Mountfield HK – Liberec 5:6 (kon.) | Č. Budějovice – Žďár n/S 4:1 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.)
Chomutov – K. Vary 1:2 (kon.) | Vítkovice – Třinec 2:3 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 3:7 (kon.)
Plzeň – HC Litvínov 8:1 (kon.) | Havířov – Zlín 5:1 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Přerov – Vsetín 4:2 (kon.) | Olomouc – Salzburg 4:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (1:2, 0:0, 4:0 - N 1:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 20.10.2018, 16:00 • Tipsport arena, Praha 7 (Bubeneč) • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    60:01
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Vitouch – 2 min. + osobní trest do konce utkání, trestná lavice / předčasné opuštění, nesprávný příchod a odchod).
     
    58:33
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Po trochu matoucím verdiktu sudích odchází na trestnou David Vitouch (SPA), jenž se údajně dopustil sevření puku rukou.
     
    57:33
    Těsně po konci přesilovky se Mikuláš Hovorka (MBL) dopustil pozdního dohrání, když před brankou sestřelil jednoho z domácích. Přesilovka pro Spartu.
     
    55:28
    Ruka rozhodčího opět vyletěla vzhůru, na lavici hříšníku odjíždí po souboji v rohu Jevgenij Pika (SPA). Ten se dle sudích provinil vysokou holí.
     
    51:10
    Petr Foerster (MBL) míří na trestnou lavici, dopustil se hákování. Mladou Boleslav tak čekají hodně nepříjemné dvě minuty...
     
    46:54
    Sparta má ideální šanci vyrovnat, Tomáš Dlask (MBL) dostává trest za hákování a na dvě minuty tak oslabuje svůj celek.
     
    35:44
    A pozor, domácí jdou do tří! Po skrumáži před brankou obdržel gólman Jan Mičán (SPA) trest za posunutí branky, který odpyká Miroslav Dani.
     
    35:05
    Slovenský bek František Gajdoš (SPA), který byl nedávno omylem nominován do české dorostenecké reprezentace, dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    32:45
    Střelec druhé branky hostů Vladislav Houška (MBL) stráví následující chvíle na trestné lavici, kam jej rozhodčí odsoudili za nedovolené bránění.
     
    26:44
    Pražané aktivitou nutí soupeře faulovat a znovu je tak čeká hra v početní výhodě. Tentokrát je vyloučen Jan Závora (MBL), jehož hákování sudí nepřehlédli.
     
    23:27
    Přesilovku si tentokrát vyzkouší domácí, Petr Šíma (MBL) byl za držení hole odsouzen k dvouminutovému pobytu na trestné. Prosadí se Sparta?
     
    15:18
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu je Václav Rubeš (SPA), který za vlastní brankou dost okatě podrazil jednoho z protihráčů. Bruslaře tak čeká přesilovka.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 13. Slavíček (Havlín), 50. Pšenička, 55. Schwamberger (Prymula), 59. Schwamberger (Prchal, Pšenička), 60. Havlín, 63. Kropáček (Schwamberger) – 13. Vasilev (Moravčík), 18. Houška V. (Procházka, Grim)


    HC Sparta Praha: Mičán (Cichoň) – Bláha, Pika, Havlín (A), Prchal, Krutil, Tomek (A), Gajdoš – Kuracina, Prymula, Klimo, Schwambeger (C), Kropáček, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Dani, Gluzman, Vitouch.
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M. (A), Hovorka, Imlauf, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), Houška V., Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma.

    Rozhodčí: Kostourek – Gabriel, Zmeškal.
    thejrc.org