Olomouc – Zlín 1:1 (kon.) | Příbram – Jablonec 0:6 (kon.) | Ostrava – Karviná 1:1 (kon.)
Slovácko – Teplice 0:2 (kon.)
konec
FK Příbram
0:6 (0:2)
FK Jablonec
Sobota 20.10.2018, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram dnes utrpěla na domácím stadionu Na Litavce obrovský debakl, který dlouho nepamatuje. Jablonec vstřelil do sítě tamního celku šest gólů, aniž by nějaký inkasoval. Svěřenci kouče Josefa Csaplára po přestávce naprosto vyhořeli a mohli být ještě rádi, že inkasovali celkem šest branek. Tým od Nisy se stal v letošní sezóně FORTUNA:LIGY po Liberci druhým týmem, který dokázal v Příbrami zvítězit. Výhru Jablonce režíroval Michal Trávník, který vstřelil hattrick, zatímco Jakub Považenec vstřelil góly dva a Jan Chramosta jeden. Konečný výsledek jednoznačného utkání Na Litavce zní. 1.FK Příbram 0 FK Jablonec 6. (18:57:01)

     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Radek Voltr sice na pravé straně šestnáctky podklouzl, z ostrého úhlu ale dokázal pěkně odcentrovat, bohužel pro Příbram ale žádný ze spoluhráčů na míč nedosáhl.
     
    89
    Lukáš Masopust uprostřed šestnáctky chytře pouštěl přihrávku Davida Ikauniekse z pravého křídla za sebe, jenže za ním stál kromě spoluhráče také hráč Příbrami.
     
    88
    Vojtěch Kubista zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, jeho pokus ale zamířil vysoko nad bránu Příbrami.
     
    87
    Lukáš Masopust přetáhl hru z pravého křídla na levou stranu šestnáctky a Rafael Acosta se mu pokusil pěkný pas oplatit, míč z jeho kopačky byl ale příliš krátký.
     
    86
    Lukáš Masopust si před pár okamžiky naběhl na další skvělý kolmý pas z hloubi hřiště, poté ale nepřesně přihrál.
     
    85
    Jeden z fanoušků Příbrami má obrovský smysl pro humor, když z hlediště zakřičel: „Vyrovnat!“
     
    84
    David Lischka zatáhl za záchranou brzdu a dopustil se útočného faulu, za který viděl žlutou kartu. I kdyby byl ovšem vyloučen, Příbrami už by dnes nepomohl ani zázrak.
     
    82
    Příbram dnes určitě podruhé v letošní sezóně na domácím stadionu Na Litavce prohraje a Jablonec se stane po Liberci druhým týmem, který letos v hornickém městě vyhrál, a to výrazným rozdílem.
     
    81
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a takovou kanonádu ze strany Jablonce asi očekával málokdo. Kéž by se mu tak dařilo i příští týden v UEFA Europa League.
     
    80
    Emmanuel Antwi sice dokázal od levého praporku pěkně odcentrovat, jenže v pokutovém území nebyl vůbec nikdo.
     
    79
    Tomáš Holeš si na střelu netroufl a na pravé straně šestnáctky uvolnil Lukáše Masopusta, který z ostrého úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, Milan Švenger ale míč mířící ke vzdálenější levé tyči skvěle vyrazil! Diváci Příbrami odchází.
     
    78
    Jablonec rozjel další krásnou kombinační akci a Davis Ikaunieks na pravé straně šestnáctky nebezpečně posílal míč z ostrého úhlu pod sebe, Milan Nitrianský ale dokázal ve skluzu uhasit nebezpečí a odvrátit míč.
     
    77
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází Vojtěch Kubista.
     
    76
    Jan Rezek na levé straně rozehrál standardní situaci v podobě zkráceného rohového kopu a po jeho přetaženém centru vypálil zpoza šestnáctky pěkně z voleje Roman Květ, jeho střela pravačkou ale byla zablokována.
     
    75
    Poslednímu gólu Jakuba Považance zatleskali i domácí fanoušci Příbrami, což už mluví samo za sebe.
    73. Jakub POVAŽANEC - 0:6
     
    73
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Záložník JAKUB POVAŽANEC napřáhl ze střední vzdálenosti ze standardní situace k parádní střele, která se ve vzdálenějším levém horním rohu brány ještě na cestě do sítě odrazila od břevna! Jablonec netěží rudu, ale góly – 6:0!
     
    71
    Další problém tkví v tom, že když už se Příbram dostane dopředu, tak akce není vůbec doplněna.
     
    70
    Příbramským se absolutně nedaří, když už dokáží vybojovat míč, tak je vpředu zradí kombinace, která je nepřesná a postrádá jakýkoliv nápad.
     
    69
    Příbram se po třetím inkasovaném gólu úplně vykašlala na bránění a Jablonec ukazuje, proč letos hraje Evropskou ligu. Někteří fanoušci hlásí, že si hraje kočka s myší, což dokonale průběhu utkání odpovídá.
    68. Michal TRÁVNÍK - 0:5
     
    68
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Střídající Davis Ikaunieks připravil parádní pozici pro MICHALA TRÁVNÍKA, který si v pokutovém území po jeho přihrávce zleva zpracoval míč a poté kolem vybíhajícího Milana Švengera zamířil ke vzdálenější levé tyči! Máme zde hattrick! Příbram na kolenou. Asistence: Davis Ikaunieks
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Rafael Acosta.
     
    67
    Fotbalisté Jablonce se dostali na levém křídle k pěknému centru do šestnáctky, příbramští ho ale dokázali odvrátit.
     
    66
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
    65. Michal TRÁVNÍK - 0:4
     
    65
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tomáš Holeš byl faulován v pokutovém území Rudolfem Skácelem a MICHAL TRÁVNÍK následnou penaltu bezpečně proměnil, když ze značky pokutového kopu zavěsil míč jistě pod břevno! Jablonec vede Na Litavce už 4:0.
     
    64
    Tomáš Holeš na pravé straně šestnáctky zpracoval další parádní kolmý pas za obranu z poloviny hřiště a předvedl parádní zasekávačku, po které ho sestřelil Rudolf Skácel! Penalta!
     
    62
    Obránce Tomáš Holeš si naběhl na pravé straně pokutového území na parádní kolmý pas za obranu a po rychlém zpracování vysokého míče se snažil přízemní střelou zamířit ke vzdálenější levé tyči, jenže Milan Švenger proti němu vyběhl a pravou rukou míč vpádu zastavil! Málem 4:0.
     
    62
    Lukáš Masopust si naběhl uprostřed šestnáctky na krásný centr z levé strany pokutového území a pohotově se pokusil vypálit z voleje, míč ale trefil záda obránce Příbrami!
     
    61
    Emmanuel Antwi se na levém křídle k centru proti dvěma protihráčům nedostal, zatímco Jan Rezek po přihrávce Romana Květa ke střele, se kterou příliš dlouho otálel.
     
    60
    Roman Květ na levé straně vybojoval míč, ale postupovat vpřed nemohl. Příbramskému fotbalistovi byl odpískán faul na Jakuba Považance a z protiútoku nebylo vůbec nic.
     
    59
    Fotbalisté Příbrami se odhodlali k prudké střele zpoza šestnáctky, zakončení jednoho z domácích hráčů už ale bylo zbytečné, protože akci předcházel ofsajd.
     
    58
    Další obrovská šance Jablonce! Lukáš Masopust na pravé straně šestnáctky poslal míč krásně pod sebe a z blízkosti mohl skórovat Jan Chramosta, jenže po zemi minul pravou tyč!
     
    56
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ruslan Mingazov, přichází Emmanuel Antwi.
     
    56
    Michal Trávník před pár okamžiky nedokázal využít parádního přízemního centru z pravé strany šestnáctky, když se po zpracování míče na značce penalty nedostal do zakončení, a poté sáhl k taktickému faulu, za který viděl žlutou kartu.
     
    55
    Příbrami se prostě po přestávce nedaří. Nyní to dokonale dokumentovalo špatné zpracování Filipa Hlúpika, kterému odskočil vysoký centr z pravého křídla od nohy, a poté stáhl Lukáše Masopusta.
     
    54
    Radek Voltr se jako další střídající hráč ocitl na hranici šestnáctky v roli statického hráče, kolmý a vysoký centr ho totiž přelétl, stejně jako před pár okamžiky Petra Pejšu.
     
    53
    Příbram se snaží se zápasem něco udělat, stejně už nemá, co ztratit, jenže v kombinaci se jí nyní vůbec nedaří.
     
    52
    Střídající Petr Pejša se po kolmém pasu za obranu ocitl na pravé straně šestnáctky mezi dvěma jabloneckými věžemi a do zakončení se nedostal. Následoval odkop od brány.
     
    51
    Jablonec vstoupil do druhého poločasu pořádně zostra a netrvalo to dlouho, než se prosadil. Příbram i přes dvojité střídání vstoupila do druhé půle hodně pasivně.
    51. Michal TRÁVNÍK - 0:3
     
    51
    Jablonec právě vstřelil branku!
    MICHAL TRÁVNÍK si podobně jako před pár okamžiky Lukáš Masopust srovnal míč po parádním pasu od Jakuba Považence na střelu a ranou zpoza šestnáctky vymetl bližší pravý horní roh brány – 0:3! Asistence: Jakub Považenec.
     
    50
    Tomáš Holeš se dostal na pravém křídle k centru, který Filip Hlúpik zablokoval. Záložník Příbrami poté mohl míč odvrátit na autové vhazování, jenže se mu to nepodařilo.
    49. Masopust tentokrát sám zkoušel překvapit gólmana Švengera
     
    49
    Lukáš Masopust si po zpětné diagonální přihrávce Jana Chramosty z levé strany šestnáctky srovnal míč na levačku a na ose hřiště napřáhl ke střele, která minula vzdálenější levý horní roh příbramské brány!
     
    48
    Antonín Fantiš v posledním domácím zápase proti Mladé Boleslavi vstřelit dva góly, dnes už ale svou střeleckou sbírku v letošní sezóně FORTUNA:LIGY určitě nerozšíří.
     
    47
    Příbramský trenér Josef Csaplár o přestávce připravil dvojité střídání, když ze hřiště odešel Petr Průcha, kterého nahradil Petr Pejša, a Radek Voltr přišel místo Antonína Fantiše.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Radek Voltr.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Petr Průcha, přichází Petr Pejša.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:07.

     
    Fotbalisté Příbrami dlouho drželi proti favorizovanému Jablonci nadějný bezbrankový stav, jenže aktivnější Jablonec byl za svou snahu odměněn dvěma góly, když se krátce před přestávkou po fantastické individuální akci Lukáše Masopusta prosadil Jakub Považenec a v posledních sekundách prvního poločasu poté po standardní situaci hlavou Jan Chramosta. Skóre po prvním poločase na stadionu Na Litavce v Příbrami. 1.FK Příbram 0 FK Jablonec 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Jan CHRAMOSTA - 0:2
     
    45
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Michal Trávník na pravé straně hřiště rozehrál standardní situaci a na jeho fantastický centr si na přední tyči naběhl JAN CHRAMOSTA, který ve výskoku hlavou vymetl bližší pravý horní roh brány! Jablonec 2:0. Asistence: Michal Trávník.
     
    45
    Příbram zbytečně ztratila míč a Vladimir Jovović už si po kolmé přihrávce na levé straně šestnáctky rovnal míč na pravačku, jenže kolem stínícího Petra Průchy projít nedokázal.
     
    44
    Jeden z hráčů Jablonce usedl u střídaček za postranní čáru a hra byla kvůli jeho ošetření na chvíli přerušena.
     
    43
    Na úvodní gól Jablonce nakonec nepřihrával Tomáš Holeš, ale Lukáš Masopust, který si udělal z příbramské obrany trhací kalendář a připravil první gólovou akci utkání.
     
    42
    Jan Rezek se málem řítil sám na bránu, jenže na kolmou přihrávku nedosáhl a jako první byl u míče Vlastimil Hrubý, který vyběhl až za hranici šestnáctky, aby míč odkopl!
     
    41
    Tomáš Hübschman byl faulován ve středu obranné poloviny Jablonce. Útočného faulu se na straně Příbrami dopustil Antonín Fantiš, který se zkušenému hráči sportovně omluvil.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá dohrát pět minut a Příbram se snaží ještě před přestávkou vyrovnat. Zatím ovšem marně. Jablonec až na pár chyb v útočné fázi velice dobře brání.
     
    39
    Příbram rozjela pohlednou kombinační akci a Jan Rezek se dostal na levé straně pokutového území ke střele, která byla zablokována. Akce už poté kvůli ofsajdu nepokračovala.
     
    38
    Jan Rezek se pokusil odpovědět střelou zpoza šestnáctky, jeho pokus ale zamířil příliš vysoko. Nutno ještě dodat, že Jablonec skóroval vůbec z první střely na bránu v celém zápase.
     
    37
    Jablonec se ujal v závěru prvního poločasu vedení a vzhledem k posledním okamžiků nutno říci, že zaslouženě.
    36. Jakub POVAŽANEC - 0:1
     
    36
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Lukáš Masopust na pravé straně šestnáctky povodil několik hráčů Příbrami a poté poslal před bránu zpětnou přihrávku, na kterou si naběhl JAKUB POVAŽANEC a z blízkosti skóroval do prázdné brány! Asistence: Lukáš Masopust.
     
    36
    Ruslan Mingazov zůstal ležet na hrací ploše, jenže hra pokračovala dále a na levé straně šestnáctky se snažil Vladimir Jovović obejít Martina Nového, který se opít rohlíkem nenechal.
     
    35
    Milan Nitrianský zahrál riskantní malou domů a Milan Švenger musel rychle z brány, aby míč odkopl do bezpečí. Hra má velice slušné tempo, bohužel střelu na bránu nepřinesla.
     
    34
    Přetažený centr Jablonce přinesl rychlý protiútok Příbrami, který dokázal zastavit dobře se vracející Matěj Hanousek.
     
    33
    O pár sekund později se pokusil zpoza šestnáctky vypálit Tomáš Hübschman, střela po zpětné přihrávce mu ale vůbec nesedla a ani tentokrát nemířila na bránu.
     
    33
    David Hovorka si na přední pravé tyči naskakoval na centr z rohového kopu, jenže byl příliš vysoký a Jaroslav Tregler stojící těsně za ním míč hlavou odvrátil do bezpečí.
     
    32
    Jakub Považanec na pravém křídle vysunul kolmou přihrávkou rozeběhnutého Jana Chramostu, který zvedl hlavu a před bránu poslal přízemní centr, který na přední tyči zachytil vpádu pozorný Milan Švenger.
     
    31
    Hra je během posledních okamžiků hodně kouskována a během úvodních 30 minut jsme nebyli svědky ani jedné střely, která by na jedné nebo druhé straně mířila na bránu.

     
    30
    Příbram se na levém křídle po přihrávce Jana Rezka pokusila o pěknou narážečku a přímočarou akci, Ruslan Mingazov už ale zpracovával míč za postranní čárou.
     
    29
    Rudolf Skácel sportovně vrátil míč soupeři a hra může po krátké prodlevě opět pokračovat. Zatím čekáme na gól.
     
    28
    Jablonec opět rozehrál rohový kop nakrátko a Michal Trávník poslal do šestnáctky další kvalitní centr, jenže Vladimir Jovović hlavičkoval vysoko do vzduchu. Milan Švenger míč stáhl a Příbram přežila další útočnou snahu týmu od Nisy.
     
    27
    Tomáš Hübschman byl faulován nedaleko středového kruhu a sám se ujal rozehrávky standardní situace. Následovala pěkná kombinace a centr Matěje Hanouska z levého křídla, který v pokutovém území odvrátil hlavou v pádu na rohový kop Rudolf Skácel.
     
    26
    Jablonec se sice snaží hrát ofenzivně, jenže si také musí dát pozor na zadní vrátka a zbytečné ztráty míče. Hostům se opět nepodařilo rozehrát dobře na pravé straně hřiště.
    25. Masopust vyzval tentokrát Jovoviče ke gólu, ale ani ten nedokázal zakončit přesně
     
    25
    Vladimir Jovović si nabíhal na přední tyči na další nebezpečný přízemní centr, jenže na pas od Lukáše Masopusta nedosáhl a míč rychle sebral ze země Milan Švenger.
     
    24
    Matěj Hanousek na levé straně šestnáctky otřel centr o záda Martina Nového a Milan Švenger míč snadno lapil.
     
    23
    Jablonec se na polovině hřiště dopustil zbytečné ztráty míče, jenže přímočará akce Příbrami nic nepřinesla.
     
    22
    Roman Květ je nejčastěji střílejícím hráčem na straně Příbrami, když během letošní sezóny napřáhl k rovnému počtu třiceti střel. Poslední dnešní pokus byl tedy jednatřicátý.
     
    21
    Roman Květ se domluvil s Janem Rezkem a nakonec se ujal rozehrávky standardní situace. Následovat nemohlo nic jiného než střela ze střední vzdálenosti, která minula vzdálenější pravou tyč brány Vlastimila Hrubého.
     
    20
    Z prvního poločasu uběhla téměř polovina a Příbram si také vytvořila jednu velkou šanci, jenže na rozdíl od Jablonce se do zakončení vůbec nedostala. Brána byla prázdná!
     
    19
    Příbram měla na konci osmnácté minuty obrovskou šanci, když si na vzdálenější pravé tyči nabíhal na krásnou přihrávku z levé strany šestnáctky od Ruslana Mingazova maratonec Filip Hlúpik, jenže míč vůbec netrefil! Do zakončení se za ním nedostal ani Antonín Fantiš, a tak následoval odkop od brány.

     
    18
    Zajímavost dnešního utkání. Milan Švenger, Martin Nový, Ruslan Mingazov a Antonín Fantiš během své kariéry působili v dresu Jablonce. Dnes hrají v Příbrami.
     
    17
    Antonín Fantiš si na pravé straně šestnáctky nabíhal na kolmou přihrávkou za obranu, jenže David Lischka ho skvěle pokryl a brankář Vlastimil Hrubý si doběhl pro míč.
     
    16
    Příbram se marně snažila vykoledovat faul uprostřed útočné poloviny a Jablonec přešel do útoku, který nic kloudného nepřinesl. Zatím marně čekáme na střelu na bránu.
     
    15
    Vladimir Jovović už mohl na ose hřiště pálit zpoza šestnáctky, jenže se ještě rozhodl pro diagonální přihrávku do pravé strany, na kterou v náběhu nedosáhl Tomáš Holeš.
     
    14
    Jablonci se na pravé straně hřiště nepodařilo kolmá přihrávka za obranu a u míče byl jako první Milan Švenger.
     
    13
    Martin Nový na pravém křídle po autovém vhazování a narážečce s jedním ze spoluhráčů nasadil pěkné jesličky Vladimirovi Jovovićovi, jeho centr byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    12
    Jablonec rozehrál na levé straně hřiště rohový kop nakrátko a Michal Trávník poslal do šestnáctky nebezpečný centr, po kterém míč vyletěl vysoko do vzduchu a brankář Milan Švenger byl následně faulovaný.
     
    11
    Jablonec krásně přenesl hru doleva, kde Vladimir Jovović vysunul kolmou přihrávkou Matěje Hanouska, jeho centr z ostrého úhlu ale zablokoval dobře postavený Martin Nový.
     
    10
    Jan Rezek vyrazil do protiútoku tentokrát podél levé postranní čáry a okamžitě se ocitl proti trojici protihráčů. Situaci vyřešil přihrávkou do středu hřiště, jenže Příbram akci nedokázala dobře doplnit a ani vyřešit. Jablonec se ubránil.
    9. Na Masopustovu gólovou přihrávku Chramosta jen těsně nedosáhl
     
    9
    Jan Rezek za ohlasu fanoušků vyrazil na pravém křídle do rychlého protiútoku, jenže jak rychle začal, tak také rychle ztroskotal. A na opačné straně mohl udeřit Jablonec, jenže Jan Chramosta na vzdálenější levé tyči na centr Lukáše Masopusta nedosáhl a následoval pouze odkop od brány Milana Švengera.
     
    8
    Na dnešní utkání se přišlo podívat poměrně hodně diváků, odhadem více než na poslední duel Příbrami proti Mladé Boleslavi, kterou domácí fotbalisté porazili 3:0.
     
    8
    Hra se během posledních okamžiků odehrává na polovině Jablonce, který se nyní pro změnu trápí v rozehrávce.
     
    7
    Jan Rezek dobře napadal rozehrávajícího Davida Hovorku a donutil ho ke zpětné přihrávce na brankáře Vlastimila Hrubého, které předcházelo velice riskantní zaseknutí míče.
     
    6
    Filip Hlúpik si na pravém křídle krásně narazil míč s Antonínem Fantišem a do šestnáctky poslal z ostrého úhlu vysoký centr, který přelétl hlavy všech hráčů v pokutovém území, včetně na zadní tyči číhajícího Ruslana Mingazova.
     
    5
    Příbram má obrovské problémy s rozehrávku a jen těžko se dostává přes půlící čáru. Rudolf Skácel měl u levé postranní čáry prostor před sebou ucpaný a rozhodl se pro zpětný pas.
     
    4
    Fotbalisté Příbrami na úvodní šanci Jablonce reagují a snaží se o trpělivou rozehrávku, jenže hosté se prezentují vysokým napadáním a málem se dostali do úniku.
     
    3
    Lukáš Masopust si naběhl na pravé straně hřiště na krásný oblouček za obranu a po jeho následném přízemním centru z ostrého úhlu na přední tyči zakončoval těsně mimo Tomáš Holeš!
     
    2
    Lukáš Masopust měl na pravém křídle k míči příliš daleko a Příbram po kostrbaté kombinaci míč odvrátila alespoň na autové vhazování. Jablonec může pokračovat v útoku.

     
    1
    Antonín Fantiš obstaral výkop dnešního zápasu a střetnutí Na Litavce mezi 1. Příbramí a Jabloncem bylo zahájeno. Hned první útok Příbrami přinesl střelu, jenže Roman Květ zpoza šestnáctky napálil pouze záda clonícího Jakuba Považance.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují za znělky FORTUNA:LIGY na hrací plochu. Jablonec nastoupí do dnešního utkání poprvé v letošní sezóně v černé sadě dresů. Následuje výkop!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rozcvičení obou týmů pomalu končí a do výkopu zápasu mezi Příbramí a Jabloncem zbývá 15 minut.

     
    Po brankářích na obou stranách už se začali na hřišti rozcvičovat také fotbalisté Jablonce a nyní už vychází z útrob zázemí stadionu Na Litavce hráči domácí 1.FK Příbrami. Dnešní utkání v hornickém městě začne za něco málo přes půlhodiny. Vyhraje Příbram doma počtvrté v řadě a dotáhne se bodově na Jablonec?
     
    Oficiální twitterový účet ligy po jedenáctém kole zveřejnil nejlepší trojice hráčů a týmů, které během uplynulého víkendu naběhaly nejvíce metrů. Co se týče jednotlivců, příbramský Filip Hlúpik naběhal 12431 metrů a skončil těsně za druhým Martinem Haškem z Bohemians 1905 a prvním Vlastimilem Daníčkem ze Slovácka. Co se týče týmů, první skončila Bohemka, druhá Slavia a třetí její poslední soupeř a tým, který budeme sledovat dnes proti Jablonci, 1. FK Příbram.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Hlúpik, Květ, Průcha, Jan Rezek – Mingazov, Fantiš.
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Kilián, Pejša, Kodr, Soldát, Voltr.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (C), Považanec – Masopust, Chramosta, Jovović.
    Náhradníci: Hanuš – D. Ikaunieks, R. Acosta, Sobol, Janković, Břečka, V. Kubista.

    Rozhodčí: Petr Ardeleánu. Asistenti: Jakub Hrabovský, Lucie Ratajová. Čtvrtý rozhodčí: Jan Váňa.

     
    FK JABLONEC

    Jablonec v sobotu zavítá na stadion Na Litavce a po Liberci se může stát v letošní sezóně FORTUNA:LIGY druhým týmem, který dokázal v Příbrami zvítězit. Oba týmy se po jedenácti odehraných kolech nachází ve středu tabulky, Jablonec má na svém kontě ovšem 19 bodů a patří mu 6. místo, tedy poslední místo skupiny o titul. Příbram i Jablonec se před sobotním utkáním dozvěděli soupeře pro osmifinále MOL Cupu. Los proběhl v pátek 19. října a svěřencům Josefa Csaplára přiřadil Bohemians, zatím tým od Nisy čeká Karviná.

     
    1.FK PŘÍBRAM

    Fotbalisté Příbrami po návratu do nejvyšší soutěže baví diváky pohledným ofenzivním pojetím hry, a to nejen v zápasech proti papírově slabším soupeřům, ale také proti klubům s mnohem vyšším rozpočtem, za což ze všech stran sklízejí pochvalu. Tým z hornického města je v současné chvíli v médiích velmi žhavým tématem. Příbram naposledy prohrála v Edenu se Slavií, v jejímž dresu se proti svému bývalému týmu představil Jan Matoušek, přes řadu šancí se však nepodepsal ani pod jeden ze čtyř gólů. Pokud se někoho vyplatí v sobotu v příbramském dresu sledovat, pak je to obránce Martin Nový a Roman Květ, kteří pro své spoluhráče vytvořili společně 16 brankových příležitostí. Oba osm.

     
    Na Litavce se v sobotu odpoledne potkají dva týmy, které během letošní sezóny FORTUNA:LIGY vstřelily shodně 18 gólů. Příbram hostí Na Litavce v sobotu odpoledne o evropské poháry usilující FK Jablonec, domácí ovšem před vzájemným střetnutím inkasovali dvojnásobně více gólů. Příbram letos inkasovala 22 gólů, zatímco Jablonec o polovinu méně, tedy 11.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 36. Považanec (Masopust), 45. Chramosta (Trávník), 51. Trávník (Považanec), 65. Trávník (pen.), 68. Trávník (D. Ikaunieks), 73. Považanec

    Karty:   56. Trávník (JAB), 84. Lischka (JAB)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 0:6.
    FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Hlúpik, Květ, Průcha (46. Pejša), Jan Rezek – Mingazov (56. Antwi), Fantiš (46. Voltr).
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Kilián, Pejša, Kodr, Soldát, Voltr.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (C) (77. V. Kubista), Považanec – Masopust, Chramosta (66. D. Ikaunieks), Jovović (68. R. Acosta).
    Náhradníci: Hanuš – D. Ikaunieks, R. Acosta, Sobol, Janković, Břečka, V. Kubista.

    Rozhodčí: Petr Ardeleánu. Asistenti: Jakub Hrabovský, Lucie Ratajová. Čtvrtý rozhodčí: Jan Váňa
    thejrc.org