Olomouc – Zlín 1:1 (kon.) | Příbram – Jablonec 0:6 (kon.) | Ostrava – Karviná 1:1 (kon.)
Slovácko – Teplice 0:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:1 (0:1)
MFK Karviná
Sobota 20.10.2018, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na shledanou. (19:01:22)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:6.
    Střely mimo: 11:3.
    Rohy: 8:7.
     
    Je konec a oba soupeři se rozloučí s tímto derby ziskem jednoho bodu, který je pro domácí nečekanou ztrátou.
    Byli to však hosté, kdo začal lépe. Ve třetí minutě Ba Loua svou gólovku proměnit nedokázal díky skvělému zákroku Jana Laštůvky. Baník byl poté sice v první půli aktivnější, ale větší šanci si vypracovat nedokázal. A tak přišel ve 37. minutě trest. Po rychlém kombinaci propálil Laštůvku z hranice vápna Dávid Guba.
    Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili lépe Ostravané. Těm navíc situaci usnadnil hostující Letić, který musel po druhé žluté kartě v 59. minutě předčasně pod sprchy. Baník svou přesilovku využil v 73. minutě, když se krásně z přímého kopu trefil Jiří Fleišman. Domácím poté zbývali ještě dostatek času na obrat, ale ten se již nekonal. Karviná dokázala pro ni dobrý výsledek ubránit a duel tak skončil smírně 1:1.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Jakub Šašinka si také ukousl příliš velký krajíc a míč mu na levé straně utekl do zámezí. Vypadá to, že tohle již Karviná zvládne.
     
    90+5
    Baníku se nedaří dostat míč do vápna, což je pro něj ohromná škoda. Čas navíc velmi rychle z jeho pohledu utíká.
     
    90+5
    Jakub Šašinka si nyní šlápl na balon a hosté se okamžitě pokusili o rychlý brejk Ten byl však zastaven praporkem pomezního, který odmával ofsajd.
     
    90+4
    Mešaninov si ukousl velké sousto na pravé straně, kde navíc svého soka očividně fauloval a je opět pískáno proti Baníku.
     
    90+3
    Jakub Šašinka si mohl nyní míč zpracovat, ale spoluhráči mu zřejmě nekřikli. Balon tak pouze prodloužil za sebe, kde se jej zmocnili hosté, kteří byli navíc faulování Hrubým.
    90+2. Fleišman vyslal prudký trestňák, Berkovec se jen proletěl
     
    90+2
    Opět to byl Jiří Fleišman, který kroutil svůj pokus do horního rohu. Berkovec si evidentně na míč sáhl, ale hlavní sudí k velkému překvapení ukázal, že se bude kopat od brány.
     
    90+1
    Další nadějný přímý kop pro Ostravu. Z trochu vzdálenější pozice, z níž padl první gól, nyní bude zahrávat další standardku.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje šest minut na rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Ba Louovi se ovšem z trávníku příliš nechce a kromě sudího a domácích hráčů jej popohání i hostující Panák.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Ján Krivák.
     
    88
    Po něm míč znovu propadl do nitra šestnáctky a po chvíli se pokusil o těžkou ránu z volej Dame Diop. Střelou ovšem ohrozil pouze fanoušky v hostujícím sektoru za bránou Karviné.
     
    87
    Baník nyní zakončoval svůj útok ranou z pravé strany vápna. Ta ale byla sražená a následovat bude rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Jakub Šašinka.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Martin Fillo (FC Baník Ostrava).
    86. Fillo chtěl rozhodnout, místo toho ale trefil protihráče a dostal žlutou
     
    86
    Baník dlouho hledal skulinu v soupeřově obraně a nakonec se odhodlal k centru zprava. Prudkou ránu poté vyslal z první nabíhající Fleišman, jehož nabídku se snažil zakončit Martin Fillo. Ten ale místo míče trefil protihráče a dostává žlutou kartu.
     
    84
    Martin Berkovec si o žlutou kartu říkal prakticky celý druhý poločas a za zdržování ji uviděl až nyní.
     
    83
    Jánoš se nyní nechal trochu vyhecovat domácími fanoušky ke střele z pětadvaceti metrů. Ta mu ovšem vůbec nesedla a následuje odkop od brány Berkovce.
     
    82
    Diop se šikovně obtočil kolem Panáka, který jej nakonec musel stáhnout na zem. Hostující stoper je tak další, kdo vidí žlutou kartu.
     
    81
    Baovi nyní utekl míč, čehož využil Fleišman a balonu se zmocnil. Následně jej ale pouze odkopl pod tlakem do zámezí a Karviná může vhazovat.
     
    80
    A tak se také již stalo a MFK se může bránit tlaku soupeře opět v desíti lidech.
     
    79
    Na hrací ploše nyní zůstal ležet Ramírez, ale po krátkém ošetření opouští trávník po svých a za malou chvíli bude pokračovat ve hře.
     
    78
    Velmi solidně zaplnění stadion nyní žene Baník za dalším gólem. Fillo si dobře pokryl míč, ale poté se mu nepodařilo přesně odcentrovat a Karviná se tak zvládla ubránit.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 11 002 diváků.
     
    77
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Soufiane Dramé.
     
    75
    Baník je povzbuzen vyrovnávací brankou a snaží se ihned znovu udeřit. Zatím se mu však druhý gól přidat nepodařilo.
     
    74
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Guba, přichází Eric Ramírez.
    73. Jiří FLEIŠMAN - 1:1
     
    73
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravský stadion je na nohou a slaví vyrovnání domácích! Exekuce přímého kopu se ujal sám faulovaný JIŘÍ FLEIŠMAN, který krásnou technickou ránu umístil ze svého pohledu k pravé tyči brány bezmocného Berkovce.
     
    72
    Tak teď to pro Baník vypadá hodně slibně. Fleišman byl na dvaceti metrech faulován, z čehož resultuje opravdu nebezpečný přímý kop domácích.
     
    71
    Pěkná kombinace domácích středem hřiště skončila u Diopa, který se nepřesnou přihrávkou snažil roztáhnout hru na pravou stranu. Domácí ale míč ihned vybojovali a pokračují v obléhání.
    70. Guba v gólovce, ale netrefil bránu
     
    70
    Jako blesk z čistého nebe se nyní objevili v gólovce hostující hráči. Ba přihrál zprava na střed Gubovi, který prudkou ranou minul o kousek zadní tyč Laštůvkovy brány.
     
    69
    Hosté si celý druhý poločas dávají s každou rozehrávkou hodně načas. Zatím se jejich počínání obešlo bez karetního napomenutí.
     
    68
    Menší závar vznikl nyní na malém vápně hostů po centru zleva. Pro Karvinou však vše dobře dopadlo a balon se nejrychleji našel Martin Berkovec.
     
    67
    Baníkovcům se ani teď nepovedlo zakončit po rohovém kopu. Ba se poté snažil vymodlit alespoň faul při svém průniku, ale byla mu odpískána hra na zemi.
    66. Hrubého v tutovce vychytal Berkovec
     
    66
    Ani z tohoto mráčku pro Baník nezapršelo! Hrubý se krásně na levé straně vápna zbavil Panáka a řítil se na Berkovce. Poté ještě přihrávkou před prázdnou bránu hledal Diopa, ale ten ani ve skluzu na balon nedosáhl.
     
    65
    Karviná si ale s centrem na přední tyč na Baník nepřišla a musela rychle spěchat zpět. Hrubý byl o míč obrán čistým způsobem, a tak se do rány z voleje položil Fillo. Ten ovšem ani teď netrefil bránu.
     
    64
    Nyní se žlutí pro změnu na druhé straně. Fleišman nedovolil pokračovat v průniku do vápna Baovi, za což uviděl žlutý kartónek.
    63. Holzer po závaru střílel nad karvinskou bránu
     
    63
    Baník i nadále pokračuje v tlaku. Po propadlém míči domácí nedokázali zakončit, ale přesto dále okupovali velké vápno. Z jeho levé strany následně prudce vypálil Holzer, avšak bránu Berkovce těsně minul.
     
    62
    Martin Fillo poté adresoval do vápna další centr. Na přední tyči jej ovšem rybičkou odvrátil na roh Janečka.
     
    61
    Jako první se po Holzerově centru ze strany snažil zahrozit Mešaninov. Obránce sice předskočil, avšak zakončit se mu již nepovedlo.
     
    60
    Baník tak má před sebou více než půhodinovou přesilovku, při které se dozajista pokusí a obrat ve skóre.
     
    59
    Tak to je nepříjemnost pro hostující celek. Letić zbytečně zatáhl soupeře u postranní čáry a sudí mu uděluje druhou žlutou kartu. Po červeném kartónku tak karvinský hráč putuje předčasně do sprch.
     
    58
    Hrubého nepříjemný centr hosté prodloužili za sebe a balon poté opustil hrací plochu. Baník poté rozehrál další roh, který hosté rovněž bez větších problémů zneškodnili.
     
    57
    Martin Fillo byl při své tažení zezadu povalen k zemi a sudí neváhal a odpískal nedovolený zákrok Karviné. Následuje zajímavá standardka pro domácí.
     
    56
    Holzer nyní zbytečně šel do kličky do hráče a posléze míč na úkor soupeře ztratil. Vpřed tak postupují opět hosté.
     
    55
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Milan Jirásek.
     
    54
    Domácí poté nicméně rozehráli dva rohové kopy, avšak ani jeden větší nebezpečí pro hostující bránu nepřinesl. Karviná tak přečkala tyto situace bez úhony.
     
    53
    Nyní však mohlo být srovnáno! Po nákopu Laštůvky propadl míč až k Diopovi, který postupoval sám na Berkovce. Balon se mu nakonec trochu zamotal pod nohama a jeho následnou prudkou ránu Berkovec stačil vyrazit.
     
    52
    Karviná může následně zahrozit, jelikož bude zahrávat další rohový kop, při kterém se všichni hráči natlačili do malého čtverce.
     
    51
    Karviná dokázala dobrou poziční hrou vytlačit Šašinku až k lajně, odkud přišla dlouhá malá domů až k domácímu brankáři.
     
    50
    Hrubý nakonec slibně se rozvíjející útok Baníku nezakončil, a tak vše skončilo postupným útokem. O kolmici za beky se poté pokusil Fleišman, ale Holzer jeho pas nemohl stihnout na hrací ploše.
     
    48
    A tak to Baník musel zkoušet znovu. Ránu z pětadvaceti metrů vyslal Martin Fillo, ale bránu Berkovce o několik metrů minul.
     
    48
    Centr od rohového praporku propadl na přední tyči na malé vápno, kde však bez obtíží ukryl v náruči Martin Berkovec.
     
    47
    Diopovi se nyní nepodařilo prostrčit míč zprava na volného spoluhráče ve středu pole. Nicméně domácí zůstanou u míče a rozehrají roh.
     
    46
    Karviná se hned v úvodu druhé půle tlačila do útoku, ale dvě zajímavé přihrávky Ba šancí neskončily.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Lukáš Pazdera, přichází Arťom Mešaninov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Úvodní část je za námi a nutno říci, že vyzněla daleko lépe pro hostující celek. Ten se hned ve třetí minutě mohl dostat do vedení, avšak Ba při svém sólu selhal a nechal vyniknout brankáře Laštůvku. Baník byl poté aktivnější, avšak větší gólovku si vypracovat nedokázal. Za zmínku stojí snad jen zakončení Filla po centru Fleišmana. A tak poté přišel šok pro Baník. Ve 37. minutě se po rychlé kombinaci podél vápna trefil David Guba, díky jehož brance si hosté odnesli do kabin jednogólové vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Z tribun se v závěru půle ozývá pískot poté, co si domácí nerozuměli ve středu pole a to bude nejspíš vše z úvodních 45 minut.
     
    45+1
    MFK ani z tohoto rohu nedokázalo zakončit, ale to hostům nemusí vadit, jelikož mají v zádech jednobrankový náskok.
     
    45
    Hlavní sudí nastavuje v první půli dvě minuty.
    45. Budínského standardku Laštůvka jen tak tak vytáhl nad břevno
     
    45
    Ba byl poté faulován Fleišmanem a Karviná zahrávala přímý kop z levé strany. Ten Budínský nebezpečně kroutil do brány a zasahovat musel až Jan Laštůvka, jenž míč lízl na rohový kop.
     
    44
    Jenže Baník si s nabídnutou standardkou poradit nedokázal a musí spěchat opět do obranných řad.
     
    43
    Letić následně na půlce trefil Diopa zřejmě do hlavy a je opět pískáno. Sudí po chvíli otálení tasí třetí žlutou kartu tohoto duelu.
     
    43
    Karvinští si po chvíli roh zopakovali, avšak k zakončení vůbec nedošlo. Míč totiž po rozehrání opustil hrací plochu, což ihned signalizoval pomezní sudí svým praporkem.
     
    42
    Ten Karviná rozehrála velmi pěkně a po signálu mohl zakončovat z ideální pozice na středu vápna jeden z hostů. Ke smůle svého týmu nedokázal prostřelit domácí bránící hráče.
     
    41
    A Baník mohl znovu inkasovat! V levé straně vápna se ke střele protlačil Letić, proti kterému včas vyběhl Jan Laštůvka a pokus svého soupeře vyrazil na rohový kop.
     
    39
    Ondřej Berkovec si nyní připsal první zákrok proti ráně soupeře ze střední vzdálenosti. Nejednalo se ovšem o nikterak prudkou střelu, a tak s ní hostující brankář neměl příliš starostí.
    37. David GUBA - 0:1
     
    37
    Karviná právě vstřelila branku!
    Nyní ale přichází šok pro domácí, jelikož se hosté zčistajasna ujali vedení! Panák prudkou přihrávkou překonal zálohu Baníku a míč se přes Ba a Lingra dostal podél vápna až k DAVIDU GUBOVI, který přízemní střelou prostřelil Laštůvku.
     
    36
    Šašinka nyní sice prodloužil míč za sebe, ale ke smůle Ostravy do protipohybu nabíhajícího Diopa. Zahraje si tedy i Berkovec.
     
    35
    Hosté posléze zkusili své štěstí na levé straně, avšak Moravcův centr nenašel svého adresáta. Karviná poté ještě zůstala u balonu, ale Stronati prokázal dobré čtení hry a individuální akci soupeře společně s Laštůvkou vyřešil.
     
    33
    Ondřej Šašinka nyní evidentně nechtíc přišlápl ve středovém Panáka. Domácí útočník se za své počínání ihned omlouvá a u míče tedy zůstanou hosté.
     
    32
    Pohledná narážečka na pravé straně skončil výborným centrem do nebezpečného prostoru. Tam došlo k souboji Diopa s Berkovcem, který situaci trochu přihrál a sudí poté odpískal útočný faul domácího útočníka.
     
    31
    Hra tedy pokračoval rohem hostů. Následný centr ovšem zvládl Laštůvka vyboxovat a navíc byl při zákroku faulován. Sudí tak přiznává balon Baníku.
     
    30
    Fleišman s Laštůvkou se nyní hodně zlobí na pomezního sudího, který po skluzu druhého jmenovaného ukázal na rohový praporek. Podle názoru domácích se mělo kopat od brány.
     
    28
    Teď už to domácí sehráli o poznání lépe. Na Hrubého prostrčení za obranu si naběhl Fleišman, na jehož prudký centr nedoskočil na přední tyči Diop. Situaci ovšem dohrával dobíhající Fillo, který bránu v akrobatické pozici netrefil.
     
    27
    Ostrava nyní tlačila svého protivníka, který dokázal zhustit střed pole u svého velkého čtverce a Baníkovce k nebezpečné ráně nepustil.
     
    26
    Domácí poté zasypávali centr soupeřovo vápno z obou stran, ale ani v jednom z případů se k hlavičce nedostali.
     
    25
    Baník posléze předvedl další zajímavý kontr. Za vápnem se v prvním okamžiku ke střele neodhodlal Hrubý, proti kterému dobře vystoupili hostující obránci. Domácí kapitán však následně přeci jen vypálil, ale sražený pokus sebral bez problémů Berkovec.
     
    24
    Karviná ovšem po standardce propadla a Baník mohl ve čtyřech postupovat proti dvěma soupeřům. To ovšem hned v zárodku nedopustil LIngr, který za své zatažení uviděl žlutý kartónek.
     
    23
    Teď si však Ba vykoledoval faul na Stronatim a vše se tak stěhuje k pokutovému území Ostravy.
     
    22
    Nyní už zde máme první žlutou kartu zápasu. Uviděl ji hostující za zákrok na útočné polovině, kterým přerušil rodící se útok Baníku.
     
    21
    Na poslední chvíli nyní odvrátil centr zprava Martin Šindelář. Za ním byl totiž osamocen nabíhající hráč hostů, který by zakončoval ve velmi výhodné pozici.
     
    20
    Janečkovi se povedlo prodloužit dlouhý nákop ze standardní situace, ale hosté se pak zakončení nedočkali. Nicméně zůstanou u míče a mohou vhazovat.
     
    19
    Střílený centr Holzera ale poté nemohl zasáhnout nikdo v bílém dresu tato nabídka se tak stala lahůdkou pro Martina Berkovce.
     
    18
    Baník se ale bez větších problémů zvládl ubránit a dokonce podnikl bleskový protiútok. Diop vedl míč dobrých šedesát metrů a poté se šikovně nechal faulovat svým soupeřem.
     
    17
    Hrubý následně zahrával přímý kop téměř z poloviny hřiště, avšak centr nasměroval pouze do rukavic Berkovce. Ten následně založil rychlý kontr, který skončil sraženým centrem z pravé strany. Roh pro Karvinou.
     
    15
    Fillo byl poté dobře dostoupen na útočné polovině, kde se také nechal faulovat. Následně i rychlé rozehrál a Baník to zkouší postupnou trpělivou kombinací.
    14. Rychlý protiútok hostů, Lingrova střela málem skončila v bráně
     
    14
    Nyní se o slovo přihlásila pro změnu Karviná. Zajímavý centr vyslali hosté z levé strany, který poté trochu se štěstím zakončoval Lingr. Ke své smůle ovšem vedle Laštůvkovy brány.
     
    13
    Pazderovi se však signál s rozehrávkou do strany nepovedl a míč po chvíli vycestoval do zámezí.
     
    13
    Na hrací ploše nyní zůstává ležet kapitán Hrubý, kterého nedovoleně srazil jeden z hostů, který dostává od sudího poslední varování.
     
    12
    Jánoš povedeným obranným skluzem vybojoval ve středu pole míč, ale toho si Baník dlouho neužil. Po Diopově nepřesné sklepávačce budou hosté vhazovat.
     
    10
    Nyní to pro Baník vypadalo hodně slibně. Domácí se hnali do rychlého brejku, při kterém se pokusil o finální zpětnou přihrávku zleva opět Holzer. Jeho pas na Diopa ovšem zastavil jeden z hostujících zadáků.
     
    9
    Další výborný míč adresoval na penaltový puntík zleva Holzer, který hledal jednoho z trojice nabíhajících spoluhráčů. Diopovi se ovšem po dobrém zákroku hostů nepovedlo lépe zakončit.
     
    8
    Ostravě se sice nepovedl signál z rohu, ale po dobré práci Stronatiho zůstala u míče. Zprava posléze přiletěl do vápna další centr, který šikovně hlavičkoval na zadní tyč Ondřej Šašinka. Bránu Berkovce však o pár metrů minul.
     
    7
    Teď se ale veškeré dění stěhuje před bránu Berkovce. Po sraženém centru Holzera z levé strany bude Baník zahrávat svůj první roh.
     
    6
    Následně je hra znovu přerušena. Karviná si počínala nedovoleně na útočné polovině a hrát budou moci domácí.
     
    5
    Stronati si nyní zakřičel na Šindeláře, který se mu klidil z cesty. Hlavičku novopečeného reprezentanta poté zpracoval Diop, avšak Ondřej Šašinka míč ve snaze o chytrou přihrávku jen odevzdal míč soupeři.
     
    4
    Tomu se ovšem domácí relativně v pohodě zvládli ubránit a po faulu hostů se bude kopat proti bráně Berkovce.
     
    3
    No a vzápětí tady byla první gólovka zápasu! Po chybě ve středu pole byl vyslán krásnou kolmicí do sóla Ba. Ten ovšem tváří v tvář Laštůvkovi neuspěl a domácí brankář jeho přízemní střelu vyškrábl na roh.
     
    2
    Jako tank vlétl do souboje Patrizio Stronati, který poté čistě tělem povalil soupeře. Udělala to navíc tak šikovně, že z toho nebude ani roh pro Karvinou a Laštůvka tak bude moci odkopávat.
     
    1
    Výborná práce Adama Jánoše, který byl důrazný v souboji tělo na tělo a u postranní lajny odstavil čistě svého soupeře. Následovat bude aut pro Baník.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    A ti právě přicházejí na hrací plochu. Jako již tradičně bude následovat hymna Baníku a poté také samotný výkop.
     
    Zhruba pět minut zbývá do úvodního hvizdu a na stadionu je téměř vše připraveno. I přes velmi sychravé počasí se tady dnes sešla solidní návštěva, která již netrpělivě vyhlíží aktéry dnešního duelu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Karviná do dnešního utkání nastoupí citelně oslabena. Do zápasu totiž nezasáhne její nejlepší střelec Tomáš Wagner, kterého vyřadilo ze hry zranění.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (C), Holzer – O. Šašinka, Diop.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, J. Šašinka, Stáňa, Procházka, Mešaninov.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Smrž, Budínský – Ba Loua, Lingr, Letić – Guba.
    Náhradníci: Pastornický – Krivák, Galuška, Dramé, Ramírez, Suchan, Mertelj.

    Rozhodčí: Franěk – Kotík, Vlasjuk.
     
    Posledních pět vzájemných utkání

    19.5.2018 Karviná – Baník 0:0
    25.11.2018 Baník – Karviná 2:1
    24.6.2017 Karviná – Baník 1:3
    25.1.2017 Karviná – Baník 0:5
    2.9.2016 Baník – Karviná 1:1
     
    MFK Karviná

    Karviná je na tom o poznání hůř než Ostravané. V minulém duelu dokonce prohrála s poslední Duklou a po jedenácti střetnutích okupuje 11. pozici s 10 body.

    Také MFK v reprezentační pauze nezahálelo a odehrálo pohárový duel proti Táborsku. Ten zvládlo na výbornou a po výhře 2:0 postoupilo do osmifinále.

    Karvinští se ovšem poměrně trápí v defenzivní činnosti. Doposud totiž obdrželi 21 branek a řadí se k nejhorším týmům ve Fortuna:Lize.

    Také na hřištích soupeřů to Karviné drhne. Po šesti zápasech má na svém kontě jednu výhru a se 4 body jí patří až 10. příčka v tabulce venkovních mužstev.

    Roman Nádvorník by měl mít v derby k dispozici vcelku kompletní kádr. Otazník visí pouze nad rekonvalescenty Dreksou a Puchelem.

    Posledních pět ligových utkání

    7.10.2018 Karviná – Dukla 0:2
    28.9.2018 Bohemians – Karviná 0:0
    22.9.2018 Karviná – Příbram 4:1
    16.9.2018 Teplice – Karviná 2:1
    2.9.2018 Karviná – Slovácko 2:1

    Nejlepší střelec

    Tomáš Wágner 4
     
    FC Baník Ostrava

    Ostrava v posledním duelu před reprezentační pauzou ztratila v poslední minutě nastavení výhru v Mladé Boleslavi a brala pouze bod za remízu 2:2. I přesto jí však po jedenácti kolech náleží 4. místo se ziskem 23 bodů.

    Během již zmíněné přestávky sehráli svěřenci Bohumila Páníka přípravný duel se Znojmem, který nakonec dotáhli do vítězného konce. V jeho závěru se prosadil Milan Baroš, který rozhodl o výhře 1:0.

    Baníku se navíc poměrně daří v obranné fázi. V dosavadním průběhu inkasoval pouze 8 gólů a patří mu v tomto ohledu třetí příčka za defenzívou Sparty a Slavie.

    I před vlastním publikem se Slezanům vede velmi dobře. Z pěti utkání pouze jedno prohráli a díky 12 bodům sídlí na 6. pozici v tabulce domácích týmů.

    Lodivod Ostravy se ovšem bude muset obejít bez kapitána Milana Baroše, který si odpykává disciplinární trest za své vyloučení a následné výlevy na adresu sudích v utkání se Slavií.

    Posledních pět ligových utkání

    6.10.2018 Mladá Boleslav – Baník 2:2
    30.9.2018 Baník – Slavia 2:1
    21.9.2018 Zlín – Baník 1:2
    17.9.2018 Baník – Sparta 0:1
    1.9.2018 Liberec – Baník 0:0

    Nejlepší střelci

    Dame Diop 4
    Milan Baroš 4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 12. kola Fortuna:Ligy mezi Baníkem Ostrava a Karvinou. Zápas začíná v 17:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 73. Fleišman – 37. Guba (Lingr)

    Karty:   64. Fleišman (OVA), 86. Fillo (OVA) – 22. Ba Loua (KAR), 24. Lingr (KAR), 43. Letić (KAR), 82. Panák (KAR), 84. Berkovec (KAR)   59. Letić (KAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:7.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera (46. Mešaninov), Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš (86. J. Šašinka), R. Hrubý (C), Holzer – O. Šašinka (55. Jirásek), Diop.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, J. Šašinka, Stáňa, Procházka, Mešaninov.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Smrž, Budínský – Ba Loua (89. Krivák), Lingr (77. Dramé), Letić – Guba (74. Ramírez).
    Náhradníci: Pastornický – Krivák, Galuška, Dramé, Ramírez, Suchan, Mertelj.

    Rozhodčí: Franěk – Kotík, Vlasjuk

    Diváci: 11 002
    thejrc.org