Chabarovsk – N.Novgorod 3:4 (po pr.) | Vladivostok – Nižněkamsk 4:1 (kon.) | Novosibirsk – Kazaň 0:1 (kon.)
Barys – Minsk 3:1 (kon.) | Ufa – Omsk 0:1 (po pr.) | Jokerit – Riga 7:3 (kon.)
Soči – HC Slovan 4:2 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 4:2 (kon.)
konec
HK Soči
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Pondělí 22.10.2018, 18:30 • Ledový palác Bolšoj, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (21:03:06)
     
    V Soči je dohráno, domácí celek dnes poměrně zaslouženě vítězí nad bratislavským Slovanem 4:2 a dva body tak zůstanou v Ledovém paláci Bolšoj. Országhova parta začala pořádně bojovat až v samotném závěru třetí třetiny, kdy už čas na vyrovnání prostě a jednoduše nezbýval.
     
    Česká stopa v utkání
    Rudolf ČERVENÝ (SBA) – 0+0, 0 střel, ice-time 19:51
    Lukáš KLOK (SBA) – 0+0, 2 střely, ice-time 13:33
    Michal ŘEPÍK (SBA) – 0+1, 3 střely, ice-time 19:34
    Jakub ŠTĚPÁNEK (SBA) – 21 zákroků, úsp. 84,0%
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 25 – 25
    Zblokované střely: 10 – 17
    Vhazování: 29 – 28
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/3
     
    Konec zápasu.
    59:47 Stanislav BOČAROV - 4:2
     
    59:47
    Soči právě vstřelilo branku!
    Drama se nekoná, domácí svůj úspěch potvrzují střelou do prázdné branky! Polunin nahrál STANISLAVU BOČAROVI, který se vypravil dopředu a z bezprostřední blízkosti klece zatloukl poslední hřebík do slovenské rakve. Asistence: Alexander Polunin.
    59:22 Mário LUNTER - 3:2
     
    59:22
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak pozor, tohle by mohlo být ještě zajímavé! Bratislava v samotném závěru základní hrací doby využívá přesilovku a stahuje náskok soupeře na jediný gól. Z mezikruží Barulina překonal MÁRIO LUNTER. Asistence: Michal Řepík.
     
    58:44
    Slovan nyní na poslední chvíli udržel kotouč v pásmu, hosté se snaží co možná nejvíce ostřelovat Barulinovu klec. S úspěchem se ale nepotkávají.
     
    58:23
    Taffeho ránu chtěl mezi tři tyče tečovat Lamper, od jehož hole se však nakonec kus pryže odrazil úplně jiným směrem – vysoko od ochranné sítě.
     
    57:43
    Hosté si vzali time-out, po kterém se už Štěpánek nevrací do branky! Országhova parta zkusí štěstí v power-play!
     
    57:43
    Teď, nebo nikdy! Sean Collins (SOC) nedobrzdil svůj výpad na klec a po srážce se Štěpánkem dostává trest za nedovolené bránění brankáři.
     
    57:15
    Po křídle do pásma pronikl Řepík a bez váhání vystřelil, veterán Barulin si do statistik připsal další úspěšný zákrok. Hra je na moment přerušena.
     
    56:16
    Po zaváhání Mezsároše se na pryž dostal Mosaljov, který jej zavezl až na Štěpánkovu branku. Se šancemi orlů to začíná vypadat opravdu bledě.
     
    55:44
    Kapitán slovenského celku Sersen vypálil z modré čáry, jeho střela jen orazítkovala mantinel za sočskou brankou. Slovan se stále drží vepředu.
     
    55:18
    Poslední šance pro Bratislavu! Sean Collins (SOC) za brankou podrazil Virtu a následující chvíle tak stráví zavřený na trestné lavici.
     
    54:45
    Do výborné šance se dostal Švarný, jehož projektil z mezikruží zaplul přímo do lapačky Barulina. Ten v posledních minutách drží svůj tým.
     
    53:26
    Chipchura chtěl vybídnout ke střele Sersena, jeho přihrávka na modrou čáru ale zajela ven z pásma a Slovan se tak musí stáhnout.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. O'Dell (Archipov), 8. Mosaljov (Alexandrov, Kapustin), 42. O'Dell (Jokipakka, R. Rosén), 60. Bočarov (Polunin) – 3. Rau (Švarný, Chipchura), 60. Lunter (Řepík)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Rykov, Ščitov (C), Jokipakka, Alexandrov, Auvitu, D. Musin, Pogorišnyj – Archipov, O'Dell (A), R. Rosén – Bočarov, Collins, Polunin – Chlopotov, Kapustin, Mosaljov (A) – Starkov, Altybarmakjan, Točickij – Rachimullin.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Gelinas, Meszároš (A), Grman, Jánošík, Klok, Bačik, Švarný – Taffe, Řepík (A), Červený – Virta, Sukel', Liška – C. Bailey, Lunter, Lamper – Rau, Chipchura, Baranov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Olenin – Beresněv, Judin.

    Diváci: 3 019
    thejrc.org