NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Arizona 1:4 (kon.) | Montreal – Calgary 3:2 (kon.)
Ottawa – Boston 1:4 (kon.) | Nashville – San Jose 4:5 (kon.) | Chicago – Anaheim 3:1 (kon.)
Dallas – Los Angeles 4:2 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 5:6 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Boston Bruins
Středa 24.10.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:07
    Po ráně Widemana od modré se před domácím útočníkem objevila zčásti odkrytá klec, ale dorážka byla hodně nepřesná.
     
    47:48
    Dvě minuty za sekání obdržel Marchand.
     
    45:47
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Zdeno Chára – 2 min., podrážení).
    45:31 David PASTRŇÁK - 1:4
     
    45:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Krásná individuální akce Brada Marchanda, jenž se prokličkoval až před brankoviště Andersona a poslal přesnou přihrávku DAVIDU PASTRŇÁKOVI. Tomu se podařilo rychle zvednout puk nad beton přesouvajícího se Andersona. Asistence: Brad Marchand, Patrice Bergeron.
     
    44:10
    Domácí se už radovali z kontaktního gólu, ale vše je jinak! Ottawa se dostala do úniku po prudké přihrávce. U kotouče byl však dříve Rask, který se pokusil odehrát puk, ale poslal ho jen na hokejku Stona. Ačkoliv byl daleko mimo brankoviště, předvedl zákrok proti Stoneově střele. Puk se odrazil za jeho záda a Carlo v brankovišti klepl do letícího puku a poslal ho mimo branku.
    40:20 Patrice BERGERON - 1:3
     
    40:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston využívá přesilovku, kterou si přenesl z první třetiny! Střelu Davida Pastrňáka od modré tečoval mezi kruhy PATRICE BERGERON a puk propadl za záda brankáře Andersona! Asistence: David Pastrňák, Matt Grzelcyk.
    39:10 David KREJČÍ - 1:2
     
    39:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá přesilovka 5 na 3. Pastrňák od modré přihrál do levého kruhu DAVIDU KREJČÍMU, který dokonale využil odkryté klece. Anderson zaškobrtl a nestačil se přesunout, situaci nezachránil ani skokem do brankoviště. Asistence: David Pastrňák, Patrice Bergeron.
     
    39:05
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Ryan Dzingel – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    38:27
    Svou první přesilovku si zahrají hokejisté Bostonu. Formenton to přehnal s napadáním a dostal dvě minuty za držení.
    37:51 Thomas CHABOT - 1:1
     
    37:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovku! Dělovka THOMASE CHABOTA od modré čáry propadla za záda brankáře Raska. Asistence: Bobby Ryan, Mark Stone.
     
    36:19
    Senators si zahrají další přesilovku, což se Chárovi vůbec nelíbí a šel si svůj prohřešek vyřídit s rozhodčím. Dostává ale dvě minuty krosček.
     
    35:15
    Marchand se dostal do šarvátky se Smithem, který jen o pár chvil později tvrdě atakoval jednoho z hráčů Bostonu u mantinelu. Smith s širokým úsměvem shodil rukavice a Marchandovi nic nedovolil. Šarvátka byla rychle roztržena rozhodčím.
     
    27:06
    Obrovská šance v oslabení pro Boston, který vyrazil do přečíslení! Wagner si najížděl na levé straně a dostal se k němu skvělý pas, po kterém pálil z voleje na odkrytou branku, jenže minul!
     
    25:30
    Vylučuje se opět na straně Bostonu. Dvě minuty za podražení odsedí Acciari.
    11:17 David PASTRŇÁK - 0:1

    via Gfycat

     
    11:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí chybují ve snaze dostat puk ze svého pásma, rozehrávku tečoval Krejčí a vystihl Heinen, který přihrál na střed najíždějícímu DAVIDU PASTRŇÁKOVI. Ten si sjel až na hranici kruhů a prudkou střelou propálil Andersona. Obrovskou zásluhu na gólu má i clona Davida Krejčího před brankovištěm. Asistence: Danton Heinen, David Krejčí.
     
    05:25
    Obrovská šance domácích! Ryan zpoza levého kruhu prostřelil Raska, který nevěděl, kde je puk a zůstal ve svém postavení na hranici brankoviště. Kotouč mezitím ležel v brankovišti za jeho zády a moc nechybělo, aby domácí hráči dostali puk do branky, ale v souboji s obráncem Bostonu nebyli dostatečně důrazní a puk byl odpálen mimo nebezpečí.
     
    03:59
    Bude se vylučovat na straně Bostonu. Dvě minuty za hákování vyfasoval Chára.
     
    03:08
    Tlak na branku Senators, o který se postarala první formace hostí. Pastrňák posunul do pravé strany Marchandovi, jehož střela propadla do brankoviště, kde se na dorážku natahoval Bergeron. V souboji s obránci ale upadl a nevyužil odkryté klece.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 38. Chabot (B. Ryan, Mark Stone) – 12. Pastrňák (Heinen, Krejčí), 40. Krejčí (Pastrňák, Bergeron), 41. Bergeron (Pastrňák, Grzelcyk), 46. Pastrňák (Marchand, Bergeron)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – DeMelo, Chabot, Ch. Wideman, Lajoie, Jaroš, Borowiecki – White, Duchene, Bødker – Mark Stone, Tierney, Dzingel – B. Ryan, Carey, Formenton – Pyatt, Z. Smith, Pääjärvi.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Chára, Kampfer, J. Moore, Vaakanainen, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – DeBrusk, Krejčí, Heinen – Wagner, Nordström, Bjork – Acciari, Kuraly, Donato.

    Rozhodčí: Syvret, Pollock – Brisebois, Tobias
    thejrc.org