Řisuty – Mostečtí Lvi 6:7 (kon.) | Sokolov – Klatovy 2:3 (kon.) | Kobra – Děčín 3:2 (kon.)
Jablonec n/N – Trutnov 5:1 (kon.) | Nymburk – Dvůr Králové n. L. 5:3 (kon.) | Kolín – Letňany 4:0 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
HC Děčín
Středa 24.10.2018, 18:00 • ZS HC Kobra Praha • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Přeji hezký zbytek středečního večera. (20:06:37)
     
    Je dobojováno! Kobra slaví po osmi kolech první výhru, ačkoliv narážela na výboirně připraveného gólmana Volkeho.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kobra ale nasadila velmi precizní obranný blok!
     
    59:36
    Martin Volke zůstal na střídačce!
     
    59:36
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:36
    Ještě v posledních sekundách se snaží Děčín o vyrovnání. To se mu ale příliš nedaří.
     
    58:08
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědům se povedlo ještě zdramatizovat vývoj dnešního utkání! ŠTĚPÁN KUCHYNKA dopravil do zcela odkryté branky Kobry přihrávku zprava od stíněného Petráše. Asistence: Zdeněk Petráš, Ondřej Hříbal.
     
    57:49
    Kobra se nadále drží v útočném pásmu.
     
    56:28
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra pojišťuje své dnešní vedení! Před brankou stál osamocený FILIP HANTÁK, který dorazil přímo do branky Hlinkovo nahození. Asistence: Filip Hlinka.
     
    55:15
    I tato Šmerhova šance se vyvíjela slibně. V mezikruží ale narazil na Daniela Volrába, který celou akci pražského celku zastavil.
     
    54:08
    Tomáš Šmerha i přes neustále stíhání Zdvořáčkem objel s pukem kolem Volkeho branky. Následně našel volného Filipa Hlinku. Hlinka prudce vypálil, ovšem puk mířil velmi těsně vedle branky Děčína.
     
    52:57
    Patrik Balcar narušil kombinaci Kobry v útočném pásmu. Navíc k tomu připravil útočnou pozici pro Štěpána Kuchynku.
     
    51:33
    I přes stíhání Kaltenböckem vyvezl Viktor Nestrašil kotouč do útočného pásma. Tam se navíc dokázala Kobra usadit. Znovu se tak musí Volke držet na pozoru, ačkoliv k jeho přímému ohrožení nedochází.
     
    50:43
    Martin Zdvořáček posunul kotouč na Zdeňka Petráše, který zvolil prudkou střelu na Moučka. Ještě před doletem ke gólmanovi Kobry dokázal vyrazit puk do ochranné sítě Roman Verbík.
     
    49:40
    Děčín se snaží něco udělat s pro ně nepříznivým vývojem utkání. Většinu času tak tráví v útočném pásmu a čeká na vhodný moment pro bezprostřední ohrožení branky Václava Moučka.
     
    48:21
    Velmi slibně se o to pokoušel, přesto nakonec neprošel Tomáš Šmerha přes dva hráče děčínského týmu. To nastartovalo další medvědí protiútok.
     
    47:02
    Domácí v plném počtu.
     
    46:26
    Filip Hanták ubránil Famila Amirova v rohu kluziště. Medvědi se tudíž museli vrátit do středního pásma. To jim ale nezabránilo v dalším pokusu o přenesení hry na dostřel branky Václava Moučka.
     
    45:22
    Tomáši Šmerhovi se povedlo vyvézt kotouč křižmo až do útočného pásma. Zde našel velmi přesně Tomáše Šťastného, od něhož došlo k prudké střele na Volkeho. Gólman Děčína ale včas vytáhl proti kotouči vyrážečku.
     
    45:02
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jiří Kysela – 2 min., podrážení).
     
    44:45
    Po nájezdu do středního pásma zvolil Jan Kaltenböck nahození obloukem do útočného pásma. Tam ale našel pouze své protihráče.
     
    43:57
    Hosté v plném počtu.
     
    43:45
    Kobra se i nadále drží v útočném pásmu. Nyní ale pouze kombinuje podél hrany mantinelu. Ve hře blíže k brance jí spolehlivě brání děčínská obrana.
     
    42:17
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra využívá dvojnásobnou přesilovku a jde do vedení! Na hranici brankoviště zavěsil kotouč za Volkeho záda TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, jemuž se povedlo prolomit velmi dlouhé střelecké prokletí Kobry v tomto utkání. Asistence: Roman Verbík, Jaroslav Kasík.
     
    42:07
    Martin Volke se blýskl zákrokem proti Jakubu Schejbalovi.
     
    41:57
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Kordule – 2 min., podrážení).
     
    41:30
    Po krátkém přesilovkovém závanu před Volkem se podařilo Děčínu přesunout hru na opačný konec hrací plochy. I v menším počtu hráčů se tudíž daří hostům napadat prostor kobřího brankoviště.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Štěpán Kuchynka – 2 min., podrážení).
     
    40:16
    Úvodní buly závěrečné periody získali hosté. Akce Pavla Zajana ale byla velmi rychle odsouzena k zániku, Tomáš Šmerha navíc vypálil kotouč daleko od své branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Opět gólově vyrovnaná hra. Kobra ale nyní měla daleko více šancí, které zahořely na dnes téměř bezchybném Martinu Volkemu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Jaroslav Kasík krásně obehrál Pavla Korduleho, načež kličkoval v do útočného pásma. Přesto nakonec o puk přišel a Děčín se dostal na opačnou stranu.
     
    39:11
    Po zakončení Filipa Hlinky dokázal Martin Volke přidržet kotouč u pravé tyče.
     
    38:45
    Hosté v plném počtu.
     
    38:39
    Tomáš Šmerha zakončil kombinaci Kobry prudkou střelou od modré. Ta ale k Volkemu až nedolétla. Děčínská obrana ji zpozorovala ještě dříve a dokázala ji včas zblokovat.
     
    38:07
    Pražané se nakonec dostali k přímé střele na Martina Volkeho. Ten si ale i nyní dokázal s touto šancí poradit.
     
    37:44
    Děčín vysunul svůj obranný blok již na modrou čáru. I tak ale nezabránil neustálému zkoušení průniku ze strany Kobry.
     
    37:22
    Kobra se neustále tlačí směrem k děčínské brance. Nyní ale akci zastavili sudí po zpozorování hry vysokou holí.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu HC Děčín (David Drašar – 2 min., držení).
     
    36:08
    Dominik Šteiner pokračoval v akci, kterou zahájil vyvezením kotouče Tomáš Šmerha. Kobra se tudíž znovu natlačila před děčínského gólmana, který znovu zažívá horké chvilky.
     
    34:42
    Martin Volke pokračuje ve své krasojízdě. Nyní zhatil hned dvě obrovské šance pražského týmu. Za to si vysloužil ovace od fanoušků Děčína, kteří se vydali shlédnout utkání sem na Braník.
     
    33:53
    Křižná přihrávka Jakuba Verbíka na Viktora Nestrašila byla sice dobře míněná, ovšem Nestrašil nedokázal puk tečovat do branky. Své sehrálo i to, že Volke včas vysunul proti kotouči svůj beton.
     
    33:26
    Domácí pokračují v herním tempu daném přesilovkou a časem před ní. Martin Volke má tudíž hodně práce, ve které si ale vede obstojně a stále drží svůj tým ve hře.
     
    32:48
    Hosté v plném počtu.
     
    31:59
    Kobře se povedlo dostat se do přesilovkového útočného čtverce. V jeho obsahu ale stojí celá obranná čtveřice Děčína, které se daří blokovat každý náznak šance pražského celku.
     
    31:04
    Přesilovku zahájila Kobra v útočném pásmu. Přímo na branku Volkeho ale nepředvedla příliš důrazu, navíc Děčínu se podařilo vytlačit domácí až k vlastní brance.
     
    30:48
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Patrik Balcar – 2 min., krosček).
     
    30:43
    Medvědi pozvolna rozehrávali od vlastní branky. Ještě v útočném pásmu ale Kobra dokázala zahrozit.
     
    30:03
    Zdeněk Petráš vyhrál souboj ve velmi dlouhém a hráčsky početném souboji u levého mantinelu. Děčín se posléze opět dostal před Moučka, ani teď ale příliš závanu nenadělal.
     
    28:56
    Obranný zákrok v podání Jakuba Schejbala zabral na Famila Amirova. Medvědi se tudíž museli vracet do středního pásma. To ale bylo pouze malé zdržení v pokračování útoku na branku Václava Moučka.
     
    28:17
    Daniel Volráb nenašel Pavla Zajana na přechodu do útočného pásma přesně. Zajan posléze musel vyhodit kotouč do rohu přímo k Nestrašilovi.
     
    27:40
    Roman Verbík se napřáhl k velmi prudké střele. Tak prudké, až se mu podařilo zlomit hůl. Díky tomu ale zbrzdil let kotouče, který se zastavil jen velmi těsně před ním.
     
    27:00
    Domácí v plném počtu.
     
    26:56
    Děčín pozvolna rozehrává od své branky. Ještě ve středním pásmu o kotouč přišel a Kobra zahájila protiakci, kterou uhasil až Martin Volke přikrytím puku.
     
    25:39
    Daniel Volráb měl na holi využití přesilovky! Z pravého kruhu vyslal vyšší střelu přímo na Moučka. Ten ale celou akci předvídal a vyjel si dopředu před brankoviště. Puk tudíž zvládl vyrazit betony do ochranné sítě nad svou brankou.
     
    25:21
    I přes oslabení se drží Kobra u kotouče.
     
    25:00
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Hlinka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:12
    Filip Hlinka posunul kotouč k mantinelu na Jakuba Schejbala. Proti puku ale rychle vyjel též Jan Kaltenböck, který byl u puku ještě rychleji. Děčín se posléze dokázal přesunout do útočného pásma.
     
    23:31
    Kobra úspěšně kombinuje v útočném pásmu. Martin Volke ale příliš ve střehu být nemusí, neboť obrana před ním pokryje celou řadu akcí Pražanů.
     
    22:42
    Jakub Verbík našel Jiřího Kyselu u opačného mantinelu. Kysela se ale nedokázal uvolnit ze sevření hráčů děčínského týmu, čímž Kobra dlouho bojovala o udržení se v útočném pásmu. Nakonec vyhodili medvědi kotouč na icing.
     
    21:50
    Kombinace od Filipa Hantáka na Nestrašila se Kobře příliš nevydařila. Sudí už signalizovali zdviženou rukou ofsajd, čímž Nestrašil přepustil puk soupeři.
     
    21:00
    Hosté v plném počtu.
     
    20:07
    Domácí Kobra se ihned po vhazování přesunula před branku Volkeho. Velmi drzý průnik Dominika Šteinera podél mantinelu ale nakonec střelu nepřinesla. Děčín se v mezikruží zvládl ubránit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla celkem vyrovnaný hokej. Hosté se o něco málo více snažili do vstřelení jejich gólu. Paradoxně po něm se probudila Kobra, které se podařilo vrátit se do hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Zastavení pronikajícího Šmerhy se Radomíru Vaňkovi nezadařilo. Byť ochránil svůj tým před dalším gólem, odsedí si dvě minuty za hákování.
     
    18:09
    Domácí se museli vrátit s pukem až před vlastní branku. Odsud ale rychle rozehráli a vrátili se k okupaci prostoru před Martinem Volkem.
     
    17:35
    O další průnik se postaral Lukáš Tuma. Za brankou Volkeho ale narazil na Martin Zdvořáčka, na jehož obranný zákrok vyzrát nedokázal.
     
    16:19
    Kobru vstřelený gól ještě více nabudil. Domácí se vehementně snaží o obrat v zápasu. Proti nim ale stojí pozorná obrana medvědů, kterým se daří blokovat každou, byť sebemenší akci Pražanů.
     
    15:31
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přesto je nakonec srovnáno! Přímo před Volkem se objevil TOMÁŠ ŠMERHA, který zvládl přijmout nahrávku od mantinelu a z první jí poslat za záda děčínského gólmana. Asistence: Roman Verbík.
     
    14:28
    Lukáš Tuma vyslal kotouč na Lukáše Netolického, který stál před brankovištěm připravený na dorážku. Děčínská obrana ale byla pozorná a tuto šanci zastavila ještě před jejím finálním zakončením.
     
    13:14
    Lukáš Tuma našel křižným passem Filipa Hlinku. Ten si sice dokázal vyjet do útočného pásma podél mantinelu, následně již neobstřelil Zdvořáčka. Díky tomu se Děčín zvládl přesunout na opačný konec hrací plochy.
     
    12:58
    Domácí v plném počtu.
     
    12:50
    Dlouhá rozehrávka Děčína nakonec přinesla střelu na Václava Moučka. Ta ale nebyla příliš důrazná, aby si s ní nedokázal gólman Kobry bez větších obtíží poradit.
     
    12:23
    Kobra pokračuje ve čtyřech.
     
    11:32
    Ve dvojnásobné přesilovce Děčín kombinuje již téměř výhradně v útočném pásmu. Přímo ohrozit Moučka se ale medvědům nedaří, navíc Kobra vytlačila svého soupeře z předbrankového prostoru.
     
    10:58
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Šmerha.
     
    10:48
    Paradoxně i přes oslabení zvládl Tomáš Šťastný vyvézt kotouč do útočného pásma. Zde byl ale přistrčen k mantinelu, čímž byla celá akce Kobry odsouzena k zániku.
     
    10:23
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Lukáš Tuma – 2 min., podrážení).
     
    10:16
    Ihned po vhazování využil zacloněného výhledu Volkeho Lukáš Tuma. Přes masu hráčů ale kotouč neprocedil za záda gólmana Děčína.
     
    09:17
    Děčín se velmi rychle dostal od vlastní branky do útočného pásma. V podobném tempu byl ale vytlačen zpět před Volkeho, kde nyní musí velmi zabojovat, aby se dokázal vymanit ven.
     
    08:06
    Martin Volke se nyní blýskl brilantním zákrokum proti Tomáši Šťastnému! Útočník Pražanů se pokusil o vyrovnání z těsné blízkosti, ovšem děčínský gólman se obhodit nenechal.
     
    07:08
    Děčín právě vstřelil branku!
    Následně jdou také hosté do vedení! Michal Oliverius našel precizní kombinací v mezikruží stojícího PAVLA KORDULEHO, jemuž se povedlo napravit nezdar z předmalé chvilky a posílá svůj tým do vedení. Asistence: Michal Oliverius.
     
    06:19
    A to byla velká příležitost Pavla Korduleho! Sám se dostal k nájezdu na branku, částečně mu clonil jen Roman Verbík. V klíčovém momentu si ale najel až příliš blízko před Moučka, který tím pádem neměl vůbec žádný problém s přikrytím puku na pravé hranici brankoviště.
     
    05:52
    Lukáš Netolický si neobehrál Patrika Balcara. Kotouč se pak dostal k Volkemu, který jej musel uhájit před několika pronikajícími hráči pražského celku.
     
    04:43
    Martin Zdvořáček celkem přesně našel Davida Drašara, který pronikal středem kluziště před Moučka. Na hranici útočného pásma ale volil obloučkovité nahození směrem ke kobří brance, čímž celou akci zazdil.
     
    04:02
    Filip Hlinka přihrál podél mantinelu trochu nepřesně. Kotouč se tím pádem dostal k Radomíru Vaňkovi, jemuž se povedlo zahájit průnik vůči Moučkově brance.
     
    03:22
    Kobře se daří v nahrávání napříč celou ledovou plochou. Děčínští ale zrovna tak spolehlivě blokují svůj předbrankový prostor, čímž se musí domácí vracet a přenášet své síly k dalšímu výjezdu.
     
    02:27
    Roman Verbík se pokusil překvapit Volkeho střelou od modré. Ještě v mezikruží ale kotouč zastavil svými bruslemi Pavel Kordule, od něhož byla zahájena zpětná kombinace proti Moučkovi.
     
    01:16
    Viktor Nestrašil zakončil v mezikruží kombinaci Kobry. Martin Volke se ale vůbec proti této střele nemusel natahovat, neboť ta letěla dost vedle jeho branky.
     
    00:10
    Po vhazování se ke kotouči dostali hokejisté Děčína. Akci ale již ve středním pásmu zastavil Roman Verbík, který přistrčil k mantinelu pronikajícího Pavla Zajana.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Mouček (Novák) – Skočovský, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Netolický, Kysela, Nestrašil, Tuma, Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka, Hanták.

    HC Děčín: Volke (Lavinger) – Hříbal, Hes, Kaltenböck (C), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Kuchynkam Drašar, Volráb (A), Amirov, Faigl, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule.

    Rozhodčí: Škrobák – Schopf, Horký..
     
    To Děčín se drží na trochu jiných pozicích. Pod novým trenérem sice podlehl Klatovům a předešlé dva zápasy našly své vyústění v prodloužení, přičemž Mostu podlehl a nad Dvorem Králové zvítězil, stačí to na střed druholigové tabulky. Medvědi navíc stále těží z hráčské spolupráce s kluby z Chance ligy, zejména s Litoměřicemi a Ústím nad Labem. I díky tomu nyní patří Děčínu čtvrté místo se ziskem dvanácti bodů.
     
    Oba celky se nacházejí na poněkud rozličnějších tabulkových pozicích. A zatímco Děčínu patří klidný střed s velkou možností nahánět zespoda lídry Most a Chomutov, Kobra se po sedmi porážkách v řadě drží na posledním místě se ziskem pěti bodů. Přitom Pražané neměli úvod sezóny špatně rozjetý, jsou to oni a Sokolov, kdo jako jediný dokázal obrat o body Mostecké lvy. Paradoxně ale tato výhra znamenala pro Kobru dosud poslední bodový zisk.
     
    Zdravím vás u 12. kola 2. ligy skupiny sever. V rámci něho se na zimním stadionu v pražském Braníku utkají celky HC Kobra Praha a HC Děčín. První duel, hraný na severu Čech, ovládli medvědi, kteří navíc mají nyní na lavičce nového trenéra – Jaroslava Haška. Naproti tomu Kobra již nutně potřebuje získat body. Na Braníku nás tedy čeká vypjaté utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 16. Šmerha (R.Verbík), 43. Šťastný (R.Verbík, Kasík), 57. Hanták (Hlinka) – 8. Kordule (Oliverius), 59. Kuchynka (Petráš, Hříbal)


    HC Kobra Praha: Mouček (Novák) – Skočovský, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Netolický, Kysela, Nestrašil, Tuma, Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka, Hanták.
    HC Děčín: Volke (Lavinger) – Hříbal, Hes, Kaltenböck (C), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Kuchynkam Drašar, Volráb (A), Amirov, Faigl, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule.

    Rozhodčí: Škrobák – Schopf, Horký.
    bahis siteleri