Kometa Brno – Zlín 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Kometa Brno
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Berani Zlín
Středa 24.10.2018, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Martin ZAŤOVIČ - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Jedinou přesnou trefu v samostatných nájezdech obstaral MARTIN ZAŤOVIČ a díky němu si Kometa ponechává druhý bonusový bod doma pod Špilberkem.
     
    63:11
    Zlín odehraje zbytek v prodloužení v početní výhodě, dvě minuty za držení hole fasuje brněnský Peter Mueller.
     
    62:24
    Herman se Šlahařem měli na holích rozhodnutí dnešního utkání, prvně jmenovaný v přečíslení dva na jednoho vyzval Šlahaře ke skórování z voleje, tomu však střela z první vůbec nesedla a Brno dál živí naději na vítězství v derby.
     
    52:38
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Barinka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., hrubost).
     
    39:32
    Kometa si ještě v závěru druhé třetiny zahraje v početní výhodě, dvě minuty za zdržování hry obdržel Tomáš Fořt.
     
    39:20
    Hruška nyní po vhazování vypálil z levého kruhu a jeho projektil vyrazil Sedláček pouze na Pláška, jenž mohl uklízet kotouč do prázdné branky, na poslední chvíli mu však puk z hole sjel! Toto byla velká možnost Komety na návrat do vedení!
    38:52 Ralfs FREIBERGS - 2:2
     
    38:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci využívají přesilovou hru a srovnávají stav utkání! Šlahař nabil na modrou čáru obránci RALFSOVI FREIBERGSOVI, jenž dokázal přesnou střelou pod víkou překonat Vejmelku a maže původně dvoubrankové manko na brněnský tým. Asistence: Jakub Šlahař.
     
    37:27
    Přesilová hra pro Zlín, ten může nyní usilovat o vyrovnání. Menším trestem za vysokou hůl potrestán brněnský kapitán Leoš Čermák.
     
    32:07
    Kubiš nyní zpoza branky poslal kotouč Fořtovi a zlínský útočník z mezikruží jen těsně minul brněnskou klec!
     
    30:31
    Zlín si zahraje přesilovou hru, při bránění to s aktivitou přehnal Peter Mueller a odchází na trestnou lavici na dvě minuty za podrážení.
     
    23:35
    Slibná akce v podání brněnského útoku, Čermák poslal kotouč Holíkovi, jenž si všiml u tyče zlínské branky osamoceného Horkého, domácí mladíček však kotouč nedokázal ideálně zpracovat a zlísnká obrana krušnou chvíli ustála.
     
    20:47
    Zlín je v úvodu druhé třetiny mimořádně aktivní, Šlahař našel před Vejmelkou zcela osamoceného Fořta, zlínský útočník však nedokázal z bezprostřední blízkosti brněnského brankáře propálit!
    16:41 Pavel KUBIŠ - 2:1
     
    16:41
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci snižují stav utkání na rozdíl jediné branky! Nahození Zbořila propasíroval Ondráček těsně před brankáře Vejmelku, kde si jej zpracoval PAVEL KUBIŠ, pro zlínského kapitána následně nebyl problém uklidit kotouč do branky. Asistence: Tomáš Fořt, Mikuláš Zbořil.
     
    14:06
    Ondráčkovu přihrávku v útočném pásmu vystihl Zaťovič a rozjel se do přečíslení dva na jednoho společně s Muellerem, prvně jmenovaný se nakonec odhodlal k individuálnímu zakončení a trefil tyč Sedláčkovy svatyně! To cinknutí muselo být slyšet až na brněnské náměstí.
     
    13:46
    Domácím však hra v plném počtu příliš dlouho nevydržela, menším trest si nyní odsedí Ondřej Němec, dvě minuty vysoká hůl.
     
    11:42
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Zlín, dvě minuty za podrážení fasuje Jan Štencel. Ševcům se nabízí možnost ke vstřelení kontaktní branky.
    07:00 Leoš ČERMÁK - 2:0
     
    07:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým jde do dvoubrankového vedení! Kometa vyrazila do rychlého protiútoku, na jejímž konci se zrodila druhá branka dnešního utkání. Skvělou individuální akci zaznamenal Kašpar, jenž s kotoučem dojel až na úroveň Sedláčkovy brány, vědom si najíždějícího LEOŠE ČERMÁKA, poslal kotou zadovkou brněnskému kapitánovi, jenž nedal Sedláčkovi šanci. Asistence: Lukáš Kašpar.
    03:14 Peter MUELLER - 1:0
     
    03:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým bleskově využívá početní výhodu! Holík si v útočném pásmu vyměnil kotouč s Kašparem, aby jej poté nasměroval na PETERA MUELLERA, jenž z levého kruhu dokázal prostřelit brankáře Sedláčka. Asistence: Petr Holík, Lukáš Kašpar.
     
    02:55
    První vyloučení dnešního utkání a potrestán bude hráč Zlína, konkrétně Tomáš Valenta, jenž se dopustil menšího trestu podrážení.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 4. Mueller (P. Holík, Kašpar), 7. L. Čermák (Kašpar, L. Horký), rozh. náj. Zaťovič – 17. Kubiš (J. Ondráček, Zbořil), 39. Freibergs (Šlahař)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Lukáš Kašpar (KOM)
    0:0   Edgars Kulda (ZLN)
    2. série:
    0:0   Alexandre Mallet (KOM)
    0:0   Tomáš Fořt (ZLN)
    3. série:
    1:0   Martin Zaťovič (KOM)
    1:0   Jakub Šlahař (ZLN)
    4. série:
    1:0   Petr Holík (KOM)
    1:0   Jakub Herman (ZLN)
    5. série:
    1:0   Luboš Horký (KOM)
    1:0   Jiří Ondráček (ZLN)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Langhamer) – O. Němec (A), Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Mikuš – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – L. Horký, L. Čermák (C), Kašpar – Mallet, Hruška, Plášek ml. – Köhler, Střondala, R. Zohorna.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Gazda, Valenta, Nosek (A), Zbořil, Padrnos – Kubiš (C), Fořt (A), J. Ondráček – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Čachotský – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Polák, Svoboda.

    Diváci: 7195
    thejrc.org