Sparta – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:3 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:1 (kon.) | Vítkovice – Liberec 6:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 1:7 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (1:2, 3:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 21.10.2018, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše,děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit! Mějte se hezky a přeji vám šťastné vykročení do nového týdne. Na počtenou! (17:32:18)
     
    Ostrá bitva dvou úhlavních rivalů je u konce! Přestože Brňané zvládli úvod utkání lépe, v pozdějším průběhu zápasu předvedli domácí svoji efektivní koncovku a po zásluze vítězí. Tři body tedy zůstávají doma, Jihomoravané pojedou dnes domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Tohle už sparťané zvládnou v poklidu. Teď navíc Andrej Kudrna společně s Petrem Vránou ještě vyhodili puk ze svého obranného pásma, je konec.
     
    59:31
    Brno má v současné chvíli na ledě to nejlepší ze svého kádru. Mueller posouval na Holíka, který okamžitě pálil z kruhu, střela je zablokována!
     
    59:05
    Kometa byla nyní vyhnána z útočného pásma, následné nahození ze středu kluziště Machovský v pohodě kryje a dopřává svým obětavým spoluhráčům další čas na přípravu brněnského náporu.
     
    58:25
    Začátek power play mají sparťané úspěšně za sebou. Buchtele sprintoval jak mohl, aby zrušil zakázané uvolnění, ale nepodařilo se.
     
    58:16
    Necelé dvě minuty před koncem závěrečného dějství to ještě Brňané zkusí se šesti hráči v poli! Trenéři navíc ještě odvolávají brankáře Karla Vejmelku ze svého pracoviště.
     
    58:16
    V poslední dvouminutovce třetí třetiny to stále Brněnští nevzdávají a zkoušejí ještě zatopit domácí obraně. Němcova střela z levého kruhu mířila přesně do středu branky, tedy do Machovského.
     
    57:55
    Výborný výpad sparťanského útočníka Andreje Kudrny, který v dobré rychlosti tísněn jedním bránícím protihráčem střílel do horní části Vejmelkovy branky. Brněnský brankář zasáhl svou rukavicí.
     
    57:27
    Trocha oddechu pro sparťanské obránce. Brňané totiž vyhodili na zakázané uvolnění a bude se vhazovat v jejich obranném pásmu.
     
    56:51
    Brněnští hráči mají ještě poslední tři minuty třetí třetiny, jestli chtějí se stavem něco udělat. Pražané vyhazují další kotouč ze své obranné třetiny.
     
    56:38
    Nyní probíhá komerční přestávka. Fanoušci si dnes našli cestu sem do vysočanské arény ve velmi hojném počtu. Dorazilo jich hned 15 471!
     
    56:36
    Kapitán hostí Leoš Čermák byl za brankou soupeře chvíli sám, čehož využil pro nahrávku na Dočekala. Jeho slabá střela se otřela o Machovského betony.
     
    55:43
    Domácí brání svůj náskok velmi dobře a Brňané si chvílemi neví rady, kudy proniknout před Machovského. Nyní dobře pracoval obránce Kalina.
     
    54:32
    Sparťané drželi nějakou dobu hru v útočném pásmu a výsledkem toho byla akce tři na dva. Říčka udělal kličku na střed a poslal střelu na Vejmelkovu vyrážečku.
     
    53:45
    Sparťané oslabení přečkali bez úhony, i když to pro ně byly pořádné nervy. V momentě, kdy naskočil vyloučený Beran na led, mířil nepřesně vepředu Zach Sill.
     
    53:01
    Brňanům se nedaří znovu zavést kotouč přes útočnou modrou čáru, sparťan Piskáček teď dobře zapracoval, když udělal oblouček zpátky a ušetřil cenné vteřinky z tohoto oslabení. Kometě se čas krátí.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Delisle (Smejkal, Tomáš Dvořák), 34. Smejkal, 37. Blain (P. Vrána), 39. Kumstát (Forman, Pech) – 3. Köhler (Mikuš, Štencel), 9. Mueller (Zaťovič, P. Holík)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček, Tomáš Dvořák, Blain, Kalina, Gregorc, Delisle, T. Pavelka – Smejkal, Černoch, Pšenička – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Kumstát, Pech, Forman – Buchtele, Sill, Beran.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Langhamer) – Barinka, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Mikuš, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák, Köhler – Plášek ml., Hruška, Mallet – Dočekal, Süss, R. Zohorna.

    Rozhodčí: Hribik, Šír – Špůr, Ondráček

    Diváci: 15 471
    thejrc.org