Zlín – Vítkovice 1:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:2 (kon.) | Liberec – Havlíčkův Brod 11:2 (kon.)
Salzburg – Č. Budějovice 3:5 (kon.) | Vsetín – Havířov 0:3 (kon.) | Třinec – Přerov 5:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
3:5 (0:3, 3:1, 0:1 - 1:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 26.10.2018, 17:00DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     


    EC Red Bull Salzburg

    Rakušané se v tabulce skupiny C drží na druhém postupovém místě. Na svého dnešního soupeře mají jednobodový náskok. Právě Motor má ale výhodu v podobě tří zápasů k dobru. Zatímco Salzburg hrál již patnáctkrát, Českobudějovičtí dvanáctkrát.

    Salzburg do pátečního utkání nepůjde v úplně optimálním rozpoložení. Poslední dobou se totiž prezentuje výkony jako na houpačce. Rakouský celek z posledních pěti zápasů na své konto nastřádal tři výhry a dvě prohry.

    Salzburg se může jednoznačně opřít o trojici těchto hráčů – Peterka, Hede, Myklucha. Zmíněná trojice vede bodování celé soutěže, navíc první dva mají na všechny další střelce v soutěži poměrně vysoký náskok.
     


    HC Motor České Budějovice

    Hokejisté z jihu Čech jedou do Rakouska bojovat o body ve velmi dobré formě. Svěřenci Martina Štrby prošli uplynulými pěti koly bez jediného klopýtnutí. Motor zaznamenal poslední prohru téměř před měsícem, proti Olomouci.

    Jihočeši jsou v tabulce prozatím na třetím místě. Oproti svým soupeřům mají ale odehráno pouze dvanáct utkání. Například na první brněnskou Kometu ztrácejí v tabulce pouhé tři body.

    Nejproduktivnějším hráčem motorácké juniorky je se čtrnácti body Jakub Čížek. Druhým v pořadí je pak obránce Daniel Dudáček, jenž si připsal jednu branku a rovnou deset asistencí. V brance dostává nejvíce prostoru Daniel Svoboda. Ten zasáhl do deseti duelů.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Bugl) – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Harnisch, Peterka

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Dudáček, Svach, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hrubec, Hracholski, M. Masopust, Janoch. P. Novák, Čížek, Silný

    Rozhodčí: Supper – Kainberger, Oberhuber.
     
    Domácí celek už je připraven na ledové ploše. Za malý moment by se měl dostavit také českobudějovický tým a páni rozhodčí. Utkání co nevidět začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první se ke kotouči dostali domácí hráči. Elis Nikolaj Hede se hnal do útočného pásma, jede z českobudějovických beků jej ale přišpendlil na mantinel a za sebe nepustil. U puku jsou tedy hosté.
     
    00:59
    Od modré čáry zkusil vypálit Christian Obu. Jeho pokus se následně odrazil od některého ze soupeřů a skončil v ochranné síti. Bude se vhazovat po Svobodově pravici.
     
    01:20
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dudáček – 2 min., držení).
     
    02:15
    Domácí hokejisté dostali poměrně dost prostoru pro kombinaci. Jí režíroval především Hede, jenž našel najíždějícího spoluhráče před brankou. Ten ale v pravý moment branku minul.
     
    02:42
    Ale vzápětí už musí Svoboda zasahovat. Proti pokusu z blízka branky ale neměl větší problémy, kotouč drží někde ve výstroji.
     
    03:17
    Útočnou čáru přejel Vladislav Polegoško. Akci chtěl vzít na sebe, jenže díky dobré práci hostující obrany se dostal jen k chabému pokusu. A s klouzajícím kotoučem opět nemá českobudějovický brankář problém.
     
    04:05
    Poprvé se vhazovalo také před Buglem. Motor se nicméně v útočném pásmu příliš dlouho neudržel. Na opačné straně musel opět zasahovat Svoboda.
     
    04:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku utkání! Salzburg měl i díky přesilovce o něco aktivnější začátek, paradoxně už ale prohrává! JAKUB ČÍŽEK se dostal do samostatného úniku, který z bekhendu bezpečně proměnil! Povedená trefa – 1:0! Asistence: Patrik Škola, Šimon Masopust.
     
    05:59
    Domácí tým se snažil o rychlé odpovězení. Jeden z jeho hráčů si ale kotouč v optimální palebné pozici nezpracoval, tudíž se ke střele ani nedostal.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., podrážení).
     
    06:44
    Z pravého křídla si sjel do dobré pozice Elis Nikolaj Hede. Táhlou střelou ale rozezvučel jen zadní mantinel.
     
    07:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Běží sedmá minuta a Motor již vede o dvě branky! V oslabení ujel za kotoučem Jakub Novák, který z úhlu poslal puk před branku, odkud si druhý gól zápasu připisuje JAKUB ČÍŽEK! Asistence: Jakub Novák, Tomáš Hubata
     
    09:40
    Českobudějovické nakopla druhá trefa a nyní se pokouší o třetí! Z obranných řad se do útoku vydal Tomáš Hubata, jenž ovšem brankovou konstrukci netrefil.
     
    10:42
    Na druhé straně ledové plochy se Salzburg v útočné třetině neusadil na dlouho. Daniel Svoboda mohl být v klidu, zasahovat nemusel.
     
    12:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Další mezírka v salzburské obraně a je to o tři branky! Osamocen na pravém kruhu stál JAKUB ČÍŽEK, který dostal přihrávku a z první salzburského gólmana prostřelil. Dnes to tedy českobudějovickému útočníkovi střílí. Ve třinácté minutě kompletuje čistý hattrick! Asistence: Pavel Novák, Daniel Dudáček.
     
    13:35
    Trma vrma před českobudějovickou brankou! Salzburský útočník si ale na připraveného Svobodu nepřišel. Budějovický brankář padl na led a kotouč uschoval někde pod svou výstrojí.
     
    14:40
    Vladislav Polegoško se pokusil zavést kotouč do útočného pásma. Ovšem stál proti několikanásobné soupeřově přesile a kotouč nakonec ztratil. Záhy už se Motor drží v útočném pásmu.
     
    15:31
    Aleš Řezáč táhl další útok na pravé straně útočného pásma. Následně zkusil přihrát na druhou stranu, kde si najížděl Matouš Hrubec. Čtvrtá branka z toho ale není, přihrávka nebyla příliš přesná.
     
    16:28
    Jan Janoch dostal s vypětím všech sil kotouč ze svého pásma. A pro svůj tým vybojoval přesilovou hru, ve středním pásmu byl totiž následně faulován.
     
    16:31
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Eliaš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:37
    Motor se držel v útočné třetině, jenže jeho snažení nakonec přišlo vniveč. Dobrá salzburská obranná práce a kotouč míří až ke Svobodově svatyni.
     
    18:16
    Motor nerozehrál úplně přesně, přesto se v útočném pásmu stále drží a snaží se o kombinaci. Uvidíme, zda v přesilové hře ještě něco vymyslí.
     
    18:31
    Minimálně pro teď už ne. Eliaš se vrací zpět na ledovou plochu a rovnou se zapojí do hry.
     
    19:00
    Do konce prvního dějství zbývá odehrát jediná minutka. Společně s tímto hlášením se do útoku hnal Myklucha, který střelou zpoza obránce ale trefil jen zadní mantinel.
     
    19:46
    Ještě před koncem úvodní periody dostával dobrou přihrávku před branku Elis Nikolaj Hede. Kotouč chtěl za brankovou čáru usměrnit z první a z bekhendu. To nebyla lehká situace. A podle toho také dopadla – kotouč si berou do svého držení Českobudějovičtí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak to byla parádní třetina z pohledu Motoru! Salzburg se v úvodních třetinách jevil jako o něco aktivnější celek, pak mu ale zasažený rovnou tři údery. A všechny od útočníka Jakuba Čížka, jenž dokázal již ve třinácté minutě zkompletovat čistý hattrick!

    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Do úniku se ihned po vhazování šikovně snažil natlačit Jakub Čížek, ale poslední domácí bek si českobudějovické útočníka stihl pohlídat. Prozatím to tedy čtvrtá Čížkova branka nebude.
     
    21:20
    Sudí ztratili kotouč z dohledu, a tak se hra přesune do neutrálního pásma.
     
    21:32
    A vzápětí se přesunula do českobudějovického útočného pásma. Střelu z prostoru mezi oběma kruhy ale Bugl kryje. Bezpečně ji uschoval ve výstroji, bude se tedy vhazovat.
     
    21:44
    Ondřej Vaculík je dnes podruhé vyloučen, nyní si odpyká menší trest za nedovolené bránění.
     
    22:28
    Na hostující branku vylétla nepříjemná střela z pravého křídla. Daniel Svoboda se nicméně včas přemístil a puk na první pokus bezpečně schoval.
     
    23:18
    Salzburg právě vstřelil branku!
    I domácí hokejisté se dočkávají první vstřelené branky! Salzburgští kombinovali za Svobodovou svatyní. Následně téměř do nulového úhlu dostal přihrávku OLEKSIJ MYKLUCHA, třetí nejproduktivnější hráč juniorské nejvyšší soutěže, a s notnou dávkou štěstí prostřelil. Svobodovy propadl kotouč za brankovou čáru u levé tyčky. Asistence: Elis Nikolaj Hede, Josef Eham-
     
    24:55
    Salzburg viditelně první vstřelený gól nakopl. Domácí tým obklopuje útočné pásmo, nicméně zatím to k žádnému střeleckému pokusu nevedlo. Uvidíme, zda to tak bude i za chvíli.
     
    25:44
    Jakub Novák dobruslil kotouč ve středním pásmu nejrychleji ze všech hráčů. To se vyplatilo, neboť se díky tomu Motor dostává do útoku.
     
    26:20
    Na pravém křídle Matouš Hrubec neměl komu přihrát. A tak zkusil štěstí on sám. Zamířil do horních pater branky, ovšem Bugl vytasil lapačku včas a kotouč v ní uschoval.
     
    27:07
    Nikým nehlídaný Matouš Masopust pálil z pravého kruhu. Nikdo z jeho spoluhráčů či protihráčů před Buglovou brankou nestál, a tak neměl salzburgský brankář se zákrokem obtíže.
     
    27:09
    Další trest pro Ondřeje Vaculíka. Českobudějovický útočník inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    28:39
    Pozorný Daniel Svoboda nyní žádné komplikace nepřipustil. Menší závar před jeho brankou ho nerozhodil a s pomocí spoluhráčů dostává kotouč mimo nebezpečí.
     
    29:09
    I další oslabení zvládli českobudějovičtí hokejisté bez újmy. V čase, kdy se Vaculík, vracel na ledovou plochu, se jeden ze salzburgských obránců prezentoval střelou od modré čáry. Proti ní ale Svoboda zaklekl a lapil ji.
     
    30:26
    Střelou zpoza obránce Juraj Eliaš neuspěl. Kotouč se zastavil až o zadní mantinel. Vzápětí se ale domácí tým drží v útoku a snaží se o kombinaci.
     
    31:31
    Motor se bleskově přesunul do útočného pásma, kde se ke střele ze zajímavé pozice dostal Matouš Masopust. Do jeho střely ale zřejmě sáhl poslední bek, jenž ji srazil vysoko nad horní tyčku.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Zündel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    32:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se raduje ze své čtvrté trefy! V přesilové hře využil více prostoru PAVEL NOVÁK, který se krásným způsobem dostal za obránce a následně si ve své šanci v blízkosti svatyně počínal suverénně. Asistenci na tuto branku si připisuje dokonce Daniel Svoboda, brankář Motoru.
     
    34:45
    Salzburgští opět prohrávají o tři přesné trefy, s čímž se snažili něco udělat. Českobudějovická obrana v čele s Danielem Svobodou ale byla opět stoprocentní.
     
    35:53
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Na odpověď jsme ale přeci jen nečekali příliš dlouho. ELIS NIKOLAJ HEDE se vytočil do palebné pozice a zkusil to z pravého kruhu. Jeho střela zapadla na centimetr přesně do horního růžku. Taktéž velmi povedená trefa. Asistence: John Jason Peterka.
     
    36:45
    A vzápětí to mohlo být už jen o jediný zásah, jenže to by jeden z domácích útočníků nesměl pokazit přihrávku v přečíslení dva na jednoho.
     
    37:55
    Z obranných řad vyjel na pomoci útoku Philipp Peter Wimmer. Se svými spoluhráči ale bojoval jen o kotouč v rohu kluziště, a tak se na žádnou střelu nedostalo, Motor totiž souboj o puk vyhrál a následně vyhodil na icing.
     
    38:33
    Na modré čáře napřáhl k pumelici Luis Lindner. A také že ji vyslal. Svoboda nejprve zasáhl betonem a vzápětí kotouč přikryl také svou lapačkou. Bude se tedy vhazovat.
     
    39:10
    Jakub Novák sice nebyl rychlejší než jeden ze salzburgských hráčů, přesto si počínal dobře. V obranném pásmu puk stačil rozehrát na svého spoluhráče, žádná šance pro domácí se tedy nekonala.
     
    39:41
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí se přibližují na rozdíl pouhého jednoho gólu! JOHN JASON PETERKA se dostal k zakončení před brankou. Již byl sice ve velkém úhlu, jenže vzdálenější horní růžek bekhendem našel naprosto přesně. Asistence: Luis Lindner, Maximilian Menner.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá perioda je za námi. Ta, minimálně brankově, patřila domácímu týmu. Salzburg se radoval z přesné trefy rovnou třikrát, zatímco soupeř pouze jednou. Českobudějovický náskok se tedy stáhl pouze na jednu branku. Nutno dodat, že salzburgští hokejisté ovládli třetinu zaslouženě, o něco lepším týmem zřejmě byli.

    Poslední dvacetiminutovka začne přibližně v 18:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    To mohl být nejlepší možný nástup do třetiny, jaký si mohli hosté přát! Tomáš Hubata napáhl na modré a vypálil. Buglovi ještě clonil některý z protihráčů před brankou. Vzápětí pak zvonila tyč!
     
    41:28
    O chvíli později už Bugl zasahuje. Střelou protihráčů udržel ve výstroji. Z následného vhazování před salzburgskou brankou se do útoku vydávají také domácí hráči.
     
    42:22
    To budou jedny z těžších momentů v tomto utkání pro Motor. Jakub Novák míří na trestnou lavici za hákování.
     
    43:46
    Po dobré souhře se do gólové pozice dostal Myklucha. Přihrávky do jízdy ale nevyužil, brankovou konstrukci totiž netrefil. Motor pak vyhazuje přes všechny čáry do bezpečí.
     
    44:33
    Na druhé straně nastala těsná situace! Bugl ji však dokázal vyřešit. Proti střele jednoho z Českobudějovických se přemístil a k radosti domácích fanoušků ji i podržel.
     
    45:29
    Motor zachytil nepřesnou rozehrávku Salzburgu. Z toho málem pramenila šance pro Matouše Masopusta, leč českobudějovický útočník se až ke střele nedostal. Přihrávka na něj totiž nebyl úplně z těch nejpřesnějších.
     
    46:36
    Svým pohybem si o přihrávku na modrou řekl Kilian Zündel. A puk dostal přímo na hůl. Střelou ze zápěstí pak ale Svobodovu branku příliš neohrozil, jeho pokus hosté ustáli.
     
    47:18
    Jakub Čížek nahodil kotouč za Buglovu klec. Následně měl i síly jít o kotouč bojovat. Získat jej pro svůj tým se mu ale nakonec nepovedlo, salzburgští hokejisté s ním míří na opačnou stranu ledové plochy.
     
    47:56
    Tomáš Hubata to zkusil z velké vzdálenosti. Bohužel pro něj a jeho tým ale kotouč skončil jen na zadním mantinelu.
     
    48:35
    V posledních minutách se v útoku drží především svěřenci Martina Štrby. V obranné salzburgské třetině se kotouč dostal mimo hrací plochu. Bude se tedy vhazovat před Buglem.
     
    49:29
    Táhlou střelu vyslal od modré čáry Patrik Škola. A jeho pokus nebyl vůbec špatný! Bugl si na něj sáhl a ramenem ho jen tak tak stačil vyrazit těsně mimo levou tyč.
     
    50:30
    Philipp Peter Wimmer udržel pro svůj tým útočné pásmo. Kotouč se v něm dostal až ke Svobodovi, který jej přikrývá pod svou rukavici.
     
    51:06
    Do obranného pásma Motoru se kotouč vrátí ještě jednou. Hostující celek se provinil zakázaným uvolněním.
     
    51:36
    Jakub Borzecki se i díky svému pohybu dostal do střelecké pozice ze Svobodova pohledu z pravé strany. Právě českobudějovický strážce svatyně si proti Borzeckému pokusu připsal přesný zásah betonem.
     
    52:33
    Jan Vávra se v jednom střídání pokusil vystřelit hned dvakrát. Ani jednou mu to ale příliš nevyšlo. V obou případech jeho pokus zablokoval protihráč.
     
    53:06
    Po chvilce se bude vhazovat opět před hostujícím brankářem. Salzburgský tlak by se měl nyní jen a jen stupňovat.
     
    53:11
    Po vhazování se k pokusu od modré čáry dostal Kilian Zündel. Jeho střela nebyla vůbec špatná, Svoboda na ni ale viděl a i díky tomu ji podržel na své výstroji.
     
    54:15
    Poměrně dlouze se o puk bojovalo v rohu obranného pásma Motoru. Vybojovali jej sice Salzburgští. Ti se ovšem následně sami dostali do střední třetiny.
     
    54:37
    Dostat se zpět do pásma jim ale také nedělalo velké obtíže. Z pravého křídla táhlo ustřelu vyslal Elis Nikolaj Hede. Svoboda jeho pokus nejprve vyrazil, na podruhé pak kotouč přikryl.
     
    55:13
    Dva českobudějovičtí hráči se dostali do úniku, jenže situaci jim zkomplikoval vracející se salzburgský obránce. A především také brankář Bugl, jenž kotouč chytil.
     
    55:44
    Christian Obu nebyl v příliš optimální pozici, přesto vystřelil. Do jeho pokusu ale obětavě padl jeden z hostí a kotouč až na Svobodu nepropustil.
     
    56:21
    Přes celou šířku útočného pásma dostal přihrávku Elis Nikolaj Hede, před tímto zápasem druhý nejproduktivnější hráč soutěže. Pohotovou střelou si ale na Svobodu nepřišel. Te se totiž včas přemístil a Hedeův pokus podržel.
     
    57:13
    Salzburgští hokejisté zakládali další z jejich útoků, ale z obranné řady šikovně vystoupil Patrik Škola, který překazil jejich rozehrávku. Nicméně na podruhé to už domácím vyšlo, po oddychovém čase, který si vzala střídačka Salzburgu, se bude vhazovat po Svobodově levici.
     
    58:10
    Elis Nikolaj Hede je v dnešním utkání velmi aktivní. Nicméně nyní mu jeho útočná akce nevyšla. Další domácí přechod do útoku pak zastavil čárový rozhodčí, jenž zdvihl svou pravici na znamení postavení mimo hru.
     
    59:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O tom, kdo dnes bude brát tři body ze základní části, je pravděpodobně rozhodnuto. Salzburg zkusil své štěstí se šesti hráči v poli, nicméně se mu to nevyplatilo. Pro kotouč si bez problémů dojel MICHAL SILNÝ, který ho stejně tak poslal do odkryté klece. Asistence: Daniel Dudáček, Aleš Řezáč.
     
    Konec zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:41
    Juraj Eliaš se málem dostal do nájezdu, ovšem kotouč skončil jen v rohu kluziště. A to po nepřesné přihrávce. Tam pro něj pak sjel Svoboda, který jej dokázal dostat mimo nebezpečí.
     
    61:30
    U kotouče se nyní drží salzburgští hokejisté, jenže se nemohou dostat před střední pásmo, jež je hostujícími hráči bedlivě střeženo.
     
    62:39
    Motor se poprvé v prodloužení dostal na delší dobu do útočného pásma. Zde ale nic moc nevymyslel a o chvíli později už se z něho opět stěhuje.
     
    63:35
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté z dnešního utkání vytěží alespoň bod. Do samostatného úniku se dostal JOHN JASON PETERKA, který rozpohyboval Svobodu a z forhendu zasunul puk za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi. Českobudějovičtí hokejisté si z něj odnesou tři body, a to především za výkon v první třetině, kdy se radovali z branky hned třikrát. Salzburg pak potěšil domácí příznivce alespoň ziskem jednoho bodu za nadstavbu.

    Oba týmy se střetnou ještě zítra, a to dopoledne v 11:00. (19:12:17)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 24. Myklucha (Hede, Eham), 36. Hede (Peterka), 40. Peterka (Lindner, Menner), 64. Peterka – 5. Čížek (Škola, Masopust), 8. Čížek (J. Novák, Hubata), 13. Čížek (P. Novák, Dudáček), 33. P. Novák (Svoboda), 60. Silný (Dudáček, Řezáč)


    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Harnisch, Peterka
    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Dudáček, Svach, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hrubec, Hracholski, M. Masopust, Janoch. P. Novák, Čížek, Silný

    Rozhodčí: Supper – Kainberger, Oberhuber
    bahis siteleri