Mountfield HK – Liberec 5:6 (kon.) | Č. Budějovice – Žďár n/S 4:1 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.)
Chomutov – K. Vary 1:2 (kon.) | Vítkovice – Třinec 2:3 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 3:7 (kon.)
Plzeň – HC Litvínov 8:1 (kon.) | Havířov – Zlín 5:1 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Přerov – Vsetín 4:2 (kon.) | Olomouc – Salzburg 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:6 (1:2, 3:3, 1:1 - N 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 20.10.2018, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    63:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    O nadstavbovém bodu je rozhodnuto, zůstává pod Bílou věží! KRYŠTOF LANG završuje pomyslný hattrick parádní ranou, z pozice beka krásně trefil bližší růžek branky. Využil tak přesilovku a zároveň poslal na výlet Čajanovu lahev s pitím umístěnou na brankové síti. Asistence: David Voňka.
     
    62:22
    Liberečtí v prodloužení faulovali a domácí tak budou hrát přesilovku. Petr Had jde pykat za podrážení.
     
    61:25
    Vojtěch Síla přihrál před bránu Dominiku Sklenářovi, ten ale tváří v tvář brankáři nezpracoval puk a nezakončil.
     
    60:36
    David Voňka se vydal do útoku a přišel o puk, na druhé straně se do obrovské šance dostal Václav Burda. Kryštof Ševců ale jeho ránu vytáhl vyrážečkou!
     
    59:15
    A nyní už je na střídačce, je tu hradecká power-play!
     
    Kryštof Ševců zůstává připravený na odjezd z brány.
     
    59:11
    Domácí střídačka si po svém ofsajdu bere oddechový čas.
     
    58:10
    Jan Žemba mohl zvýšit liberecké vedení, před zpola odkrytou brankou ale trefil z pravé strany jenom tyčku!
     
    56:02
    Na jedné straně zlikvidoval Jakub Kynčl liberecké přečíslení, na té druhé zase pomohlo Pavlu Čajanovi štěstí. Zazvonila na ním totiž tyčka!
     
    54:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    První střelu Tygrů vyrazil Ševců maskou, na tu další už byl ale domácí brankář krátký! Hradecká obrana byla lehce zmatená a na pravém kruhu se ke kotouči dostal VÁCLAV BURDA. Ten zamířil na vzdálenější tyč a o brankovou konstrukci poslal puk do brány – 5:6. Asistence: Vojtěch Jiruš, Jan Cikhart.
     
    52:30
    Trenéři hostujícího celku si vybírají oddechový čas.
     
    51:58
    63 vteřin hradecké přesilovky 5 na 3, Dominik Šeliga je potrestán za vysokou hůl!
     
    51:01
    Nervy pracují, z čehož plyne také toto liberecké vyloučení. Jakub Rychlovský jde pykat za krosček a domácí budou hrát početní výhodu.
     
    47:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Algoritmus ze druhé třetiny už nepokračuje, Mountfield dotahuje skóre! DOMINIK SKLENÁŘ se sice ocitl v nulovém střeleckém úhlu, i tak ale zkusil štěstí. A vyplatilo se, puk totiž brankářovi propadl kolem lapačky za brankovou čáru – 5:5. Asistence: Jakub Kynčl, Dominik Šedivý.
     
    39:03
    Hradeckých je teď plný led a Liberečtí nevědí, kam dřív skočit! Velmi nebezpečnými pokusy obdarovali hosty postupně Vojtěch Síla, Jakub Kynčl a Petr Poppel, všem třem hráčům ale chybělo k úspěchu pár centimetrů a kousek štěstí.
     
    38:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hokejisté stále nemají dost, je tu další branka! David Voňka si s Jakubem Naarem na modré lajně několikrát vyměnili puk a druhý jmenovaný poté vypálil po ose hřiště. Na hraně brankoviště dobře stál MARTIN JANDA, jenž chytře plácl do puku a poslal ho mezi brankářovy betony – 4:5. Asistence: Jakub Naar, David Voňka.
     
    37:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tohle je doslova gólová smršť v závěru prostřední periody! Aktivní hokej totiž právě nyní přináší další trefu, a to na straně Liberce. Ten odskakuje do vedení 5:3 zásluhou střely z pravé strany v podání DOMINIKA ŠELIGY. Bez asistence.
     
    35:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Také Východočeši ovšem využívají prostor na ledě a bleskově odpovídají na liberecký gól! Střílenou nahrávku Davida Voňky si před brankovištěm zpracoval TADEÁŠ PINKAS a bekhendem prošťouchl puk mezi betony do brány – 3:4. Asistence: David Voňka, Jakub Kynčl.
     
    34:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    A více prostoru na ledě zřejmě zatím vyhovuje Liberci, protože právě nyní střílí svou už čtvrtou branku! Tygři se rychle dostali do útočného pásma, nevymýšleli nic složitého a BENJAMIN VOMÁČKA zakončil přesně od pravé tyče – 2:4. Asistence: Adam Starý, Luboš Dospěl.
     
    34:22
    Tresty za hrubost vyfasovali hráči z obou týmů a hrát se bude čtyři na čtyři. Ne trestné lavici sedí Jaroslav Kašpar (HKM) a Vojtěch Strnad (LIB).
     
    32:26
    Dominik Sklenář si svou šanci zopakoval, z vrcholu levého kruhu nastřelil tyč!
     
    32:00
    Dominik Sklenář se probíjel skrz protihráče do střelecké pozice, Libereckých ale bylo na ledě příliš mnoho. A tak obdrželi dvouminutový trest a Hradec má přesilovku.
     
    27:28
    Mountfield zahrozil ve vlastním oslabení! Dominik Šedivý nahrál žabku Samuelu Hrabčákovi, jenž těžký kotouč dokázal sklepnout na bránu. Pavel Čajan ale udržel betony u sebe.
     
    25:37
    Dominik Sklenář si nyní odpyká trest za podrážení a v početní výhodě si tak zahrají hosté.
     
    25:18
    A další východočeské přečíslení! Dominik Sklenář se rozhodl střílet z pravé strany, jenže jeho pokus zablokoval obránce.
     
    24:20
    Dvojice Jaroslav Kašpar – Kryštof Lang je dneska hodně vidět, tentokrát si hradečtí útočníci nahrávali v přečíslení! Lang mohl pálit do odkryté brány, jenže nahrávka mu poskočila před holí a domácí forvard tak promáchl.
     
    21:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale také Východočeši se na startu druhé dvacetiminutovky nenechali zahanbit a je to opět jen o jednu branku! Jaroslav Kašpar našel ujíždějícího KRYŠTOFA LANGA, který se dostal za záda hostující obrany a tváří v tvář gólmanovi nekompromisně trefil pod horní tyč – 2:3. Asistence: Jaroslav Kašpar.
     
    20:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tomuhle se říká bleskový start do třetiny! Václav Burda už byl s kotoučem ze střeleckého úhlu, dobře se ale rozhlédl a uviděl PETRA ŠAFAŘOVSKÉHO, který nikým nehlídán přijížděl k hradecké bráně. Nahrávka mu sedla přesně na hůl a liberecký kapitán trefil odkrytou část brány – 1:3. Asistence: Václav Burda, Jakub Rychlovský.
     
    14:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a Severočeši obracejí skóre duelu a jdou do vedení! První hostující střela se odrazila od klubka hráčů do mezikruží, kde byl se svou holí připraven VOJTĚCH STRNAD. Ten na nic nečekal a pohotově uklidil puk do horní části domácí svatyně – 1:2. Asistence: Luboš Dospěl, Benjamin Vomáčka.
     
    12:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využili hradeckého špatně načasovaného střídání a už máme vyrovnáno! Zatímco domácí odjeli na střídačku, vzniklo v jejich obranném pásmu liberecké přečíslení. Střelu na sebe vzal JAN ŽEMBA, jenž nekompromisní ranou prostřelil gólmana z levého kruhu – 1:1. Asistence: Filip Kovář.
     
    08:56
    Miroslav Kukla vyprodukoval slušnou bombu od modré, která zřetelně cinkla o tyč a naštěstí pro hosty se odrazila mimo bránu!
     
    08:45
    První přesilovku v utkání si zahraje hradecké mužstvo, Jakub Žůrek se totiž provinil podrážením.
     
    05:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale takhle akce domácích už má gólové zakončení a Mountfield jde do vedení! Jaroslav Kašpar našel z pravé strany k levé tyči si najíždějícího KRYŠTOFA LANGA, který svým příklepem otevřel skóre zápasu – 1:0. Asistence: Jaroslav Kašpar.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 6. Lang (Kašpar), 22. Lang (Kašpar), 36. T. Pinkas (Voňka, Kynčl), 39. Janda (Naar, Voňka), 48. Sklenář (Kynčl, Dominik Šedivý), 64. Lang (Voňka) – 13. Žemba (Kovář), 15. Strnad (Dospěl, Vomáčka), 21. Šafařovský (Burda, Rychlovský), 35. Vomáčka (Starý, Dospěl), 38. Šeliga, 55. Burda (Jiruš, Cikhart)


    Mountfield HK: Ševců (Vacek) – Kukla (C), Voňka, Naar, Perička, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Sklenář (A), Ďuriš, T. Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Jušta, Lang, Daniel Šedivý, Janda, Poppel
    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Pařík) – Starý, Hampl, Charvát (A), Kovář, Žůrek, Had – Rychlovský, Dospěl, Šafařovský (C), Burda, Strnad, Jiruš, Klapka, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A)

    Rozhodčí: Vokřál – Špringl, Tasch
    ocianews.com