Poruba 2011 – Kadaň 8:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kladno 5:6 (po pr.) | Litoměřice – Havířov 3:0 (kon.)
Jihlava – Přerov 5:0 (kon.) | Vsetín – Prostějov 6:3 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 4:3 (po pr.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 20.10.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1778 diváků. (20:08:02)
     
    Neděje se tak a domácí stadion slaví. Slaví výhru 5:0 proti oslabenému soupeři. Toho před zápasem postihla střevní chřipka, v první třetině to ale nebylo prakticky vůbec znát a nebýt slepených gólů Jihlavy v první třetině, možná by to bylo jiné utkání. V prostřední části byla Dukla jasně lepší tým, druhou třetinu ovládla na střely 12:1 a na góly 2:0. V poslední třetině se jenom dohrávalo, ve 42. minutě se prosadil Miha Štebih a uzavřel tak výsledek dnešního zápasu. Přerov si připíše druhou prohru v řadě, Jihlava třetí výhru a před televizními kamerami v Budějovicích bude mít tak dobrou psychiku. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a u dalšího onlajnu z Jihlavy se budu těšit až za delší dobu. Napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Navíc budou mít posledních šest utkání přesilovou hru, Čáp podrazil Hlinku před vlastní brankou. Přidají ještě domácí šestou trefu?
     
    59:30
    Potlesk diváků na stadionu, domácí dohrávají zápas triumfálně v útočném pásmu.
     
    58:44
    Čermák pracuje za brankou velice dobře a drží stále Jihlavu v pásmu. Dostal se i k zakončení, avšak už nestihl po drobné kličce zamířit přesně.
     
    58:33
    Zakázané uvolnění Přerova, to vše 87 sekund do konce. Zubři si do závěrečných minut vybírají oddechový čas.
     
    58:00
    Hlinka se obtočil okolo obránce a poslal lehce puk na osu hřiště Jiránkovi, ten z první minul branku! Jdeme do poslední dvouminutovky zápasu.
     
    56:33
    Zápas se vyloženě pouze dohrává. Obrany spíše nefungují, přesnost se také pomalu vytrácí. Hosté spíše vyhazují z pásma, Dukla v něm kombinuje.
     
    55:41
    Kajínek trefil Navrátila jak holí, tak i pukem. Ani jedno z toho nezamířilo do brány a Kajínek zamířil přímo na střídačku.
     
    55:25
    Černý vyhodil až k Brožovi, který s menšími peripetiemi založil znovu útok domácích.
     
    54:44
    Dukla v plném počtu a má přesilovou hru trvající cca 75 sekund.
     
    54:11
    Jiránek neudržel soupeře na zádech a Hejcman se dostal před Brože, na dlouhou hůl ale nemohl zakončit vůbec dobře. Na druhou stranu šli dva domácí, Šurý do nahrávky před brankovištěm skočil a přikryl puk.
     
    53:57
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jan Václavek – 2 min., podrážení).
     
    53:28
    Brož předvedl velice mazácký zákrok, Doležal na něj vypálil z pravého kruhu, Brož mu nastavil lapačku a sklízí ovace publika.
     
    53:00
    Pala vypálil od modré, Brož šel do zákroku, před ním se ale zjevil Čermák a odpálil do nebezpečí.
     
    52:41
    Harkabus složil na zem Zbořila, je vyloučen za podrážení. Přerov může korigovat skóre.
     
    52:29
    Auto Kia Carens za brankou Brože utrpělo menší šrám, Hejcman v rychlosti vracel na modrou Navrátilovi, kterému vložil do pokusu hůl Štebih a puk letěl kam? Správně, na auto.
     
    52:02
    Během komerční přestávky si zhruba pět hráčů hostí vyříkávalo něco málo se sudími, řeší se opět horší led a vypadá to na další opravu.
     
    51:40
    Pozorní čtenáři si všimli, že jsem zde dlouho nezmínil jméno Jiřího Goiše. Ten se na konci druhé třetiny po souboji s Pekrem vyřadil ze hry a v utkání již nepokračuje. Přerovu tak z devatenácti hráčů zbylo sedmnáct, odstoupil Klimeš a již zmíněný Goiš.
     
    51:13
    Pšurný protečoval do útočného pásma, kde ale nikdo z Přerovských nebyl. Toho využil Hlinka, který přehrál na Harkabuse, ten do poslední chvíle naznačoval přihrávku, nakonec vystřelil, Šurý poslal do ochranné sítě.
     
    50:22
    Štindl z pokleku trefil prvního obránce před sebou, ale nemusí mu to vadit, domácí zůstali přesto v útočném pásmu.
     
    49:04
    O emoce tu nebude nouze až do konce. Sudí zvolili styl „na párku“, kdy se nějak tak moc nepíská a pokračuje hra. Proto jim několik zákroků z obou stran uniklo, hráči chodí do sebe ještě tvrději a každou chvíli se bude muset vylučovat.
     
    48:09
    Hlinka naznačil přihrávku, „foukl“ to mezi obránce, ale nezakončil, tvrdě ho poslal na zem Pšurný. Hosté vyhazují.
     
    47:49
    Další strkanice před hostující brankou, Šurý si totiž nebyl vůbec jistý s držením kotouče a Werbik důsledně dohrával. Po odpískání se do něj pustil Čáp a oba kohouti mají dvě minuty za hrubost na kontě. Hraje se dále 5 na 4.
     
    47:42
    V komerční přestávce si domácí fanoušci žádají video, těžko říci, z jakého důvodu. Zřejmě střela Doudery.
     
    47:42
    Na dnešní zápas bude chtít určitě MEO zapomenout co nejrychleji. Krátce poté, co se vrátil Pala z trestné, tam půjde za hru vysokou holí Hejcman.
     
    47:01
    Zbořil zkazil radost z vybojovaného kotouče Hlinkovi a vyhodil na druhou stranu. Zároveň tak ukončil domácím přesilovku.
     
    46:09
    Doudera měl nyní pořádný kus smůly! Jeho nadýchaný kotouč od modré se zastavil o pravou tyč!
     
    45:29
    Zubři však ihned vyhodili, Doudera ve středním pásmu našel Tůmu, který se projel mezi třemi obránci, před Šurým ale poslal puk vedle!
     
    45:20
    Pala na modré čáře poslal k zemi Pekra, který se hotovil na přihrávku do dalšího brejku. Dvě minuty, napadení. Jihlavští mají další přesilovku.
     
    44:34
    Hejcman se toho nebál, povodil si Kajínka a rázem byl sám před Brožem, jen to zakončení ho však zradilo.
     
    43:28
    Zbořil se do zakončení nedostal, z rychlého protiútoku na druhé straně Doudera ano, střelu mu ale holí zblokoval Pala a puk šel až přes ochrannou síť na tribuny.
     
    43:17
    Nutno vyzdvihnout i hostující fanoušky. Ti za stavu 0:5 z pohledu jejich týmu stále nějakým způsobem fandí a podporují, rozhodně to na tribunách nezabalili.
     
    42:28
    Domácím chutná velice dobře. První útočná formace zasypala Šurého několika střelami, ani jedna však nebyla zvlášť nebezpečná, kadence to však byla solidní. Nyní je přerušeno po ztrátě puku z dohledu.
    41:37 Miha ŠTEBIH - 5:0
     
    41:37
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pětka zkompletována! A dnes se opravdu David Kajínek musí tetelit blahem. Takových peněz snad nikdy nedostane. Harkabus lehce přistrčil na modrou MIHOVI ŠTEBIHOVI, který z první trefil přesně pravou část branky a skóruje poprvé v sezoně. Asistence: Tomáš Harkabus, Nicolas Werbik.
     
    40:50
    Vyhrané buly před Šurým byl drobný náznak akce, ale hostující gólman prokázal kvalitní přehled a zamezil puku v síti.
     
    40:18
    Štindl se pokusil o průnik podél pravého mantinelu, zastavil ho ale Čáp. Meopta se osvobodila vyhozením, navíc takovým, že se nejedná o zakázané.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině tempo hry opadlo, Dukla přidala navrch ještě dva góly. První přišel po 54 sekundách, propad hostující obrany potrestal Nicolas Werbik. Přerov se nechával často vylučovat, nabídnutou přesilovku 5 na 3 ke konci periody využil Tomáš Jiránek, který zapsal první gól a bod v sezoně. David Kajínek v kabině Dukly jakožto pokladník dnes bude mít pořádné žně. Třetí třetina začne v 19:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Goiš rozdal dvě tvrdé rány, třetí schytal u Matěje Pekra sám a chtělo by se říci: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Ale nyní se Goiš zranil bez přičinění, nezpevněné koleno proti mantinelu není nejpříjemnější.
     
    38:21
    Domácí ještě dohrávají přesilovou hru po vyloučení Goiše, ta už ale nevypadá nijak skvěle, zvlášť když Kajínkova střela skončila svůj let zhruba po třech metrech.
    37:34 Tomáš JIRÁNEK - 4:0
     
    37:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Šest sekund před koncem hry 5 na 3 se domácí dočkali. David Kajínek se na modré po nahrávce od Doudery napřáhl ke střele, Šurý ji ke své smůle vyrazil přímo před sebe na TOMÁŠE JIRÁNKA, který doklepl mezi betony. Velice podobná situace prvnímu gólu zápasu. Asistence: David Kajínek, Lukáš Doudera.
     
    37:25
    Pohl si vybruslil až mezi kruhy a poslal střelu švihem, Šurý viděl včas a zastavil puk v lapačce. Jihlavě zbývá ještě 13 sekund z přesilovky.
     
    36:58
    Pohl dvakrát vyměnil s Andělem, Dukla obehrává přerovskou trojici odvážných.
     
    36:46
    Domácí mají 52 sekund přesilovky 5 na 3! Pekr pronikal do situace 2 na 1, zezadu ho zastavil Goiš holí do obličeje a dostává dvě minuty.
     
    35:48
    Nedorozumění mezi obránci končí vyhozením Přerova až k Brožovi. A to hned dvakrát, naposledy vykázal domácí z pásma Sikora, v očích Kladenských lotr, v očích veřejnosti člověk, co čistě dohrál Jágra.
     
    35:38
    Tak nekončí. Nakonec je za původce hry vysokou holí určen Jaroslav Moučka, který i přes svůj nesouhlas dostává dvě minuty. Jihlava může využít přesilovou hru a jít na čtyři branky náskoku.
     
    35:17
    Třetí vhazování v krátkém sledu, všechna buly byla provedena v útočném pásmu Přerova. Poslední vyhráli hosté a vydali se na zteč, která končí vybojovanou přesilovkou.
     
    35:10
    Další akce od první útočné formace Dukly! Obrana hostí zapomněla na střídajícího Pekra, ke kterému od Anděla přišel dlouhý pas, Pekr pak z úhlu najel před Šurého, ale nepřekonal ho. Komerční pauza.
     
    34:14
    Další rychlý přechod do útoku od domácích, na Přerovu je trochu vidět, že vlivem střevní chřipky odchází fyzicky. Už to není ta Meopta z první třetiny...
     
    33:07
    Havránek si pohrál s pukem na holi a dostal domácí do útočného pásma, následná přihrávka na Werbika ale moc nevyšla.
     
    32:35
    Původně signalizované zakázané uvolnění Přerova změnil sám Werbik, který přiznal teč puku. Pěkné gesto.
     
    32:02
    Tutovka domácích! Pekr se uvolnil na levém křídle, nahrál před branku volnému Skořepovi, tomu se ale zamotal puk pod brusle a zakončení tak nebylo optimální.
     
    31:35
    Štindl spíše nahodil do útočného pásma, aby se zbavil zodpovědnosti a mohl jet střídat.
     
    31:08
    Zakázané uvolnění od Přerova, který se mezitím zformoval do plného počtu hráčů. Došlo ještě ke kuriózní situaci, kdy Goiš odjel vesele z trestné, ač tam má ještě dvě minuty zůstat. Nakonec se po urgenci vrátil.
     
    30:12
    Tůma opět v akci! Tentokrát si vzal slovo z vrcholku kruhu a orazítkoval břevno!
     
    29:11
    Přesilovka Dukly není nijak zvlášť závratná, Přerov se bez problémů brání a vyhazuje kotouče stejným tempem jako přichází migranti do Německa.
     
    28:45
    Oba hráči dostávají dvě minuty za hrubost, Goiš pak dvě navrch za seknutí Brože do lapačky. Trest za hrubost odsedí Mašín.
     
    28:45
    Parádní boxerský souboj po přerušení hry od Hrníčka a Goiše! Oba hráči se do sebe pustili po přikrytí puku Brožem a čeká se na tresty. Dlužno dodat, že bitku vyhrál Hrníčko celkem suverénně.
     
    28:22
    Trojúhelníková kombinace hostí nekončí gólem, Hejcman vytvořil přeponu nahrávkou na Navrátila, který se ale trefil hokejkou do ledu.
     
    27:58
    Hned si musel Šurý připsat zákrok, zleva se probil před branku Hlinka a jeho střela měla parametry.
     
    27:28
    Sám Doležal pak dostal na levém křídle prostor, využil jej ke střele, která se ale o mantinel vrátila do útočného pásma Dukly, kde puk dojížděl Jiránek, avšak vůbec nezakončil.
     
    26:46
    S novým gólmanem v přerovském brankovišti pokračuje utkání, hosté zásluhou Doležala vypoklonkovali domácí z pásma.
     
    26:37
    Ne, Klimešovi okolnosti nedovolí dále pokračovat v zápase a za potlesku celého stadionu míří přerovská jednička do kabiny. Na jeho místo nastupuje Michal Šurý a pro Přerov se to nevyvíjí vůbec dobře.
     
    26:28
    Ze souboje o puk vyšel velice dobře David Tůma, který přebruslil celé hřiště a střelou z pravého kruhu trefil protější tyč! Horší chvíle jsou však hned poté, kdy Klimeš schytal nějakou ránu mimo brankoviště a nemůže se z ledu moc zvednout. Komerční přestávka.
     
    25:44
    Kajínek poslal Pšurného u přerovské střídačky přes mantinel a zabránil mu tak originálně v dalším postupu.
     
    25:13
    Domácí díky dobrému forčekingu zůstali v útočném pásmu a k mírné střele se dostal Hrníčko, Klimešovi stačilo nastavit pouze lapačku a připsat si tak zákrok.
     
    24:50
    Hlinka si píchl kotouč před sebe, sice ho nedojel v pozici na střelu, ale nebránilo mu nic vrátit puk na modrou Harkabusovi, který z první vyprášil betony Klimeše. Pěkná rána i pěkný zákrok.
     
    24:39
    Havránek vysokým obloukem hledal vysokého Jiránka ve středním pásmu, jenže puk přelétl i útočnou modrou a z toho pramenilo zakázané uvolnění Dukly. A opět se bude vhazovat natřikrát...
     
    24:09
    Padrnos vracel do útočného pásma, jenže tam byl Navrátil, proto nemohli Přerovští dále hrát. Dukla se při rychlém přechodu dopustila ofsajdu. Vhazování se bude opakovat, Hlinka jasně řekl čárovému sudímu, jak moc ho má rád a byl upozorněn hlavním sudím, že takhle ne.
     
    23:35
    Krásná kombinace na jeden dotek a na konci toho celého byl Anděl, který se chvíli hledal s pukem, až musel střílet přes obránce Palu, ten jeho ránu zastavil bruslí.
     
    22:35
    Na modré se dostal ke střele Radomír Pala, přerovská to ikona, jeho pokus ještě tečoval Kratochvíl, ale nemělo to kladný efekt, puk šel pár decimetrů od pravé tyče. Přesto jsou Zubři stále v útoku.
     
    21:50
    Harkabus neustál souboj u mantinelu a Meopta ještě chvíli hrála před Brožem, Hlinka ale vyčekal nahrávku a vyvezl až za Klimeše.
     
    21:30
    Domácí vyhodili na zakázané uvolnění a Přerov se tak zadarmo dostává do útočného pásma.
    20:54 Nicolas WERBIK - 3:0
     
    20:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ohromný propad hostující obrany a Dukla vede již 3:0! David Tůma našel před brankou absolutně volného NICOLASE WERBIKA, který se neunáhlil v koncovce, počkal si na pohyb gólmana a nekompromisně trefil pravý vingl! Asistence: David Tůma, Tomáš Havránek.
     
    20:24
    Skořepa přenechal za sebe Andělovi, který pálil z mezikruží přímo do Klimešovy hrudi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nutno ještě dodat, že kvalitní hra od Přerovských je notně ovlivněna střevní chřipkou, která tým postihla. Na jednom z minulých tréninků bylo k dispozici jenom devět zdravých hráčů. Jako by to ale na hře nebylo znát. Jdeme do druhé třetiny!
     
    První třetina zápasu vysoké kvality končí. Přerov se toho vůbec na cizím ledě nebojí a měl také několik šancí, zejména v začátku zápasu. Duklu ale podržel vždy Brož. V útoku byla Jihlava lepší, vyústilo to ve dva góly během 65 sekund, nejprve dorazil střelu Harkabuse do brány David Tůma, o chvíli později zapsal první gól vůbec Matěj Vála. Jihlava není rozhodně lepší, ale vede o dva góly a Přerov má tedy co dohánět. Další třetina začne zhruba v 18:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Smolný ofsajd pro hosty. Zbořil se vracel po tvrdé srážce z útočného pásma, jenže hosté mezitím chtěli útočit a dostali se do ofsajdu.
     
    19:12
    Souboj 1 na 1 řešil Werbik střelou, ta letěla na zadní plexisklo, přesto si nemohl být Klimeš moc jistý.
     
    18:30
    Meopta znovu v útoku a rozhodně nechce končit s mankem 0:2. Pšurný pálil dvakrát zleva, pokaždé podržel domácí Brož.
     
    17:39
    Domácí nasypali v krátkém sledu dvě branky a v určitém to začíná připomínat první vzájemné utkání těchto soupeřů tuto sezonu. Kvalitní hokej, dobrá atmosféra a šance z obou stran. Nyní byla opět na tahu Dukla, Pekr zpětnou nahrávkou na Anděla rozvířil vody brankoviště Klimeše, který ale raději přikryl.
    16:50 Matěj VÁLA - 2:0
     
    16:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Za 65 sekund je tu druhý gól Dukly! Nadějný tlak Přerova v pásmu pohřbila špatná nahrávka a situace 2 na 1, kterou si sám vyřešil na pravém křídle MATĚJ VÁLA střelou z pravého kruhu přímo do bližšího vinglu! Jedná se tak pro něj o první gól v dospělých během kariéry. To bude mít pokladník David Kajínek mnoho radosti v dukelské kabině... Asistence: Michal Hlinka.
    15:45 David TŮMA - 1:0
     
    15:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští jsou sice střelecky méně aktivnější, ale jdou do vedení! Tomáš Harkabus vyvezl puk z rohu, vybruslil si až na levý kruh a vystřelil na branku. Klimeš vyrazil před sebe, kde stál DAVID TŮMA, který zadovkou zametl spodní roh branky! Asistence: Tomáš Harkabus.
     
    14:59
    Malina opět prozkoušel Hejcmanovu připravenost, tentokrát ale přerovský šikula na modré nebyl uvolněn a celá akce vyšuměla do ztracena.
     
    14:35
    I přesilovka Dukly měla solidní parametry, tentokrát to zkusil individuálně Werbik a puk se ocitl v ochranné síti. Komerční přestávka.
     
    14:07
    Pekr našel křižně Anděla, ten z první švihem trefuje pravou tyčku!
     
    12:58
    Hejcman šikovně projel okolo levého mantinelu, to vše v čase, kdy se Harkabus vrací na led a Jihlava má přesilovku. Hned z toho vzešlo (ne)zakončení Jiránka zblízka.
     
    12:45
    Skořepa dojížděl v oslabení vyhozený kotouč, byl u něj rychleji a ihned nahrál pod sebe na Werbika, toho při zakončení sekl Pšurný a je tedy vyloučen.
     
    11:44
    Hosté opět rozjeli svůj kolotoč v útočné třetině a vyrobili závar před Brožem, Pekr byl ale obětavý a vyváží puk až na druhou stranu kluziště.
     
    11:07
    Sudí dnes mají velice citlivý metr na osobní souboje. Po situaci ve středním pásmu, kde Harkabus trefil jednoho z hostí, je Harkabus vyloučen za faul kolenem a i z reakce Sýkory na straně Přerova jsem měl pocit, že s tím moc nesouhlasí.
     
    09:56
    Tůma vybruslil z rohu svého pásma až na modrou, následně zkusil šikovnost svých kolegů v útoku, kteří ale nebyli připraveni a Zubři měli další slibnou šanci, Hejcman z mezikruží ale trefil Brožův beton.
     
    09:36
    Současně s koncem trestu šel na zteč Anděl, dojela mu kompletní formace, sám Anděl pak zkusil prostrčit na Pekra na druhé straně, ten byl ale tísněn a ke kotouči se nedostal.
     
    08:51
    Čáp už to v útočném pásmu nestihl a Jiránek tak vyhodil kotouč z obranného pásma Dukly. Fakticky to podobné bylo k vidění o pár sekund později.
     
    08:19
    Přesilovky hostí, to je jiná káva. Před brankou zůstal volný Hejcman a Brož šel na zteč hokejkou, vše zachránil Štindl, který se doklouzal k brankovišti a puk odpálil ke Klimešovi.
     
    07:40
    Meo má tedy první přesilovku a usadilo se v útočném pásmu. První várku tlaku zakončil nenápadnou střelou z úhlu Goiš, Brož si nebyl chvíli jistý, ale hvizd rozhodčích jej uklidnil.
     
    07:32
    Zajímavé vyloučení. Co vypadalo jako běžný souboj, viděl sudí jako podrážení ve středním pásmu a Skořepu posílá ven. Přesilovku rozehraje Meopta až po komerční pauze.
     
    06:41
    Nahození od čtvrté útočné formace Jihlavy nikoho nenašlo a Přerov bude moci založit další útok. Navíc bude hrát v početní výhodě.
     
    05:55
    Čárový sudí přijel do Jihlavy s určitým stupněm oblíbenosti. Dejme tomu neutrál. Po úvodních šesti minutách to je u fanoušků stupeň nenávisti, neboť obecně se dnes opakují vhazování velice často.
     
    05:45
    Hlinka v tísni odevzdal na Harkabuse, který neměl moc prostoru na manévry, musel pouze nahrát pod sebe Jiránkovi, jehož střela nebyla moc slavná a Klimeš má snadný zákrok.
     
    05:23
    Další hra vysokou holí, stále neměl nikdo hůl v obličeji, proto se nemusí vylučovat. Vhazovat se bude každopádně před Brožem.
     
    05:00
    Další brejk Přerova! Na pravém křídle pláchl Hejcman a mířil na protější tyč, Brož vyrazil vyrážečkou. Na druhé straně řešil situaci 2 na 1 střelou Jiránek, ani on ale Klimeše neprostřelil!
     
    04:34
    Werbik si zpracoval puk na útočné modré, jenže s holí až skoro nad hlavou, proto se píská hra vysokou holí.
     
    03:51
    Štebih čeká na kompletní dostřídání a nevyplatilo se mu to. Sikora ho výborně napadal a o touš připravil, naštěstí pro domácí to nemělo zásadnější vliv.
     
    03:11
    Hrníčko u mantinelu výborně udržel kotouč v souboji a předal ho na střed, tam si ho našel střídající Pekr a nahrával doprava na Skořepu, který ale nevěděl o kotouči a Přerov může útočit.
     
    02:15
    Do sestavy Dukly se po napadení skupinkou občanů vrátil Michal Hlinka a hned rozdal dvě povedené přihrávky na obrannou linii, Kajínkova střela byla ještě sražena a Klimeš až v poslední chvíli odvracel.
     
    01:50
    Vhazování před Klimešem se bude muset opakovat, mezitím dávají vědět o své přítomnosti i hostující fanoušci.
     
    01:48
    Moučka zleva nahazoval do útočného pásma, jenže ještě na své polovině a vzhledem k tomu, že puk letěl až na zadní plexi, je verdikt jasný. Icing hostí.
     
    01:07
    Přerov vstoupil do utkání s vysokou aktivitou a tlačí Duklu v jejím pásmu. Domácí se těžce dostávají na kotouč.
     
    00:48
    Anděl protečoval puk do útočného pásma, ale Přerov se dokázal za pár sekund vrátit tam, kam potřeboval. Z levého kruhu pálil Pšurný, Brož udržel kotouč pod betonem a opět přerušil.
     
    00:30
    Hned po půl minutě zůstal na útočné modré osamocen hostující Sýkora a dostal puk, sám proti Brožovi ale neuspěl! Dukla vyhodila na následný icing.
     
    00:03
    Led opraven, první buly šlo pro domácí, kteří do toho hned šlápli a usídlili se před Klimešovým brankovištěm.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na jihlavském zimáku se začne určitě později z důvodu špatného ledu. Trhliny v něm nejsou zkrátka ideální...
     
    -10:30
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, L. Doudera, Kajínek (A), D. Váňa, Štebih, Mareš, Štindl – Anděl, Skořepa (C), Pekr – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Jiránek (A) – Vála, Hrníčko, D. Čermák.

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Pala (A), Čáp, R. Černý, Zbořil, Padrnos, Malina – T. Doležal, T. Sýkora (C), Š. Kratochvíl – Moučka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Mašín, Václavek.

    Rozhodčí: Wagner, Ondráček – Bosák, Maštalíř.
     
    V Dukle se toho za posledních pár dní mnoho událo. Zejména na poli přesunů. Před utkáním s Benátkami byly oznámeny střídavé starty „pardubického Jihlaváka“ Jana Mandáta, který se vrátil ze zámořské mise. Opačným směrem putoval obránce Dukly Petr Štindl – v obou případech zatím na jeden zápas. Útok posílil na střídavé starty ještě Nicolas Werbik, kterého mohli diváci například vidět při generálce Dukly na ligu proti Zlínu. O pár dní byla oznámena změna na trase Dukla – Litvínov, ze severu Čech přišli na měsíc útočník David Tůma s obráncem Lukášem Douderou. Po stejnou dobu bude k dispozici Litvínovu obránce Jakub Suchánek.

    Zřejmě nejvíce sledovanou událostí se stalo oznámení kapitána Tomáše Čachotského, který na vlastní žádost odešel na měsíční hostování do extraligového Zlína. Jako náhradu za něj může Jihlava využít útočníka Michala Popelku. Čachotský hrál již poslední utkání Zlína proti Mladé Boleslavi, ve druhé útočné formaci přispěl k výhře 5:3.
     
    Vzájemné zápasy tuto sezonu

    1. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava 5:4 (0:1, 5:2, 0:1)
    První třetina patřila gólově Dukle, když se v přesilovce prosadil Jakub Suchánek. Přerov ale ve druhé třetině neponechal nic náhodě a především z rychlých brejků nasypal za sedm minut do jihlavské sítě čtyři góly a nebylo to vše. Dukla sice snížila na 2:4, vedení ale rychle vrátil domácím Pšurný. Jihlavští dotahovali skóre, dostali se až na dostřel jediné branky, ale Zubři výhru 5:4 ubránili.

    Branky a nahrávky: 21. T. Doležal (R. Černý, Rachůnek), 24. Pala (Rachůnek), 26. M. Kratochvíl (Malina, Klimeš), 28. Hejcman (M. Kratochvíl), 32. Pšurný (M. Novotný, Sikora) – 13. Suchánek (D. Váňa, Pekr), 32. Osmík (Dostálek), 36. Dostálek, 41. Zeman (Kajínek)
     
    HC Dukla Jihlava
    7. místo, 24 bodů, skóre 50:31, bilance 6-2-2-4
    Domácí tým je na tom o něco málo hůře než jeho dnešní soupeř. Oproti Přerovu neměla Dukla zářný vstup do sezony, sice dokázala uzemnit Motor výsledkem 7:0 a v dalším domácím utkání porazit Kadaň stejným poměrem, ale první body zvenku přišly až v 5. kole ve vyhecovaném utkání na Kladně. Od té doby přichází střídavě výhry a prohry, například domácí výbuch s Havířovem (1:3) nahradila výhra nad Třebíčí (6:3). Za posledních šest utkání má Jihlava bilanci 3-3, prohrála v Litoměřicích, Porubě a doma se Vsetínem, naopak porazila Frýdek, Benátky a Slavii.

    Produktivitě týmu vévodí Matěj Pekr, který za 14 utkání vsítil deset gólů a sedm „vyrobil“. O tři body za ním je křídelník druhé formace Lukáš Anděl. 12 bodů nasbírala legenda Tomáš Čachotský, který se však na měsíc bodově odmlčí, neboť oznámil hostování ve Zlíně. Po deseti bodech mají Vlastimil Dostálek, Josef Skořepa a obránce Jan Pohl. V brance dostávají prostor oba brankáři, devět utkání odchytal Niklas Lundström (90,96 %), šest pak Jan Brož (90,71 %).
     
    HC ZUBR Přerov
    3. místo, 28 bodů, skóre 48:39, bilance 9-0-1-5
    Přerov vstoupil do sezony „brutálním“ způsobem, když z deseti utkání vyhrál hned osm. Jediná prohra na domácí půdě za deset utkání přišla proti Motoru (1:3). Díky tomu se mohl chvíli hřát na čele tabulky, svoji pozici ale v posledních utkáních ztratil, neboť druhá domácí porážka přišla proti Vsetínu, následně se nepovedlo vyhrát back-to-back zápasy v Litoměřicích. I přes dvě výhry proti Frýdku a Porubě přišla čtvrtá prohra ze šesti utkání, překvapivě v Benátkách poměrem 0:4.

    V útoku se může tým spoléhat na Romana Pšurného, zkušený centr má v první lize průměr 0,91 bodu na zápas. A Pšurný tým drží, za 14 zápasů má bilanci 3+10. Skvěle ho doplňuje nová posila před sezonou, Darek Hejcman. Ten přišel jako náhrada za výše uvedené odchozí hráče a prostor v Přerově využívá skvěle. 15 utkání, 3 góly a 8 nahrávek. Duo doplňuje Jiří Goiš, dlouholetý hráč Přerova má deset bodů (5+5). V obraně drží tým Martin Novotný, za 12 utkání si zapsal sedm bodů. Pozadu není ani přerovská ikona Radomír Pala, ten má 3 góly a 4 nahrávky. V bráně odchytal 11 utkání z 15 Lukáš Klimeš a má procento úspěšnosti 91,29.
     
    Dobrý podvečer z jihlavského chrámu! Chance Liga jde do druhé čtvrtiny a Dukla ji načne v sobotu od 17:30 proti Přerovu, který měl raketový nástup do sezony a patří mu průběžná třetí příčka. Poslední utkání se však Zubrům tolik nedaří, zatímco Jihlava je psychicky dobře naladěná, poslední dvě utkání vyhrála.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 16. D. Tůma (Harkabus), 17. Vála (M. Hlinka), 21. Werbik (D. Tůma, T. Havránek), 38. Jiránek (Kajínek, L. Doudera), 42. Štebih (Harkabus, Werbik)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, L. Doudera, Kajínek (A), D. Váňa, Štebih, Mareš, Štindl – Anděl, Skořepa (C), Pekr – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Jiránek (A) – Vála, Hrníčko, D. Čermák.
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (27. Šurý) – Pala (A), Čáp, R. Černý, Zbořil, Padrnos, Malina – T. Doležal, T. Sýkora (C), Š. Kratochvíl – Moučka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Mašín, Václavek.

    Rozhodčí: Wagner, Ondráček – Bosák, Maštalíř

    Diváci: 1778
    thejrc.org