Žižkov – Jihlava 0:1 (kon.) | Vlašim – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Brno – Sokolov 0:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
0:1 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Neděle 21.10.2018, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:36:23)
     
    Vysočina potvrdila roli favorita a odváží si z pražského Žižkova plný počet bodů. Do zápasu vstoupili oba dva týmy vyrovnaně, od 15. minuty se ale Jihlava probrala z vlažného výkonu a začala na hřišti dominovat. Ve 23. minutě dokonce dokázal Jan Javůrek skórovat, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení ve kterém se Jan Javůrek nacházel.

    Do konce poločasu Jihlava ztrácela na síle a v druhém poločase trápení propuklo naplno. K lepšímu výkonu a bodovému zisku se celek z Vysočiny zmohl až ke konci poločasu.

    Rozhodující gól vsítil v 86. minutě po centru z levé strany hřiště Petr Tlustý.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rozjetou šanci Žižkova ukončuje opět rozhodčí. Tentokrát odpískáním faulu ve vzdušném souboji.
     
    90+1
    Jihlavští hráči neváhají a místo tvrdé defenzívy volí útočné pojetí hry. Centr z pravé strany hřiště ale nakonec dokázala žižkovská obrana zlikvidovat.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Akci Jihlavy ukončuje ofsajd. Žižkov se tak opět podívá do útoku.
     
    89
    Poslední střídání Jihlavy! Vladislav Levin odchovanec moskevského Dinama jde ze hřiště, nahradí ho German Šlein.
     
    88
    Teď navíc rozhodčí ukončil rozjetou šanci Žižkova odpískáním útočného faulu. Hostující brankář samozřejmě vůbec nepospíchá s odkopem od branky.
     
    87
    Žižkov se teď žene do útoku. Jak ale už Jihlava několikrát ukázala, vstřelit celku z Vysočiny gól je takřka nadlidský výkon.
     
    86
    Jihlava právě vstřelila branku!
    A je to tady! Po nízkém centru z levé strany hřiště se prosazuje PETR TLUSTÝ ! Jednalo se o tvrdou hlavičku k levé tyčce žižkovské branky. Jihlava teď jde do jednobrankového vedení, které si zřejmě udrží
     
    86
    Po bojovném výkonu Filipa Novotného bude Jihlava kopat roh z pravé strany hřiště.
     
    85
    Jeden ze žižkovských hráčů zůstal po tvrdém souboji ležet na zemi. Rozhodčí sice nezapískal faul, ale férově zastavuje hru.
     
    84
    Karel Hrubeš ted musel výběhem hasit rodící se šanci hostujícího celku, za pohotovou reakci teď sklízí ovace žižkovských tribun.
     
    83
    Roz Žižkova z pravé strany nakonec nijak neohrozil jihlavskou branku. Domácí celek navíc zůstává u míče.
     
    82
    Jan Javůrek odchází ze hřiště, nahradí ho nejlepší střelec jihlavského celku Jiří Klíma.
     
    81
    Roh z pravé strany donutil hostujícího brankář k zákroku. Hlavička k levé tyčce ale neměla potřebnou razanci., pro Patrika Vízka to ak nebyl příliš namáhavý zákrok.
     
    80
    I na druhé straně to jiskří! Přízemní centr z levé strany jen těsně tečoval jeden z jihlavských obránců. Pokud by se mu to nepovedlo, jednalo by se o jednoznačnou gólovou příležitost nabíhajícího žižkovského hráče.
     
    78
    Zaváhání domácího gólmana Karla Hrubeše teď málem přivedlo hostující celek do velké šance. Hrubeš si totiž nedokázal poradit s nízkým centrem z levé strany, který jen vyrazil před sebe. Tam naštěstí pro žižkovský celek byl první červeno-bílý obránce, který vše řešil dalekým odkopem.
     
    77
    Poslední střídání žižkovského celku. Ze hry jde Filip Halgoš, nahradího Kristijan Trpanovski.
     
    77
    Pro vysoký centr do jihlavského vápna si vyběhl dnes bezchybný Patrik Vízek. Tudy cesta určitě nevede.
     
    76
    Žižkov bude mít po tvrdém faulu výhodu volného kopu z hloubi pole.
     
    75
    Jihlava se opět ujímá otěží a ukazuje svoji pravou tvář. Celek z Vysočiny se teď na rozdíl od první poloviny druhého poločasu nebojí útočit.
     
    74
    Šanci Jihlavy ukončuje pomezní rozhodčí odmávaným ofsajdem.
     
    72
    Dvě velké šance pro Žižkov za sebou! Tu první způsobil závar před brankou, který řešili jihlavští obránci pohotovým odkopem. Druhá šance byl pokus Augusta Batioji ze střední vzdálenosti. Žižkovský hráč ale tvrdou střelou přestřelil jihlavskou branku.
     
    71
    Stefan Vilotič si obehrál dva jihlavské obránce, ten druhý se navíc dopustil faulu. Tohle bude zajímavý volný kop pro žižkovský tým.
     
    70
    Jihlavský roh končí sražený prvním obránce Žižkov. Pražský celek se tak opět podívá do útoku.
     
    69
    A je tu první střídání na straně hostí! Samuel Šefčík jde ze hřiště, nahradí ho Nikolas Šumský.
     
    68
    Průnik Dominika Preislera okořenil jihlavská hráč centrem, k jeho smůle ale skončil sražený. Jihlava tak bude kopat roh z levé strany hřiště.
     
    67
    Tak to bylo něco! Petar Musa se dostal do ohromné gólové příležitosti, než ale stihl vystřelit, byl zezadu podražen hostujícím obráncem. Tohle je další prapodivný zákrok, který hlavní sudí přehlídl. Žižkovské tribuny teď nešetří peprnými nadávkami.
     
    Dnešní utkání sleduje neskutečných 1272 diváků!
     
    66
    Žižkov drží míč v zadních řadách hřiště a nikam se nežene. Zisk jednoho bodu z utkání se silnou Jihlavou by byl veliký úspěch.
     
    65
    I Jihlava ukazuje že umí zahrozit, pokus Jana Javůrka srazil jeden ze žižkovských hráčů na roh. Celek z Vysočiny tak bude mít po dlouhé odmlce opět šanci ohrozit žižkovskou branku.
     
    64
    Další velká šance pro Žižkov! Petar Musa se opět dostal do gólové příležitosti, celou akci ale ukončil rozhodčí odpískáním útočného faulu.
     
    63
    Imad Rondič si za tvrdý zákrok připisuje žlutou kartu.
     
    62
    Tak to bylo něco! Jakub Urbanec si obešel tři jihlavské hráče. Ten čtvrtý ho už zastavit dokázal, ale pouze za cenu faulu.
     
    61
    Jeden z jihlavských hráčů zůstává po tvrdém vzdušném souboji ležet na zemi. Rozhodčímu tenhle zákrok neunikl a píská faul.
     
    60
    Konec jihlavské šance přišel velmi brzy, Jan Javůrek se totiž nacházel v ofsajdové pozice. Do útoku se tak opět podívá pražský celek.
     
    59
    Patrik Vízek musel řešit další centr. I tentokrát ho ale dokázal vyrazit a jihlavští hráči se tak můžou hnát do protiútoku.
     
    59
    Jihlavská branka je odstřelována žižkovskými centry . Celek z Vysočiny pokračuje v vlažném výkonu z konce první půle a pokud to takhle půjde dál, je jen otázkou času, kdy Žižkov vsítí gól.
     
    58
    Tak to byla šance! Petar Musa po krásné přihrávce běžel na osamoceného brankáře, technickou střelou k pravé tyči ale trefil připravenou nohu skvěle chytajícího Patrika Vízka. Tohle možná bude žižkovské hráče hodně mrzet.
     
    57
    I Jihlava se odhodlává k útoku! Pokus Dominika Preislera centrovat ale nedopadl příliš slavně. Žižkovská obrana si s ním hravě poradila.
     
    56
    Ani jeden z žižkovských centrů nenašel svého příjemce. Ten první z rohu pouze propadl vápnem, ten druhý z levé strany si nakonec pohlídal hostující brankář.
     
    55
    Po sraženém centru z pravé strany bude Viktoria Žižkov kopat roh.
     
    54
    Další faul. Tentokrát se ho dopustil Filip Novotný. Začíná se hrát tvrdě.
     
    53
    Další velká šance na účet Žižkova! Petar Musa si povodil míč do středu hřiště odkud vyslal tvrdou střelu na jihlavskou branku. Jeho tvrdý pokus nakonec těsně přestřelil brankovou konstrukci. Patrik Vízek tak nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    53
    Další podezřelý zákrok žižkovského hráče! Jan Javůrek zůstává po souboji na zemi, ale ani tentokrát rozhodčí nic nepíská.
     
    52
    Jihlavští hráči teď marně protestují. Jeden z žižkovských hráčů si totiž podle nich pomohl ve vzdušném souboji rukou. Rozhodčí do hry pouští emoce, tohle by nemuselo dopadnout dobře.
     
    51
    Jan Javůrek si došel pro faul. Jihlava teď bude kopat zajímavý volný kop. Tohle smrdí gólem.
     
    50
    Po šanci žižkovského celku zůstal jeden z jihlavských hráčů ležet ve vápnu. Hra se přerušuje, na trávník vbíhají zdravotníci.
     
    49
    Tak to byla šance! Andrei Sintean ukázal proč mu trenér vložil důvěru a po průniku z levé strany otestoval reflexy hostujícího brankář. Tvrdou střelu dokázal Patrik Vízek jen se štěstím vyrazit.
     
    48
    I na druhé straně se pískají fauly. Tentokrát byl jeden z hráčů Jihlavy zasažen loktem ve vzdušném souboji.
     
    47
    To muselo bolet! Jeden ze žižkovských hráčů byl ihned po zisku míče bolestivě podražen svým soupeřem.
     
    47
    Mohli jsme teď sérii vzdušných soubojů ze kterých jako vítěz vzešla jihlavská Vysočina. Ta teď míří do nebezpečného útoku.
     
    46
    Žižkov v poločase střídal. Ze hřiště jde Josef Bazal, nahradí ho Andrei Sintean.
     
    46
    Druhý poločas rozehráli jihlavští hráči, konkrétně Lukáš Zoubele.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vše se schyluje k začátku druhého poločasu, který během chvíle vypukne.
     
    Pro fajnšmekry mládežnického fotbalu přinášíme zajímavý výsledek přímo ze žižkovského trávníku. Hostivařská přípravka si totiž po vyrovnaném utkání dokázala poradit s domácím Žižkovem 1:0.
     
    Během poločasu se na žižkovském trávníku sehraje přátelské utkání mezi mladší přípravkou Žižkova a Hostivaře.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
     
    První poločas je za námi. Ani na jedné straně nepřinesl regulérní gól. Do zápasu vstoupili oba dva týmy podobně, Jihlava i Žižkov hráli do přibližně 15. minuty velmi vyrovnané utkání. Pak se ale hosté z Jihlavy vzpamatovali a započali představení na které jsme z minulých utkání zvyklí. Už ve 23. minutě se radoval Jan Javůrek, ten po krásné přihrávce Jakuba Fulneka skóroval. Jednalo se ale o ofsajd a gól tak nemohl být uznán.

    I Žižkov ale ukázal že umí zahrozit. Ondřej Žežulka se ve 25. minutě opřel do technické střely, která jen těsně minula břevno jihlavské branky. Za pět minut musel ale kvůli zranění po vzdušném souboji střídat.

    Největší platnou šanci prvního poločasu si připsal ve 31. minutě jihlavský Samuel Šefčík. Ten ze střední vzdálenosti otestoval připravenost domácího gólmana Karla Hrubeše. Gólman ukázal své kvality a nepříjemnou střelu zlikvidoval.

    Posledních pět minut prvního poločasu byl jasně lepší domácí Žižkov, kterému mnohokrát ke skórování chybělo jenom trochu toho štěstíčka.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Vysoký pokus z levé strany nakonec ve vzduchu sebral domácí brankář Karel Hrubeš. V první poločase se toho zřejmě už moc nestane.
     
    45+2
    Jihlava bude mít zajímavou příležitost volného kopu z nějakých čtyřiceti metrů.
     
    45+1
    Žižkovské tribuny bouří, Petar Musa si totiž šlapákem přišlápl svého jihlavského protihráče. Rozhodnutí odpískat faul se žižkovský tribunám vůbec nelíbí, chorvatský hráč by se totiž dostal do takřka gólové pozice.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    43
    Tak to bylo těsné! Po obrovské chybě jihlavského stopera Davida Štěpánka se k míči málem dsotal nabíhající Imad Rondič, hostující gólman Patrik Vízek ale opět ukázal své kvality a pro míč si zkušeně vyběhl.
     
    42
    Žižkov je teď jasně lepším celkem. Hosté z Vysočiny se už takřka pět minut nedostali k míči, navíc se na jihlavskou branku žene nespočet žižkovských útoků.
     
    41
    Hosté se teď musí modlit za konec poločasu. Žižkov odstřeluje jihlavskou branku centry. Tentokrát se o to pokusil z levé strany Filip Halgoš, jeho pokus ale jen těsně proletěl kolem Petara Musi. Nakonec skončil v zámezí.
     
    40
    Po dvou dobrých zákrocích Patrika Vízka Jihlava hasí se rodící se šanci Žižkova. Poprvé šlo o povedené vyražení, podruhé si už ale míč pohlídal a uklidil ho do náručí.
     
    39
    Odchovanec Dinama Moskva ve službách jihlavského celku za držení Samuela Šefčíka obdržel žlutou kartu.
     
    38
    Tak to bylo něco! Samuel Šefčík projel hostující obranou jako nůž máslem. Imad Rondič už ale přihrávku od svého spoluhráče zužitkovat nedokázal. Konec pro žižkovskou akci to ale není, domácí celek teď bude vhazovat nebezpečný aut.
     
    37
    Žižkov tlačí! Stríž ale nedokázal přes dotěrného obránce odcentrovat. K míči se tak opět podívají hostí z Vysočiny.
     
    36
    Přihrávku do vápna domácího Augusta Batioji vystihl hostující brankář Patrik Vízek. Nutno podotknout, že při pokusu dostihnout míč byl Petar Musa podezřele držen za dres.
     
    35
    Žižkovští hráči nedokázali útočnou šanci zužitkovat a ani jednou neodcentrovali do vápna. Rodící se útok navíc museli zastavovat faulem. Pro ten si šikovně došel dnes dobře hrající Jan Javůrek.
     
    34
    Petar Musa byl na středové lajně nedovoleně popostrčen. Žižkov se tak po další době podívá do útoku.
     
    33
    Imad Rondič si teď nerozuměl se svým spoluhráčem ze Žižkova a přihrávkou do běhu našel pouze podavače míčů. Míč pro Jihlavu.
     
    32
    Ani centr z levé strany Jakuba Fulneka nebyl gólový. Svého příjemce sice našel, ten ale nízký centr nedokázal zužitkovat a z těžké střelecké pozice netrefil ani balon.
     
    31
    Tak to byl zákrok! Karel Hrubeš se natáhl k tvrdé střele jihlavského Samuela Šefčíka ze střední vzdálenosti! Na tenhle zákrok Karel Hrubeš jen tak nezapomene!
     
    30
    Zraněný Ondřej Žežulka střídá, na trávník se podívá zkušený Miroslav Podrazký.
     
    29
    Po nepřesné přihrávce Samuela Šefčíka se bude odkopávat od žižkovské branky.
     
    28
    Ani tahle standartka nevyšla Jihlava podle představ. Opět totiž skončila sražená prvním obráncem domácího celku.
     
    27
    Otřesený Žežulka za bouřlivého potlesku tribun žižkovského svatostánku odchází v péči doktorů do zámezí. Až teď na řadu přijde standartní situace Jihlavy z hloubi pole.
     
    26
    Nevypadá to vůbec dobře, ve hře se zřejmě chvíli nebude pokračovat. Zdravotník žižkovského celku signalizuje střídání.
     
    Ondřej Žežulka zůstal po tvrdém souboji ve středu hřiště ležet na zemi. Bolestivě se drží za obličej. Na trávník přibíhají žižkovští doktoři.
     
    25
    Žižkov se probouzí k čím dál tím lepšímu výkonu! Už takřka minutu odstřeluje jihlavskou branku centry. Několik z nich našlo svého příjemce, ke střele se dostal ale až Ondřej Žežulka, který svým technickým pokusem jen těsně přestřelil jihlavskou branku.
     
    24
    Žižkov po delší době zahrozil. Centr z hloubi hřiště ale nakonec nepředstavoval pro zkušenou jihlavskou defenzívu problém.
     
    23
    Jan Javůrek dokázal po krásném centru ze středu hřiště od Jakuba Fulneka vsítit gól! Jeho tvrdá střela k levé tyči žižkovské branky ale nakonec nemohla být uznána, jednalo se totiž o ofsajd.
     
    22
    Jihlava teď nepouští domácí tým k míči a ukazuje, že vlažný začátek byl krátkodobou mílkou.
     
    21
    Z rohu pro Jihlavu nakonec nic nebude. I přes značné potíže si s ním totiž žižkovská obrana dokázala poradit.
     
    20
    Dvě velké šance pro Jihlavu! Nejdříve se do tvrdé střely ze střední vzdálenosti opřel David Štěpánek, následně se do gólové pozice ve vápně dostal Jan Javůrek. Oba dva pokusy skončily sražené, ten druhý dokonce v zámezí. Tohle bude roh pro Jihlavu.
     
    19
    I třetí šanci v řadě dokázala žižkovská defenzíva zlikvidovat. Tentokrát díky kapitánovi Ondřeji Švejdíkovi, který vzniklou hrozbu řeší pohotovým odkopem. Hostující hráče ale zůstanou na balónu.
     
    18
    Vysočina Jihlava se teď opravdu zlobí! Jan Javůrek byl totiž při svém náběhu do vápna popostrčen. Rozhodčí jasně signalizuje, že se má ve hře pokračovat.
     
    17
    Centr Jihlavy z levé strany nikoho nenašel. Lukáš Zoubele byl totiž při svém pokusu o hlavičkování podezřele stržen na zem. Rozhodčí tuto prapodivnou situaci zřejmě přehlédl.
     
    17
    Žižkov zatím s favoritem z Vysočiny sehrává vyrovnané utkání. Oba týmy se hrnou do útoku a my tak na Žižkově můžeme vidět velmi pohledné utkání.
     
    16
    A Žižkov opět v útoku! Augusto Batioja zažívá povedených pět minut a opět se nachází v ohrožení hostující branky. Jeho dalekonosný pokus ze středu hřiště ale neměl gólové parametry, takřka o metr totiž tvrdou střelou minul levou tyčku jihlavské branky .
     
    15
    Žižkovský Augusto Batioja byl při svém průniku po pravé straně hřiště faulován. Volný kop Žižkova ale vyústil pouze v centr, který skončil v náručí hostující gólmana Patrika Vízka.
     
    14
    Ani rychlonohý Petar Musa nedostihl vysoký pas ze středu hřiště. Bude se tak odkopávat od jihlavské branky.
     
    13
    Po vzdušném souboji z lajny získává žižkovský Levin aut. Ten se ale domácímu celku nepodařilo rozehrát podle představ a tak se celek z nehostinné Vysočiny opět dostane k míči.
     
    11
    Tak to byla šance! Ondřej Machuča nejdříve přeskočil vysoký pokus z levé strany hřiště, následně ale Samuel Šefčík povedeně nacentroval do žižkovského vápna. Tam našel Jana Javůrka, který přibližně z úrovně penalty přestřelil domácí branku.
     
    10
    Ondřej Mahuča sice dokázal ze všech hráčů ve vápně vyskočit nejvýš, svojí hlavičku ale už správně neusměrnil. Prudký pokus jen těsně minul levou tyč viktorianské branky.
     
    9
    Žižkovská obrana teď musela řešit nepříjemný centr z pravé strany. Výsledkem je roh pro Jihlavu.
     
    8
    Jan Javůrek si sice dokázal naběhnout za žižkovskou defenzivu. Míč ale už nedokázal správně usměrnit od vápna domácího celku, přízemním centrem trefil totiž pouze prvního obránce Viktorie.
     
    7
    Tak to bylo těsné! Hostující gólman Patrik Vízek byl u míče jen o něco rychleji než chorvatský útočník Petar Musa. Pokud by jihlavský brankář s vyběhnutím zaváhal, Žižkov by zřejmě šel do vedení.
     
    6
    Na hřišti to jiskří! Augusto Batioja si počínal nedovoleně což neuniklo bystrému oku hlavního arbitra, který na žižkovské protesty nebere zřetel.
     
    5
    Aut ke smůle žižkovských hráčů našel pouze obránce jihlavského celku, ty se teď ženou do útoku.
     
    4
    Jakub Urbanec to zkouší z levé strany! Jeho centr našel ale pouze prvního obránce. Bude následovat aut pro žižkovské hráče.
     
    3
    Centr Jihlavy z levé strany našel pouze domácí hráče, kteří si s rodícím se útokem dokázali poradit.
     
    2
    Jihlavský Jakub Fulnek si šikovně obhodil protihráčem který ho nakonec fauloval. Vysočina bude rozehrávat ze středu pole.
     
    2
    I přes velkou snahu Samuela Šefčíka nedokázal jihlavský hráč proniknout po levém křídle za žižkovskou defenzivu. Ta napotřetí už dokázala získat míč.
     
    1
    Nízký centr ze středu pole nakonec jen prosvištěl vápnem a skončil v reklamních mantinelech za brankou. Patrik Vízek bude odkopávat od branky.
     
    1
    A utkání začíná ihned zostra. Domácí Imad Rondič si došel pro faul a Žižkov bude mít výhodu zajímavě umístěné standartky.
     
    1
    Žižkovský Filip Halgoš rozehrál dnešní utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ondřej Švejdík a Petr Tlustý si už podávají ruce. Vypadá to, že úvodní výkop budou mít na starost domácí.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Žižkovští hráči v klasické červeno-bílých dresech. Jihlava přijela v tmavě modrém hávu.
     
    Tribuny žižkovského svatostánku se plní, utkání začne za necelých 15 minut.
     
    Hlavními arbitrem dnešního utkání bude Martin Nenadál, po lajnách mu budou pomáhat Petr Vít a Jakub Šimáček.
     
    V sestavě obou týmů najdeme několik překvapení. Na lavičce domácího týmu se nachází Miroslav Podrazký. Celek z Vysočiny posadil na střídačku brankářskou stálici Luďka Vejmolu, zkušeného Lukáše Vaculíka nebo nejlepšího střelce celé soutěže Jiřího Klímu.
    Sestava hostujícího družstva

    Sestava domácího týmu

     
    KOHO SLEDOVAT A ZAJÍMAVOSTI:

    Jiří Klíma (Jihlava): Jihlavský odchovanec patří k těm nejlepším střelcům Fortuna národní ligy. Má tvrdou střelu, výborný výběr místa a tolik potřebnou rychlost. V letošní sezóně se dokázal prosadit už pětkrát. Do zápasu nastoupí proti svému sokovi v tabulce střelců Petaru Musovi.

    Petar Musa (Žižkov): Kmenový hráč Slavie ukazuje své nesporné kvality. Chorvatský hráč je klíčovým prvkem žižkovského celku a s pěti góly je tak 4. nejlepším střelcem celé soutěže. To vše navíc podtrhává fakt, že více než jednu třetinu gólů Žižkova vsítil právě on. Do dnešního zápasu nastoupí proti svému přímému soupeři v tabulce ligových střelců – Jiřímu Klímovi.

    - V dresu Žižkova působí několik hráčů, kteří v minulosti oblékali dres žluto-modrého celku z Vysočiny: Marek Opluštil, Josef Bazal, Augusto Batioja a trenér gólmanů Václav Winter.

    - I v dresu Jihlavy najdeme několik bývalých hráčů Žižkova. Například Lukáše Vaculíka nebo Petra Tlustého.
     
    POSLEDNÍ 3 VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    01.07.2018 Jihlava – Žižkov 2:1
    19.08.2014 Žižkov – Jihlava 2:1
    08.05.2011 Žižkov – Jihlava 0:0
     
    FC VYSOČINA JIHLAVA
    2. místo, 23 bodů, skóre 20:9

    Sestoupivší tým z první ligy z Vysočiny má pro tuto sezónu jediný cíl – návrat do elitní soutěže. A zatím vše vychází podle plánu, Jihlava se drží na průběžném 2. místě a je jisté, že pokud si z Prahy odveze všechny tři body, tak se vyšvihne do čela druhé ligy a předběhne jihočeské Dynamo.

    Zkušený stratég Martin Svědík, který má trenérskou praxi i z běloruského Minsku, prosazuje v Jihlavě hru se zajištěnou obranou. A na Vysočině to sklízí úspěchy. Jihlava totiž obdržela pouze 9 gólů.

    Do ligy vlétli jihlavští hráči jako uragán, poprvé prohráli až 2. září v severočeském Varnsdorfu, mezitím si dokázali poradit s Brnem, Pardubicemi, Znojmem a Táborskem. K tomu dokázali přidat ještě dvě remízy za zápas s Vítkovicemi a Sokolovem. Po porážce s Hradcem se ale jihlavský parní válec znovu rozjel. Tentokrát se počet poražených soupeřů ještě nezastavil. Žižkov by mohl být čtvrtou obětí.

    Podobně jako domácí celek, i Vysočina Jihlava skončila v poháru tím nejtěsnějším způsobem. Po porážce Vrchoviny nebo Dolního Benešova vůbec jako první tým této sezóny vstoupili na trávník opavského svatostánku. Tam je ale čekala prvoligová Opava, která si pohlídala vítězství 0:1.

    Asistent hlavního trenéra Michal Šmarda nahlíží na dnešní zápas takto: "Žižkov se zatím prezentuje nevyrovnanými výkony. Jednou je schopen nadstandardní hry, podruhé však výkon nezopakuje. Lze však pozorovat, že se proti silnějším týmům umí semknout, bojovat a hrát velice organizovaně. V nedělní dopoledne nás čeká těžký zápas a nepříjemný soupeř, který bude chtít na svém stadiónu uspět a vytáhnout se proti nám. V útoku si musíme dát pozor na nebezpečného střelce Musu, šikovné hráče mám Viktoria i po stranách. Tvůrcem hry je technický hráč s výbornou kopací technikou Podrazký, obranu diriguje zkušený Švejdík."

    V brance celku z Vysočiny najdeme bývalého mládežnického reprezentanta Luďka Vejmolu. Ten si za uplynulou sezónu dokázal připsat už tři nuly. Záda mu kryje Patrik Vízek.

    V obraně Jihlavy bychom nenašli hráče, který by si už v mládežnických letech nepřipsal fotbalové úspěchy. Jihlavskou obranu vede velezkušený Lukáš Vaculík, veterán se zkušenostmi z nejvyšší fotbalové soutěže obléká dres Jihlavy takřka už osm let. Dříve nastupoval dokonce za dnešního soupeře Jihlavy – Viktorii Žižkov. Doplňují ho bývalí mládežničtí reprezentanti Jan Javůrek a David Štěpánek. Nesmíme zapomenout ani na Petra Tlustého, který se v dnešním zápase vrátí na trávník svého prvního týmu v kariéře nebo Tilla Schumachera, odchovance slavné Borussie Dortmund.

    Záložní řada tak zajímavá jména už nenabízí. Najdeme zde například držitele zlaté medaile za vítězství v národním poháru s Jabloncem Lukáše Zoubeleho, odchovance Dinama Moskva Vladislava Levina nebo bývalého mládežnického reprezentanta Jakuba Fulneka.

    V útoku najdeme čtvrtého nejlepšího střelce celé soutěže a odchovance jihlavského celku Jiřího Klímu. Doplňuje ho Stanislav Klobása.

    POSLEDNÍ 5 ZÁPASŮ:

    12.10.2018 Opava – Jihlava 1:0
    05.10.2018 Jihlava – Chrudim 2:0
    29.09.2018 Třinec – Jihlava 1:2
    21.09.2018 Jihlava – Vlašim 3:0
    15.09.2018 Jihlava – Hradec Králové 0:1
    Česká reprezentace před Ligou národů trénovala i na pražském Žižkově

     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV
    14. místo, 10 bodů, skóre 14:23

    Viktoria Žižkov slaví sto patnáct let své existenci. Vstup do jubilejní sezóny ale neprobíhá podle plánů a těsně před koncem podzimní části se klub z pražského Žižkova potápí v sestupové zátoce. Nad první sestupovou příčkou je navíc drží pouze lepší skóre a zápas navíc.

    Tým exhráče londýnského West Hamu Petra Mikolandy z dvanácti odehraných zápasů vytěžil 10 bodů za čtyři remízy a výhru nad brněnskou Zbrojovkou a trápícím se Táborskem.

    I národní pohár je pro žižkovský mančaft už minulostí. Dokázali sice po výhrách nad Brandýsem nad Labem a Ústí nad Orlicí postoupit až do osmifinále, tam jim ale stopku vystavila po sympatickém výkonu pražská Dukla.

    V bráně žižkovského celku můžeme najít nadějného Martina Otáhla, který hostuje ze Slavie.

    Dalšího odchovance pražské Slavie najdeme v obraně, Ondřej Zezulka podobně jako jeho spoluhráč hostuje na Žižkově ze Slavie. Společně s tím tam hraje kmenový hráč jihlavské Vysočiny Marek Opluštil. Největším tahounem žižkovské obrany ale zůstává Ondřej Švejdík, který si připsal 50 startů za pražskou Spartu, ale zkusil si i například štaci v nizozemském Groningenu.

    I v záloze najdeme poměrně známé jméno. Miroslav Podrazský prošel například Baníkem Sokolov nebo pražskými Bohemians, největší stopu ale zanechal v Dukle. Teď hraje na Žižkově a pomalu táhne na číslo 80 startů za viktoriánský celek. V záloze ho doplňuje ekvádorský cestoval Augusto Batioja, který má za sebou zkušenosti ze Srbska, Černé Hory, ale i například Maďarska. V Česku naposledy oblékal dres Jihlavy.

    Králem střelců žižkovského týmu je Petar Musa, chorvatský hráč běžně působící v dresu pražských sešívaných si za tuhle sezónu stihl připsat už pět gólů.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    12.10.2018 Žižkov – Dukla 0:1
    07.10.2018 Varnsdorf- Žižkov 3:1
    30.09.2018 Žižkov – Mas Táborsko 2:1
    23.09.2018 Hradec Králové – Žižkov 4:0
    16.09.2018 Žižkov – Pardubice 4:4
     
    Do dnešního zápasu vstupují jako favorité hráči z nehostinné Vysočiny. Jihlavský celek se drží na špičce tabulky a má postupové ambice. Viktoria Žižkov ale už ukázala, že umí své soupeře potrápit a minulý pátek smolně prohrála s prvoligovou Duklou 0:1.
     
    Krásné ráno! Vítáme Vás u duelu druhé nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže mezi FK Viktoria Žižkov a FC Vysočina Jihlava. Výkop je naplánován na 10:15. Dnešním zápasem Vás bude provázet Libor Kokoška. Přejeme Vám příjemnou zábavu.

    Libor Kokoška

    Branky: 86. Tlustý

    Karty:   63. Rondić (ZIZ) – 39. Levin (JIH)


    FK Viktoria Žižkov: K. Hrubeš – Stříž, Vilotić, Švejdík (C), Urbanec – Žežulka (30. Podrazký), Batioja – Bazal (46. Sintean), Rondić, Halgoš (77. Trapanovski) – Musa.
    Náhradníci: Otáhal – M. Čermák, Trapanovski, Beňo, Volek, Sintean, Podrazký.

    FC Vysočina Jihlava: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý (C), Preisler – Machuča – Javůrek (82. Jiří Klíma), Levin (89. Šlein), Šefčík (69. Šumský), F. Novotný – Zoubele.
    Náhradníci: Vejmola – Jiří Klíma, Vaculík, Šlein, Šumský, Hykel.

    Rozhodčí: Nenadál – Vít, Šimáček
    bahis siteleri