NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Arizona 1:4 (kon.) | Montreal – Calgary 3:2 (kon.)
Ottawa – Boston 1:4 (kon.) | Nashville – San Jose 4:5 (kon.) | Chicago – Anaheim 3:1 (kon.)
Dallas – Los Angeles 4:2 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 5:6 (po pr.)
po prodl.
Edmonton Oilers
5:6 (0:1, 3:3, 2:1 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Středa 24.10.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:12 Sidney CROSBY - 5:6
     
    62:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY předvedl úchvatnou individuální akci, když na levém křídle dlouho držel puk a zatáhl ho do levého rohu útočného pásma, kde udělal rychlou zpětnou otočku, prohodil puk parádně mezi bruslemi Ryana Stroma a po sjetí před bránu na vzdálenější pravé tyči skóroval bekhendem mezi lapačkou a levým betonem Cama Talbota! Penguins vítězí v Edmontonu 6:5! Asistence: Jack Johnson a Derick Brassard.
     
    61:42
    Ryan Strome si z levého křídla rychle najel před bránu, Matta Murrayho ovšem z blízkosti nepřekonal!
     
    60:20
    V Rogers Place začalo prodloužení, které mohl rychle rozhodnout Kris Letang, jeho střela z mezikruží ale skončila na vyrážečce pozorného Cama Talbota!
     
    55:12
    Leon Draisaitl vyrazil v oslabení do úniku, jenže ani on u pravé tyče nedokázal Matta Murrayho překonat z blízkosti mezi betony!
     
    54:39
    Jake Guentzel usedl na trestnou lavici poté, co Penguins dostali dvě minuty za zdržování hry, když nedodrželi postup při vhazování. Zbytečné vyloučení.
    53:53 Connor McDavid mohl rozhodnout, Murray byl proti!
     
    53:53
    Connor McDavid převzal puk na útočné modré čáře a po nabrání obrovské rychlosti se řítil do samostatného úniku, u pravé tyče ale nedokázal bekhendový blafák dotáhnout do úspěšně konce a ztroskotal na fantastickém brankářovi Mattovi Murraym!
     
    49:51
    Kailer Yamamoto byl po několika zablokovaných střelách vyloučen po faulu v pravém rohu za hákování.
     
    48:33
    Jamie Oleksiak před pár okamžiky vyrovnal na 5:5, nyní ale fauloval a byl vyloučen na dvě minuty za podržení. Oilers mají k dispozici pátou přesilovou hru, přičemž předchozí dvě v řadě dokázali využít a podruhé v zápase otočili skóre.
    46:51 Jamie OLEKSIAK - 5:5
     
    46:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Patric Hörnqvist na pravém křídle pronikl do útočného pásma a jeho nahození od hrazení z ostrého úhlu Cam Talbot pravým betonem vyrazil, jenže na vrcholu mezikruží se dostal ke kotouči JAMIE OLEKSIAK, který ho výstavní bombou s příklepem napálil do bližšího pravého horního rohu brány – 5:5! Znovu vyrovnáno. Asistence: Patric Hörnqvist a Matt Cullen.
    46:20 Cam Talbot pravým betonem podržel své spoluhráče!
     
    46:20
    Po snadném zákroku Matthewa Murrayho následuje reklamní přestávka, těsně před ní ale nevyužil obrovskou šanci Derick Brassard, který se u levé tyče dvakrát snažil prosadit z ostrého úhlu, jenže v obou případech ztroskotal na pravým betonu fantastického Cama Talbota!
    44:18 Leon DRAISAITL - 5:4
     
    44:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Carl Hagelin mohl skórovat v mezikruží po rychlém protiútoku dva na jednoho v oslabení, jeho střela ale byla zablokována a po nádherné přímočaré akci skóroval LEON DRAISAITL! Oilers vyrazili na ose ledové plochy do bleskového protiútoku tři na jednoho, který rozjel Leon Draisaitl, a po přihrávce Connora McDavida doprava a Ryana Nugenta-Hopkinse přes šířku útočného pásma poslal Oilers na vzdálenější levé tyči v přesilové hře do vedení! Nádherná akce Oilers, kteří otočili podruhé v zápase skóre a vedou nad hosty z Pittsburghu 5:4! Asistence: Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    43:38
    Olli Määttä byl vyloučen na dvě minuty za držení a Edmonton si zahraje čtvrtou přesilovou hru.
    42:47 Connor MCDAVID - 4:4
     
    42:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    CONNOR MCDAVID na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k rychlé střele zápěstím, která prošla Mattovi Murraymu do sítě mezi betony! Nutno dodat, že brankářovi Penguins skvěle clonil ve výhledu Milan Lucic. Oilers – Pens 4:4. Asistence: Oscar Klefbom a Milan Lucic.
     
    41:36
    Carl Hagelin byl vyloučen na dvě minuty za podržení a Edmonton si zahraje další přesilovou hru.
    41:10 Alex Chiasson místo hattricku dostal pukem do tváře!
     
    41:10
    Alex Chiasson si najel na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování na přihrávku z pravé strany a rychlou střelou zápěstím orazítkoval horní tyč brány Pittsburghu! Útočník Edmontonu nebyl daleko od toho, aby vstřelil hattrick, vzápětí ale místo radosti schytal úder, když ho odražený puk trefil do tváře.
    39:05 Patric HÖRNQVIST - 3:4
     
    39:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Matt Cullen u levé tyče skvěle tečoval zády k bráně holí mezi nohama nahození Briana Dumoulina od modré čáry a poté se ještě dostal k bekhendové dorážce, taktéž zády k bráně, kterou brankář Cam Talbot skvěle vyrazil levým betonem, na vzdálenější pravé tyči ale skóroval dojíždějící PATRIC HÖRNQVIST, od jehož brusle se puk odrazil do sítě! Pittsburg potřetí vede – 4:3. Asistence: Matt Cullen a Brian Dumoulin.
     
    36:27
    Cooper Marody se ihned po vhazování ocitl v mezikruží ve velké šanci, jenže jeho rychlá střela zápěstím skončila na levém betonu výtečného Matthewa Murrayho!
    35:15 Alex CHIASSON - 3:3
     
    35:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    ALEX CHIASSON si parádně vyměnil v mezikruží kotouč bleskově s Tobiasem Riederem a nad přesouvajícím se Mattem Murraym zamířil do sítě – 3:3! Asistence: Tobias Rieder a Adam Larsson.
    30:24 Patric HÖRNQVIST - 2:3
     
    30:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HÖRNQVIST si najel mezi kruhy na parádní bekhendovou přihrávku Dominika Simona zpoza brány a z blízkosti kotouč procedil do sítě! Penguins předvedli po obratu Oilers další obrat ve skóre! Asistence: Dominik Simon.
    28:32 Cam Talbot skvělým zákrokem vychytal kapitána Pens!
     
    28:32
    Sidney Crosby měl velkou šanci, když se ocitl v tváří v tvář Camovi Talbotovi a bekhendem zvedal puk do pravého horního rohu brány, jenže brankář Oilers puk levým ramenem skvěle vyrazil!
    27:16 Jamie OLEKSIAK - 2:2
     
    27:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JAMIE OLEKSIAK po přímočaré akci Penguins najel u pravé tyče na krátkou kolmou přihrávku od Jevgenije Malkina a poté prokázal šikovné ruce, když bleskově puk v jízdě převzal a zasunul ho mezi betony Cama Talbota! Pens vyrovnali na 2:2. Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.
    24:45 Matt Murray vleže vychytal Jesseho Puljujärviho!
     
    24:45
    Matthew Murray pravým betonem skvěle vyrazil střelu Tobiase Riedera z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a vzápětí měl u pravé tyče obrovskou šanci Jesse Puljujärvi, jenže trefil pouze levý beton ležícího brankáře Pens, který poté zmrazil puk pod lapačkou!
    23:10 Alex CHIASSON - 2:1
     
    23:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    ALEX CHIASSON odvedl obrovský kus práce, za kterou byl odměněn prvním gólem v dresu Oilers, když nejprve v pravém rohu útočného pásma parádně tělem poslal k ledu forčekujícího Daniela Spronga, poté se v pravém kruhu dostal ke střele a po zákroku Matthewa Murrayho v mezikruží k dorážce, po které puk vpádu o horní tyč poslal do sítě! Edmonton poprvé v zápase vede poté, co na začátku druhé části předvedl rychlý obrat – 2:1. Asistence: Kris Russell.
    21:06 Leon DRAISAITL - 1:1
     
    21:06
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers dokázali udržet na levém křídle útočné pásmo a LEON DRAISAITL na vrcholu mezikruží napřáhl k rychlé střele zápěstím, která nad vyrážečkou roztaženého Matthewa Murrayho zamířila k levé tyči! Edmonton Oilers ihned po přestávce udeřil a vyrovnal. Výtečný vstup domácích do druhé části, na jejímž začátku vyrovnali a srovnali s Penguins krok – 1:1. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Kris Russell.
     
    17:39
    Adam Larsson byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Penguins mají v závěru první části k dispozici druhou přesilovou hru, přičemž první dokázali využít a vedou.
    15:03 Milan Lucic ani debutující Cooper Marody nevyrovnali!
     
    15:03
    Milan Lucic a po něm debutující Cooper Marody nevyužili obrovskou šanci, když po zpětné přihrávce Ryana Stromea zpoza brány ztroskotali na betonech klečícího Matthewa Murrayho! Obrovská šance domácích Oilers!
     
    14:29
    Jamie Oleksiak si zatancoval s Zachem Kassianem a bitka v pravém kruhu útočného pásma Pens skončila nerozhodně. Oba hráči zůstali na nohou a dostali pět minut za bitku. Následuje komerční přestávka.
    10:58 Sidney CROSBY - 0:1
     
    10:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY předvedl obrovský přehled ve hře, když objel bránu, a tak dlouho za ní čekal na šanci, až skóroval! Kapitán Penguins si vyjel k pravé tyči, kde skvěle tečoval mezi nohama holí zády k bráně táhlou kolmou střelu Krise Letanga od modré čáry a puk zamířil pod horní tyč brány. Penguins využili přesilovou hru a vedou 1:0. Sidney Crosby vstřelil svůj první gól v letošní sezóně NHL. Asistence: Kris Letang a Phil Kessel.
     
    10:11
    Ryan Strome byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Pens si po reklamní přestávce zahrají první přesilovou hru, během které mohou protrhnout bezbrankové skóre.
    08:18 Milan Lucic měl na holi první velkou příležitost Oilers
     
    08:18
    Milan Lucic se po krátké přihrávce Coopera Marodyho ocitl před bránou ve velké šanci a rychle mířil zápěstím do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Matt Murray skvěle zasáhl vyrážečkou a puk vyrazil!
     
    00:47
    Bryan Rust vyhodil puk z obranného pásma přes ochranné sklo a Edmonton si po 47 sekundách zahraje první přesilovou hru dnešního zápasu.
     
    00:41
    Kailer Yamamoto našel krásnou přihrávkou v pravém kruhu pro vhazování Connora McDavida, jenže hvězda Oilers ve velké šanci puk v ostrém úhlu netrefila! Brána byla prázdná. Matt Murray by se nestihl přesunout.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Russell), 24. Chiasson (Russell), 36. Chiasson (Rieder, A. Larsson), 43. McDavid (Klefbom, Lucic), 45. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins) – 11. Crosby (Letang, Kessel), 28. Oleksiak (Malkin, Kessel), 31. Hörnqvist (Simon), 40. Hörnqvist (Cullen, Dumoulin), 47. Oleksiak (Hörnqvist, Cullen), 63. Crosby (J. Johnson, Brassard)


    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – Klefbom, A. Larsson (A), Nurse, Russell, Bouchard, Gravel – Nugent-Hopkins, McDavid (C), Yamamoto – Rieder, Draisaitl, Puljujärvi – Lucic (A), R. Strome, Marody – Brodziak, Kassian, Chiasson. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Oleksiak, J. Johnson, Riikola – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Simon, Brassard, Hörnqvist – Sheahan, Cullen, Sprong. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Gord Dwyer. Čároví: Trent Knorr, Ryan Gibbons

    Diváci: 18347
    thejrc.org