Motor ČB – Jihlava 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 2:4 (kon.) | Havířov – Frýdek-M. 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Kladno 5:2 (kon.) | Kadaň – Vsetín 1:2 (2:3 po s.n.) | Prostějov – Benátky n/J 5:1 (kon.)
Přerov – Slavia 5:0 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
HC Slavia Praha
Pondělí 22.10.2018, 18:00 • MEO Aréna, Přerov. • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Pšurný teď mohl zapsat hattrick! Zcela sám před Sochůrkem však proti jeho betonu neuspěl.
    57:30 Roman PŠURNÝ - 5:0
     
    57:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Jednoduchá souhra Přerova před Sochůrkem končí pátým pukem v jeho síti! Milan Procházka přihrál na druhou stranu ROMANOVI PŠURNÉMU, který měl druhý gól večera doslova naservírovaný na zlatém podnose. Sochůrek neměl nejmenší šanci na zákrok.
    Asistence: Milan Procházka.
     
    53:07
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Sýkora – 2 min., vysoká hůl + 10 min. osobní trest).
     
    51:27
    Naopak teď bylo horko před Sochůrkem! Na volný kotouč před odkrytou částí branky ale nedosáhl ani Navrátil, ani Matouš Kratochvil.
    47:33 Mikuláš ZBOŘIL - 4:0
     
    47:33
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři brzy využívají přesilovou hru! Skvělou křižnou přihrávku vyslal z rohu Pšurný Sikorovi, ten přiťukl kotouč Černému, stojícímu na ose hřiště na modré čáře, kterého střela však skončila ve skrumáži těl před Sochůrkem. Tam se nejrychleji zorientoval MIKULÁŠ ZBOŘIL a zvedl náskok domácího mužstva už na číslo 4.
    Asistence: Robert Černý, Mikuláš Zbořil.
     
    46:54
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Veselý – 2 min., hrubost).
    44:09 Roman PŠURNÝ - 3:0
     
    44:09
    Přerov právě vstřelil branku!
    Milan Procházka skvěle zapracoval v rohu kluziště, odkud přes hráče našel hůl ROMANA PŠURNÉHO, který v mezikruží ještě přelstil posledního obránce, přesně zamířil a prostřelil Sochůrka!
    Asistence: Milan Procházka, Marek Sikora.
     
    42:18
    Navrátil obdržel puk přímo před bránu, kde nebyl nikým hlídaný! Zblízka ale trefil pouze lapačku hostujícího gólmana.
     
    40:29
    Skrumáž před Sochůrkem! Ten vůbec nevěděl, kde je kotouč, v nepřehledné situaci před ním totiž bojovalo hned sedm hráčů.
     
    39:43
    Palovu vyraženou střelu dorážel Hejcman z levého kruhu, ale ve výhledu na odkrytou klec mu zaclonil na poslední chvíli přijíždějící obránce Slavie!
     
    39:15
    Přerov si zahraje v pěti proti třem! Zakončujícího Procházku zlikvidoval Jiří Drtina (SLA) krosčekem.
     
    39:13
    Procházka nadvakrát neuspěl! Ze strany jej pokaždé našel Sikora, který mu nejprve nastřelil hokejku, o pár vteřin později měl pak ve stejné pozici hráč s číslem 40 problém se zpracováním a Sochůrek tak stihl přikrýt kotouč.
     
    38:03
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaroslav Brož – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:47
    Pšurný dával křižnou přihrávku přímo k brankovišti Procházkovi, který by měl situaci u odkryté klece jednoduchou, nebýt skákavého kotouče!
     
    31:41
    Vlček z levého kruhu nastřelil tyč!
     
    30:29
    První formace Přerova teď zatápí hostujícímu mužstvu! Šimon Kratochvil nejprve vybojoval pro spoluhráče útočnou pozici, následně si vyčkal na vhodný moment, obdržel přihrávku od Sýkory a v předbrankovém prostoru se snažil z otočky překvapit Sochůrka!
     
    26:16
    Přečíslení Mašína s Moučkou, řešil druhý jmenovaný prudkou střelou, která Sochůrkovi vypadla! Kotouč jen těsně levou tyč, dojíždějící Mašín se už k puku včas nedostal.
     
    22:33
    Veliká šance přerovského Moučky! Ten už mířil do odkryté klece, ale Sochůrek bravurně zasáhl hokejkou!
     
    19:18
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    15:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jakub Navrátil – 2 min., podrážení).
     
    12:55
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Sýkora – 2 min., krosček).
    12:44 Jaroslav MOUČKA - 2:0
     
    12:44
    Přerov právě vstřelil branku!
    Mašín z jízdy nahodil puk z levé strany na bránu. Sochůrek puk betonem vyrazil do rohu a přerovští hráči ve svém útočném snažení pokračovali. Pas z pravé strany před branku si nakonec našel JAROSLAV MOUČKA a díky vydatné pomoci svých spoluhráčů ze čtvrtého útoku mohl zaznamenat úspěšné doklepnutí do odkryté části klece za bezmocného brankáře.
    Asistence: Daniel Indrák, Patrik Mašín.
     
    11:56
    David Šteiner se obtočil s pukem u levé tyče a pak vystřelil. Ránu na přední tyč schoval do své výstroje dobře postavený Klouček. To byl dobrý moment v podání Slavie.
     
    11:36
    Zbořil si přikopl puk a založil tím průnik Přerova do útočného pásma. Sikora za modrou čárou přenechal Pohlovi, jehož rána proletěla o kousek vedle levé šibenice.
    07:56 Šimon KRATOCHVÍL - 1:0
     
    07:56
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerovští hráči udrželi útočné pásmo, což byl základ jejich úspěchu. Střela Tomáše Doležala z pravé strany sice kvůli zblokování hostujícího plejera neprošla, kotouč se ale odrazil na modrou čáru k Palovi. Ten hned vypálil a jeho projektil ještě tečoval ŠIMON KRATOCHVIL, takže Sochůrek v kombinaci s chumlem těl před sebou nedokázal puk zastavit v cestě do sítě.
    Asistence: Radomír Pala, Tomáš Doležal.
     
    05:12
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Dominik Valík – 2 min., krosček).
     
    02:44
    Na druhé straně dvakrát zaměstnal Kloučka Furch, zejména jeho první pokus u pravé tyče po nahrávce zleva byla velmi nebezpečný.
     
    01:46
    Moučka vyhrál buly, Zbořil mu kotouč vrátil a přerovský centr posílal kotouč před branku. Tam se po něm natahoval Navrátil, jenž nakonec černou gumu poslal vedle sebe. Moučkovi chyběl kousek, aby se dostal k dorážce do odkryté klece.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 8. Š. Kratochvíl (Pala, T. Doležal), 13. Moučka (Indrák, Mašín), 45. Pšurný (Milan Procházka, Sikora), 48. Zbořil (R. Černý, Sikora), 58. Pšurný (Milan Procházka)


    HC ZUBR Přerov: Klouček (Šurý) – Pala (A), Čáp, M. Pohl, Zbořil, R. Černý, Malina, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora (C), Š. Kratochvíl – Milan Procházka (A), Pšurný, Sikora – Navrátil, Hejcman, M. Kratochvíl – Mašín, Moučka, Indrák.
    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Steinocher, Hrdinka, Hejda, Valík – Brož, Šagát (A), Kubica – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Šteiner, Furch, Šergl – Tejral, Kohút, Heldák.

    Rozhodčí: Vrba, Přikryl – Lukš, Novák
    ocianews.com