Montpellier – Bordeaux 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Rennes 1:1 (kon.) | Nice – Marseille 0:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:1 (1:1)
Stade Rennes
Neděle 21.10.2018, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11. (18:58:10)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas Saint-Étienne s Rennes končí nerozhodným výsledkem 1:1.

    Rennes vstoupilo do zápasu aktivněji, ale Grenier se ve vápně nechal předskočit Charzím, kterého navíc nešikovně fauloval. Nařízenou penaltu následně sám Wahbí Chazrí suverénně proměnil. Rennes se i nadále tlačilo do útoku a srovnání přišlo deset minut před poločasem, když Ismaïla Sarr zakončil akci střelou ke vzdálenější tyči. Chazrí mohl ještě těsně před odchodem do šaten skórovat, ale jeho střelu dokázal Diallo vyrazit na tyč. Ve druhém dějství tolik fotbalové krásy k vidění nebylo. Hatem Ben Arfa mohl Rennes poslat do vedení, ale svůj pokutový kop promrhal střelou mimo tři tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Saint-Étienne pokračuje v držení balonu na útočném území. Mathieu Debuchy skončil s míčem až u rohového praporku, kde byl faulován bránícím Bensebainim.
     
    90+2
    Grenier si říkal o faul, byl povalen na zem, ale hlavní rozhodčí tentokrát nedopískal. Do protiútoku se mohl jít Chazrí, ale jeho akce skončila dříve než začala.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Diony ve středu pole poslal na zem aktivního Del Castilla a byl za to potrestán žlutou kartou.
     
    90
    Rennes získalo míč ve středu pole. Následně se Del Castillo pokoušel roztáhnout hru k pravé straně, ale Traoré necentroval do pokutového území přesně.
     
    89
    Střídající Arnaud Nordin se dostal do sporu s Bourigeaudem. Hlavní rozhodčí musel hru uklidňovat, ale ke žlutému trestu nesáhl.
     
    88
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Arnaud Nordin.
     
    87
    Tlak Saint-Étienne s přibývajícím časem roste. Tentokrát centroval do vápna Chazrí, ale jeho nabídky k hlavičce nikdo v zeleném dresu nevyužil.
     
    86
    Diony si nabíhal na parádní přihrávku do vápna. Těsně před centrem se mu ale do cesty postavil Da Silva, od kterého se míč odrazil na rohový kop.
     
    86
    Znovu od Debuchyho začala útočná akce domácího celku. Saliburova klička na Bensebainiho zabrala, poté se dostal před vápno Cabella, ale pomohl si faulem.
     
    85
    Da Silva poslal míč na Bourigeauda, na levém kraji měl dostatek prostoru, ale vlastní chybou se o něj připravil. Velmi rychle přispěchal Debuchy, který útok utnul.
     
    84
    Mathieu Debuchy mohl přihrávat po postranní čáře na Salibura, ale raději otočil hru a poslal míč ke stoperům. Domácím se nedaří přejít ani půlící lajnu.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Mehdi Zeffane, přichází Romain Del Castillo.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut pro oba týmy. Saint-Étienne se udrželo na útočné polovině, Salibur se vymotal od dvou bránících hráčů, ale Cabellova pobídka do vápna neměla šanci na úspěch.
     
    81
    Bourigeaud byl ve středu pole přistrčen Chazrím. Střelec první branky se poté rozčiloval na rozhodčího, ale jeho verdikt se mu změnit nepodařilo.
     
    80
    Nepřesnosti v domácí rozehrávce využil k zisku míče Niang. Střídající útočník Rennes se dokonce dostal ke střele, ale z velké dálky Ruffiera nezaskočil.

    Vít Schück

    Branky: 4. Chazrí (pen.) – 35. Sarr (H. Traoré)

    Karty:   90. Diony (SET) – 45. Bensebaini (REN)

    Neproměněná penalta: 68. Ben Arfa (REN), mimo


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Debuchy, Subotić (46. Saliba), Perrin (C), Kolodziejczak – M'Vila, Dioussé – Salibur (88. Nordin), Chazrí, Cabella – Berić (46. Diony).
    Náhradníci: Moulin – Saliba, M. Camara, Monnet-Paquet, Diony, Gueye, Nordin.

    Stade Rennes: Diallo – H. Traoré, Gelin, Da Silva, Bensebaini – Zeffane (83. Del Castillo), André (C), Grenier, Bourigeaud – Ben Arfa (73. Niang) – Sarr (74. Johansson).
    Náhradníci: Koubek – Mexer, Johansson, Del Castillo, Poha, Janvier, Niang.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos
    thejrc.org