Sokolov – Pardubice 1:0 (kon.) | Třinec – Vlašim 0:0 (kon.) | Chrudim – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
Hr. Králové – Brno 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 27.10.2018, 17:15 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní vypjaté utkání nakonec rozhodla jediná branka, o kterou se postaral domácí Milan Černý, který se ale bohužel pro svůj celek postaral o vlastní branku. I druhé dějství nám nabídlo vyrovnanou podívanou, směrem dopředu byla ale nebezpečnější Zbrojovka, která se nakonec dočkala kýžené branky. Votroci do toho pořádně šlápli až v závěru utkání, kdy byli rovněž blízko přesné trefě. Brno se ale postaralo o menší překvapení, neboť ze hřiště Hradce Králové veze plný počet bodů. (19:12:55)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní u vlastního pokutového území dokázal zakročit Kryštůfek, který si s rozehrávkou nedělal starosti. Hradec je v tuto chvíli bez balónu.
     
    90+2
    Melichárek se ujal odkopu od své branky, jeho kolega Lutonský ale prohrál hlavičkový souboj u postranní čáry. Votroci budou ještě vhazovat.
     
    90+1
    Zbrojovka dokázala uspět v souboji jeden na jednoho, posléze Vraštil nekompromisně odklidil míč na opačnou polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Votroci se marně snaží o vyrovnávací branku, Zbrojovka ale brání ukázkově.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Pokorný nedokázal odkopnout padající míč, k němu se tak dostal Bariš, který si všiml ještě lépe postaveného Štěpanovského, jehož rána pravačkou skončila kousek vedle.
     
    87
    Následný rohový kop nabídl pouze útočný faul, o který se postaral hostující Vraštil. Ottmar váhá s rozehrávkou, jeho kolegové jsou daleko od něj.
     
    86
    Krejčí šikovně roztáhl hru k postranní čáře, kde číhal Štěpanovský. Tomu centr ale vůbec nevyšel, následně ale Eismann vybojoval rohový kop.
     
    85
    Nyní se na hrací plochu dostal druhý balón, Ottmar se tak se svým výkopem od branky zdržel. Jeho následná nabídka ale směřovala pouze k Eismannovi.
     
    84
    Hezké sklepnutí míče v podání Zikla směřovalo na kolegu Lutonského, kterého na poslední chvíli dokázal ubránit Martinec. Hradec spěchá kupředu.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Vorobjev (FC Hradec Králové).
     
    83
    Votroci se dostali ke kombinaci na útočné polovině, na pravém křídle se Vlkanova chtěl dostat k míči, který odehrál přímo do moci Melichárka.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Wesley Da Silva, přichází Jakub Pokorný.
     
    81
    Hradec stáhl hru na tři obránce, což se zatím moc nevyplácí. Naopak se na druhé straně dostal k centru Bariš, který balón poslal pouze za bránu soupeře.
     
    80
    Růsek se dostal s míčem k blízkosti rohového praporku, odkud ještě spolupracoval se Šuralem. Následná rána Zikla prosvištěla vedle brány.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Miloš Kopečný (FC Hradec Králové).

    David Suchý

    Branky: 66. M. Černý (vla.)

    Karty:   79. Kopečný (HKR), 83. Vorobjev (HKR) – 24. Jakub Šural (BNO), 26. Vraštil (BNO)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – M. Černý, Jukl – Martan (61. Vorobjev), Vlkanova, Durdević – W. Da Silva (82. J. Pokorný).
    Náhradníci: Stejskal – Miker, Matoušek, Vorobjev, J. Pokorný, Finěk, Plašil.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – L. Krejčí, Sedlák (65. Bariš) – Ashiru, Růsek, Bartolomeu (61. Lutonský) – Zikl.
    Náhradníci: Halouska – Gáč, Sukup, Bariš, Kříž, Lutonský, Štepanovský.

    Rozhodčí: Ginzel – Paták, Boček
    thejrc.org