Olomouc – Zlín 1:1 (kon.) | Příbram – Jablonec 0:6 (kon.) | Ostrava – Karviná 1:1 (kon.)
Slovácko – Teplice 0:2 (kon.)
konec
FK Příbram
0:6 (0:2)
FK Jablonec
Sobota 20.10.2018, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram dnes utrpěla na domácím stadionu Na Litavce obrovský debakl, který dlouho nepamatuje. Jablonec vstřelil do sítě tamního celku šest gólů, aniž by nějaký inkasoval. Svěřenci kouče Josefa Csaplára po přestávce naprosto vyhořeli a mohli být ještě rádi, že inkasovali celkem šest branek. Tým od Nisy se stal v letošní sezóně FORTUNA:LIGY po Liberci druhým týmem, který dokázal v Příbrami zvítězit. Výhru Jablonce režíroval Michal Trávník, který vstřelil hattrick, zatímco Jakub Považenec vstřelil góly dva a Jan Chramosta jeden. Konečný výsledek jednoznačného utkání Na Litavce zní. 1.FK Příbram 0 FK Jablonec 6. (18:57:01)

     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Radek Voltr sice na pravé straně šestnáctky podklouzl, z ostrého úhlu ale dokázal pěkně odcentrovat, bohužel pro Příbram ale žádný ze spoluhráčů na míč nedosáhl.
     
    89
    Lukáš Masopust uprostřed šestnáctky chytře pouštěl přihrávku Davida Ikauniekse z pravého křídla za sebe, jenže za ním stál kromě spoluhráče také hráč Příbrami.
     
    88
    Vojtěch Kubista zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, jeho pokus ale zamířil vysoko nad bránu Příbrami.
     
    87
    Lukáš Masopust přetáhl hru z pravého křídla na levou stranu šestnáctky a Rafael Acosta se mu pokusil pěkný pas oplatit, míč z jeho kopačky byl ale příliš krátký.
     
    86
    Lukáš Masopust si před pár okamžiky naběhl na další skvělý kolmý pas z hloubi hřiště, poté ale nepřesně přihrál.
     
    85
    Jeden z fanoušků Příbrami má obrovský smysl pro humor, když z hlediště zakřičel: „Vyrovnat!“
     
    84
    David Lischka zatáhl za záchranou brzdu a dopustil se útočného faulu, za který viděl žlutou kartu. I kdyby byl ovšem vyloučen, Příbrami už by dnes nepomohl ani zázrak.
     
    82
    Příbram dnes určitě podruhé v letošní sezóně na domácím stadionu Na Litavce prohraje a Jablonec se stane po Liberci druhým týmem, který letos v hornickém městě vyhrál, a to výrazným rozdílem.
     
    81
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a takovou kanonádu ze strany Jablonce asi očekával málokdo. Kéž by se mu tak dařilo i příští týden v UEFA Europa League.
     
    80
    Emmanuel Antwi sice dokázal od levého praporku pěkně odcentrovat, jenže v pokutovém území nebyl vůbec nikdo.
     
    79
    Tomáš Holeš si na střelu netroufl a na pravé straně šestnáctky uvolnil Lukáše Masopusta, který z ostrého úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, Milan Švenger ale míč mířící ke vzdálenější levé tyči skvěle vyrazil! Diváci Příbrami odchází.
     
    78
    Jablonec rozjel další krásnou kombinační akci a Davis Ikaunieks na pravé straně šestnáctky nebezpečně posílal míč z ostrého úhlu pod sebe, Milan Nitrianský ale dokázal ve skluzu uhasit nebezpečí a odvrátit míč.
     
    77
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází Vojtěch Kubista.
     
    76
    Jan Rezek na levé straně rozehrál standardní situaci v podobě zkráceného rohového kopu a po jeho přetaženém centru vypálil zpoza šestnáctky pěkně z voleje Roman Květ, jeho střela pravačkou ale byla zablokována.
     
    75
    Poslednímu gólu Jakuba Považance zatleskali i domácí fanoušci Příbrami, což už mluví samo za sebe.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 36. Považanec (Masopust), 45. Chramosta (Trávník), 51. Trávník (Považanec), 65. Trávník (pen.), 68. Trávník (D. Ikaunieks), 73. Považanec

    Karty:   56. Trávník (JAB), 84. Lischka (JAB)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 0:6.
    FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Hlúpik, Květ, Průcha (46. Pejša), Jan Rezek – Mingazov (56. Antwi), Fantiš (46. Voltr).
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Kilián, Pejša, Kodr, Soldát, Voltr.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (C) (77. V. Kubista), Považanec – Masopust, Chramosta (66. D. Ikaunieks), Jovović (68. R. Acosta).
    Náhradníci: Hanuš – D. Ikaunieks, R. Acosta, Sobol, Janković, Břečka, V. Kubista.

    Rozhodčí: Petr Ardeleánu. Asistenti: Jakub Hrabovský, Lucie Ratajová. Čtvrtý rozhodčí: Jan Váňa
    thejrc.org