Sokolov – Pardubice 1:0 (kon.) | Třinec – Vlašim 0:0 (kon.) | Chrudim – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
Hr. Králové – Brno 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 27.10.2018, 17:15 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní vypjaté utkání nakonec rozhodla jediná branka, o kterou se postaral domácí Milan Černý, který se ale bohužel pro svůj celek postaral o vlastní branku. I druhé dějství nám nabídlo vyrovnanou podívanou, směrem dopředu byla ale nebezpečnější Zbrojovka, která se nakonec dočkala kýžené branky. Votroci do toho pořádně šlápli až v závěru utkání, kdy byli rovněž blízko přesné trefě. Brno se ale postaralo o menší překvapení, neboť ze hřiště Hradce Králové veze plný počet bodů. (19:12:55)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní u vlastního pokutového území dokázal zakročit Kryštůfek, který si s rozehrávkou nedělal starosti. Hradec je v tuto chvíli bez balónu.
     
    90+2
    Melichárek se ujal odkopu od své branky, jeho kolega Lutonský ale prohrál hlavičkový souboj u postranní čáry. Votroci budou ještě vhazovat.
     
    90+1
    Zbrojovka dokázala uspět v souboji jeden na jednoho, posléze Vraštil nekompromisně odklidil míč na opačnou polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Votroci se marně snaží o vyrovnávací branku, Zbrojovka ale brání ukázkově.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Pokorný nedokázal odkopnout padající míč, k němu se tak dostal Bariš, který si všiml ještě lépe postaveného Štěpanovského, jehož rána pravačkou skončila kousek vedle.
     
    87
    Následný rohový kop nabídl pouze útočný faul, o který se postaral hostující Vraštil. Ottmar váhá s rozehrávkou, jeho kolegové jsou daleko od něj.
     
    86
    Krejčí šikovně roztáhl hru k postranní čáře, kde číhal Štěpanovský. Tomu centr ale vůbec nevyšel, následně ale Eismann vybojoval rohový kop.
     
    85
    Nyní se na hrací plochu dostal druhý balón, Ottmar se tak se svým výkopem od branky zdržel. Jeho následná nabídka ale směřovala pouze k Eismannovi.
     
    84
    Hezké sklepnutí míče v podání Zikla směřovalo na kolegu Lutonského, kterého na poslední chvíli dokázal ubránit Martinec. Hradec spěchá kupředu.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Vorobjev (FC Hradec Králové).
     
    83
    Votroci se dostali ke kombinaci na útočné polovině, na pravém křídle se Vlkanova chtěl dostat k míči, který odehrál přímo do moci Melichárka.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Wesley Da Silva, přichází Jakub Pokorný.
     
    81
    Hradec stáhl hru na tři obránce, což se zatím moc nevyplácí. Naopak se na druhé straně dostal k centru Bariš, který balón poslal pouze za bránu soupeře.
     
    80
    Růsek se dostal s míčem k blízkosti rohového praporku, odkud ještě spolupracoval se Šuralem. Následná rána Zikla prosvištěla vedle brány.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Miloš Kopečný (FC Hradec Králové).
     
    76
    Hradci prostě není přáno! Melichárek nedokázal zastavit prudký centr, ke kterému se na zadní tyči dostávala dvojice Urma – Wesley. Ani jeden z domácích hráčů ale netrefil balón!
     
    74
    Až nyní se hostující hráči dostali s míčem na útočnou polovinu, nicméně Vraštil rozehrál zpět. Do kombinace se zapojil také brankář Melichárek.
     
    73
    Obrovská šance na srovnání! Martinec ještě zůstal v pokutovém území, kde na něj směřovala přízemní přihrávka, po které zakončoval nad břevno.
     
    72
    Melichárek měl spoustu práce, neboť se míč snášel přímo do brány. Hostující brankář podržel svůj celek, nicméně Zbrojovka hraje i nadále bez balónu.
     
    71
    Nicméně před provedením standardní situace sledujeme ošetření hostujícího Ashirua. Na nic vážného to ale v žádném případě nevypadá.
     
    70
    Vlkanova se po delší době připomněl, na levém křídle měl dostatek prostoru na přihrávku do vápna, nicméně i přesto našel pouze nohu protihráče.
     
    69
    Jeho centr směřoval do brány, nicméně ve vzduchu zakročil jeden z hostujících obránců, který posléze poslal míč až k brankář Ottmarovi.
     
    68
    Hradec může zasadit protiúder, nedovoleným zákrokem se totiž prezentoval Kryštůfek. K rozehrávce standardní situace se staví Urma.
     
    67
    Votroci to budou mít nyní hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
     
    66
    Brno právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Ashiru se dostal s míčem až k hranici pokutového území, odkud posílal velice nebezpečný centr, na který si naskakoval domácí MILAN ČERNÝ, jehož hlavička směřovala za záda Ottmara. To byl ukázkový vlastenec, který posílá Zbrojovku do vedení.
     
    66
    Po kratší době přišel další nedovolený zákrok, který vytasil domácí Durdević. V tomto případě se klidně mohlo žlutit, sudí ale nařídil "pouze" volný kop.
     
    65
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Sedlák, přichází Damián Bariš.
     
    64
    Nakonec hrací předmět opustil hrací plochu, bude z toho autové vhazování pro Hradec Králové. Vypadá to, že se k provedení dostane obránce Kopečný.
     
    63
    Melichárek si tak opět nepřipsal žádný zákrok, nyní se naopak postavil k rozehrávce od své branky, kterou poslal velice přesně k Sedlákovi.
     
    62
    Také domácí si vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu. Urma centroval z levé strany, následně se ke střele dostal Černý, jehož střela skončila vedle brány.
     
    61
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Milan Lutonský.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Dmitrij Vorobjev.
     
    61
    Zbrojovka si připsala další rohový kop, který z levé strany obstaral Eismann. Jeho nabídka nebyla nebezpečná, Votroci se nyní ubránili.
     
    60
    Růsek je ve druhém dějství nesmírně aktivní! Další rána z dálky tentokráte putovala doprostřed, Ottmarr musel tento projektil vyrážet nad branku.
     
    59
    Ashiru táhl akci po levém křídle, načež se manévrem do středu hrací plochy dokázal uvolnit, jenomže poté náseldovala další zbytečná nepřesnost.
     
    58
    I posléze si domácí brankář zahrál s kulatým nesmyslem, který posílal na druhou stranu. Wesley se ale nedokázal prosadit v souboji s Krejčím.
     
    57
    Nyní měl hodně času na zakončení Růsek, který to pro změnu zkoušel levou nohou. Lehce tečována rána skončila v rukavicích Ottmara.
     
    56
    Na pořadu dne byl volný kop, který domácí rozehráli cvičeným signálem. Černého pas ale nakonec skončil u Martana, který se nacházel v ofsajdu.
     
    55
    Nakonec to další střelou zkoušel Růsek, který prošel mezi dvojici protihráčů, načež to zkusil pravačkou. Rána vystoupala vysoko nad branku.
     
    54
    Zbrojovka si vybojovala další autové vhazování, nicméně Eismannovo prodloužení nepřineslo nic závratného. Brno ale zůstává u balónu.
     
    53
    Zikl byl u půlící čáry faulovaný, provinil se domácí Martinec. Ochozy jsou opět značně rozčíleny, nicméně hostující forvard má stále zdravotní problémy.
     
    52
    Urma se postaral o dalekonosné autové vhazování, které poslal až do šestnáctky, kde se k němu dostal Wesley. Nakonec z toho bude další aut.
     
    51
    Krejčí se skvěle zorientoval ve středu hrací plochy, načež dloubáčkem chtěl vyzvat ke skórování Zikla, který měl k míči přeci jenom daleko.
     
    50
    Růskovi se otevřel míč na pravou stranu, kde na jeho přihrávku Bartolomeu nedosáhl. Poté Martinec ubránil prvně jmenovaného.
     
    49
    Sedlák se chystal vhazovat, jenomže hlavní sudí nakonec ukázal, že bude vhazovat soupeř. Votroci provedou autové vhazování z vlastní poloviny.
     
    48
    Ihned v úvodu jsme se "dočkali" dalšího nedovoleného zákroku, po kterém se Zbrojovka dostala na útočnou polovinu, kde Ashiru přihrál vedle stojícímu Růskovi.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám branku nenabídl. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která byla bohatá na nedovolené zákroky, po kterých následovala celá řada standardních situací. Směrem dopředu byla ale nebezpečnější Zbrojovka, který si narozdíl od svého soupeře přichystala několik slibných šancí. Nejblíže k úvodní brance byl hostující Bartolomeu. který ale napálil pouze tyč. Druhý poločas začne přibližně v 18:20.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Dalekonosný nákop měl směřova na levou stranu, kde si patřičně důrazně počínal Kopečný, který od hracího předmětu odstavil Ashirua.
     
    43
    Martinec to zkoušel padajícím míčem na Wesleyho, který si v souboji s Vraštilem pomohl nedovoleným zákrokem, což se nelíbí domácímu táboru.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Brno to posléze zkoušelo prostřednictvím standardní situace, která ale nevyšla dle představ. Votroci mají za sebou hodně krušné okamžiky.
     
    40
    To jsou věci! Ashiru ještě dokázal odehrát míč před brankovou čárou, poté se k němu dostal Zikl, jehož střelu vyrazil Ottmar pouze k Bartolomeuovi, který z velké blízkosti trefil pouze tyč.
     
    39
    Hradec má za sebou celkem sympatickou pasáž, která nabídla pohotový zákrok Melichárka. Do zakončení se dral Wesley, který nakonec nedoskočil.
     
    34
    Další nedovolený zákrok, tentokráte z domácí strany. Zbrojovka okamžitě rozehrála, Eismann svým pasem ale nedokázal najít kolegu Sedláka.
     
    33
    Na druhé straně neodhadl dráhu letu míče hostující Sedlák, který nakonec trefil protihráče do nohy. Urma se staví k dalšímu volnému kopu.
     
    32
    Samotný centr nepřinesl nic vážnějšího, posléze se k zakončení dostal Ashiru, kterému střela absolutně nesedla. Ottmar nemusel vůbec zasahovat.
     
    31
    Budeme sledovat další rohový kop, o který se za pár vteřinek postará hostující Eismann. Ottmar diriguje spoluhráče, do šestnáctky přiletí centr.
     
    30
    Vlkanova potáhl míč směrem k pokutovému území, odkud ho předával pod sebe na Martana, kterému chyběl zhruba krok. Sympatická akce domácích.
     
    29
    Další nedovolený zákrok, po kterém se na zemi ocitl hostující Sedlák. Brno se rozhodlo rozehrát nakrátko, Votroci ale výborně napadají rozehrávku.
     
    28
    Otmarrova dalekonosná nabídka přinesla pouze zpracování rukou, o které se postaral Wesley. Tento čin následně odhalil také opakovaný záběr.
     
    27
    Durdević měl na pravém křídle hodně času na centr, který i přesto poslal přímo do náruče Melichárka. Posléze si dalším faulem pomohl Zikl.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Lukáš Vraštil (FC Zbrojovka Brno).
     
    26
    Odpovědnost na sebe vzal Vlkanova, který to zkoušel centrem směrem do brány. Melichárek bezpečně zakročil, nyní se dostává k odkopu od branky.
     
    25
    Votroci budou mít k dispozici velice zajímavou standardku, na zemi totiž skončil Wesley. Do pokutového území se okamžitě ženou vysoké "věže" domácí obrany.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Jakub Šural (FC Zbrojovka Brno).
     
    24
    Další nedovolený zákrok, o který se tentokráte postaral hostující Zikl. Faulů sledujeme opravdu hodně, Ottmar se chopí rozehrávky volného kopu.
     
    23
    Zbrojovka opět slibně sevřela svého soupeře, o rozehrávku se nyní stará Kryštůfek, který si vybral vedle stojícího spoluhráče z obrany Vraštila.
     
    22
    Na druhé straně operoval s míčem Zikl, který byl v obležení několika protihráčů. Nakonec jsme sledovali centr, se kterým si domácí poradili.
     
    21
    Votroci se usadili v blízkosti pokutového území, posléze Vlkanova předával na Jukla, jehož rána z první narazila pouze do stojícího protihráče.
     
    20
    Ottmar si nyní určitě oddychl, neboť centr směřující ke vzdálenější tyči nakonec skončil za brankovou čárou. V opačném případě bychom sledovali vyloženou šanci.
     
    19
    V úvodu utkání sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Tentokráte se k míči postavil Urma, jehož rozehrávka nakrátko nepřinesla nic vážnějšího.
     
    18
    Martinec si nyní nechtěl komplikovat rozehrávku, do kombinace zapojil také brankáře Ottmara, po jehož odkopu si faulem pomáhal Vlkanova.
     
    17
    Votroci si vzápětí vybojovali volný kop kousek za obrannou polovinou. Přenesení hry mělo směřovat na Wesleyeho, který rovněž fauloval.
     
    16
    První pozdrav na branku Zbrojovky obstaral Wesley, jehož rána nebyla vůbec prudká. Melichárek si připsal velice snadný zákrok, který ho nemohl vyplašit.
     
    15
    Do velice pohotového zakončení se dostal Růsek, jehož rána zpoza pokutového území skončila na noze protihráče. Poté musel k míči také Ottmar.
     
    14
    Sedlák zabojoval u postranní čáry, kde se mu podařilo vybojovat autové vhazování, které za několik vteřinek obstará tentýž hráč Zbrojovky.
     
    13
    Zbrojovka si vyzkoušela vůbec první rohový kop, který z levé strany obstaral Bartolomeu. Nejednalo se o žádnou světobornou rozehrávku.
     
    12
    Zničehonic sympatická akce Brna. Do zakončení se nakonec dostal Zikl, jehož tvrdou ránu dokázal Ottmar zneškodnit nad branku.
     
    11
    Bartolomeu už nezachytil míč na hrací ploše, k autovému vhazování se tedy dostane soupeř, konkrétněji to bude obránce Kopečný.
     
    10
    Na pořadu dne byl další volný kop, ke kterému se tentokráte postavil Urma. Ani jeho nabídka nebyla nebezpečná, Zbrojovka opět odklidila centr.
     
    9
    Vlkanova se účastnil další útočné akce, nicméně v souboji o balón nakonec fauloval hostující Kryštůfka. K rozehrávce se staví brankáře Melichárek.
     
    8
    Nyní se na zemi ocitl domácí Vlkanova, který ale standardní situace nevybojoval. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    7
    Vzápětí si nedovoleným zákrokem pomohl Černý, který u středového kruhu viditelně nestíhal Bartolomeua, jenž se okamžitě svalil na zem.
     
    6
    Jenomže do pokutového území přiletěl další centr, po kterém se už, už vrhal Kopečný. Před ním ale zasáhl jeden z protihráčů.
     
    5
    Hradec Králové měl k dispozici standardní situaci, ke které se postavil Martan. Jeho technická nabídka narazila pouze do zdi.
     
    4
    Ottmar se poprvé v zápase dostal k odkopu od své svatyně, který poslal přesně k levé postranní čáře, kde se nacházel Vlkanova.
     
    3
    Ihned v úvodu jsme sledovali zakončení, kteeré ze své kopačky vyprodukoval Ashiru. Jeho rána nakonec směřovala vysoko nad branku.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou v prvním poločase hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem zní státní hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – M. Černý, Jukl – Martan, Vlkanova, Durdević – W. Da Silva.
    Náhradníci: Stejskal – Miker, Matoušek, Vorobjev, J. Pokorný, Finěk, Plašil.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – L. Krejčí, Sedlák – Ashiru, Růsek, Bartolomeu – Zikl.
    Náhradníci: Halouska – Gáč, Sukup, Bariš, Kříž, Lutonský, Štepanovský.

    Rozhodčí: Ginzel – Paták, Boček.
     
    Vzájemné zápasy:

    30.01.18 Hradec Králové – Brno 1:1
    19.03.17 Hradec Králové – Brno 0:0
    17.09.16 Brno – Hradec Králové 1:1
    02.07.15 Hradec Králové – Brno 0:1
    02.07.15 Hradec Králové – Brno 1:0
     
    FC Zbrojovka Brno

    Na opačné straně stojí Zbrojovka Brno, které se vůbec nedaří. Hostující tým dnešního střetnutí se v tuto chvíli nachází až na deváté pozici, přičemž na čelo tabulky ztrácí už devět bodů. Zbrojovka sice naposledy v lize prohrála před více než dvěma měsíci, od té doby ale přišly další tří remízy, které zapříčinily pád tabulkou. Brno se v posledních týdnech potýká s malou produktivitou, přičemž poslední čtyři zápasy přinesly pouze dvě vstřelené branky, což je na tak ambiciózní celek určitě málo. Zbrojovka sice patří k nejlépe střílejícím celkům celé soutěže, vydatně to ale skřípe v obraně, která ale v posledních zápasech potvrdila zlepšenou formu. Brno není na hřištích soupeřů zatím moc úspěšné, zatím zde vyhrálo pouze v jednom případě.
     
    FC Hradec Králové

    Fotbalisté Hradce Králové určitě pomýšlejí nad návratem do první ligy, tento cíl určitě není nereálný. Domácí celek dnešního utkání se po dvanácti kolech nachází na průběžné třetí pozici, na vedoucí Jihlavu ztrácí pouze tři body. Votroci se ale v posledních zápasech potýkají s kolísavou formou, neboť během tří týdnů prohráli hned dvakrát. Hradec Králové nejprve nejprve nestačil na Chrudim, která jedinou branku vstřelila deset minut před koncem. Posléze pikantní souboj proti Českým Budějovicím zvládl právě celek z jihu Čech, který nakonec zvítězil 3:1. Hradec se ale může pyšnit velice kvalitní obranou, která inkasovala pouze osm branek, což je druhé nejlepší počínání v celé soutěži.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Fortuna národní liga má na programu čtvrté kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Hradec Králové a FC Zbrojovka Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    David Suchý

    Branky: 66. M. Černý (vla.)

    Karty:   79. Kopečný (HKR), 83. Vorobjev (HKR) – 24. Jakub Šural (BNO), 26. Vraštil (BNO)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – M. Černý, Jukl – Martan (61. Vorobjev), Vlkanova, Durdević – W. Da Silva (82. J. Pokorný).
    Náhradníci: Stejskal – Miker, Matoušek, Vorobjev, J. Pokorný, Finěk, Plašil.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – L. Krejčí, Sedlák (65. Bariš) – Ashiru, Růsek, Bartolomeu (61. Lutonský) – Zikl.
    Náhradníci: Halouska – Gáč, Sukup, Bariš, Kříž, Lutonský, Štepanovský.

    Rozhodčí: Ginzel – Paták, Boček
    thejrc.org