Třinec – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:3 (kon.)
Olomouc – Pardubice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 19.10.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý podvečer, vítám vás u dalšího extraligového zápasu z hradecké ČPP Arény. Domácí Mountfield HK přivítá HC Vítkovice Ridera.
     
    HC Vítkovice Ridera – 8. místo, 17 bodů

    Vítkovicím začátek sezóny vyšel náramně, ale v posledních kolech se trápí. Už tři zápasy v řadě nevyhrály. Nejprve podlehly venku Ocelářům 2:4, poté Karlovým Varům 2:5 a naposledy doma prohráli na samostatné nájezdy s Kometou Brno. Ostravský klub se tak bude chtít určitě vrátit co nejrychleji na vítěznou vlnu a pokusí se o to již pod Bílou věží. Jejich problémem však je, že chybí bodový lídr. Mužstvo ale na druhou stranu může těžit z vyrovnanosti hráčů.

    Nejproduktivnější hráči týmu

    Patrik Zdráhal 5+1
    David Květoň 1+5
    Radoslav Tybor 4+1
    Ondřej Roman 0+5
    Peter Trška 1+3
     
    Mountfield HK – 1. místo, 23 bodů

    Na východě Čech panuje velká spokojenost. Hradec se vyhřívá na prvním místě, což by před sezónou předpokládal málokdo. Má sice o zápas víc oproti Litvínovu i Kometě, ale tyto týmy se mohou na Mountfield akorát bodově dotáhnout. Lvům ale nevyšla Liga mistrů, ze které mizí už po skupinové části. Ve skupině F obsadili dokonce až poslední čtvrté místo. V posledním extraligovém zápase na ledě Plzně také prohráli, bylo to ale až po samostatných nájezdech. Z neoblíbeného stadionu tak domů odvezli cenný bod.

    Neproduktivnější hráči týmu

    Petr Zámorský 3+6
    Tomáš Vincour 5+2
    Radovan Pavlík 3+4
    Patrik Miškář 1+5
    Lukáš Cingel 3+2
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Bičevskis, Dragoun – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Výtisk (C), Baranka, Hrbas, de la Rose, Šidlík, Černý – Schleiss, Lev (A), Szturc (A) – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Toman, Pytlík, Dej.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Brejcha, Jelínek.
     
    (Zatím) jediná nedobytná tvrz

    Jen jediný extraligový zimák se může pyšnit tím, že letos nepadl. Je to právě hradecká ČPP Aréna. Domácí zvládli všech šest zápasů vítězně. Naposledy zde ztratili vůbec první bod, a to s Libercem. Michal Bulíř, který je pravděpodobně právě na cestě do Magnitogorsku, vstřelil dva góly, přičemž ten druhý půl minuty před koncem. V prodloužení ale rozhodl Petr Zámorský.
     
    Do hradecké branky se postaví Brandon Maxwell. Trenéři tak pokračují v rotování brankářů. Jeho protějškem bude od začátku Patrik Bartošák. Pikantní bude duel pro Rastislava Deje v dresu Vítkovic. Ten strávil pod Bílou věží několik sezón a stal se velkým oblíbencem hradeckého publika. Dá se očekávat, že bude opět vřele přivítán, stejně jako tomu bylo v loňské sezóně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Čtveřice sudích už krouží po ledové ploše a rozhýbává své končetiny. Před utkáním ještě dojde k menšímu ceremoniálu.
     
    Petr Koukal totiž právě dnes odehraje 700. utkání v nejvyšší české soutěži! Generální manažer Aleš Kmoníček a sportovní manažer Jaroslav Bednář mu předávají dres s tímto číslem a také dárkový koš.
     
    Teď už je ale čas na hokej. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Vítkovice poslaly do pásma Hradce první nahození, které Petr Koukal zastavil rukavicí.
     
    01:03
    Do útočného pásma se podívali také domácí. Ti v něm stále operují a snaží se něco vymyslet.
     
    01:32
    Nakonec přišla střela zřejmě Filipa Pavlíka, kterou musel Bartošák likvidovat levým betonem. Bylo před ním dost hráčů, takže to neměl jednoduché.
     
    02:03
    Šimon Stránský z otočky vystřelil a Brandon Maxwell si poprvé sáhl na kotouč. Pohodlně jej chytil do své lapačky.
     
    02:30
    Erik de la Rose dostal nabito do perfektní příležitosti mezi kruhy, ale neohroženě mu do rány skočil Lukáš Vopelka a hodně tak pomohl svému brankáři.
     
    03:27
    Do jízdy na osu hřiště dostal puk Tomáš Vincour. Na nic dlouho nečekal a rovnou jej poslal na Bartošáka, který kotouč srazil do rohu.
     
    03:46
    Ostravané vytlačili Hradec z pásma a ten při dalším pokusu o založení útoku puk pouze odevzdal.
     
    04:20
    Jenže hostům se zatím nedaří přecházet střední pásmo. Snaží se využívat dlouhých přihrávek, se kterými si zatím obrana Lvů ví rady.
     
    05:00
    Krásná akce hradeckého Mountfieldu, která začala z vlastního pásma u Petra Zámorského. Čtyřmi rychlými přihrávkami prakticky z jedničky se dostal do šance Lukáš Vopelka, ale místo u bližší tyče nenašel.
     
    05:15
    Východočeši jsou nadále v tlaku a diktují tempo. Bartošák si připsal další dobrý zákrok, po kterém následovalo zakázané uvolnění.
     
    05:45
    Radovan Pavlík se u mantinelu zbavil protihráče, ale pak chtěl poslat přihrávku přes celé kluziště, jenže puk ztečovala hokejka Lukáše Cingela. Domácí jsou nicméně i tak opět v útočné třetině.
     
    06:29
    Matěj Chalupa z levé strany centroval před bránu a puk ze vzduchu stáhl Patrik Bartošák. To je jednoznačně nejzaměstnanější muž na ledové ploše. Po první komerční pauze se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    06:43
    Hostující gólman opět vyrážel střelu. Zatím se hraje pouze na jednu bránu.
     
    07:13
    Jenže největší šanci utkání si teď připsaly Vítkovice! Petr Šidlík nahodil do skrumáže před bránou a puk se najednou objevil těsně za Maxwellem v brankovišti. Americký gólman se však stihl zorientovat a poslat puk mimo. Nápor hostů ještě pokračoval, ale druhou střelu už Maxwell zalehl a přerušil hru.
     
    07:53
    Petr Koukal byl mezi kruhy dobře bráněn, takže se ke střele zprvní nedostal.
     
    08:35
    Tomáš Vincour měl problémy se stabilitou a upadl při rozehrávce. Stihl však celou situaci zachránit.
     
    09:10
    Modří si teď vypracovali dva slušné náznaky, jenže jejich zadovek už bylo moc. Ta poslední svého adresáta nenašla.
     
    09:35
    Bezúch nahazoval od modré čáry a Roman Kukumberg tečoval na hranici brankoviště. Střelu, která šla původně po ledové ploše ale poslal až do ochranné sítě.
     
    10:15
    Dobrá rotace třetí hradecké formace střelu na bránu nepřinesla.
     
    11:12
    Oskars Cibulskis byl dobře uvolněn na modré čáře, ale jeho rána neměla razanci a navíc ji Bartošák viděl.
     
    11:56
    Zakázané uvolnění Vítkovic opět vrátí hru do obranného pásma Ridery.
     
    12:05
    Opět byla v akci vyrážečka Patrika Bartošáka. Ten puk vyrazil před sebe, ale obrana mu pomohla a kotouč odklidila pryč.
     
    12:45
    Tentokrát se po delší době dostaly ke střele také Vítkovice. Erik de la Rose ale svým zápěstím Maxwella příliš neohrozil. Ten si puk našel a chytil jej.
     
    13:10
    Obrovskou šanci teď měl Lukáš Kucsera! Maxwell totiž střelu z rohu vyrazil pouze před vítkovického forvarda, který ale z velké blízkosti minul bránu. Ukazuje rozhodčím, že byl faulován, ale ti stále nechávají hru plynout bez vyloučení.
     
    14:06
    Chalupa za bránou dlouho bojoval o puk, než mu na pomoc přijel také Michal Dragoun. Tato dvojice však útočné pásmo stejně neudržela a Cibulskis tak musí začínat od své brány.
     
    15:07
    Dobrá šance Daniela Rákose, který o kousek minul bránu Bartošáka. Z následného přečíslení Vítkovic vzešla střela bekhendem od Romana Szturce, jenže ta šla opět o kousek vedle.
     
    15:42
    Petr Zámorský poslal skákavý puk pouze na svojí střídačku a ohrozil Aleše Krátošku. Vhazovat se bude po pravici Maxwella.
     
    16:11
    Hradec hodně myslí na útok a hráči se chtějí okamžitě vydávat dopředu z vlastního pásma. Občas ale nechají otevřená vrátka vzadu. Tentokrát je stihli zabouchnout včas.
     
    16:39
    Radovan Pavlík zůstal naprosto sám na brankovišti, kde dvakrát zamíchal pukem ze strany na stranu, jenže pak jej vychytal Bartošák.
     
    17:16
    Na obou stranách obrovské tutovky! Nejprve Cibulskis v přečíslení trefil obránce a poté na druhé straně Vítkovice měly k dispozici hned tři dorážky z opravdu velké blízkosti. Oba brankáři se ale stále ukazují ve výborném světle.
     
    18:40
    Maxwell boucháním hokejky opět připomínal svým spoluhráčům, že za jejich zády číhají útočníci Vítkovic.
     
    19:10
    Tentokrát musel hradecký brankář zasahovat proti tvrdé ráně z levého kruhu.
     
    19:40
    Radoslav Tybor byl úplně sám před bránou, jenže kotouč mu přeskočil hokejku!
     
    19:52
    A hradecká defenziva opět nepohlídala hráče na ose hřiště, až celou situaci zachraňoval Juraj Bezúch. Ten si ale pomohl hákováním a je tu první trest zápasu.
     
    19:59
    Jakub Lev možná trošku zbytečně dohrál v poslední vteřině svého soupeře, ale sudí stihli případné roztržky zažehnat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Branku jsme sice žádnou neviděli, ale šancí poměrně dost. Opticky měl mnohem více ze hry domácí Mountfield, ale paradoxně větší tutovky měly možná Vítkovice. Oba brankáři ale drží bezgólový stav. Do druhé třetiny si hosté přenášejí 111 vteřin přesilové hry.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield HK – 12
    HC Vítkovice Ridera – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Ridera hraje přesilovku a už se usadila v pásmu domácích. První ránu ale chytil Maxwell.
     
    20:34
    Šimon Stránský vyslal pořádnou dělovku a Maxwell ji vyrazil pouze před sebe. Do následné dorážky ale nepustila vítkovického forvarda hradecká obrana.
     
    21:20
    Hosté hrají přesilovku velmi dobře a Matěj Chalupa navíc nemá hůl. Maxwell se musí hodně ohánět!
     
    22:04
    Hradec už je kompletní, ale vyhodil pouze na zakázané uvolnění. Vzhledem k tomu, že během celého oslabení nestřídal to může být velká komplikace.
     
    22:20
    Jenže Juraj Bezúch ukázal, že kondičně je připraven skvěle. Dokázal ještě zasprintovat do útočné třetiny a nechat spoluhráče vystřídat.
     
    22:50
    Mislav Rosandič měl před sebou hodně volného prostoru, ale čekal se střelou příliš dlouho. Nakonec ji stihl srazit některý z obránců nad bránu.
     
    23:10
    Petr Zámorský trefil ve středním pásmu hodně ostře svého soka, jenomže sudí tento zákrok pustili. Lukáš Vopelka se poté dostal ke střele skrz obránce, ale Bartošák vyrážečkou zasáhl přesně.
     
    23:59
    Domácí si teď hrubě nerozuměli při založení útočné akce, ale Petr Koukal dobře předvídal a zabránil icingu.
     
    24:35
    Puk navíc poskakoval v brankovišti, ale Chalupa si jej nestihl všimnout včas na to, aby střílel z otočky.
     
    25:05
    Maris Bičevskis střílel v obrovské šanci pohotově z otočky, ale vítkovický brankář se roztáhl v brankovišti a svým betonem dokázal udržet puk před brankovou čarou!
     
    25:27
    Na druhé straně proletěl bekhendový pokus vedle brány Maxwella.
     
    25:42
    Juraj Bezúch ukázal svoje rychlé nohy a šikovné ruce. Nádherně se zbavil soka a předložil puk před Filipa Pavlíka, kterého vychytal Bartošák.
     
    26:18
    Na druhé straně tečoval těsně před Maxwellem Jakub Lev, ale puk pomaličku proskákal těsně vedle levé tyče. Hradecký brankář jej pak stihl dostat do bezpečí.
     
    26:59
    Petr Koukal byl dvěma hráči natlačen do Bartošáka a poté povalen na zem, ale sudí nechali dnešnímu utkání benevolentní metr, který dodržují a ani teď netrestají.
     
    27:44
    Lukáš Cingel poslal před bránu puk z levé strany a Tomáš Vincour střílel z jasné gólovky, jenže trefil opět pouze skvělého Bartošáka.
     
    28:00
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    To na druhé straně už se skóre mění! RADOSLAV TYBOR byl u pravé tyče úplně sám a bekhendem zavěsil přesně pod horní tyčku. Asistence: Ondřej Roman, David Květoň.
    28:00 Radoslav TYBOR - 0:1
     
    29:00
    Domácí diváci se teď žádali odpískání icingu, ale to nepřišlo. Maxwell tedy musel zasahovat a puk přikrýt.
     
    29:08
    A Vítkovice jsou teď hodně sebevědomé. Před Maxwellem to létá zleva i zprava, ale zatím žádný puk nemířil na bránu.
     
    29:55
    Jsme v polovině druhé třetiny a střel už bylo k vidění stejně jako v celé první části. To jenom svědčí o tom, že se stále hraje velmi rychlý a aktivní hokej. Na rozdíl od první dvacetiminutovky jsou ale o něco lepší hosté.
     
    30:57
    Radovan Pavlík vypálil skrz obránce a pak jel ještě dotírat na Bartošáka, kterému vypadl kotouč. Dostal se pak do strkanice s Davidem Květoněm a oba aktéři putují na trestnou lavici za hrubost.
     
    31:00
    Hraje se tak ve čtyřech na obou stranách. Uvidíme, komu to bude sedět více.
     
    31:18
    Michal Dragoun střílel z pravého kruhu na teploměr, ale tuto skulinku si hostující gólman pohlídal.
     
    31:45
    Vopelka si netroufl na přihrávku po modré čáře a puk pouze odevzdal do rohu. Na druhé straně pálil Petr Šidlík, ale hradecký maskovaný muž puk nadvakrát lapil.
     
    32:25
    Hradec teď napadal hodně aktivně, ale Juraj Bezúch už to přehnal a svojí nohou podrazil svého soupeře. Vítkovice tak mají k dispozici 32 vteřin přesilovky čtyř proti třem.
     
    32:45
    Nepřesná kombinace hostů na chvíli zastavila jejich útočné snažení. Oba aktéři předchozí strkanice jsou už na ledě a hraje se tak klasická přesilovka.
     
    33:13
    Jenže Ondřej Roman se taktéž dopustil podrážení v souboji u mantinelu, takže síly na ledě jsou opět vyrovnány.
     
    33:39
    Daniel Rákos se nádherně prosmýkl mezi dvěma hráči a domácí z toho mohou těžit.
     
    33:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! LUKÁŠ VOPELKA se totiž dostal k volnému puku a z otočky jej nekompromisní ranou zavěsil do sítě. Začínáme tedy zase od začátku. Asistence: Richard Nedomlel, Daniel Rákos.
    33:50 Lukáš VOPELKA - 1:1
     
    34:36
    Navíc přichází hradecká početní výhoda. Vítkovice to teď mají složité.
     
    35:15
    Teď už je Ridera kompletní. Mountfield měl ale dvě obrovské šance. Tomáš Vincour totiž minul skvělou přihrávku, když mohl pálit do poloprázdné brány.
     
    35:51
    Další tvrdé souboje u mantinelu rozhodčí pustili, i když se to divákům vůbec nelíbí.
     
    36:38
    Zámorský se snažil najít nějakou hokejku, která by tečovala jeho střelu. Našel ale pouze vítkovickou.
     
    37:23
    Zápas má dobré tempo a dobře se na něj dívá. V posledních okamžicích má navrch opět Hradec, ale to se může zase rychle změnit.
     
    37:56
    Maxwell zasahoval proti tvrdé ráně od modré čáry.
     
    38:35
    Dobrá šance pro Moravany. Stránský ale svojí dobrou šanci nevyužil, protože kotouč zůstal pod Maxwellem.
     
    39:00
    Rosandič se teď dostal ke zblokované střele a velmi pohotově ji posunul na Daniela Rákose, který ale o kousek minul!
     
    39:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí skóre zápasu 27 vteřin před koncem druhé periody! Petr Zámorský skvěle obkroužil bránu a chtěl střílet, jenže puk mu sjel z hole a odrazil se přesně k MATEJI PAULOVIČOVI, který jej pouze doklepl do prázdné brány. Asistence: Petr Zámorský, Daniel Rákos.
    39:33 Matej PAULOVIČ - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina už nabídla také góly. Vítkovice se nejprve dostaly do vedení zásluhou bekhendového zakončení pod víko v podání Radoslava Tybora. V tu chvíli byly lepší, jenže při hře ve čtyřech se výborně zorientoval Lukáš Vopelka a nekompromisní ranou vstřelil svůj první gól v sezóně. 27 vteřin před koncem druhé třetiny navíc utkání otočil Matej Paulovič jednoduchou dorážkou do prázdné brány.
     
    Střely ve druhé třetině (celkem):

    Mountfield HK – 14 (26)
    HC Vítkovice Ridera – 16 (24)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Hradec se vydal dopředu ve čtyřech hráčích a pořádně to zavánělo další brankou. Petr Zámorský v závěru přenechal puk Mateji Paulovičovi, ale tomu se pod nohy vrhnul jeden ze soupeřů a šanci zmařil.
     
    41:12
    Ridera odpovídá z hokejky Davida Květoně. Ten centroval kotouč od brankové čáry, někdo ho ale pozvedl tak vysoko, že přeletěl nebezpečné území.
     
    41:49
    Ani jeden z týmů se nedokáže dlouho udržet ve třetině. Když musel Hradec zase dozadu, v rozehrávce vypomohl parťákům Brandon Maxwell, ale moc jistě to tedy při výjezdu neprovedl.
     
    42:39
    Stále se hraje bez přerušení, nyní útočí zase hokejisté Mountfieldu, leč o kotouč spíše jenom bojují u hrazení.
     
    43:10
    Roman Szturc si dával velký pozor, aby se při svém přejezdu dopředu vrátil do středního pásma, a tím pádem zrušil hrozící ofsajd Vítkovic.
     
    43:38
    V útočném pásmu se Matej Paulovič (HKM) provinil faulem, a posedí si 2 + 10 minut. Osobní trest dostal proto, že šlo o zásah do oblasti hlavy nebo krku. Vítkovice dostávají třetí přesilovku.
     
    43:48
    Lukáš Kucsera švihovkou z pravé strany zazvonil na bližší tyčku hradecké branky!
     
    44:15
    Hradec se vzápětí osvobodil, hosté pak zkusili rychlé přečíslení, ale to jim nevyšlo. Musí začít zase ze svého pásma.
     
    44:29
    Kotouč proskákal napříč pásmem domácích, naštěstí pro ně ale před Maxwellem nestál žádný protivník.
     
    44:48
    Brankář Brandon Maxwell (HKM) poslal při rozehrávce kotouč do ochranné sítě. Vypadalo to, že možná o plexisklo, ale podle rozhodčích to bylo čistě! Vítkovice mají 49 sekund přesilovky pět na tři!
     
    44:58
    Marek Hrbas nezpracoval přihrávku na modrou a puk došel až k Bartošákovi.
     
    45:15
    Už se domácí musejí znovu bránit...
     
    45:28
    Maxwell sklapl betony proti střele Davida Květoně, Filip Pavlík pak odpálil puk z volného brankoviště.
     
    45:52
    Hradec přestál i další šanci, Maxwell byl znovu bezchybný, a domácí už hrají ve čtyřech.
     
    46:18
    Znovu východočeští hokejisté posílají kotouč přes všechny čáry a stíhají obměnit celou unavenou čtveřici. Přestanou i konec klasického oslabení?
     
    46:55
    Ano, přestanou. Hradec je kompletní a teď už je jasné, že sporné vyloučení nebude mít na výsledek zápasu vliv.
     
    47:09
    Po komerční pauze naopak půjde na přesilovku Mountfield. Teprve druhou v zápase. Patrik Zdráhal (VIT) se v útočném pásmu dopustil úplně zbytečného nedovoleného bránění a už sedí u trestoměřičů.
     
    47:17
    Vincour našel křižným pasem Koukala, jeho ránu z první Bartošák jen tak tak vyškrábl vedle branky. Potom si oba útočníci role vyměnili, a i proti Vincourovi se gólman na jedničku přesunul.
     
    47:56
    Ridera vyhodila, pak domácí v útoku zkusili zase stejnou kombinaci napříč třetinou, ale tu už jim protivník přečetl. Hradec rozehrává od Maxwella.
     
    48:31
    A znovu doletěl kotouč až k americkému brankáři ve službách Hradce Králové.
     
    48:56
    Poslední šance pro Hradec...
     
    49:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    ...končí gólem, přestože Vítkovice už byly v plném počtu! Napoprvé se ještě RADOVAN PAVLÍK do puku netrefil, ale když Cibulskis nahrál k mantinelu Vopelkovi, a ten svému parťákovi poslal na střed naprosto ideální kotouč, účastník letošního MS juniorů se ranou z první nemýlil. Domácí zvyšují vedení na 3:1! Asistence: Lukáš Vopelka, Oskars Cibulskis.
    49:14 Radovan PAVLÍK - 3:1
     
    50:21
    Po inkasované brance se Moravané oklepali a na moment se usadili v pásmu. Pak domácí přejeli dopředu a po kombinaci s Bezúchem střílel z první Roman Kukumberg, ovšem kotouč zblokoval některý hráč bruslí.
     
    50:43
    Tvrdou ránu, kterou vyslal obránce Tomáš Černý, Maxwell lapil napoprvé.
     
    51:06
    Dnešnímu utkání přihlíží 4807 diváků.
     
    51:33
    Aktivní pasáž Ridery končí hradeckým vyloučením. Dominik Graňák (HKM) si odpyká menší trest za držení, předvedou teď hosté přesilovku s úspěšným koncem? Enormně by to potřebovali.
     
    51:38
    Lukáš Kucsera pálil nebezpečně, ale Maxwell vykoukl včas a ramenem kotouč vyrazil do vzduchu.
     
    52:08
    A další rána Kucsery, která nepříjemně zaměstnala hradeckého brankáře.
     
    52:38
    Petr Zámorský nevyhodil, takže Vítkovice mohly pokračovat v útočné akci. Od modré střílel David Květoň, ale před Maxwellem nikdo nebyl, takže puk skončil na hradeckém znaku na jeho prsou.
     
    53:16
    Ridera se sama vyhnala z pásma, takže Hradec může šetřit cenné vteřinky.
     
    53:26
    A Vítkovice se navíc samy oslabují, protože jich bylo na ledě příliš. Trest za hráčskou lavici odpyká David Květoň
     
    53:56
    A domácí už jsou kompletní, takže mají k dispozici přesilovou hru.
     
    54:10
    Hostům se ale podařilo vyhodit až na Maxwella, který ovšem rychle rozehrál.
     
    54:22
    Domácí lavička si žádá oddechový čas.
     
    54:35
    Petr Zámorský střílel od modré čáry a puk byl chvíli volný, jenže mimo dosah hradeckých hokejek.
     
    55:25
    Hosté jsou v plném počtu. Domácí se už asi budou soustředit hlavně na defenzivu.
     
    56:06
    Ostravský tým se tlačil do útoku, ale Hradec se mrštně dostal ze sevření.
     
    56:25
    Domácí při zakládání útoku byli nepřesní, takže následuje zakázané uvolnění a buly po levé ruce Maxwella.
     
    56:40
    Tentokrát puk opět letěl přes všechny čáry, ale sudí rozpažili. Hradec hraje zatím poměrně zkušeně.
     
    57:14
    Daniel Rákos skvěle obkroužil bránu a hledal před ní ještě Petra Koukala, který ale puk těsně minul. Další vteřinky však uběhly.
     
    57:58
    A Mountfield je stále v útočném pásmu...
     
    58:22
    Petr Zámorský vypustil ze zápěstí slušnou ránu, ale Bartošák ji dokázal zkrotit.
     
    58:22
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:30
    Bartošák je venku z brány a u puku jsou domácí!
     
    58:55
    Radovan Pavlík to zkoušel na bránu, ale puk zastavil hostující bekl. Puk pak doputoval k Maxwellovi, který to také zkusil, jenže minul. Píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    59:08
    V rohu kluziště se svádí velké boje o puk, které stojí hodně sil. Lépe z nich ale vycházejí domácí.
     
    59:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Obrovský podíl na gólu má Tomáš Vincour, který projel z posledních sil půlku hřiště a pak bekhendem přes celou šířku hřiště našel PETRA ZÁMORSKÉHO, jenž zamířil přesně do prázdné brány. Asistence: Tomáš Vincour.
    59:32 Petr ZÁMORSKÝ - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Krásný zápas 11. kola extraligy je u konce. Domácí si připisují sedmou výhru na domácím kluzišti v řadě a drží tak jako jediný extraligový klub domácí neporazitelnost. Vítkovice nepředvedly vůbec špatný výkon a místy se lídrovi soutěže minimálně vyrovnali. Dostali se také do vedení, které však už ve druhé třetině ztratili. Ve třetí periodě pohrdli poměrně dlouhou přesilovkou pěti proti třem a to se jim zřejmě stalo osudným. Odskakující gól totiž vstřelil Radovan Pavlík. Do prázdné brány pak pečetil Petr Zámorský.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 10 (36)
    HC Vítkovice Ridera – 6 (30)
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Radoslav Tybor (VIT) a Brandon Maxwell (MHK)
     
    Jak jsem avizoval na začátku, hradecký kotel vyvolává jméno Rastislava Deje, který zanechal v Hradci velkou stopu. Spolu s nimi tleská celá ČPP Aréna. Krásné gesto hradeckého publika.
     
    S tímto příjemným konstatováním se tedy loučím a přeji krásný víkend. U dalších onlajnů na počtenou. (20:32:24)
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 34. Vopelka (Nedomlel, Rákos), 40. Paulovič (Zámorský, Rákos), 50. R. Pavlík (Vopelka, Cibulskis), 60. Zámorský (Vincour) – 28. Tybor (O. Roman, D. Květoň)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Bičevskis, Dragoun – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Výtisk (C), Baranka, Hrbas, de la Rose, Šidlík, Černý – Schleiss, Lev (A), Szturc (A) – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Toman, Pytlík, Dej.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 4807
    ocianews.com