do útočné třetiny, jeho následná sražená střela ale skončila jen v Hrubcově lapačce.
     
    36:48
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky se ještě do šance dral Michal Kovařčík, Cienciala ale jeho pobídku na teč netrefil.
     
    36:11
    Třinečtí se nakonec dokázali usadit v útočném pásmu. Ke dvěma střelám z levé strany se dostal Vladimír Svačina, v obou případech ale třinecký útočník trefil jen připraveného Milčakova.
     
    35:54
    Ocelářům se nepovedl ani další pokus o přechod do soupeřovy třetiny, hosté se opět osvobodili.
     
    35:26
    Martin Růžička se chtěl středem kluziště prokličkovat až do útočného pásma, hosté ale jeho postup zastavili na modré čáře a odpálili puk za Hrubcovu branku.
     
    35:00
    Bukartsovi na útočné modré utekl kotouč, toho využil Kratěna, který zavezl puk za třineckou branku.
     
    34:38
    Oceláře čeká další přesilovka, na trestnou lavici usedl Jakub Kindl, který se ve středním pásmu provinil podrážením.
     
    34:21
    Hosté již jsou v plném počtu a mohli přidat druhou branku! Václav Nedorost se po další chybě domácích dostal do samostatného úniku, Hrubce ale po kličce nepřekonal! Třinecký brankář následně dokázal zastavit i dorážku dojíždějícího Petra Kodýtka!
     
    34:08
    Kratěna u vlastní modré vypíchl kotouč Gernátovi a vydal se do protiakce. Hostující útočník měl proti sobě bránícího Hrňu, kterého nakonec nedokázal obstřelit.
     
    33:33
    Ocelářům se početní výhody dnes nedaří. Pas na Svačinu byl příliš dlouhý a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    33:19
    Hosté dokázali využít zaváhání Krajíčka a zmocnit se kotouče. Plzeň nejprve odpálila puk za Hrubcovu branku, následně ve středním pásmu si pak znovu sebrala puk a podržela na svých holích.
     
    32:43
    Oceláři drží puk v útočném pásmu. Po Růžičkově pasu se do střely opřel Bukarts, jehož ránu ještě před Milčakovem tečoval Marcinko. Hostující brankář dokázal zasáhnout.
     
    32:09
    Marcinko si na útočné modré číhal na dlouhý pas Martynka, třinecký útočník ale byl podražen bránícím Lukášem Pulpánem. Oceláři si po komerční přestávce zahrají přesilovou hru.
     
    31:56
    Podobná situace se opakovala také o chvíli později, kdy Čerešňák dostal nabito na modrou čáru. Hrubec tentokráte kotouč dokonale viděl, se zákrokem proto neměl sebemenší problémy.
     
    31:24
    Hosté rychle otočili hru na druhou stranu a Hrubec si musel dávat pozor na nahození Čerešňáka a tečujícího Kratěnu. Třinecký brankář nakonec vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    30:49
    Werekova řada drží kotouč v útočném pásmu. Po Krajíčkově přihrávce skrz šířku kluziště se do střely z první opřel Gernát, jeho pokus ale byl sražen mimo plzeňskou branku.
     
    30:25
    Martin Růžička u vlastní modré vybojoval kotouč, nakopl své motory a dostal se až ke střele z pravého kruhu pro vhazování. Jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    29:40
    Martynek chtěl dlouhým pasem z vlastního pásma poslat do akce Bukartse, kotouč ale byl příliš dlouhý. Hrát tak mohli hosté, kterým se však nepovedl přechod středního pásma.
     
    29:13
    Škodovce se povedlo dostat hru až do útočné třetiny, Strakovo nahození od modré čáry ale skončilo jen v Hrubcově lapačce. Komerční přestávka.
     
    28:40
    Ondřej Kovařčík z rohu třetiny namazal volnému Ciencialovi, jeho rána ale byla hostujícími hráči zablokována. Plzeň posílá hru do středního pásma.
     
    28:21
    Ondřej Kovařčík zatáhl kotouč do útočné třetiny, Oceláři se následně rozestavili po pásmu a započali kombinaci.
     
    27:35
    Němec nahodil kotouč do útočného pásma, ke střele od mantinelu se následně odhodlal Pulpán. Puk ale netrefil branku.
     
    27:00
    Werek držel kotouč za hostující brankou, proti přesile bránících hráčů ale uspět nedokázal. Plzeň posílá kotouč do neutrální zóny.
     
    26:18
    Bukarts křižným pasem vyzval ke střele Růžičku, ten si ale kotouč chvíli podržel a pak nepřesně nahrál Martynkovi. Hosté se znovu osvobodili a již hrají v plném počtu.
     
    25:46
    Růžička neudržel kotouč na útočné modré, hosté se osvobodili.
     
    25:25
    Milčakov při dalším zákroku posunul svou branku, vhazovat se bude v plzeňském pásmu.
     
    25:13
    Slezané již jsou rozestavení v blízkosti Milčakovovy branky. Dvakrát to z levé strany z první zkoušel Martin Růžička, třinecký snajpr ale v obou případech ztroskotal na hostujícím brankáři.
     
    24:47
    Ocelářům se v přesilovce znovu nedaří. Hosté nejprve odpálili kotouč za Hrubcovu branku a následně také zastavili Bukartsův pokus o návrat do soupeřovy zóny.
     
    24:23
    Hosté hráli v šesti, trest pro hráčskou lavici odsedí Vojtěch Němec. Oceláře čeká přesilovka.
     
    23:55
    Michal Kovařčík ve středním pásmu posunul kotouč rozjetému Hrňovi a spolu s ním se vydal do přečíslení. Hrňa nakonec zvolil střelu, kterou Milčakov vyrazil do rohu kluziště.
     
    23:22
    Gernát dostal nabito na pravou stranu kluziště, třinecký bek ale znovu prohrál svůj souboj s brankáře Milčakovem.
     
    23:02
    Chmielewski zavezl kotouč do útočné třetiny a přenechal jej Růžičkovi. Třinecký útočník si obkroužil branku a z otočky vystřelil. Před brankou ještě chtěl dorážet Werek, tomu ale hlavní sudí odpískali postavení v brankovišti.
     
    22:34
    Další střela z Pulpánovy hole už k Hrubcovi doputovala, třinecký brankář si připsal úspěšný zákrok.
     
    22:27
    Vráblík vybojoval kotouč v rohu třineckého pásma a posunul jej na modrou, odkud pálil Pulpán. Střelu plzeňského beka ještě před Hrubcem tečoval Stach, kotouč ale nakonec netrefil třineckou branku.
     
    21:36
    Němec ze středního pásma nahodil kotouč na Hrubce a sám se vydal do třinecké třetiny. Gólman Ocelářů raději podržel kotouč ve své lapačce.
     
    21:15
    Nevedlo se ale ani Plzni, Preisingerovu rozehrávku na Němce zastavil Galvinš.
     
    20:48
    Werek na útočné modré zachytil hostující rozehrávku, pak ale s Růžičkou nedokázal získat puk za hostující brankou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabiny jdou spokojenější hráči Plzně, kteří vedou 1:0. O něco aktivněji do zápasu vstoupili domácí Oceláři, kteří si vybojovali i dvě přesilové hry. Ty ale Slezané nevyužili, zákonitě tak přišel trest z druhé strany. Plzeňští si zahráli jen jednu početní výhodu, tu ale zásluhou Petera Čerešňáka využili a otevřeli skóre dnešního zápasu. Duel tak bude pokračovat za jednobrankového vedení hostujícího celku.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Do útočné třetiny už se ale hosté nedostali, když sudí Gulašovi odpískali ofsajd.
     
    19:04
    O kotouč se dlouho bojovalo u plzeňské střídačky, ze souboje dvou proti dvěma nakonec vítězně vyšli hosté, kteří rozehráli kotouč do středního pásma.
     
    18:25
    Plzeň se ale daleko nedostala a kotouč znovu mířil do útočné třetiny Třince. Po kombinaci celé formace se ke střele od modré odhodlal Galvinš, lotyšský bek ale trefil jen Milčakovovu lapačku.
     
    18:12
    Werek ve středním pásmu vybojoval kotouč pro Chmielewského, ten ale následně nedokázal rozehrát na volného Růžičku. Do akce tak mohou jít hosté.
     
    17:34
    Martynek z rohu hostujícího pásma poslal přesný pas na najíždějícího Gernáta, ten ale z mezikruží trefil jen připraveného brankáře Milčakova.
     
    17:10
    Marcinko s Bukartsem drželi puk v útočném pásmu, ke střele se ale ani jeden z nich nedostal.
    16:01 Peter ČEREŠŇÁK - 0:1
     
    16:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další přesilovková kombinace Škody již končí v síti, hosté využívají početní výhodu a otevírají skóre dnešního zápasu! Ondřej Kratěna předložil kotouč na modrou čáru, kde se ke střele z první opřel PETER ČEREŠŇÁK! Hrubec měl zakrytý výhled, kotouč skončil v horním růžku jeho branky! Asistence: Ondřej Kratěna, Václav Nedorost.
     
    15:47
    Ocelářům se povedlo srazit další rozehrávku hostí, kotouč skončil mezi diváky.
     
    15:30
    Gulaš nejprve křižným pasem nepřesně hledal Stacha, následně poslal svou střelu z voleje jen do natažené Marcinkovy hole.
     
    14:59
    Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu, až to individuálně z levé strany zkusil Milan Gulaš. Hostující kapitán se natlačil až do brankoviště, kotouč za klečícího Hrubce ale neprotlačil.
     
    14:25
    Aktivita se Plzeňským oplácí v podobě přesilové hry. Šimon Hrubec při jednom ze zákroků vykopl svou branku, od sudích inkasoval dvě minuty za zdržování hry. Trest za třineckého brankáře odpyká Aron Chmielewski.
     
    14:08
    Plzeňští přečkali oslabení bez úhony a po návratu Preisingera se hned vydali do útočného pásma. Vojtěch Němec ani Denis Kindl ale třineckého brankáře nepřekonali.
     
    13:35
    Hosté jsou kompletní. Doudera a Bukarts ještě v závěru početní výhody dvakrát hledali volného Růžičku, v obou případech ale poslali hodně nepřesnou přihrávku.
     
    12:59
    Růžička to zkusil individuálně středem kluziště, proti třem protihráčům ale neměl šanci. Kotouč znovu putuje za Hrubcovu branku.
     
    12:23
    Oceláři se znovu nemohou dostat do útočné třetiny. Marcinko prodlužoval kotouč na Martynka, ten pak ale nepřesně hledal Bukartse. Hosté se opět osvobodili.
     
    11:52
    Polanský se před hostující brankou snažil tečovat Gernátovu střelu od modré, Milčakov ale dokázal zasáhnout. Hosté se následně osvobodili.
     
    11:34
    Druhá přesilovka pro Oceláře, za hákování byl vyloučen Miroslav Preisinger.
     
    11:25
    Slezané po rychlém přechodu středního pásma dostali do přečíslení, Marcinkovi se ale vůbec nepovedla přihrávka na najíždějícího Gernáta.
     
    10:54
    Škodovka byla hodně aktivní v útočném pásmu, Hrubec si musel dávat velký pozor proti Stachově teči Kindlovy střely. Kotouč nakonec minul branku.
     
    10:18
    Hosté ale pokračovali v útočné akci a donutili Hrubce k dalšímu zákroku. Třinecký brankář musel likvidovat pokus Kvasničky.
     
    10:00
    Chmielewski si musel v rohu vlastního pásma dávat pozor na kličky Vojtěcha Němce, polský útočník nakonec vše ukončil naražením soupeře na mantinel.
     
    09:06
    Oceláři získali kotouč po buly ve vlastním pásmu a po rychlé protiakci se dostali i k zakončení. Po Svačinově přiťuknutí pálil Galvinš, Milčakov vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    08:52
    Brankáři se teď museli činit na obou stranách. Milčakov likvidoval souhru Polanského se Svačinou, Hrubec pak do ochranné sítě vytěsnil pokus Kantnera. Komerční přestávka.
     
    08:25
    Hosté dostali hru do soupeřova pásma, Kvasničkovo nahození od modré čáry ale svého adresáta nenašlo.
     
    07:28
    Doudera z pozice beka zavezl kotouč z vlastního pásma až za hostující branku, pak ale nedokázal přesně najít volného Martynka.
     
    06:36
    Cienciala zavezl kotouč do plzeňského pásma, zpoza branky pak ke střele vyzval Hrňu. Třinecký útočník chtěl střílet z první, při střele ale zlomil svou hůl a hostujícího brankáře ohrozil jen čepelí svého náčiní.
     
    06:09
    Škodovka je kompletní. Oceláři se v samotném závěru přesilovky dostali do útočné třetiny, Chmielewského akce ale úspěch nepřinesla.
     
    05:41
    Polanský přišel o kotouč v souboji s Kodýtkem, hostující forvard okamžitě vypálil na třineckou branku. Hrubec měl co dělat, aby vyrazil kotouč mimo tři tyče.
     
    05:21
    Plzeňští drží kotouč v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky, Slezané se stále nemohou dostat do útočného pásma.
     
    04:54
    Oceláři se nemohou dostat do útočného pásma. Bukartsovi se nejprve nepovedla individuální akce, následně pak také kombinace s Marcinkem.
     
    04:14
    Milčakov vyrazil Krajíčkovu střelu k Jakubovi Kindlovi, hostující obránce pak odpálil kotouč za Hrubcovu branku.
     
    04:00
    Uvidíme první přesilovou hru utkání, k dispozici ji budou mít domácí. Ethan Werek byl v útočném pásmu podražen Jaroslavem Kracíkem.
     
    03:51
    Po vhazování se ke střele z levé strany dostal Růžička, Milčakov byl připraven. Hosté následně odehráli kotouč na icing.
     
    03:31
    Plzni se sice povedlo dostat do útočného pásma, Vráblíkovi pak ale při pokusu o střelu utekl kotouč. Oceláři tak mohli obrátit hru na druhou stranu, ani jeden ze dvou Ciencialových pokusů ale úspěch nepřinesl. V první případě zasáhl Milčakov, druhá Ciencialova střely byla sražena do ochranné sítě.
     
    02:14
    Marcinko ve středním pásmu poslal kotouč na rozjetého Krajíčka, tato spolupráce se osvědčila i o pár vteřin později, když Marcinko zpoza hostující branky vyzval třineckého kapitána ke střele z první. Milčakov vyrazil puk do rohu, tam si jej sebrali hosté.
     
    01:56
    Polanského formace měla problémy ubránit hostující útočnou akci, Třinecké zachránila až Adamského teč Kaňákovy střely, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    01:26
    Hosté velmi rychle přenesli hru na druhou stranu, Roman Vráblík se na levé straně kluziště dostal k volnému kotouči, svou střelu ze zápěstí ale poslal jen do Hrubcovy lapačky.
     
    00:46
    Růžička zatáhl kotouč do útočné třetiny, kde jej přenechal najíždějícímu Werekovi. Kanadský útočník zkusil bekhendové zakončení, Milčakov má první zákrok.
     
    00:06
    Úvodní buly pro Plzeň. Hosté se chtěli rychle dostat do útočné třetiny, jejich rozehrávka ale skončila na zakázaném uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, Martynek – Chmielewski, Werek, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa.

    HC Škoda Plzeň: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Stach, Nedorost, Gulaš (C) – Kantner, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oceláři v jednačtyřicátém kole minulého ročníku zavítali na led plzeňské Home Monitoring Arény, s vedoucím týmem extraligové tabulky sehráli velmi dobrou partii. Hráči s drakem na prsou byli aktivnějším týmem, na tři body to ale Slezanům nestačilo. Domácí vybojovali výhru 2:1.

    19. ledna 2018: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    10. Mertl (Kracík, Gulaš), 35. Pour (Schleiss, Moravčík) – 3. Martin Růžička (Roth, Linhart).
     
    Škoda Plzeň

    Škodovka v minulé sezoně ovládla základní část, ve čtvrtfinále play off si pak poradila s Olomoucí. Ve druhém kole vyřazovací fáze ale Plzeň narazila na rozjetou Kometu, které podlehla po pěti zápasech. V týmu Západočechů se v předsezonním období událo mnoho změn. Kádr opustilo hned jedenáct hráčů, mezi nejcitelnější ztráty patří odchody brankáře Miroslava Svobody a obránců Michala Moravčíka a Davida Skleničky, všichni zamířili do NHL. Vedení škodovky do svých řad zlákalo devět hráčů. Jmenovat můžeme útočníky Václava Nedorosta, Vojtěcha Němce či Petra Straku.

    Plzeň v přípravě odehrála pět duelů, ve čtyřech případech z ledu odcházela v roli vítězného celku. Spanilá jízda se konala také v hokejové Lize mistrů, kde tým ze západu Čech neprohrál ani jednou a zajistil si místo v osmifinále. V extralize Plzeňští zatím podávají vyrovnané výkony, v deseti zápasech si připsali šest výher a čtyři prohry. Získaných osmnáct bodů Plzni stačí na prozatímní šesté místo.

    Poslední zápas Plzně

    17. října 2018 (CHL): HC 05 Banská Bystrica – HC Škoda Plzeň 2:3 pp. (0:1, 2:1, 0:0 – 0:1).
    Branky a nahrávky:
    9. Török (Higgs), 40. Ďatelinka (Sýkora, Asselin) – 10. Kodýtek (Pulpán), 30. Eret (Kvasnička), 63. Kodýtek (Kaňák).

    Sestava Plzně v posledním zápase: Milčakov – Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Pulpán, Vráblík, Kaňák – Pour, Preisinger, Straka – Němec, Roubal, D. Kindl – Kantner, Kodýtek, Stach – Matiášek, Eret.
     
    Oceláři Třinec

    Oceláři se po úvodních nepřesvědčivých výkonech rozjeli a znovu začali sbírat extraligové body. Ve dvou víkendových domácích duelech nejprve v nájezdech prohráli se Spartou, v sobotu pak přesvědčivým výkonem rozcupovali pardubické Dynamo. Hráči s drakem na prsou po deseti zápasech na kontě mají třináct bodů, což Slezanům zatím stačí na deváté místo.

    Pouť v hokejové Lize mistrů ale Oceláři již zakončili. Svěřenci trenéra Václava Varadi ve dvojutkání nestačili na norský tým z Hamaru, jemuž naopak dvě tříbodové výhry, v kombinaci se dvěma porážkami Djurgårdenu, zajistily postup do vyřazovací fáze. „Kdybych měl celkově zhodnotit naše vystoupení v letošní Lize mistrů, mrzí nás zranění některých klíčových hráčů. Pokud by nastoupili, mohlo to vypadat trochu jinak a lépe. Chci vyseknout poklonu a respekt našim fanouškům, kteří nám v letošní Lize mistrů znovu velmi poctivě pomáhali doma a také při výjezdech. Této podpory si nesmírně vážíme a mockrát děkujeme,“ řekl Václav Varaďa po posledním duelu CHL.

    Poslední zápas Ocelářů
    16. října 2018 (CHL): Storhamar Hamar – HC Oceláři Třinec 6:2 (2:0, 2:2, 2:0).
    Branky a nahrávky:
    11. Östli (Jensen, Larrivée), 14. Rönnild (Zettergren, Thoresen), 22. S. Thoresen (Rönnild), 35. Irving (Thoresen), 44. P. Thoresen (Zettergren, Irving), 47. S. Thoresen (Östli) – 26. Polanský (Hladonik), 32. Svačina (Gernát, Matyáš).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hamerlík – Gernát, Bartko, Musil, Galvinš, Doudera (A), Adámek, Matyáš – Hladonik, Polanský (C), Svačina – Dravecký (A) (TS), Werek, Chmielewski – Cienciala, Kovařčík M., Kovařčík O. – Raška, Peterek, Hrňa.
     
    Dobrý den z Třince! Hokejová Tipsport extraliga v pátek pokračuje svým jedenáctým kolem, třinecká WERK ARENA uvidí souboj dvou ambiciózních týmů. Oceláři Třinec před svými fanoušky vyzvou Škodu Plzeň. Utkání startuje v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 42. Krajíček (Gernát, Werek), 60. Svačina (Adamský, Martin Růžička) – 17. Čerešňák (Kratěna, Nedorost), 40. J. Kindl (Nedorost), 50. Kracík (Gulaš, D. Kindl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, Martynek – Chmielewski, Werek, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa.
    HC Škoda Plzeň: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Stach, Nedorost, Gulaš (C) – Kantner, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan
    ocianews.com