Liberec – Chodov 7:5 (kon.) | Ostrava – Otrokovice 7:4 (kon.) | Bulldogs – Sparta 2:4 (kon.)
Znojmo – Bohemians 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Pardubice 7:3 (kon.) | Česká Lípa – Královské Vinohrady 11:5 (kon.)
konec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
7:4 (2:1, 3:3, 2:0)
PSG Panthers Otrokovice
Pátek 26.10.2018, 17:30 • ČPP Aréna Ostrava • Livesport Superliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:20:40)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Ostrava – Filip Čonka-Skyba
    Otrokovice – Marek Zapletal
     
    Je konec! Ostrava si naprosto zaslouženě dokráčela pro vítězství za tři body. Ve třetí periodě přidala dvě branky, zatímco Otrokovice neskórovaly ani jednou. Nejvíce se na výhře podíleli Filip Čonka-Skyba a Jan Křiva. Oba si připsali tři body za dva góly a jednu asistenci.
     
    Konec zápasu.
    59:32 Filip ČONKA-SKYBA - 7:4
     
    59:32
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Nejspíše je rozhodnuto, jelikož Ostrava se prosazuje do prázdné brány. Hostující hráč by otravován a to tak, že špatně rozehrál. K balonku se dostal FILIP ČONKA-SKYBA, jenž neměl potíže zamířit do prázdné. Asistence: Michal Sládek.
     
    59:16
    Necelá minutka do konce hry!
     
    58:23
    Další velmi dobrá příležitost v podání Otrokovic. Míček vybojoval u mantinelu Tomáš Sovják, s jehož střelou měl Kloboučník problémy. Nakonec jí ale dokázal zkrotit a nikdo nemohl dorážet.
     
    57:57
    A klidně mohli srovnat! Otrokovice vyslaly velmi dobrou střelu, se kterou měl Kloboučník problémy. Pomohli mu ovšem jeho spoluhráči.
     
    57:41
    Hosté hrají v šesti!
     
    57:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:02
    Jenže Ostrava zatím hraje velmi dobře a disciplinovaně. Nehraje jen na obranu a snaží se i útočit. Michajlovič nemá moc šancí opustit branku.
     
    56:31
    Hosté zatím neodvolali brankáře. K tomu již nejspíše ale brzy dojde, jelikož Otrokovice i nadále prohrávají o dvě branky.
     
    55:46
    Filip Čonka-Skyba si sám připravil šanci. Naběhl si do dobré pozice a s jeho ránou měl Michajlovič problémy, přesto jeho pokus vyrazil.
     
    55:18
    Hostující hráči začínají mít tlak! Tentokrát přišla velmi zajímavá střela, ovšem ta byla sražena domácí obranou mimo hřiště i nebezpečí.
     
    54:40
    Navíc si připsal zajímavý pokus! Přišla nabídka z poloviny hřiště, která byla tečována na hranici brankoviště. Teč těsně přelétla horní tyčku.
     
    54:14
    Otrokovice už se k němu ale dostaly. Ostrava sice napadá hodně vysoko, ale tentokrát z toho hostující tým vybruslil na jedničku.
     
    53:36
    A hosté jsou nyní jako opaření. Nemohou se dostat s míčkem na polovinu soupeře. Teď jen odevzdali míček domácím obráncům a budou se bránit.
    52:47 Václav JURDZIN - 6:4
     
    52:47
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Navíc inkasuje a znovu prohrává o dvě branky! To bylo parádně sehrané přečíslení, kdy Mendrek poslal skvělou křižnou přihrávku přesně na hůl VÁCLAVA JUDRZINA, jenž jen nastavil hokejku u tyčky, od které se dostal míček za brankovou čáru. Asistence: Jakub Mendrek.
     
    52:16
    Čas ubíhá celkem neúprosně. Zbývá necelých osm minut, což je ve florbale hodně, ale hostující tým se nemůže dostat do gólové šance.
     
    51:41
    Jenže Otrokovice se u něj dlouho nezdržely. Díky tomu uběhla skoro minuta, kdy drželi balonek Slezané. Ti se o něj připravili nepřesným pasem.
     
    50:56
    Florbalisté ve žlutém útočili, jenže dlouho jim tato snaha nevydržela. Rozhodčí proti Ostravě odpískal nedovolený zákrok a u míčku jsou hosté.
     
    50:16
    Konečně nějaká lepší šance v podání hostujícího celku! Kloboučník vyrazil míček jen před sebe, kde se snažil dorážet hostující hráč. Ten ovšem skákavý míček netrefil.
     
    50:12
    Matyáš Šindler je na hřišti!
     
    49:10
    Ostravě se navíc jednou již podařilo vyhodit až za hostujícího gólmana. Teď nechybělo moc a ostravský hráč mohl jít do úniku.
     
    48:37
    Florbalisté v černých dresech jsou usazení na útočné polovině. Přihrávky létají z hole na hůl, přesto si hosté nevypracovali lepší příležitost.
     
    48:02
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (Matyáš Šindler – 2 min., Sekání).
     
    47:17
    Zapletal se snažil něco vymyslet, jenže cesta dopředu byla zavřená, a tak musel střelec dvou dnešních branek přihrát jen dozadu.
     
    46:10
    Teď se tam již dostali. Přišla ovšem střela z nepřipravené pozice, ovšem ta trefila jen prvního stojícího hráče domácího celku.
     
    45:32
    Poté se domácí hráči dostali k balonku, ale dlouho u něj nevydrželi. Hosté jsou tedy znovu u míčku, ale nemohou se dostat na útočnou polovinu.
     
    44:54
    K tomu se dostaly až teď. Ostrava ovšem dobře brání a hostující hráči se nemohou dostat k pořádné střele. K té nakonec došlo, jenže byla sražena mimo.
     
    44:13
    Jenže jsou tam i nadále. Ostrava dobře napadá rozehrávku svého soupeře, navíc hodně vysoko. Díky tomu mají Otrokovice problém se založením útoku.
     
    43:26
    Díky tomu jsou na míčku také hostující florbalisté, kteří u něj zatím v této třetině moc nebyli. Zatím ovšem kombinují jen před svou brankou.
     
    42:43
    To byla pěkná přihrávka, kterou dostal Jan Křiva. Ten ovšem nepálil z první a raději nahrával o mantinel. Domácí o míček přišli.
     
    41:56
    Nadále si ostravští obránci nahrávají mezi sebou. Otrokovice ale nadále čekají na polovině hřiště a nesnaží se své soupeře napadat.
     
    41:09
    Florbalisté ve žlutém nadále kontrolují balonek na svých hokejkách. Otrokovice se snažily napadat hodně vysoko, ale nebylo jim to k ničemu.
     
    40:34
    Jiří Juhaňák je na hřišti!
     
    40:12
    Ostrava nadále hraje ve čtyřech, ale má míček na svých hokejkách. Vypadá to, že toto oslabení přežije bez větších potíží.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání mezi Ostravou a Otrokovicemi, po kterých vede domácí tým o jednu branku. Druhá třetina byla početná na góly, jelikož diváci jich mohli vidět hned šest, po třech na každé straně. Slezané tak stále vedou díky náskoku z první třetiny.

    Další perioda začne přibližně v 18:49.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Václav Jurdzin odvedl dobou defenzivní práci. Zabavil svého soupeře na dlouhou dobu, ovšem poté mu byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    39:15
    Otrokovice toho zatím v početní výhodě moc nepředvedly. Pálit zkoušel Martin Kostka, ale jeho rána byla sražena mimo mantinely.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé periody!
     
    38:34
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (Jiří Juhaňák – 2 min., Bránění ve hře).
     
    38:20
    Stále jsou to florbalisté ve žlutém, kteří se drží na míčku. Teď se však prezentovali nepřesným pasem.
     
    37:41
    Na druhé straně se snažila něco se skórem udělat Ostrava. Už to vypadalo, že míček ztratila, ovšem rozhodčí nakonec zapískal a dal jí míček.
     
    37:02
    Vstřelená branka vlila hostujícím hráčům krev do žil. Snaží se nadále útočit, ale ostravská obrana v nynější chvíli působí jako neprostupná zeď.
    36:12 Martin NAGY - 5:4
     
    36:12
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    A tak přichází trest, kdy Otrokovice snižují na rozdíl jedné branky! MARTIN NAGY se obtočil s míčkem proti protihráči a jeho parádní rána zapadla přesně do růžku Kloboučníkovy branky. Asistence: Tomáš Sovják.
     
    35:48
    Matyáš Šindler zkoušel střelu z první, kdy se nacházel v dobré pozici. Pokus mu docela sedl, ale jeho střela byla sražena mimo mantinely.
     
    35:07
    Už to vypadalo, že se hostujíc hráči neudrží na míčku, jenže nakonec je zachránil hvizd sudího, který přisoudil míček Otrokovicím.
     
    34:42
    Obrovská šance hostujícího týmu, který mohl snížit na rozdíl jedné branky! Přečíslení dva na jednoho ovšem zhatila nepřesná skákavá přihrávka.
     
    34:12
    Florbalisté ve žlutém jsou nadále na míčku a kombinují. Zatím se však moc nedostávají do šancí a přihrávají si jen mezi sebou na obranné polovině.
     
    33:45
    Martin Nagy je na ledě!
     
    33:19
    Ani teď se domácí tým nedočkal. Tentokrát to byla nepřesná přihrávka a míček skončil až za mantinelem. Otrokovice jsou znovu u míčku.
     
    32:49
    První střela Ostravy v početní výhodě! Ta ovšem nepatřila mezi nejpřesnější. Letěla jen okolo brány, díky čemuž se k balonku dostali hosté.
     
    32:14
    Hráči ve žlutém jsou rozestavení na útočné polovině, kde kombinují, ale do vyložené šance se zatím nemohou dostat. Otrokovice dobře brání.
     
    31:45
    Vyloučení v týmu HU-FA Panthers Otrokovice (Martin Nagy – 2 min., Bránění ve hře).
    31:21 Martin ROŽNOVJÁK - 5:3
     
    31:21
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Chyba domácího hráče poslal hostující tým do přečíslení tři na jednoho! Szweda posunul míček na MARTINA ROŽNOVJÁKA, jenž se rozhodl pro střelu od mantinelu a překonal domácího brankáře. Asistence: Martin Szweda.
     
    31:08
    Ve druhé třetině zatím není nouze o branky, jinak ale hra moc záživná není. Góly padají po rychlých akcích, ovšem tlak ani jednoho týmu nevidíme.
    30:23 Jan KŘIVA - 5:2
     
    30:23
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Jenže o chvilku později se dostávají do útoku a ke vstřelení branky! Střelu Lipového vyrazil Michajlovič jen před sebe, kde byl připravený JAN KŘIVA, jenž z hranice brankoviště doklepl míček do sítě. Asistence: Marek Lipový.
     
    30:00
    S dalším útokem se dobře žene Ostrava, ovšem zatím si jen domácí hráči přihrávají mezi sebou na své obranné polovině.
    29:17 Marek ZAPLETAL - 4:2
     
    29:17
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Hosté měli k dispozici rozehrávku z rohu, střela Švajného sice ještě neprošla. Poté se ale míček odrazil na hůl stejného hráče, který jej posunul na MARKA ZAPLETALA, který střelou z první překonal domácího gólmana. Asistence: Marek Švajný.
     
    28:51
    Florbalisté ve žlutím vysunuli vysoko své napadání a Otrokovice s tím měly problém. Nakonec se jim ovšem podařilo dostat až před bránu Kloboučka.
     
    28:08
    Ten si díky tomu připsal další střelu, která nebyla vůbec špatná! Hráč Ostravy se dostal do dobré pozice, avšak jeho rána byla sražena mimo mantinely.
     
    27:44
    Hostující hráče čtvrtá inkasovaná branka poněkud opařila. Snaží se útočit, ale míček jim odskakuje od holí přesně na hokejky soupeře.
    26:24 Jan KŘIVA - 4:1
     
    26:24
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A tak přichází další branka v síti Otrokovic! Jan Křiva poslal při přečíslení tři na jednoho přihrávku pro JANA KŘIVU, který bez problémů trefil odkrytou část sítě. Asistence: Matyáš Šindler.
     
    26:00
    V posledních minutách mnoho střel nevidíme. Otrokovice se sice snaží útočit, ale nemohou se dostat přes pevnou obranu Slezanů.
     
    25:13
    Přesto přišla střela v podání hostí! Ta však byla sražena mimo hrací plochu díky zákroku domácího florbalisty. U balonku zůstávají hosté.
     
    24:55
    Míček mají na svých hokejkách hráči hostujícího týmu, kteří se snaží vymyslet něco směrem dopředu. Ostrava ovšem dobře brání.
     
    24:17
    Marek Lipový dobře zamýšlel přihrávku před branku. Tam sice byl jeho spoluhráč, ale pas byl sražen mimo místo největšího nebezpečí.
     
    23:38
    Až teď se dostaly Otrokovice na útočnou polovinu. Mnoho toho ovšem nepředvedly a domácí gólman Kloboučník nemusel zasahovat.
     
    22:42
    Domácí hráči nadále kontrolují hru a svého soupeře ještě k ničemu pořádnému v této třetině nepustili.
    21:58 Filip ČONKA-SKYBA - 3:1
     
    21:58
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Přesto vidíme branku v síti hostí! FILIP ČONKA-SKYBA si vyměnil míček se svým spoluhráčem u mantinelu a táhlou střelou poslal míček do sítě. Asistence: Erik Moravčík.
     
    21:27
    Domácí tým toho minutu při přesilové hře moc nepředvedl. Nedostal se do lepší pozice a Otrokovice bez potíží ubránily své oslabení.
     
    21:03
    Martin Nagy je na hřišti!
     
    20:09
    Velmi dobrá pozice pro hostující hráče, kteří měli výhodu volného úderu. přišla rychlá přihrávka do strany a střela, jež mířila mimo tři tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Otrokovice vyvážejí míček do rohu hřiště.
     
    19:28
    Jiří Bauer vystřelil ze středu hřiště, ale trefil pouze blokujícího hráče.
     
    19:03
    Vyloučení v týmu HU-FA Panthers Otrokovice (Martin Nagy – 2 min., Sekání).
     
    18:43
    Míček na polovině hřiště získali domácí a budou mít volný úder.
     
    18:09
    Další velmi nebezpečná střela hostujícího celku skončila vedle branky!
     
    17:42
    Ostravští stále kombinují a nikam nespěchají.
     
    17:12
    Jan Křiva orazítkoval tyčku!
     
    16:47
    Ostrava drží míček a oba dva celky střídají.
    15:57 Marek ZAPLETAL - 2:1
     
    15:57
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Tak přece jen hosté snižují! MAREK ZAPLETAL dostal míček k levému mantinelu na střed hřiště a tvrdou ranou se trefuje přesně! Asistence: Martin Nagy.
     
    15:50
    Tvrdá střela otrokovického útočníka minula branku.
     
    15:22
    Filip Čonka-Skyba rozehrál volný úder a poslal míček zpět na své obránce.
     
    14:55
    Matyáš Šindler to zkusil od mantinelu, ale trefil opět brankáře.
     
    14:16
    Další rychlý výpad hostujícího celku nedopadl podle představ a míček má opět domácí celek.
     
    13:33
    Marek Švajný vyběhl ze své poloviny a z levé strany vystřelil tahem, ale branku domácího celku minul.
    12:18 Jakub MENDREK - 2:0
     
    12:18
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava odskakuje do dvoubrankového vedení! Po rozehrávce z rohu dostal nahrávku JAKUB MENDREK, který ze středu uklidil míček do šibenice! Asistence: Filip Čonka-Skyba.
     
    11:04
    Velká chyba otrokovické obrany! Jeden z hostujících obránců nahrál před branku, kde byl domácí útočník! Jenže ten trefil pouze brankáře a z obrovské šance nic nevytěžil!
     
    10:16
    Ostravští jsou na polovině Otrokovic a pokoušejí se něco vymyslet.
     
    09:24
    Otrokovičtí jsou stále u míčku, ale přes obrana Ostravy se zkrátka nemohou dostat.
     
    09:02
    Otrokovice se dostali k míčku, ale na polovinu soupeře se dostávají jen těžce. Ostrava dnes velmi dobře brání.
     
    08:23
    Další střela na hostujícího brankáře v podání domácích, kteří jsou stále mírně aktivnější.
    07:23 Jiří ŠEBESTA - 1:0
     
    07:23
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku! JIŘÍ ŠEBESTA získal míček na středu hřiště a sám přešel přes obránce. Jeho střela poté skončila přesně v levém horním rohu branky! Asistence: Jan Křiva.
     
    07:01
    Tvrdší souboj u mantinelu vyhrál hráč Otrokovic, ale později byl zdvojen a o míček obrán.
     
    06:10
    Otrokovičtí obránci nyní drží míček na své polovině a oba dva celky střídají.
     
    05:39
    Hosté nic nevymysleli a o míček přišli. Domácí se nyní mohou pokusit ohrozit branku svého soupeře.
     
    05:03
    Panteři nyní kombinují na své polovině a nikam se bezhlavě neženou.
     
    04:29
    Otrokovice se dostávají pomalu do tempa a začínají být více u míčku.
     
    03:55
    Hráč Ostravy, který nemá číslo, střílel z levé strany, ale minul brankové zařízení.
     
    03:36
    Marek Zapletal se dostal do rychlé akce a ohrozil branku soupeře.
     
    03:10
    Ostrava je stále u branky Otrokovic a pokouší se něco vymyslet.
     
    02:37
    Domácí hráči stále operují na útočné polovině a kombinují s míčkem.
     
    02:07
    Martin Nagy to zkusil kousek za polovinou, ale jeho střela nebyla přesná a skončila na zadním mantinelu.
     
    01:01
    Matyáš Šindler dostal krásnou nahrávku na pravou stranu a měl odkrytou branku, ale jeho střelecký pokus skončil na tyčce!
     
    00:32
    Ostravští si právě nahrávají na své polovině a zakládají postupný útok.
     
    00:12
    Jako první se k míčku dostali domácí, ale velmi rychle o něj přišli a hrají hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Klobučník (Laja) – Lipový, Jiří Šebesta, Jurdzin, Posselt, Bauer, Moravčík – Juhaňák, Hrabal, Šindler – Eichner, Daniš, Sládek – Mendrek, Kaloč, Miške – Křiva, Čonka-Skyba, Mžyk.

    HU-FA Panthers Otrokovice: Michaljovič (Malina) – Rožnovják, Kostka, Zimmer, Švajný, Kvapil, Čevela – Sovják, Jurčík, Zapletal – Szweda, Mar. Nagy, Kittel – Volek, Vykopal, Petřík.

    Rozhodčí: Libor Galvas, Lukáš Mikula.
     
    Otrokovice

    Otrokovice mají do dnešního dne také odehráno devět utkání, ve kterých získaly jedenáct bodů. Tento bodový počin je řadí na osmé místo o dva body za Ostravu. Početní výhody se hostujícímu týmu daří o něco lépe než domácímu celk. Využil jich 42,86%, což ho řadí na pátém místě. Oslabení už tak dobrá nejsou. Otrokovice dostanou branku v jednom případě ze dvou. Padesátiprocentní úspěšnost je řadí na jedenácté místo.

    V posledních pěti utkáních odešly Otrokovice vítězně jen dvakrát. Nejprve přišla prohra nad Bohemians, následovaná vítězstvím na hřišti Znojma. Následovaly dvě prohry s Vítkovicemi a Chodovem. V posledním zápase hráli hosté s Pardubicemi, které na vlastním hřišti porazili 7:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    Matěj Kostka – 12 bodů (6+6)
    Ladislav Gál – 8 bodů (3+5)
    Martin Szweda – 7 bodů (5+2)
    Lukáš Uhrinovský – 7 bodů (4+3)
     
    Ostrava

    Ostrava dosud odehrála devět utkání a získala v nich třináct bodů, které je řadí na sedmé místo. Zároveň má pozitivní rozdíl skóre, které je solidních +13. Slezanům se celkem daří přesilové hry, využili jich 41,17%, což je řadí na sedmé místo. Oslabení je od nich ještě lepší. Ubránili totiž 70% přesilových her soupeře, což je řadí na skvělé třetí místo.

    V posledních pěti zápasech se Ostravě dařilo spíše střídavě. Nejprve vyhrála ve Střešovicích v prodloužení, jenže následně padla doma se Spartou. Poté přišla další porážka, tentokrát v Pardubicích. Následovaly dvě výhry. Nejprve Ostravané rozstříleli Znojmo 15:4 a posléze vyhráli v prodloužení nad Českou Lípou.

    Nejproduktivnější hráči:
    Michal Sládek – 22 bodů (10+12)
    Jan Daniš – 20 bodů (12+8)
    Matyáš Šindler – 13 bodů (3+10)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Jiří Šebesta (Křiva), 13. Mendrek (Čonka-Skyba), 22. Čonka-Skyba (Moravčík), 27. Křiva (Šindler), 31. Křiva (Lipový), 53. Jurdzin (Mendrek), 60. Čonka-Skyba (Sládek) – 16. Zapletal (Mar. Nagy), 30. Zapletal (Švajný), 32. Rožnovják (Szweda), 37. Mar. Nagy (Sovják)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Klobučník (Laja) – Lipový, Jiří Šebesta, Jurdzin, Posselt, Bauer, Moravčík – Juhaňák, Hrabal, Šindler – Eichner, Daniš, Sládek – Mendrek, Kaloč, Miške – Křiva, Čonka-Skyba, Mžyk.
    PSG Panthers Otrokovice: Michaljovič (Malina) – Rožnovják, Kostka, Zimmer, Švajný, Kvapil, Čevela – Sovják, Jurčík, Zapletal – Szweda, Mar. Nagy, Kittel – Volek, Vykopal, Petřík.

    Rozhodčí: Libor Galvas, Lukáš Mikula
    thejrc.org